گروت مبتنی بر سیمان، همانطور که از اسمش بر می آید، پودری حاوی سیمان به عنوان اتصال دهنده است. برای درست کردن گروت، باید به آن آب اضافه نموده و آن را مخلوط نمایید. در فرمولاسیون گروت های سیمانی یک ماکزیمم مقدار آب تعریف شده است. توجه داشته باشید، برای اطمینان از شره نکردن گروت و اتصال مناسب به سطح، آب گروت نباید از این مقدار حداکثری، بیشتر شود.
میانگین دمای ایده آل کاربری گروت سیمانی بین 10 تا 30 درجه سانتی گراد است. با این حال، بسیاری از انواع و فرمول های آن می توانند دماهای بسیار بالاتر و بسیار پایین تر از این محدوده را نیز تحمل کنند. بنابراین، بکارگیری گروت برای گروت ریزی در هوای سرد و گرم انتخاب ایده آلی ایست.
همچنین گروت سیمانی نسبتا جریان پذیری و روانی بیشتری دارد و این ویژگی به گروت این امکان را می دهد که به راحتی، راه خود را در فضاهای تنگ و شکاف های باریک و عمیق باز کند. از جمله انواع کاربرد گروت سیمانی در صنعت می توان به گروت ریزی بیس پلیت پیش ساخته و از قبل تنیده شده و ساخت صفحات پایه اشاره نمود.
تنها در صورتی می توانید در دماهای بسیار سرد و گرم گروت سیمانی را بکار ببرید که از انواع و فرمولاسیون های خاصی که برای این موارد تعریف شده است، استفاده کنید. دما باید در محدوده دمایی تعیین شده باقی بماند تا عمل آوری گروت به درستی انجام شود.
پس از اینکه گروت سیمانی را با مقدار آب مناسب مخلوط کردید و به غلظت مورد نظر رساندید، نباید اجازه دهید با آب تماس داشته باشد. یک سطح مرطوب می تواند موجب تغییر خواص شیمیایی و فیزیکی گروت شود و در نتیجه موجب غیر قابل استفاده شدن آن شود.
اگر چه گروت سیمانی به اندازه کافی استحکام دارد که بتواند کاربردهای صنعتی را پشتیبانی کند، اما مانند گروت اپوکسی، در برخی موارد نمی تواند نیاز فوری به حداکثر استحکام را برآورده نماید.
پیشنهاد برای مطالعه
در سال های اخیر، بازار و قیمت گروت سیمانی با رشد و توسعه چشمگیری مواجه شده است و پیش بینی می شود در سال های آینده نیز رشد فوق العاده ای داشته باشد. از گروت سیمانی برای ایجاد سطوح باربر قوی بین صفحات پایه و فونداسیون استفاده می شود. حتی ترکیبات این گروت، در میان اجزا به خوبی توزیع می شود و به بخش های داخلی بنا به خوبی منتقل می شود.
گروت اپوکسی دو جزیی نوعی گروت متشکل از دو جزء رزین اپوکسی و هاردنر اپوکسی است که منحصرا برای دستیابی به خواص ضد آب، ضد لک و مقاومت شیمیایی فرموله شده است.
برخلاف گروت سیمانی که برای ساخت گروت تنها یک جزء لازم داشت، در گروت اپوکسی برای مخلوط شدن به رزین، هاردنر یا سخت کننده و مواد معدنی مانند ماسه یا سنگدانه نیاز است. برای تولید گروت مورد نظر، به جای اضافه نمودن آب، باید هر یک از اجزا را با هم مخلوط کنید.
گروت اپوکسی نسبت به گروت سیمانی، چندین مزایا دارد که باعث می شود گزینه ایده آلی برای بسیاری از کاربردهای صنعتی باشد. مهمترین و اولین مزیت و کاربرد گروت اپوکسی، توانایی و عملکرد خوب در کاربردهایی است که به استحکام فوری نیاز است. به این معنی که در مواقعی که نیاز دارید سریعا قطعه مورد نظر را کار بگذارید و مستقر کنید، از این گروت استفاده نمایید.
از آنجایی که اپوکسی نسبت به روغن و مواد شیمیایی مقاوم است، گروت اپوکسی مقاوم شیمیایی یک انتخاب عالی برای استفاده در کاربردهایی است که تماس با مواد شیمیایی، امری اجتناب ناپذیر است. گروت اپوکسی در مواجهه با مواد شیمیایی یا روغن ها، منقبض یا منبسط نشده و همچنین دچار خوردگی و تغییر شکل نمی شود.
همچنین به دلیل اینکه اپوکسی استحکام بالایی دارد، گروت اپوکسی بهترین گزینه برای مقاوم کردن بتنی است که نیاز به تعمیر دارد. لذا بر اساس این ویژگی کاربرد گروت اپوکسی شامل پر کردن ترک ها و افزودن تکیه گاه به بتنی که از قبل در محل قرار دارد، می شود.
