گروت سیمانی یا گروت اپوکسی کدام انتخاب مناسب تری می‌باشد؟

گروت، انواع مختلفی از آن وجود دارد از جمله گروت بر پایه سیمان،گروت بر پایه رزین اپوکسی و گروت های پلیمری. برای آشنایی بیشتر با مبحث انواع گروت می توانید به مطالعه مقاله “گروت چیست؟ کاربردها و انواع آن” بپردازید. حال به بررسی انواع گروت و انتخاب آن ها بر اساس کاربرد مورد نظر می پردازیم.

گروت اپوکسی چیست؟

گروت اپوکسی صنعتی بر پایه رزین اپوکسی می‌باشد که با سنگدانه‌های مهندسی ترکیب شده است. این ترکیب ایجاد شده مقاومت عالی در برابر آسیب و تخریب ناشی از خوردگی شیمیایی، گرما، رطوبت، لرزش، بارگذاری‌های دینامیکی مکرر و سایر تنش های عملیاتی و محیطی از خود نشان می‌دهد. این ویژگی‌ها سبب شده است که گروت بر پایه اپوکسی برای استفاده در زیر بیس پلیت ماشین آلات و سایر تجهیزات سنگین و هم‌چنین برای پروژه‌های صنعتی بسیار کارآمد باشد زیرا دوام و طول عمر زیاد آن کمک می‌کند تا اطمینان حاصل شود که ماشین آلات به طور ایمن به فونداسیون بتنی زیرین اتصال می‌شوند.
از دیگر ویژگی‌های گروت پایه اپوکسی صنعتی مانند گروت اپوکسی سه جزیی می‌توان به مقاومت بالای آن در برابر ضربه و بارگذاری ارتعاشی اشاره کرد که این مقاومت برابر با الاستومر (لاستیک) تقویت شده است و تحت شدیدترین بارهای ضربه‌ای ورقه ورقه نمی‌شود.

گروت‌های اپوکسی مختلفی وجود دارد که عبارتند از:

کاربرد گروت اپوکسی چه می‌باشد؟

همانطور که گفته شد گروت اپوکسی محصولی با استحکام بالا و بدون انقباض می‌باشد که مناسب برای گروت ریزی:

  • صفحات زیرسری پل
  • بیس پلیت ماشین آلات
  • تثبیت پیچ و مهره و انکرها
  • اجرای گروت ریزی زیر تجهیزات که شامل ماشین آلات ارتعاشی و ضربه‌ای سنگین، موتورهای رفت و برگشتی، کمپرسورها، پمپ ها می‌باشد
  • پر کردن حفره‌های خالی در بتن

پیشنهاد برای مطالعه

اهمیت گروت ریزی زیر بیس پلیت ماشین آلات سنگین

گروت اپوکسی چه مزایایی دارد؟

  • پس از چند ساعت توانایی بارگذاری دارد
  • دارای مقاومت فشاری و برشی بسیار بالا می‌باشد
  • ظرفیت باربری استاتیکی و دینامیکی بالا دارد
  • کاهش لرزش در ماشین آلات صنعتی به دنبال دارد
  • خاصیت روانی بالا حتی در لایه های نازک
  • برای هر دو بستر خشک و مرطوب مناسب می‌باشد

گروت سیمانی چیست؟

این نوع گروت یک مخلوط از پیش تهیه شده و بدون انقباض است که برای کاربردهایی که نیاز به گروت مقرون به صرفه با روانی و مقاومت کافی است، ساخته شده است. این مخلوط عمدتاً به عنوان یک گروت با روانی بالا طراحی شده که بر اساس نوع سیمان پرتلند انتخابی، سنگدانه ها و مواد افزودنی بسته بندی می‌گردد.

گروت های پایه سیمانی در نمونه‌های متنوع وجود دارد که عبارتند از:

• گروت سیمانی چند منظوره
گروت سیمانی تقویت شده با الیاف
• گروت پایه سیمانی اصلاح شده با پلیمر

کاربرد گروت سیمانی چه می‌باشد؟

از کاربردهای این گروت‌ می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • تزریق بیس پلیت و صفحات پایه ماشین آلات
  • گروت ریزی ریل‌ها و تکیه گاه‌های (یاتاقان‌های) پل
  • گروت ریزی برای تثبیت پیچ و مهره‌های ثابت
  • پر کردن فضای خالی و حفره‌ها

