ملات خود تراز یک ماده بادوام و شبیه بتن سنتی مایع شده است که در سالهای اخیر بسیار محبوب شده است. این ماده که اغلب به عنوان یک لایه زیرین در آماده سازی کفپوش کاشی و وینیل استفاده میشود، راه حلی مقرون به صرفه برای صاحبان خانه و کارفرمایان میباشد.
ملات خود تراز بر خلاف بتن سنتی حاوی مقدار زیادی پلیمر است که مولکولهای چسب مانند منحصر به فرد هستند که مواد را به یکدیگر متصل میکنند. بتن سنتی همچنین به آب زیادی نیاز دارد تا به اندازه کافی سیال شود تا ریخته شود. ملات خود تراز، سیالیت خود را بدون نیاز به مقدار زیادی آب حفظ میکند.
اگرچه قیمت و هزینه ملات خود تراز اساساً گرانتر است، اما این ماده همهکاره میتواند به صاحبان خانه کمک کند تا در حد امکان از تخریب یا جایگزینی بتن آسیبدیده موجود اجتناب کنند. به جای اینکه بتن قدیمی را تخریب کنید، میتوانید از یک لایه بتن خود تراز نیم اینچی برای ترمیم سطح استفاده کنید و زیبایی سطح را احیا کنید.
طبقات ممکن است به مرور زمان به دلیل ترک خوردن بتن و رطوبت ناهموار گردد. بنابراین، برای بازسازی یک کف ناهموار یا جایگزینی آن به طور کامل به تراز کردن سطح نیاز خواهید داشت. با آماده سازی، تکنیکها و تجهیزات مناسب، میتوانید سطح مورد خود را تنها در چند روز هموار و تسطیح کنید!
دو نوع اصلی از ترکیبات خود تراز کننده وجود دارد. اولی شامل یک کیسه پودری و مایع لاتکس که در ظرفی جداگانه عرضه میشود. برای تهیه آن کافی است این دو را با هم مخلوط کنید تا یک مخلوط یک دست تشکیل شود. نوع دوم ترکیب خود تراز، شامل کیسه پودر با ترکیب لاتکس است که فقط باید آن را با آب مخلوط کنید تا استفاده کنید.
پیشنهاد برای مطالعه
این نوع ملات از یک جزء ساخته شده و با دارا بودن خواص فیزیکی و شیمیایی عالی برای ملات ریزی در کفهایی که نیاز به تراز شدن و تسطیح دارند مورد استفاده قرار گرفته و همچنین سطوح بتنی که دچار آسیبهایی شامل ترک خوردگی و پوسیدگی هستند را نیز مرمت میبخشد، برای تهیه محصول ملات خود تراز تک جزئی میتوانید به شرکتهای معتبر در زمینه مقاوم سازی مانند مجموعه افزیر مراجعه کنید.
این نوع ملات سیمانی و پلیمری از دو جزء پودری و مایع تشکیل شده، با توجه به اینکه این نوع ملات با اختلاط با آب ساخته میشود، هیچگونه آلودگی برای محیط زیست به همراه نداشته و کارایی بسیار بالایی ارائه می نماید، شرکتهایی مانند شرکت مقاوم سازی افزیر محصول ملات خود تراز دو جزئی را در اختیار مشتریان قرار می دهند.
ملاتها انواع مختلفی با فرمولاسیونهای مختلف دارند، یکی از انواع ملاتها، ملات خود تراز الیافی است: این نوع ملات نوعی ملات پایه پلیمری یا سیمانی است که با الیاف چاپد پلی پروپیلن ترکیب شده و جریان پذیری و مقاومت بالا در برابر آسیب دیدگی را ارائه می نماید.
ملات خود تراز شونده حاوی لاتکس در یک لایه بسیار نازک بر روی سطح قرار گرفته و به کفهای بتنی کمک میکنند تا انعطافپذیری لازم برای حرکت بدون ترک خوردن را به کفهای بتنی بدهند. هنگامی که ترکیبات خود تراز شونده مخلوط و ریخته میشوند، کفپوش خود تراز شونده در سراسر کف ناهموار صاف میشوند و از خاصیت خود تراز شوندگی برای تسطیح سطح استفاده میکنند.
بسیاری از مردم ترجیح می دهند که کفهای بتنی خود را خودشان تراز کنند. با این حال، استفاده از ترکیب خود تراز بر روی یک کف بتنی بستگی به این دارد که چه مقدار از کف تراز نباشد. برای اندازه گیری دقیق عدم تراز بودن کف میتوان از ابزار ترازسنج نیز استفاده نمود.
انتهای پایین تراز را بالا نگه دارید تا حباب در وسط قرار گیرد و سپس فاصله بین کف و انتهای تراز را اندازه بگیرید. اگر کف بتنی کمتر از 5 میلیمتر خارج از سطح است، میتوان از یک ملات تراز کننده سطح برای یکنواخت کردن کف استفاده نمود.
