چسب کاشت میلگرد چیست و چه کاربردی دارد؟

به منظور افزایش استحکام و مقاوم کردن بتن از چسب کاشت میلگرد استفاده می کنند. یکی از دلایلی که به مهندسین سازه انگیزه می‌دهد که از این روش استفاده کنند، این موارد می‌باشد:

  • تغییر ویژگی‌های فنی
  • نقشه‌های طرح و اجرا کردن مراحل ساخت و ساز
  • تغییر در کاربری و چگونگی بهره برداری از سازه،
  • آسان شدن مراحل اجرایی و دسترسی مطلوب به مصالح و ابزارآلات مورد نیاز

مراحلی که از چسب کاشت میلگرد استفاده می‌شود، عبارت است از سوراخ کردن بتن‌ها با کمک دریل، تمیز کردن سطوح بتن و شستشوی سوراخ‌های داخلی در بتن‌ها با کمک دمنده یا مکنده‌های هوا و بالاخره کاشت میلگرد در بتن با تزریق کردن چسب مخصوص. تزریق این چسب به کمک ابزار ویژه در عمق مناسب صورت می‌گیرد و در نتیجه نصب میلگرد در سازه‌های بتنی به پایان می‌رسد که می توانید ویدیو کاشت میلگرد را نیز مشاهده کنید .

کاشت شیمیایی در مقابل کاشت های مکانیکی چه مزایا و معایبی دارند؟

در ادامه باید دید چسب کاشت میلگرد به صورت شیمیایی انجام بشود بهتر است یا مکانیکی. افرادی که وظیفه انتخاب مصالح در این حوزه را در بر عهده دارند، همیشه از یک چالش بزرگ سخن می‌گویند. این که از بین مواد مکانیکی و شیمیایی کدام یک را انتخاب کنند. این تصور می‌تواند به وجود آید که استفاده از مواد شیمیایی در کاشت میلگرد شاید خطراتی به همراه داشته باشد. در مقابل نیز مواد مکانیکی نیز دارای ایراداتی هستند. اجازه بدهید برای روشن شدن موضوع از ابتدا به کاشت‌های مکانیکی اشاره و آن را به دو دسته کاشت انبساط و کاشت غیر انبساطی تقسیم بندی کنیم. در کاشت انبساطی میلگرد را با کمک پیچ‌ها، گل میخ‌ها که به آن کاشت‌های عبوری نیز می‌گویند، سفت می‌کنند. گاهی نیز با جابجایی یک پلاگ که وظیفه انبساط کنندگی دارد، میلگرد را منبسط می‌کنند.
دسته دوم کاشت‌های مکانیکی، شامل کاشت‌های پیچ آندرکات و پیچ بتن می‌باشد. چسب کاشت میلگرد، از آن جهت مورد توجه است که در کاشت‌های مکانیکی معایبی وجود دارد که مرتبط به انبساط‌هایی است که در آن رخ می‌دهد. انبساط کاشت در دو طرف سوراخ، موجب تنش‌های فشاری شده و روی استحکام سازه تاثیر می‌گذارد. یکی دیگر از دلایلی که چسب کاشت را بر نوع مکانیکی آن برتری می‌دهد، استفاده کاشت‌های شیمیایی در سازه‌های ضعیف تر است. در سازه‌هایی مانند آجر، بلوک و سنگ استفاده از کاشت‌های مکانیکی به هیچ وجه پیشنهاد نمی‌شود زیرا به خاطر ویژگی‌های انبساطی که دارند احتمال این که در سازه ترک یا خرد شدگی ایجاد کنند، بسیار است.

مزایای کاشت های مکانیکی در برابر چسب کاشت میلگرد

کاشت های مکانیکی در برابر چسب کاشت میلگرد می‌تواند مزایایی نیز داشته باشد. به عنوان مثال، کاشت‌های مکانیکی از نظر قیمت مقرون به صرفه تر است. حتی اگر اپراتور در نصب کاشت‌های مکانیکی، مهارت زیادی نیز نداشته باشد، باز احتمال وجود خطا بسیار کمتر است. اما در کاشت‌های شیمیایی بسیار مهم است که تکنسین از مهارت بالایی برخوردار باشد. حتی در کاشت‌های مکانیکی می‌توان سازه را بلافاصله بارگیری نمود. سازه‌هایی که به وسیله کاشت‌های مکانیکی مقاوم سازی می‌شوند، با کمک پیچ و مهره‌ها و به صورت سوراخ‌های خالی در فیکسچر یا ماند ابزار ثابت می‌شوند. اما این موضوع در کاشت‌های رزینی یا شیمیایی بدین گونه نیست. در کاشت‌های رزینی جهت آسان شدن این امر به سوراخ‌های بزرگتری نیاز است.
کاشت‌های شیمیایی یا همان کاشت‌های رزینی به هیچ وجه تنشی در ماده پایه اعمال نمی‌کنند. لذا می‌توان از آن‌ها در لبه‌ها و فواصل بیرونی بتن استفاده کرد . این نوع ماده اغلب به صورت قوی ترین کاشت در مصالح بنایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حال حاضر صنایعی که با تولید و طراحی این مواد در ارتباط هستند، سعی دارند حتی الامکان نقاط ضعف کاشت‌های مکانیکی را به حداقل برسانند.

