برای تراکم بهتر باید بتن را ویبره کرد زیرا که تراکم بتن عملیاتی است که در آن بتن تازه در قالب فشرده شده و باعث میشود تا بتن آرماتورها و سایر اشیا تعبیه شده مانند لولهها را در قالب محاصره کند. مشکلات مختلفی وجود دارد که ممکن است در صورت عدم تراکم صحیح بتن بوجود بیاید؛ مانند لانه زنبوری شدن بتن و همچنین بتن در داخل ساختارش دچار مشکل شود. علاوه بر این، تراکم ضعیف بتن میتواند باعث مشکلات نفوذ پذیری و در نتیجه خوردگی آرماتورهای فولادی و کاهش ظرفیت نهایی بتن سخت شود. ویبره بتن یک مرحله مهم در ساخت بتن است. این فرآیند حبابهای هوا که در بتن تازه ریخته شده بهوجود آمده را، از بین میبرد و یک توده بتن فشرده را فراهم میکند. بتن تازه را میتوان با دست یا دستگاههای ارتعاشی بتن (انواع ویبراتورها) لرزاند. دانش مناسب در مورد روشهای مختلف ارتعاش و کاربردهای آنها می تواند در انجام ویبره کارآمد بتن کمک کند.
ارتعاش بتن بیشتر توسط ویبراتورهای بتنی انجام میشود که می توانند الکتریکی یا هوا محور باشند. موارد استفاده از ارتعاش بتن به طور عمده در دستههای زیر میباشد:
در روش ارتعاش قالب، ویبراتورها را به بیرون قالبهای بتنی سوار میکند. این روش معمولاً برای ریختن بتن در مساحت وسیع در ساخت بتن پیش ساخته استفاده میشود، ، لرزانندهها حداقل6 فوت فاصله دارند.
ویبراتورهای سطح یا جامپر برای ارتعاش بتن که مستقیماً روی سطح ریخته میشود، استفاده میشود. جهت انجام عمل ویبره به صورت دستی بر روی سطح هدایت میشود. جامپر یک سطح صاف و یک ظاهر خوب برای بتن نهایی فراهم میکند. روش لرزش سطح محدود به ساخت دال با عمق کمتر از 6 فوت است.
بیشترین استفاده از ویبراتورها در ساخت بتن مربوط به ویبراتورهای داخلی میباشد. روش ویبراتور داخلی توسط یک اپراتور انجام میشود. ویبراتور داخلی پروب مانند روی بتن مرطوب قرار میگیرد و پس از لرزش، آن را به آرامی از بتن خارج میکند.
در بیشتر موارد، بتن یا دارای ویبره کم یا ویبره بیش از حد است. برخی از نکات مهمی که باید هنگام ارتعاش بتن رعایت شود:
مشکلات و نقایص مختلفی وجود دارد که میتواند در صورت عدم ویبره کافی بتن ایجاد شود. از جمله عبارتند از:
مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف؛ از ابهامات تا ممنوعیت مسلح کردن دیوار با شبکه…
اهمیت عایقکاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایقکاری نما نهتنها از ساختمان در برابر آسیبهای…
آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمانسازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…
عایقهای نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایقهایی که برای جایگزینی با ایزوگام…
چرا عایق فونداسیون، پایهایترین نیاز هر ساختمان است؟ عایقکاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…
عایق رطوبتی حمام و سرویس بهداشتی؛ چرا اهمیت دارد؟ رطوبت مداوم و تماس مستقیم با…