گروت سیمانی چه مزیت‌هایی دارد؟

  • به صورت کلی در محدوده دمایی بین 5 تا 25 درجه سانتی گراد کاربرد دارد
  • گروت بر پایه سیمان قابل پمپ کردن و شات کریت، ماله کشی و حتی بصورت سفت با حداکثر خصوصیت تطبیق پذیری
  • خصوصیت روانی خوب، مناسب برای بیس پلیت‌های وسیع
  • قابل اجرا در ضخامت‌های 100-10 میلی متر
  • مخلوط از پیش آماده شده برای دست‌یابی به بالاترین کیفیت و جلوگیری از خطاهای در محل
  • مقاومت اولیه و بلند مدت بالا

چگونه می‌توان تشخیص داد که از گروت سیمانی یا اپوکسی استفاده کنیم؟

تفاوت بین گروت سیمانی و اپوکسی فقط محدود به ترجیح شخصی یا قیمت نمی‌باشد. در حالی که بیشتر مقالات به بحث کاربرد آن برای سطوح کاربری مسکونی یا تجاری سبک را می‌پردازند، تمرکز ما در این مقاله بر روی بخش های صنعتی می‌باشد که کاربرد آن برای پر کردن فضای خالی بین فونداسیون بتنی و صفحه پایه ماشین آلات سنگین یا یک تیر تکیه گاهی می‌باشد.
در پروژه هایی مانند پل‌ها یا کارخانه‌های پتروشیمی، یک انتخاب صحیح می‌تواند بین ایجاد یک سطح هموار یا ناهموار و پرهزینه تفاوت ایجاد کند.
همانند سایر انتخاب‌ها در پروسه ساخت و ساز، برای انتخاب گروت مناسب نیاز به پرسیدن سؤالات دقیق و صحیح نسبت پروژه مورد نظر بر اساس نوع نیاز می‌باشد.

نحوه اختلاط گروت چگونه می‌باشد؟

برای انواع گروت‌ها تایم و روش اختلاط پیشنهادی ارائه می‌گردد اما در مورد میزان روانی تفاوت‌های جهانی وجود دارد مانند:
برای گروت سیمانی، میزان آب اضافه شده به مخلوط، تعیین کننده حد روانی می‌باشد. پیش از شروع کار حداکثر میزان آب مورد نیاز را بررسی کنید و هرگز از آن حد فراتر نروید، زیرا روانی بیش از حد موجب عملکرد ناقص گروت می‌گردد.
میزان روانی گروت اپوکسی ارتباط مستقیمی با مقدار سنگدانه در مخلوط دارد. در هنگام اختلاط از ایجاد حباب هوا جلوگیری‌ کنید زیرا بر مقاومت مخلوط تأثیر مستقیم می‌گذارد. اضافه نمودن آب به گروت اپوکسی موجب غیر قابل استفاده شدن آن می‌شود.

چه محدودیت هایی برای دما و رطوبت برای کار با گروت وجود دارد؟

گروت سیمانی می‌تواند تا دمای 204 درجه سلسیوس را تحمل کند، اما در عمل به 32-10درجه سلسیوس محدود می‌شوند. در صورتی‌ که بستر SSD (به صورت اشباع با سطح خشك) باشد، گروت‌ سیمانی به درستی به کف چسبانده می‌شود. در هنگام عمل آوری، با استفاده از پارچه‌های خیس، گونی یا ماده عمل آورنده حتماً شانه‌های در معرض دید را بپوشانید.
از طرف دیگر، گروت اپوکسی‌ در هوای آزاد عمل آوری می‌شود و به هیچ پوششی برای عمل آوری و سخت شدن نیازی ندارند. هم‌چنین سطح بستر SSD نیاز نمی‌باشد و می‌توان گروت اپوکسی را روی سطح خشک اجرا کنید. بازه دمایی برای گروت اپوکسی 15-32 درجه سلسیوس محدود می‌شود که در حین کار تا 60 درجه سلسیوس را تحمل می‌کند. این بازه دمایی سبب می‌شود که گروت اپوکسی برای کار در دمای بالا مانند ریخته‌گری که گروت اپوکسی حالت ثبات و روانی خود را از دست می‌دهد و سبب جابه جایی بیس پلیت می‌گردد مناسب نمی‌باشد. در ادامه برای آشنایی بیشتر با مبحث گروت ریزی در دماهای متفاوت مطالعه مقاله “گروت ریزی و روش اجرای گروت” پیشنهاد می کنیم.

