بتن

تولید بتن آماده با دستگاه بچینگ پلانت

بچینگ پلانت

دستگاه بچینگ بتن، تجهیزاتی است که مواد مختلفی را برای تشکیل بتن ترکیب می‌کند که این مواد شامل آب، هوا، مواد افزودنی شیمیایی، شن و ماسه، سنگدانه‌ها (سنگ‌ها، شن و غیره)، خاکستر بادی، میکرو سیلیس، سرباره و سیمان می‌باشد.

هدف از دستگاه بچینگ:

  • بتن با کیفیت بهتر تولید می‌شود.
  • حذف فضای ذخیره سازی مواد اولیه در سایت پروژه.
  • پایان تجهیز کردن وسایل و به‌کارگیری نیروی کار و ماشین آلات
  • از هدر رفتن مواد اولیه جلوگیری می‌شود.

انواع بچینگ

  • بچینگ خشک

در بچینگ خشک، اختلاط اولیه بتن توسط میکسر استوانه‌ای جداگانه انجام می‌شود. در این روش در دستگاه از مقیاس‌های دستی یا دیجیتال برای جمع آوری و وزن کشی سیمان استفاده می‌کند. بعد از اندازه گیری و وزن کشی مواد اصلی ساختار بتن در این روش، آب را می‌توان به طور جداگانه توزین یا اندازه گیری کرد و با استفاده از تراک میکسر بتن را به محل منتقل کرد. تمام مواد در حین حمل و نقل به محل پروژه مخلوط می‌شوند. آب نیز با توجه به موقعیت یا در طول مسیر حمل و نقل اضافه می‌شود. این روش تولید بتن این مزیت را دارد که نیاز به سرمایه گذاری اولیه کمتری دارد. همچنین، در مواردی که نیاز به انتقال بتن پیش ساخته به مسافت دورتر از محل ساخت و ساز اصلی می‌باشد، راحت‌تر است. اما بتن حاصل کیفیت و همگنی خوبی ندارد.

  • بچینگ تر                                      

این کارخانه مرکزی به تمام مواد تشکیل دهنده همراه با آب نیاز دارد، مواد در میکسر واقع در یک مکان مرکزی در داخل کارخانه مخلوط می‌شوند. پس از فرآیند اختلاط، بتن در کامیون ریخته می‌شود که به محل برده شود. کامیون باید سریع منتقل شود تا بتن یخ نزند. در حالی که بچینگ تر بتن با قوام بالاتری را می‌دهد، دیدگاهی وجود دارد که علاوه بر مصرف آب بیشتر، نسبت به بچینگ خشک، هزینه‌های نگهداری بیشتری نیز با خود به همراه می‌آورند. اما به طور کلی تقاضا برای بچینگ تر بیش‌تر است زیرا که کیفیت بتن حاصله بهتر از بچینگ خشک است. بتن بدست آمده از بچینگ تر از نظر تعمیر و نگهداری عمر طولانی تری دارند.

  • بچینگ ثابت بتن

کارخانه‌های بچینگ بتنی پایدار، ثابت بوده و در فاصله زیادی از محل ساخت قرار دارند. بتن با استفاده از یک کامیون به محل ساخت و ساز منتقل می‌شود. بچینگ‌های ثابت بسیار موثر هستند و بتن با کیفیت بالا تولید می‌کنند ولی باید مراقب باشید که کامیون در زمان مورد نظر به محل برسد. در غیر این صورت، بتن شروع به یخ زدن می‌کند، به همین دلیل ممکن است بتن نامرغوب بدست ‌آید. کارخانه‌های بچینگ ثابت بتن معمولاً برای پروژه‌های صنعتی با دهانه زیاد و نیاز به استفاده بسیار زیاد بتن استفاده می‌شود.