با استفاده از یک تکه گچ یا مداد، نقاطی از کف را که برجستگی یا فرورفتگی وجود دارد را علامت بزنید. در نهایت، با استفاده از یک ترازسنج، کف را بررسی کنید تا فرورفتگیهای موجود در بتن را که ممکن است دفعه اول از دست داده باشید، آشکار شود.
ابتدا با برداشتن تمام مبلمان، قرنیزها و وسایل از اتاق شروع به آماده سازی کف خود کنید تا فضا کاملاً خالی باشد و بتوان به درستی آن را تکمیل کرد. در مرحله بعد، با جاروکردن سطح، از عاری بودن سطح از گرد و غبار اطمینان حاصل کنید. هنگامی که کف کاملاً عاری از گرد و غبار شد، می توان سطح را آماده کرد.
حفره های بزرگ مانند دریچه های گرمایشی و زهکشی کف را می توان قبل از ریختن ملات کف با مقوا جدا کرد. فقط مقوا را به شکل استوانه در بیاورید. آن را در جای خود بچسبانید و سپس روی زمین را درزبندی کنید.
هر شکاف بزرگ در کف بتنی خود را با پرکننده و درزگیر پر کنید. این کار را میتوان به راحتی با قرار دادن نازل پرکننده بتن در شکاف ها و فشار دادن فیلر و پر کننده به بیرون انجام دهید تا ترک به خوبی مهر و موم شود. از طرف دیگر، میتوانید از ماله برای فشار دادن پرکننده به داخل ترک استفاده کنید. قبل از شروع کار بیشتر، مهم است که قبل از ادامه کار آماده سازی، اجازه دهید پرکننده و سیلر خشک شوند.
هنگامی که کف آماده شد، زمان آن است که پرایمر ملات خود تراز شونده رادر تمام سطح کف پخش کنید. هنگامی که آستر کف کاملاً اعمال شد، حدود 3 تا 24 ساعت اجازه دهید تا خشک گردد.
با استفاده از یک سطل، ترکیب را با همزن مخلوط کنید تا غلظت مناسبی داشته باشد. در این مرحله، بهتر است فقط به اندازه مصرف مخلوط شود. بیش از یک کیسه را در یک زمان مخلوط نکنید زیرا فقط 15 تا 30 دقیقه فرصت دارید که از ملات اسفاده کنید. ما همیشه کار را با یک شریک توصیه میکنیم زیرا یک نفر میتواند ملات خود تسطیح شونده را آماده کند در حالی که دیگری آن را بر روی سطح مورد نظر می ریزد و پخش میکند.
هنگامی که تمام خود تراز شونده بر روی زمین پخش شد، وقت آن است که طبق دستورالعمل سازنده اجازه دهید خشک شود. اکثر ترکیبات تسطیح کف بتنی به سرعت خشک میشوند، بنابراین می توان تنها پس از 4 ساعت روی آنها راه رفت و پس از 24 ساعت کاملاً خشک میشود. پس از این مرحله میتوانید انواع دیگر کفپوش ها را روی کفپوش بتنی نصب کنید.
مزایای تسطیح کف بتنی بسیار زیاد است، از جمله کاهش کفهای آسیب دیده و هزینههای تعمیر. بنابراین، اگر میخواهید سطوح مورد نظر خود را یکپارچه و مسطح کنید و هرگونه ناهمواری را از بین ببرید، ملات تسطیح کننده بهترین راه حل میباشد. برای اطلاع از مزایا و ویژگی های دیگر ملات خود تراز به مقاله زیرسازی کف با استفاده از ملات خود تراز مراجعه نمایید.
شرکت افزیر یک شرکت مقاوم سازی است که در طیف وسیعی از محصولات حرفه ای برای فعالیتهای عمرانی، محصول ارائه میدهد و برای مناطق صنعتی تخصص نیز دارد. اگر در مورد انتخاب و خرید نوع محصول مورد نظر نیاز به مشاوره دارید، یا می خواهید در مورد اینکه چه کاری می توانید برای حفظ وضعیت کف بتنی خود انجام دهید، توصیه میشود از مشاوره کارشناسان مقاوم سازی افزیر بهره بگیرید.
مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف؛ از ابهامات تا ممنوعیت مسلح کردن دیوار با شبکه…
اهمیت عایقکاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایقکاری نما نهتنها از ساختمان در برابر آسیبهای…
آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمانسازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…
عایقهای نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایقهایی که برای جایگزینی با ایزوگام…
چرا عایق فونداسیون، پایهایترین نیاز هر ساختمان است؟ عایقکاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…
عایق رطوبتی حمام و سرویس بهداشتی؛ چرا اهمیت دارد؟ رطوبت مداوم و تماس مستقیم با…