از دیگر کاربردهای مواد مبتنی بر اپوکسی می توان به نصب ماشین آلات سنگین و تعمیر پیهای بتنی صفحه ستونو گروت ریزی زیر بیس پلیت اشاره نمود. برای آشنایی بیشتر با این مطلب مقاله “اهمیت گروت ریزی زیر بیس پلیت ماشین آلات سنگین” را پیشنهاد می کنیم.
گروت پایه اپوکسی نسبت به گروت پایه سیمانی سریعتر می گیرد، بنابراین باید به سرعت با آن کار کرد تا اطمینان داشته باشید به درستی در محل اعمال شده است. حتی ممکن است برای جلوگیری از ناصافی سطح، نیاز باشد که کار را به صورت مرحله ای انجام دهید.
گروت پایه اپوکسی مانند گروت سیمانی به راحتی جاری نمی شود. بنابراین ممکن است نتواند شکاف های باریک را به خوبی پر کند یا از صفحات پایه و ماشین آلات به خوبی پشتیبانی کند.
در حال حاضر اندازه بازار جهانی گروت پایه اپوکسی 590.1 میلیون دلار است و انتظار می رود تا پایان سال 2027، با CAGR 4.0 درصدی، به مقدار 799.1 میلیون دلار برسد. همچنین انتظار می رود در طول دوره پیش بینی شده و با توجه به صنعت رو به رشد ساختمان و ساخت و ساز، قیمت آن افزایش چشمگیری داشته باشد.
پیشنهاد برای مطالعه
مانند انتخاب بسیاری از موارد در ساخت و ساز، انتخاب گروت صنعتی مناسب، به بررسی دقیق نیازهای خاص پروژه شما بستگی دارد. انتخاب بهترین گروت صنعتی برای پروژه شما، به نیازهای کاربردی پروژه تان مانند دمایی که در آن کار می کنید و استحکام مورد نیاز شما بستگی دارد و باید مزایا و معایب گروت اپوکسی و سیمانی را در نظر بگیرید. در ادامه برای آشنایی بیشتر با تفاوت این دو گروت مطالعه مقاله “گروت سیمانی یا گروت اپوکسی کدام انتخاب مناسب تری میباشد؟” پیشنهاد می کنیم.
پودری حاوی سیمان به عنوان اتصال دهنده است. برای درست کردن این گروت، باید به آن آب اضافه نموده و آن را مخلوط نمایید. در فرمولاسیون آن یک ماکزیمم مقدار آب برای جلوگیری از شره نکردن گروت و اتصال مناسب به سطح تعریف میشود.
نوعی گروت متشکل از دو جزء رزین اپوکسی و هاردنر اپوکسی است که منحصرا برای دستیابی به خواص ضد آب، ضد لک و مقاومت شیمیایی فرموله شده است. برخلاف گروت سیمانی که برای ساخت گروت تنها یک جزء لازم داشت، در گروت اپوکسی برای مخلوط شدن به رزین، هاردنر یا سخت کننده و مواد معدنی مانند ماسه یا سنگدانه نیاز است.
گروت سیمانی نسبتا جریان پذیری و روانی بیشتری دارد و این ویژگی به گروت این امکان را می دهد که به راحتی، راه خود را در فضاهای تنگ و شکاف های باریک و عمیق باز کند.
مهمترین و اولین مزیت و کاربرد گروت اپوکسی، توانایی و عملکرد خوب در کاربردهایی است که به استحکام فوری نیاز است. به این معنی که در مواقعی که نیاز دارید سریعا قطعه مورد نظر را کار بگذارید و مستقر کنید، از این گروت استفاده نمایید.
اپوکسی نسبت به روغن و مواد شیمیایی مقاوم است و یک انتخاب عالی برای استفاده در کاربردهایی است که تماس با مواد شیمیایی میباشد. گروت اپوکسی در مواجهه با مواد شیمیایی یا روغن ها، منقبض یا منبسط نشده و همچنین دچار خوردگی و تغییر شکل نمیشود.
اهمیت عایقکاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایقکاری نما نهتنها از ساختمان در برابر آسیبهای…
آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمانسازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…
عایقهای نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایقهایی که برای جایگزینی با ایزوگام…
چرا عایق فونداسیون، پایهایترین نیاز هر ساختمان است؟ عایقکاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…
عایق رطوبتی حمام و سرویس بهداشتی؛ چرا اهمیت دارد؟ رطوبت مداوم و تماس مستقیم با…
عایق رطوبتی چیست؟ عایق رطوبتی، یک ماده یا سیستم طراحی شده برای جلوگیری از نفوذ…