  • بچینگ متحرک بتن

بعضی اوقات کارخانه بچینگ ثابت بتن در فاصله ای قرار دارد که قیمت حمل و نقل بتن افزایش می یابد، از این رو بچینگ بتن متحرک مقرون به صرفه تر می‌شود. در چنین شرایطی، کارخانه بچینگ بتن متحرک با مدل‌های ذخیره سازی فیزیکی، توزین، مخلوط کردن و تخلیه محبوبیت زیادی دارند. پس از راه اندازی کارخانه، پیمانکار می‌تواند ساخت بتن را با توجه به نیاز شغلی اصلاح کند. پس از پایان ساخت و ساز، این کارخانه متحرک به مکان دیگری منتقل می‌شود … با استفاده از کارخانه‌های بچینگ متحرک بتنی به جای کارخانه بچینگ ثابت، می‌توان از تاخیر در حمل کامیون جلوگیری کرد، اما این کارخانه بچینگ از قابلیت و کارایی پایینی برخوردار است. اگر ماده به درستی توزین نشود، بتن مقاومت مشخص شده را به دست نمی‌آورد و دوام سازه کاهش می‌یابد. برای پروژه‌های مقیاس کوچک، بچینگ دستی قابل دستیابی است.

مزایای بچینگ پلانت

  1. یک کارخانه بچینگ بتن متمرکز می تواند نیاز بتن برای یک فضای بسیار بزرگ را تأمین کند.
  2. این کارخانه‌ها در مناطقی برای استفاده صنعتی واقع شده اند و کامیون‌های تأمین کننده می‌توانند به مناطق مسکونی یا داخل شهرها خدمات دهند.
  3. بتن با کیفیت بهتر تولید می‌شود
  4. حذف فضای ذخیره سازی مواد اولیه در سایت.
  5. حذف هزینه تجهیزات بتن از قبیل کارخانه و ماشین آلات.
  6. از هدر رفتن مواد اولیه جلوگیری می‌شود.
  7. کارگران مرتبط با تولید بتن حذف می‌شوند.
  8. زمان مورد نیاز بسیار کاهش می‌یابد.
  9. آلودگی صوتی و گرد و غبار در سایت کاهش می‌یابد.

معایب کارخانه‌های بچینگ

  1. مواد حاصل از کارخانه بچینگ پلانت مرکزی و اختلاط در آن کارخانه آغاز می‌شود، بنابراین زمان سفر در مسافت‌های طولانی بسیار مهم است.
  2. مدت زمان محدودی بین اختلاط و عمل آوری بتن 210 دقیقه از بچینگ وجود دارد.
5/5 - (2 امتیاز)
به اشتراک بگذارید:
m.jabbari

مطالب اخیر

همه چیز درباره عایق رطوبتی دیوار؛ از انواع تا مزایا و روش‌های اجرا

چرا عایق رطوبتی دیوار مهم است؟ نکاتی برای جلوگیری از نفوذ رطوبت اهمیت استفاده از…

1 هفته ago

عایق ساختمان چیست؟

عایق ساختمانی چیست و چرا اهمیت دارد؟ عایق ساختمانی مجموعه‌ای از مواد و روش‌هاست که…

1 هفته ago

قیمت عایق کاری ساختمان چقدر است؟ عوامل مؤثر بر هزینه‌ها و نکات مهم

تعرفه عایق‌سازی ساختمان: هزینه‌ها را بشناسید و صرفه‌جویی کنید! عایق کاری ساختمان به‌عنوان راهکاری برای…

1 هفته ago

آب بندی فشار منفی چیست؟

چگونه از نفوذ آب در شرایط فشار بالا جلوگیری کنیم؟ فشارهای وارده به ساختمان که…

2 هفته ago

آب بندی فشار مثبت چیست؟

آب بندی فشار مثبت بتن چیست؟ آب‌بندی بتن به مجموعه اقداماتی اطلاق می‌شود که با…

2 هفته ago

رفع ممنوعیت وال مش در ساختمان + دستورالعمل شهریور 1403

وال مش چیست و چرا به صنعت ساخت و ساز معرفی شد؟ اولین دلیل روی…

3 هفته ago