این کتاب به طور عمده به مبحث خرابی ها و مقاوم سازی های سازه ای و غیرسازه ای می پردازد و هدف اصلی در آن، بهبود دوام و عمر مفید سازه و یا قسمتی از آن تا حد امکان است. لازم به ذکر است که مقاوم سازی های غیرسازه ای، تاثیری بر ظرفیت باربری سازه ندارند.
این کتاب از 9 فصل تشکیل شده است که در ادامه خلاصه ای از موضوعات مطرح شده ارائه شده است.
در فصل 1، بحث هایی کلی در بحث خرابی، وظایف مهندس در مواجهه با شرایط مختلف و خلاصه ای از استانداردها و آیین نامه ها آمده است.
فصل 2، به معرفی مشخصات پایه ای بتن و مواد مربوط به این مصالح می پردازد. بررسی اثرات اسیدها، سولفات ها و محلول های کلریدی بر ملات سیمانی، بحث در مورد خوردگی، افزودنی ها و برخی مواد پلیمری نظیر الیاف کامپوزیتی FRP، رزین های اپوکسی، پلی استری و … از زیرفصلهای این بخش هستند.
در فصل 3، فاکتورهایی که دوام بتن آرمه را تحت تاثیر قرار میدهند مورد بحث و بررسی قرار میگیرد. خوردگی میلگردهای بتن، زوال بتن، آسیبهای فیزیکی، حملات شیمیایی به بتن از جمله این عوامل هستند.
در فصل 4، بحث عمده بر روی بازرسی و تشخیص عیوب در بتن آرمه است. آزمونهای تشخیص کربناته، سولفاته و کلریده شدن بتن، ارزیابی حفرات و تراکم بتن، تستهای اولتراسونیک، رادیوگرافی، و بازرسی دیگر خرابیهای غیرسازه ای، برخی از انواع آزمونهایی هستند که در این فصل معرفی شده اند.
در فصل 5 بحثی کلی در مورد خرابیهای غیرسازه ای شده است. ترکهای غیرسازه، عمده بحثهای این فصل را تشکیل میدهند.
موضوع فصل 6، خرابیهای سازه ای است که از 4 بخش تشکیل شده است. در بخش اول، به تعریف خرابیهای عمومی سازه ای و بازرسیهای مربوطه و روشهای مقاوم سازی آن، از جمله تزریق، صفحات فولادی چسب اپوکسی و الیاف کامپوزیتی FRP پرداخته شده است. در بخش دوم، روشهای مقاوم سازی آسیبهای ناشی از آتش سوزی ساختمانهای بتنی، در بخش سوم، پلهای بتنی و در بخش چهارم، مقاوم سازی سیلوهای بتنی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
پوششهای حفاظتی سرفصل مطالب فصل 7 را تشکیل میدهد.
در فصل 8، در دو بخش جداگانه به مبحث مقاوم سازی کف و سقفهای بتنی پرداخته شده است.
و در نهایت فصل 9، محل بحث در مورد مقاوم سازی سازههای بتنی نگهدارنده مایعات، و سازههای بتنی دریایی است.
عایق رطوبتی در سوله چیست و چرا استفاده از آن ضروری است؟ عایق رطوبتی سوله…
مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف؛ از ابهامات تا ممنوعیت مسلح کردن دیوار با شبکه…
اهمیت عایقکاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایقکاری نما نهتنها از ساختمان در برابر آسیبهای…
آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمانسازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…
عایقهای نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایقهایی که برای جایگزینی با ایزوگام…
چرا عایق فونداسیون، پایهایترین نیاز هر ساختمان است؟ عایقکاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…