پیشنهاد برای مطالعه

مهار شیمیایی در مقابل مهار مکانیکی/ تفاوت ها، مزایا و معایب

کاشت های مکانیکی چه ویژگی هایی دارند؟

نکته دیگری که باید درباره کاشت‌های مکانیکی در برابر چسب کاشت میلگرد عنوان کرد، تنش کم این نوع کاشت‌ها است. در کاشت‌های پیچ خودکار، تنش کمتری در هنگام نصب مشاهده می‌شود. با این که مقاومت خیلی بالایی در برابر کاشت‌های شیمیایی ندارند اما برای کوتاه مدت می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. این جا باید با تاسف اظهار داشت، اغلب در کاشت‌های رزینی یا شیمیایی که به عنوان تثبیت کننده‌های بدون تنش معرفی می‌شوند، نزدیک به لبه‌ها و نزدیک به هم قرار می‌گیرند. این یک تفکر اشتباه است که در برخی وب سایت‌ها و بروشورها راه یافته است. این مواد شاید در حین نصب، بدون تنش باشند ولی به محض این که از آن‌ها جهت انتقال بار به ماده پایه استفاده می شوند، تحت فشار کم قرار می‌گیرند.

چگونه می توان مقاومت بتن را افزایش داد؟

اگر تصمیم بر این باشد که از چسب کاشت میلگرد استفاده نکنیم، نیاز است برای از بین بردن تنش‌های موجود در کاشت‌های مکانیکی در اطراف اتصال، مواد پایه ریخته شود.
قدرت کاشت‌های رزینی جهت اتصال، به صورت شکل‌های ناهمگون در سوراخ ها به وجود می‌آیند و سنگینی و بار را در تمامی سازه به صورت یکنواخت منتقل می‌کنند. خوشبختانه این نوع مقاوم سازی در سال‌های اخیر به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرده است.به همین دلیل شرکت مقاوم سازی افزیر با ارائه نرم افزار محاسبه گر آنلاین چسب کاشت این امکان را فراهم ساخته تا بتوانید میزان چسب کاشت را برای پروژه مورد نظر خود برآورد کنید. خوب است بدانید، بهبود انعطاف پذیری در کاشت‌های رزینی با کمک کاشت های مکانیکی می‌تواند همراه باشد. در این صورت می توان انتقال بار و سنگینی را به قسمت های بتن به صورت یکنواخت داشت.

چسب کاشت میلگرد و ویژگی های آن

چسب کاشت میلگرد یک نوع ماده شیمیایی به شمار می‌رود. این ماده بر مبنای وینیل استر، پلی استر و رزین پلمیری ساخته شده است. این چسب‌ها در سازه‌های بتنی علاوه بر رزین‌های پلیمری که در ساختار موجود است، از افزودنی‌های بتن نیز برخوردار می‌باشند. این ترکیبات افزودنی در بردارنده موادی است که می‌تواند انعطاف پذیری چسب را بهبود دهد. همچنین این افزودنی‌ها می‌توانند دمای تبدیل شیشه ای و پرکننده ها را کاهش دهد. این پر کننده ها موظف هستند، انقباض چسب را در زمان اتصال و سخت شدن بتن بر عهده داشته باشند. علاوه براین، ویژگی های مکانیکی آن را در بتن بهبود می بخشد.

دیگر مشخصات این چسب عبارت است از :

  • ویسکوزیته صحیح در هنگام مخلوط شدن و نصب
  • زمان مصرف مناسب چسب
  • در زمان مناسبی ژله ای می‌شود
  • مدت زمان نگهداری آن خوب ارزیابی شده است
  • توان اشباع سازی به صورت استاندارد را دارا است

در یک نگاه کلی باید خاطر نشان کرد، مشخصات استحکامی چسب کاشت میلگرد، در برابر بارهای دینامیکی، شبه دینامیکی و استاتیکی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. علاوه بر این، کارایی چسب‌ها در موقعیت‌های خورنده و اسیدی نیز باید مورد توجه قرار بگیرد. برای آشنایی بیشتر با انواع چسب کاشت میلگرد بر اساس توع رزین مطالعه مقاله “از چسب کاشت بتن و انواع آن چه می دانید؟” را پیشنهاد می کنیم.

