معمولا به دلیل تغییرات قوانین و آیین نامههای ساختمانی، فرسودگی، تغییر کاربری و یا نواقص ناشی از خطای طراحی و یا ساخت و ساز، مجبور به مقاوم سازی ساختمان خواهیم بود.
در ادامه علل و اهداف مقاوم سازی به صورت موردی آورده شده است که چرا به مقاوم سازی با FRP نیاز داریم:
امروزه با پیشرفت تکنولوژی مواد در هر زمینهای شاهد استفاده از مصالح و موادی با کاربری بالا هستیم، در علم مقاوم سازی ساختمان نیز مصالح متنوع و جدیدی مورد استفاده قرار گرفته که ویژگی ها و کاربردهای بسیار مناسبی برای مقاوم سازی ارائه مینماید. این مصالح جایگزین روش های قدیمی مقاوم سازی ساختمان (مانند مقاوم سازی ساختمان بتنی با ژاکت بتنی و ژاکت فولادی و تعبیه سخت کننده فولادی برای سازه های فولادی) شده اند. این محصولات شامل انواع الیاف FRP مانند الیاف کربن، شیشه و کامپوزیت هستند.
این مواد پلیمری از یک جزء رزین پلیمری و الیاف کربنی تشکیل شده اند. خواص این مواد به نسبت الیاف به رزین پلیمری و همچنین ساختار آنها بستگی دارد. الیاف FRP نسبت استحکام به وزن بالایی دارد که آن را به ماده ای عالی برای مقاوم سازی ساختمان تبدیل نموده است. همچنین برای آشنایی بیشتر با FRP و روش های مقام سازی مطالعه مقاله “چگونه ساختمان خود را با الیاف FRP مقاوم سازی کنیم؟” را پیشنهاد می کنیم.
الیاف کربنی به دلیل ویژگی های بسیار کاربردی، از جمله دوام و استحکام طولانی مدتی که دارند، در بسیاری از صنایع و به روشهای مختلفی استفاده می شوند. تنوع عملکرد، استحکام و پایداری این مواد، موجب شده است که در بسیاری از صنایع به عنوان مادهای ارزشمند تلقی شوند. از جمله صنایعی که از الیاف کربنی استفاده می کنند، صنایع هوافضا، خودرو، تجهیزات ورزشی و تجهیزات پزشکی هستند، در ادامه بیشتر در رابطه با الیاف کربن، ویژگی ها و کاربردهای آن صحبت شده است.
پیشنهاد برای مطالعه
از جمله مزایای عمده کامپوزیت های پلیمری با الیاف کربنی، می توان به موارد زیر اشاره نمود:
• 70 درصد از فولاد و 40 درصد از آلومینیوم سبک تر هستند.
• نسبت استحکام به وزن بالایی دارند.
• مقاومت الیاف کربن در برابر خوردگی بسیار بالاست.
• انعطاف پذیری خوبی دارند.
• جرم آنها نیز کم است.
یکی از بزرگترین مزایای الیاف کربنی این است که در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم است و از آن بر روی انواع مواد کامپوزیتی دیگر اعمال میگردد. همچنین با توجه به اینکه جرم بسیار کمی به سازه اضافه می کند، می توان از آن برای مقاوم سازی ساختمان های آسیب دیده نیز استفاده نمود. استفاده از این مواد در برخی اجزای سازه ها مانند تیرها و ستونها، فضای زیادی اشغال نمی کند.
الیاف کربنی در صنایع بسیاری، بکار برده می شوند و این کاربردها، به طور فزاینده ای در حال توسعه هستند. چرا که هزینه مقاوم سازی با الیاف کربنی و تعمیرات صنعتی با این مواد در مقایسه با جایگزینی تجهیزات یا سازه ها، هزینه بسیار ناچیزی به حساب می آید.
در واقع صفحات پلیمری تقویت شده با فیبر کربن برای تقویت و مقاوم سازی ساختمان به صورت خارجی، طراحی شده اند. این صفحات دارای استحکام و دوام فوق العاده ای هستند. برای اتصال این صفحات از رزین اپوکسی استفاده می شود که ماده ای با کارایی بالاست. این سیستم مقاومت خوبی در برابر خوردگی دارد و به عنوان یک راه حل طولانی مدت برای تعمیر و مقاوم سازی ساختمان شناخته می شود. معمولا از صفحات CFRP برای تقویت خمشی سازه های بتن مسلح مانندکف ها، دال های کف و عرشه پل ها استفاده می شود که می توانید برای مشاوره و خرید لمینت و ورق کربن از کارشناسان ما راهنمایی لازم را بگیرید .
