کفپوش بتنی براق شده با سخت کننده لیتیوم سیلیکات

کفپوش بتنی براق شده با سخت کننده لیتیوم سیلیکات
  • تحریریه مقاوم‌سازی افزیر
  • بتن
  • مدت زمان خواندن مقاله: 4 دقیقه
  • 0 نظر
  • شناسه مقاله: 25588

کفپوش بتنی براق شده

<pکفپوش‌های بتنی براق شده یا به اصطلاح گلیز شده نسل جدیدی از کفپوش‌های بتنی هستند که با استفاده از هاردنر و یا همان سخت کننده بتنی لیتیوم سیلیکات و با کمک دستگاه‌های کفساب ایجاد می‌شوند.

این کف پوش‌ها با افزایش خواص کف بتنی و بهبود آن‌ها باعث گسترش استفاده از کفپوش‌های بتنی براق شده در صنایع غذایی، انبارها، کارگاه‌ها، پالایشگاه ها و غیره شده است.

کفپوش‌های بتنی دارای معایب مختلفی هستند که با استفاده از سخت کننده بتن لیتیوم سیلیکات و گلیز کردن آن می‌توان این معایب را برطرف کرد. با اعمال سخت کننده‌های بتن لیتیوم سیلیکات افزیر بر روی سطوح کفپوش‌های بتنی و جذب و نفوذ این پرایمرها در بافت سطوح بتنی و واکنش با هیدروکسیدهای آزاد در بتن، بافت بتن متراکم شده و مقاومت سایشی کفپوش‌های بتنی افزایش می‌یابد.

همچنین با انجام عملیات کفسابی سطح بتن کاملا براق و درخشنده شده و ضد گرد و غبار می‌شود. ویژگی بسیار عالی این روش امکان اصلاح خواص سطح کفپوش‌های بتنی قدیمی و کهنه بدون نیاز به بتن ریزی مجدد و ایجاد هرگونه ضخامت سطح می‌باشد. همچنین سرعت اجرای بالا و دوام و عمر طولانی این روش نسبت به استفاده از کفپوش اپوکسی و یا کف پوش پلی یورتان می‌باشد که همراه با معایبی همچون پوسته پوسته شدن، کمرنگ شدن و تخریب در اثر تابش نور آفتاب و غیره هستند.

اصطلاحا گلیزینگ کفپوش‌های بتنی باعث افزایش مقاومت سایشی، ضد گرد و غبار کردن، آبگریز کردن و براقیت کفپوش‌های بتنی می‌شود.

مزایای گلیزینگ کردن کفپوش‌های بتنی

  1. قابلیت اجرا بروی انواع کفپوش‌های بتنی (بتن عادی، موزائیک، بتن سخت پودری و ملاتی)
  2. قابل اجرا بر روی کفپوش‌های بتنی قدیمی
  3. ایجاد بازتاب نور کفپوش بتنی براق شده
  4. افزایش مقاومت سایشی
  5. غیر قابل نفوذ کردن سطح بتن
  6. عمر طولانی
  7. عدم افزایش ضخامت سطح
  8. قیمت تمام شده بسیار پایین تر از پوشش‌های پلیمری
  9. بهداشتی کردن سطوح بتنی
  10. جلوگیری از نفوذ ترکیبات شیمیایی مخرب
  11. کاهش هزینه نگهداری
  12. جلوگیری از واکنش قلیایی – سیلیسی بتن (سرطان بتن)
  13. جلوگیری از ایجاد شوره در سطح بتن

نقاط ضعف و محدودیت‌های کاربرد سخت کننده‌های پایه لیتیومی

برای اعمال سخت کننده بتن لیتیوم سیلیکات بر روی سطح بتن، بتن باید به مقاومت اولیه خود رسیده باشد.

به دلیل مقاومت پایین در شرایط اسیدی در فضاهایی که اسیدشویی نیاز هست سخت کننده بتن لیتوم سیلیکات نمی‌تواند بعنوان پوشش نهایی بکار رود و نیاز از پوشش ضد اسیدی بر روی آن استفاده کرد.

مراحل اجرای گلیزینگ کفپوش‌های بتنی

ترمیم و بازسازی بستر: سطح باید تمیز و عاری از هرگونه آلودگی، روغن، اجزای عمل آورده شده یا مواد خارجی باشد. تمام ترک‌ها را لکه‌گیری کنید و هر گونه لایه ضعیف سطحی را حذف کنید، در صورت لزوم ترک‌ها را با گروت پر کنید، پوشش نهایی سطح را بازیابی کنید و عملیات کفسابی را انجام دهید تا سطح کاملا صاف شود، سطح را شست و شو بدهید سپس آب را از سطح پاک کنید، عملیات سطحی را تمام کنید و اجازه دهید آب سطح قبل از ریختن محصول سخت کننده سطحی بتن لیتیوم سیلیکات خشک شود.

<pّ>آماده سازی سخت کننده بتن و اجرا روی سطح: سخت کننده بتن لیتیوم سیلیکات یک محصول آماده جهت مصرف است، به آرامی هم زده و با استفاده از دستگاه‌های پاششی یا غلتک روی سطح اجرا میکنیم، تا زمانی که محصول شروع به ژل شدن یا لزج شدن کند، کار را ادامه داده و سپس سطح آن را مرطوب کرده  و 10 الی 15 دقیقه دیگر ادامه می‌دهیم.

همانطور که سطح آن ژل می‌شود یا دوباره لغزنده می‌شود، آن را با آب بشویید و سطح آن را خشک کنید. در آخر، 30 دقیقه صبر کنید، سپس سطح را یکبار دیگر با آب شیرین بشویید و در نهایت خشک کنید. سخت کننده بتن باید درون بتن غوطه‌ور شود. در صورت جاذب بودن سطح می‌توان لایه‌های اضافی اجرا کرد.

کفسابی کف به وسیله تجهیزات برای آماده سازی سطح
5/5 - (6 امتیاز)
تیم تحریریه افزیر

این محتوا توسط تیم مجرب تولید محتوا افزیر تولید و منتشر شده است.

پرسش و پاسخ


نظر خود را درج کنید..

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *