اماکن صنعتی شامل کارگاهها، کارخانههای مواد غذایی، پتروشیمیها و غیره همواره محل تردد افراد زیادی در طول شبانه روز است. از افراد و اشخاص گرفته تا ماشین آلات سنگین در این اماکن رفت و آمد داشته و نیاز است که کفهایی مطمئن و مقاوم داشته باشند.کفهای بتنی اماکن صنعتی علاوه بر داشتن استحکام و مقاومت سازه ای باید در برابر عوامل غیر سازه ای نیز مقاوم باشند.
کفهای بتنی صنعتی که محل عبور و مرور و دپو وسایل و تجهیزات سنگین میباشند علاوه بر مقاومت فشاری ناشی از اینها باید در برابر سایش و ضربات دینامیکی محتمله از این بارها مقاوم باشد. در صورتی که بتن کف مقاومت و استحکام لازمه را نداشته باشد با ترک خوردن میتواند سبب خوردگی آرماتورهای مدفون در خود شده و زمینه نابودی کف بتنی را فراهم سازد. همچنین بتن بر اثر تغییرات دمایی دچار انبساط و انقباض شده و دچار ترک میشود. لذا لازم است نسبت به مستحکم سازی سطح بتن با استفاده از سخت کنندههای بتنی اقدام کنیم.
در محیطهای صنعتی گوناگون بخصوص در دود کارخانجات، پالایشگاهها، پتروشیمیها و نیروگاهها و گاها در محیطهای کشاورزی شاهد خوردگیهای شیمیایی مشابه در کفهای بتنی هستیم. ضمن آنکه در پسابها یا نشت مواد در کارخانجات مواد شیمیایی و غذایی و بخصوص تولید محصولات لبنی نیز با این نوع حملات شیمیایی مستقیم و غیر مستقیم ناشی از فعالیتهای باکتریایی روی مواد پروتئینی را مشاهده میکنیم. اغلب اینگونه فرایندهای مخرب را میتوان با سخت کنندههای بتن لیتیوم سیلیکاتی افزیر مهار کرد. همچنین بتن دارای حفرههای میکروسکپی هست که امکان نفوذ آب و سایر ترکیبات شیمیایی دیگر به درون آن محتمل است.
سخت کنندههای بتنی نظیر سخت کننده لیتیوم سیلیکات که بصورت مایع توسط شرکت افزیر عرضه میشود با نفوذ در به درون بتن، منافذ و حفرهها را آببندی میکند و برای ایجاد لایه معدنی سخت که مقاوم به آب، مواد شیمیایی و سایش است یک واکنش شیمیایی با نمکهای کلسیم و منیزیم موجود در بافت مصالح بتن ایجاد میکند. این هاردنر جهت متراکم نمودن کفهای صنعتی با تردد سنگین، آب بندی بتن در سطوح فشار منفی (شبیه دیوارهای حائل) و تقویت بتن ضعیف بکار برده میشود.
هاردنر و یا همان سخت کننده بتن افزیر پس از نفوذ در سطوح بتنی ضمن یافتن یونهای فلزی مانند کلسیم، منیزیم و مانند آن اقدام به تشکیل کریستالهای سیلیکات کلسیم و … میکنند که بلوری حجیم و نامحلول در آب است. کریستالهای بدست آمده ضمن انسداد مجاری نفوذ آب مقاومت بتن را در برابر فشار و سایش افزایش داده و سایر مصالح سنگی و آجری را در عمق 5 الی 20 میلی متر آب بند و مقاوم در برابر فشارآب و بخار آب منفی کنند.
سخت کننده لیتیوم سیلیکاتی بتن با جذب ترکیبات اهکی و نمکهای فعال عملا شوره و مسیر حرکت شوره را از بین برده و امکان باز تولید شوره را نیز از بین میبرد. از این رو عملا سطح بتن با از دست دادن منافذ نفوذ و جذب خاصیت ضد گرد و غبار و آبگریزی پیدا میکند. هاردنر و سخت کننده سطح بتن شرکت افزیر دارای خاصیت براق کنندگی بالا بوده و جهت ایجاد درخشندگی در سطح بتنی استفاده میشود.
مزایای استفاده از سخت کننده کف بتنی عبارت است از:
قیمت تمام شده پایین
مقاومت سایشی بالا
آنتی داست شدن سطح
تمیز شوندگی آسان سطح
مقاوم به ضربه و ضربه پذیری بالا
عدم تثیر فشار منفی و اشعه فرابنفش بر روی آن
مقاومت دمایی بالا
عدم ایجاد پوسته پوسته و طبله شدن بتن
عمر و ماندگاری بسیار بالا
باید به اینکه توجه کرد که در بسیاری از محیطهای صنعتی میتوان بجای استفاده از کفپوش های صنعتی مانند اپوکسی و پلی یورتان و انجام هزینههای سنگین از کفپوش بتنی سخت شده با استفاده از سخت کنندههای بتنی استفاده کرد که بسیار کارامد تر و هزینه تمام شده پایین تری دارند.
عایق رطوبتی در سوله چیست و چرا استفاده از آن ضروری است؟ عایق رطوبتی سوله…
مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف؛ از ابهامات تا ممنوعیت مسلح کردن دیوار با شبکه…
اهمیت عایقکاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایقکاری نما نهتنها از ساختمان در برابر آسیبهای…
آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمانسازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…
عایقهای نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایقهایی که برای جایگزینی با ایزوگام…
چرا عایق فونداسیون، پایهایترین نیاز هر ساختمان است؟ عایقکاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…