بتن به خودی خود سخت است، اما برای محیطهای خاص این سختی به تنهایی کافی نیست. بتن به مرور زمان از بین میرود. طول عمر بتن بستگی به استفاده و نحوه نگهداری از کف بتنی شما دارد. از سخت کننده و هاردنر بتن برای جلوگیری از فرسودگی زودرس کف استفاده میشود. این محصولات کفپوش بتنی را با یک فرآیند یکنواخت عمل آوری و آب بندی محافظت و تقویت میکنند.
سخت کنندههای بتن یک سیلر دائمی و شفاف هستند که از بتن زیرین در برابر صدمات ناشی از مواد شیمیایی و آلایندهها محافظت میکند. سخت کنندههای بتن مایع هنگام اعمال بر روی بتن و نفوذ به حفرهها، واکنش شیمیایی ایجاد میکنند. سخت کنندههای بتن به عنوان یک چسب قوی برای پوششهای مختلف کف و عملیات سطحی عمل میکنند. همچنین، آنها از ناهموار شدن سطح بتن تازه ریخته شده جلوگیری می کنند، که با خم شدن لبهها به سمت بالا یا پایین به شکل منحنی تبدیل می شود. سخت کنندههای بتن روی دالهای جدید یا موجود اعمال میشوند.
قبل از استفاده از سخت کننده بتن موارد زیادی را باید در نظر گرفت. اگر از کف بتنی در یک محیط صنعتی یا انبار استفاده می شود ، سخت کننده بتن توصیه می شود. هنگامی که کفپوش سخت کار می کند، خطر زیادی برای آسیب وجود دارد. این امر زمانی اتفاق می افتد که تجهیزات و چرخ های خودرو با کف بتنی در تماس هستند و یا تردد عابران پیاده زیاد است. سخت کننده های مختلف بتن بر اساس استفادههای سبک ، متوسط یا سنگین تعیین می شوند.
مخلوط های بتنی همه با یک ترکیب ایجاد نمی شوند. برخی از کفپوش ها از بتن مسلح با الیاف فولادی استفاده می کنند. برخی حاوی مقادیر بیشتری سیمان هستند. سنگدانه ها از شن ، سنگ خرد شده ، ماسه، سرباره ، بتن بازیافتی و … متفاوت هستند. جایگزینهای سیمان سازگارتر با محیط زیست هستند. با این حال، آنها مقاومت کمتری در برابر خرابی سطح دارند. هر یک از عوامل به دوام بستر بتنی شما کمک میکند. کاملاً محتمل است که کفپوش بتنی شما پیش از تاریخ شروع فعالیت جدید شما در آن مکان باشد، در این صورت ممکن است طرح اختلاط و یا مواد استفاده شده در بتن کف موجود را ندانید. در این مثال ، یک سخت کننده بتن برای افزایش مقاومت در برابر سایش توصیه می شود.
سیلیکات لیتیوم یک سخت کننده و هاردنر شیمیایی است که روی سطح بتن اعمال می شود تا استحکام، دوام، طول عمر و مقاومت در برابر سایش را افزایش دهد. این افزایش مقاومت بتن به دلیل سیلیکات کلسیم است که در نتیجه واکنش لیتیوم سیلیکات با هیدروکسید کلسیم ایجاد شده است. به این ترتیب سیلیکات کلسیم در منافذ و کانالهای بتن رسوب میکند و در نتیجه استحکام سطحی آن را به همراه سایر خواص تأثیرگذار افزایش میدهد. به طور کلی، عملیات اسپری برای اعمال سیلیکات لیتیوم بر روی سطح بتنی که تازه ریخته شده است. استفاده میشود.
سیلیکات لیتیوم با هیدروکسید کلسیم، که محصول جانبی هیدراتاسیون سیمان است، در بتن واکنش میدهد و کلسیم سیلیکات هیدرات (C-S-H) تولید میکند. این کلسیم سیلیکات هیدرات تازه تولید شده عمدتا در منافذ و کانالهای نزدیک به سطح بتن مستقر شده است. علاوه بر این، اثر آن هنگام اعمال روی بتن متخلخل چند برابر میشود. واکنش شیمیایی بین بتن و سیلیکات لیتیوم در طی دو هفته انجام میشود. همچنین کلسیم سیلیکات هیدرات همان ماده ای است که در نتیجه ترکیب آب با سیمان ایجاد می شود و مقاومت و سختی زیادی را برای بتن فراهم میکند. میزان نفوذپذیری سیلیکات لیتیوم در سطح بالای بتن با وزن معمولی حدود 4 میلی متر تا 5 میلی متر است.
هنگامی که درجه حرارت بسیار بالا است، استفاده از سیلیکات لیتیوم نتایج مورد انتظار را ارائه نمیدهد زیرا مواد قبل از شروع نفوذ به بتن شروع به تبخیر میکنند. توصیه میشود از هاردنر شیمیایی لیتیوم سیلیکات در زمانی استفاده کنید که سطح بتن دارای دمای کاهش یافته با رطوبت نسبی پایین است. در نهایت، هاردنر شیمیایی لیتیوم سیلیکات باید بطور مداوم تا زمان اشباع سطح بتن اعمال شود. این به ما امکان میدهد از پتانسیل کامل سخت کننده بتن شیمیایی استفاده کنیم. سطوح جدید باید حداقل به مدت 14 روز عمل آوری شده باشند و باید عاری از مواد عمل آوری، خاک، گردوغبار و سایر آلایندهها باشند.
از سخت کننده و هاردنر بتن میتوان در کف کارخانهها و انبارهای صنعتی، سیلوهای ذخیره سازی، کارخانه های فاضلاب، تاسیسات فرآوری مواد شیمیایی، پالایشگاهها و مناطق ترافیکی سنگین عابران پیاده، مانند میادین ورزشی، استادیومها، بیمارستانها، فرودگاهها و موزهها استفاده نمود.
عایق رطوبتی در سوله چیست و چرا استفاده از آن ضروری است؟ عایق رطوبتی سوله…
مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف؛ از ابهامات تا ممنوعیت مسلح کردن دیوار با شبکه…
اهمیت عایقکاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایقکاری نما نهتنها از ساختمان در برابر آسیبهای…
آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمانسازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…
عایقهای نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایقهایی که برای جایگزینی با ایزوگام…
چرا عایق فونداسیون، پایهایترین نیاز هر ساختمان است؟ عایقکاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…