گروت اپوکسی و سیمانی چه نقاط قوتی دارند؟

می توانید با افزودن سنگدانه، از گروت سیمانی برای کاربردهای وسیع تر استفاده کنید. هم‌چنین دارای دامنه روانی بالاتری نسبت به گروت‌های اپوکسی هستند که می‌توانند به راحتی به درز و شکاف‌های عمیق تر و دور از دسترس نفوذ پیدا کنند.
گروت‌های اپوکسی مانند گروت‌های سیمانی شکننده نیستند و این خصوصیت سبب شده است که برای کار با تجهیزات چرخشی و یا فشرده سازی که روی فونداسیون گزینه مناسب تری باشند. هم‌چنین گروت اپوکسی در برابر مواد شیمیایی بسیار مقاوم هستند که گزینه ایده آل برای صنایع پروشیمی‌ می‌باشد. برای آشنایی بیشتر با کاربرد گروت اپوکسی در صنایع پتروشیمی مطالعه مقاله “استفاده از گروت اپوکسی در صنایع نفت و گاز” را پیشنهاد می کنیم.

پیشنهاد برای مطالعه

تفاوت گروت پایه اپوکسی با گروت پایه سیمانی

سوالات متداول

چه ویژگی‌ها سبب شده است که گروت بر پایه اپوکسی برای استفاده در زیر بیس پلیت تجهیزات سنگین و پروژه‌های صنعتی بسیار کارآمد باشد؟

گروت اپوکسی صنعتی بر پایه رزین اپوکسی می‌باشد که با سنگدانه‌های مهندسی ترکیب شده است. این ترکیب ایجاد شده مقاومت عالی در برابر آسیب و تخریب ناشی از خوردگی شیمیایی، گرما، رطوبت، لرزش، بارگذاری‌های دینامیکی مکرر و سایر تنش های عملیاتی و محیطی از خود نشان می‌دهد. هم‌چنین دوام و طول عمر زیاد آن کمک می‌کند تا اطمینان حاصل شود که ماشین آلات به طور ایمن به فونداسیون بتنی زیرین اتصال می‌شوند.

روانی بیش از چه اثر مخربی بر مخلوط گروت بر پایه اپوکسی دارد؟

برای گروت سیمانی، میزان آب اضافه شده به مخلوط، تعیین کننده حد روانی می‌باشد. پیش از شروع کار حداکثر میزان آب مورد نیاز را بررسی کنید و هرگز از آن حد فراتر نروید، زیرا روانی بیش از حد موجب عملکرد ناقص گروت می‌گردد.

تاثیر اضافه نمودن آب به مخلوط گروت اپوکسی چه می‌باشد؟

میزان روانی گروت اپوکسی ارتباط مستقیمی با مقدار سنگدانه در مخلوط دارد. در هنگام اختلاط از ایجاد حباب هوا جلوگیری‌ کنید زیرا بر مقاومت مخلوط تأثیر مستقیم می‌گذارد. اضافه نمودن آب به گروت اپوکسی موجب غیر قابل استفاده شدن آن می‌شود.

آیا گروت اپوکسی نیاز به عمل آوری دارد؟

گروت اپوکسی‌ در هوای آزاد عمل آوری می‌شود و به هی پوششی برای عمل آوری و سخت شدن نیازی ندارند. هم‌چنین سطح بستر SSD نیاز نمی‌باشد و می‌توان گروت اپوکسی را روی سطح خشک اجرا کنید.

به چه دلیل از گروت اپوکسی برای تجهیزات چرخشی استفاده می‌شود؟

گروت‌های اپوکسی مانند گروت‌های سیمانی شکننده نیستند و این خصوصیت سبب شده است که برای کار با تجهیزات چرخشی و یا فشرده سازی که روی فونداسیون گزینه مناسب تری باشند.

5/5 - (2 امتیاز)
mahdavi

Recent Posts

عایق رطوبتی سوله + اهمیت عایق بندی، انواع و هزینه آن

عایق رطوبتی در سوله چیست و چرا استفاده از آن ضروری است؟ عایق رطوبتی سوله…

2 هفته ago

دستورالعمل طراحی و اجرای ملات مسلح شده با مش الیاف شیشه برای مهار دیوارهای بلوکی

مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف؛ از ابهامات تا ممنوعیت مسلح کردن دیوار با شبکه…

4 هفته ago

عایق رطوبتی نما؛ مزایا، ویژگی‌ها و روش‌های اجرا

اهمیت عایق‌کاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایق‌کاری نما نه‌تنها از ساختمان در برابر آسیب‌های…

1 ماه ago

راهنمای کامل آب بندی و عایق رطوبتی کف ساختمان

آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمان‌سازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…

1 ماه ago

بهترین جایگزین ایزوگام و قیرگونی کدام است؟

عایق‌های نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایق‌هایی که برای جایگزینی با ایزوگام…

1 ماه ago

عایق فونداسیون: روش‌ها، مزایا و انتخاب بهترین نوع عایق کاری پی

چرا عایق فونداسیون، پایه‌ای‌ترین نیاز هر ساختمان است؟ عایق‌کاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…

1 ماه ago