کاربردها و مزایای استفاده از چسب کاشت آرماتور

چسب کاشت میلگرد دارای کاربردهای دو گانه است. بدین معنی که می‌توان از آن برای پر کردن ترک‌های به وجود آمده در سقف، دیوار و کف کمک گرفت. همچنین از چسب کاشت آرماتور می توان در نصب صفحه های فلزی بر روی سطح عمود استفاده کرد. در متن فوق به صورت ضمنی درباره معایب و مزایای این نوع چسب ها صحبت شد. در ادامه برای تکمیل موضوع مورد بحث، به صورت فهرست وار به برخی دیگر از مزایای چسب کاشت های شیمیایی اشاره می کنیم:

  • اجرا و نصب بسیار سریع و آسانی دارد
  • برای نصب نیازی به موادی مانند حلال ها ندارد
  • ویژگی چسبندگی در آن بالا ارزیابی شده است
  • عوامل جوی و محیطی تاثیری بر کیفیت آن نخواهد داشت

انواع چسب های شیمیایی را بهتر بشناسیم!

در ادامه بحث چسب کاشت میلگرد ذکر این نکته بسیار ضروری است؛ انواع چسب‌های شیمیایی کدام‌ها هستند و چه کاربردی دارند. نخستین نوع چسب رزینی که در سال هزار و نهصد و هفتاد میلادی در آلمان تولید شد، شامل رزین، سنگدانه و کاتالیزور بود. این نوع چسب‌ها توسط یک کپسول حمل می‌شد. این چسب‌ها در نصب میلگردها و سازه های بتنی بسیار تاثیر گذار بودند و هنوز هم کاربری دارند. ولی در برخی از حفره ها که به صورتV می باشند، خیلی خوب نمی توانند خاصیت پر کنندگی داشته باشند. با این همه سیستم‌های رزینی آن هم به شکل تزریق بسیار توسعه پیدا کرده اند. این نوع شیوه می‌تواند به راحتی حفره ها و ترک ها را پوشش دهد.
در نوع دیگر چسب کاشت میلگرد، از دو سیستم حفره ای استفاده می کنند. (spin-in و hammer-in) در حالت اول، میله کاشت رزوه دار با شکلی خاص می‌بایست به سمت داخل حفره چرخانده شود. با این وضعیت می‌توانید آن را خرد کرده و محتویات سوراخ را مخلوط نمایید. در حالت دوم نیز که در اصل جهت استفاده با میلگرد طراحی شده است، میله کاشت به وسیله یک حفره ویژه چکش زده می‌شود و کاتالیزور را با کمک رزین می‌کشد. البته این دو شیوه خیلی کم مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به صورت کلی برای کاشت آرماتور لازم است انواع چسب ها را بشناسیم که در ادامه به آن اشاره می شود:

  • چسب کپسولی
  • چسب کاشت کارتریجی
  • چسب کاشت مخصوص میلگرد که به صورت حجمی طراحی و تولید می‌شود.

شیوه های استفاده از کاشت میلگرد

چسب کاشت میلگرد با شیوه های مختلفی انجام می شود. به عنوان مثال می توان این نوع چسب را در میان مواد پایه سیمانی مورد استفاده قرار داد. این چسب حتی می تواند به عنوان یک مهار کننده مکانیکی استعمال شود. در شیوه کاشت میلگرد می توان چسب را درون مواد پایه سیمانی تزریق کرد. بدین ترتیب که حفره ای به قطر پنجاه و پنج میلیمتر بیشتر از کلفتی میلگرد ایجاد می‌کنیم. سپس مطمئن می‌شویم که حفره ایجاد شده تمیز و عاری از گرد و خاک باشد. دو سوم از سوراخ را با ملاتی که ساخته ایم پر می کنیم. میلگرد به وسیله جک به درون این حفره کار گذاشته می شود.
در صورتی که بخواهیم از چسب کاشت میلگرد به عنوان مهار کننده استفاده کنیم، لازم است ابتدا سوراخی به عمق دو میلیمتر ایجاد کنیم. آرماتور را همراه با مهار مکانیکی درون سوراخ جای می دهیم. وقتی پیچ میلگرد را بچرخانیم، پرهای آن باز شده و به جداره های سوراخ می چسبند. اگر چه بنا به گزارشاتی که در دست است، این پره ها قادر هستند جداره حفره را خرد کنند اما در زمینه استاتیکی در شمار شیوه های کاشت بولت قرار گرفته و عملکرد بسیار بالایی دارند. این آرماتورها بنا بر استحکام و قطرشان از استحکام کششی و برشی خوبی نیز برخوردار هستند. برای آشنایی بیشتر با چسب کاشت میلگرد همچنین مطالعه مقاله “چسب کاشت میلگرد و تمام آنچه که باید در مورد آن بدانید” را پیشنهاد می کنیم.

