این کتاب راهنما، بر پایه تجربیات و مطالعات فنی که توسط دپارتمان CPWD در زمینه مقاوم سازی ساختمانها انجام پذیرفته، شکل گرفته است. در کتاب حاضر طیف گسترده ای از موضوعات، از جمله علل نیاز به مقاوم سازی، روشهای بازرسی، قواعد طراحی، نحوه انتخاب مصالح و تکنیکها، توصیههایی برای مهندسین مشاور، و توضیحاتی در مورد برخی از پروژههای انجام گرفته، پوشش داده شده است.
خدمات طراحی سازه:
در ابتدا، پس از ارائه یک سری توضیحات کلی در بحث مقاوم سازی ساختمانها در فصل 1، به بررسی علل بوجود آمدن خرابیهای سازه ای در فصل 2 اشاره شده است. مشکلات موجود در زمان ساخت، خوردگی ناشی از کلراید و سولفات، کربنانه شدن بتن، ترکهای ناشی از تغییرات دمایی، ترکهای حاصل از خزش، نشست پی و بسیاری از عوامل دیگر، ممکن است موجبات نیاز به مقاوم سازی را فراهم آورند.
در فصل 3 به اولین گام در مقاوم سازی ساختمانها، یعنی تشخیص و آسیب شناسی صحیح عیوب به وجود آمده میپردازد. تکنیکهای ارزیابی غیرمخرب (NDE)، آزمونهای آزمایشگاهی و تحقیقات ارزیابی میدانی روشهایی هستند که بدین منظور مورداستفاده قرار میگیرند. بیش از 40 آزمون برای تشخیص خرابیها معرفی شده است. جزئیات تستهای غیرمخرب رایج نظیر تست اولتراسونیک، تست کلراید، اندازه گیری pH، تستهای مقاومت و آنالیز اختلاف دما، از جمله این موارد هستند.
در فصل 4 تحلیل و طراحی مقاوم سازی هدف گذاری شده است که به طور کامل با مقوله طراحی سازه متفاوت است. بدین منظور، نظر به امکان آزادسازی تنشها قبل از انجام مقاوم سازی، روشها به دو دسته فعال و غیرفعال دسته بندی شده اند.
سازگاری و در دسترس بودن مصالح مورد نیاز، فاکتور بسیار مهمی در طرح مقاوم سازی ساختمانهاست. فصل 5 به بررسی انواع سیمانها، افزودنیها، مواد پلیمری و اپوکسی و فواید و مضرات بهره گیری هر یک از آنها میپردازد. سعی شده است دید مناسبی نسبت به انتخاب نوع مصالح در این قسمت برای خوانندگان فراهم شود.
روشهایی که برای مقاوم سازی ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرند بسیار متعددند. در فصل 6 به بررسی نحوه تصمیم گیری در مورد انتخاب سیستم مقاوم سازی پرداخته شده است. بیش از 20 تکنیک برای مقابله با شرایط مختلفی که ممکن است رخ دهد معرفی شده است. این روشها، عمدتا شامل طرحهایی برای مقاوم سازی اجزای سازه ای مثل دالها، تیرها، ستونها و پیها، مصالح بنایی، ترمیم سطوح و تسلیح هستند.
در فصل 7 به ارائه پیشنهاداتی برای مهندسین مشاور و کارفرمایان، جهت بررسی جوانب مختلف عملیات مقاوم سازی پرداخته و اطلاعاتی در زمینه موارد پیمانی خاص در پروژههای مقاوم سازی میدهد.
در فصل 8 و 9، فهرست اصطلاحات و اطلاعاتی که در عملیات مقاوم سازی مورد استفاده قرار میگیرد، معرفی شده اند.
در این کتاب سعی شده است الفبای مقاوم سازی به نحوی معرفی شود تا برای جامعه آکادمیک، مشاورین و مهندسینی که با طرح، اجرا و بازرسی و مدیریت مقاوم سازی ساختمانها سروکار دارند، راهنمای مناسبی باشد.
عایق رطوبتی در سوله چیست و چرا استفاده از آن ضروری است؟ عایق رطوبتی سوله…
مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف؛ از ابهامات تا ممنوعیت مسلح کردن دیوار با شبکه…
اهمیت عایقکاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایقکاری نما نهتنها از ساختمان در برابر آسیبهای…
آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمانسازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…
عایقهای نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایقهایی که برای جایگزینی با ایزوگام…
چرا عایق فونداسیون، پایهایترین نیاز هر ساختمان است؟ عایقکاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…