روکش های الیاف کربنی در واقع، یک یا چند لایه الیاف کربن آغشته به چسب رزین هستند که بر روی سازه اعمال می شوند. ما معمولا از این تکنیک برای افزایش استحکام ساختاری ستون ها و تیرها استفاده می کنیم. غالبا این روکش ها برای ساختمان های مسکونی و غیرمسکونی، پارکینگ های طبقاتی و سازه پلهای بزرگراهی استفاده می شوند. به طور کلی این سیستم، برای تقویت ستون ها و تیرهایی که در معرض بارگذاری مداوم و یا افزایشی هستند استفاده می شوند.
بر اساس جهت گیری فیبرهای الیاف کربن در کامپوزیت های پلیمری، می توان آنها را به دو دسته الیاف کربنی تک جهته و الیاف کربنی دو جهته تقسیم نمود. در واقع، کامپوزیت های پلیمری تقویت شده با الیاف کربنی تک جهته و دو جهته، دو نوع ماده کاملا متفاوت، با مزایا و ویژگی های کاملا متفاوت هستند.
در کامپوزیت های پلیمری الیاف کربنی تک جهته، فیبرهای کربن در یک راستا قرار دارند. الیاف کربن تک جهته اغلب در تغییر کاربری سازه، برطرف نمودن اشتباهات سازه ای و یا افزایش ظرفیت باربری سازه استفاده می شود. استفاده از این نوع کامپوزیت های پلیمری در مقاوم سازی ساختمان، مقرون به صرفه تر بوده و هزینه پایین تری دارد.
الیاف کربن دو جهته اغلب در صنایع هوا فضا و ارتش کاربرد دارند. همچنین در ساخت تجهیزات ورزشی مانند راکت تنیس، کمان ها، میله های هاکی و صنعت خودرو نیز استفاده می شوند. به دلیل ویژگی رادیولوسنت این نوع کامپوزیت های پلیمری، از این مواد در ساخت اندام های مصنوعی نیز استفاده می شود. هر کدام از این دو دسته کامپوزیت های پلیمری الیاف کربنی، کاربردهای متفاوتی در مقاوم سازی ساختمان دارند. علاوه بر این، درک ویژگی ها و خواص کامپوزیت های CFRP، می تواند ایده ها و فرصت های جدیدتری نیز ایجاد کند. برای آشنایی بیشتر با دیگر ویژگی ها و کاربردهای CFRP مطالعه “الیاف کربن (CFRP) چیست؟” را پیشنهاد میکنیم.
شرکت افریز با دراختیار داشتن تیم کارشناس حرفهای و مجرب، در زمینه تعمیر و مقاوم سازی ساختمان و ارائه راهکارهای نوآورانه پیشگام میباشد. شرکت افزیر انواع راهکارهای به روز دنیا و مقرون به صرفه را جهت مقاوم سازی انواع ساختمانها به کاربران و مشتریان ارائه مینماید.
همچنین برای اطلاعات بیشتر در زمینه پلیمرهای تقویت شده با الیاف کربن و دریافت قیمت و خرید انکر و اسپایک کربن، می توانید با ما تماس بگیرید یا از وب سایت ما بازدید کنید و جواب سوال های تان را آنجا بیابید.
پیشنهاد برای مطالعه
چرا عایق رطوبتی دیوار مهم است؟ نکاتی برای جلوگیری از نفوذ رطوبت اهمیت استفاده از…
عایق ساختمانی چیست و چرا اهمیت دارد؟ عایق ساختمانی مجموعهای از مواد و روشهاست که…
تعرفه عایقسازی ساختمان: هزینهها را بشناسید و صرفهجویی کنید! عایق کاری ساختمان بهعنوان راهکاری برای…
چگونه از نفوذ آب در شرایط فشار بالا جلوگیری کنیم؟ فشارهای وارده به ساختمان که…
آب بندی فشار مثبت بتن چیست؟ آببندی بتن به مجموعه اقداماتی اطلاق میشود که با…
وال مش چیست و چرا به صنعت ساخت و ساز معرفی شد؟ اولین دلیل روی…