قیمت چسب کاشت میلگرد

قیمت چسب کاشت میلگرد در بیشتر سایت‌های فروشگاهی موجود است. کافی است با کمک موتورهای جستجوگر از قیمت واقعی این اقلام با خبر شوید. سایت ما نیز ضمن معرفی محصولات و اقلام مصرفی در زمینه مقاوم سازی سازه، ارائه قیمت نیز دارد. کافی است با کارشناسان فروش ما در تماس باشید. همچنین می توانید در مورد نحوه اجرای چسب کاشت میلگرد از خدمات مشاوره با کارشناسان شرکت مقاوم سازی افزیر بهره بگیرید. با این همه چسب کاشت آرماتور که در ساختمان سازی، در فونداسیون‌ها، دیوارها و برقراری استحکام بین بتن و آرماتور مورد استفاده قرار می گیرد، در سایز و حجم های متنوعی راهی بازار شده است. این محصول با توجه به نوع بسته بندی و مواد کیفی که در آن بکار رفته است، می‌تواند تفاوت قیمت داشته باشد.

در ادامه بحث چسب کاشت میلگرد لازم است درباره بولت مکانیکی و قیمت کاشت بولت نیز نیز موضوعاتی را مطرح کنیم. در این باره باید گفت، یکی از شیوه‌های مقاوم سازی ساختمان، استفاده از بولت می‌باشد. این بولت‌ها را نیز مانند میلگرد در داخل سازه های بتنی کار می‌گذارند. با کمک این بولت‌ها ستون های فلزی مستحکم تر می‌شوند. حتی می‌توان در تغییر مکان قرار گیری پلیت‌ها و صفحات از این محصول استفاده کرد. از نظر قیمت نیز می‌توان گفت بولت‌ها معمولا بر حسب قطر، عمق کاشت و میزان بولت‌هایی که کار گذاشته می‌شوند، دارای تنوع قیمت می‌باشند. بنابراین برای کسب اطلاعات دقیق درباره قیمت بولت و قیمت چسب کاشت میلگرد با کارشناسان ما در افزیر تماس حاصل فرمایید.

 

پیشنهاد برای مطالعه

چسب کاشت میلگرد پلی استر و وینیل استر چه تفاوت هایی دارند؟

5/5 - (1 امتیاز)
به اشتراک بگذارید:
کوثر تولایی

Recent Posts

همه چیز درباره عایق رطوبتی دیوار؛ از انواع تا مزایا و روش‌های اجرا

چرا عایق رطوبتی دیوار مهم است؟ نکاتی برای جلوگیری از نفوذ رطوبت اهمیت استفاده از…

2 ماه ago

عایق ساختمان چیست؟

عایق ساختمانی چیست و چرا اهمیت دارد؟ عایق ساختمانی مجموعه‌ای از مواد و روش‌هاست که…

2 ماه ago

قیمت عایق کاری ساختمان چقدر است؟ عوامل مؤثر بر هزینه‌ها و نکات مهم

تعرفه عایق‌سازی ساختمان: هزینه‌ها را بشناسید و صرفه‌جویی کنید! عایق کاری ساختمان به‌عنوان راهکاری برای…

2 ماه ago

آب بندی فشار منفی چیست؟

چگونه از نفوذ آب در شرایط فشار بالا جلوگیری کنیم؟ فشارهای وارده به ساختمان که…

3 ماه ago

آب بندی فشار مثبت چیست؟

آب بندی فشار مثبت بتن چیست؟ آب‌بندی بتن به مجموعه اقداماتی اطلاق می‌شود که با…

3 ماه ago

رفع ممنوعیت وال مش در ساختمان + دستورالعمل شهریور 1403

وال مش چیست و چرا به صنعت ساخت و ساز معرفی شد؟ اولین دلیل روی…

3 ماه ago