این صنعت از خطوط لوله فولادی کربنی به عنوان عنصر اساسی حمل و نقل نفت خام و گاز استفاده میکند. خطوط لوله به دلیل عوامل متعددی از جمله آسیب شخص ثالث، عیوب مصالح، نیروهای طبیعی و خوردگی در معرض تخریب قرار دارند. خراب شدن خطوط لوله زیرزمینی به دلیل خوردگی میتواند منجر به خرابی های جدی خط لوله مانند نشت و انفجار شود. از این رو، روشهایی برای ترمیم چنین آسیب هایی به منظور افزایش دوام خطوط لوله وجود دارد. از گروت اپوکسی برای تعمیر خارجی خط لوله استفاده میشود. ابتدا ارزیابی عیوب باید توسط اپراتورهای خط لوله تکمیل تا بهترین گزینه برای تکنیک های تعمیر ایجاد شود. انتخاب مصالح مناسب به جلوگیری از خرابی سازههای خط لوله در آینده به دلیل انتخاب نامناسب مواد پرکننده کمک میکند.
سادهترین تعریف این است که گروت اپوکسی فضای خالی بین فولاد و بتن را در سازه یا پایه ماشینآلات پر میکند تا تثبیت شود.
گروت اپوکسی به یک گزینه محبوب برای بسیاری از کاربردها می باشد. گروت اپوکسی از رزین اپوکسی و سخت کننده با سنگدانه مهندسی شده برای برآوردن مشخصات مورد نظر ساخته میشود. محلولهای گروت اپوکسی مزایای متعددی نسبت به گروتهای پایه سیمانی دارند.
بر خلاف گروت سیمانی، گروت اپوکسی غیر متخلخل است که آن را ضد آب میکند. همچنین در برابر لکه، سفیدک و کپک بسیار مقاوم میباشد. همچنین در هنگام عمل آوری بسیار سخت و بادوام است. با فرموله شدن دقیق بدون سیلر با قرار گرفتن در برابر مواد شیمیایی خشن مقاومت میکند. این اپوکسی برای بسیاری از کاربردهای صنعتی و تجاری نیز ایده آل است.
این ماده بسیار بادوام است و تقریباً ضد لک است. گروت سیمانی معمولی ضد آب نیست، بنابراین بر خلاف آن، در صورت خیس شدن میتواند آب را جذب کند و به راحتی لکه دار شود. این محصول از دو رزین مختلف مخلوط شده با یک پرکننده ساخته میشود و آن را ضد آب میکند. میتوان گفت که اجازه ورود آب به واکنش نمیدهد و با حضور آب در پیرامون آن اختلالی در عملکرد گروت با کاربرد زیر دریا ایجاد نمیشود.
دارای مقاومت مکانیکی و چسبندگی بالایی میباشد و برای آببندی سازههای بتنی در زیر دریا نیز مناسب است. دارای روانی نسبی بالایی میباشد که امکان پمپ پذیری آن را افزایش میدهد. گیرش اولیه این محصول بسیار سریع میباشد.
اپوکسی همچنین در برابر روغن و مواد شیمیایی مقاوم است و برای استفاده در کاربردهایی که تماس با مواد شیمیایی اجتناب ناپذیر است، گزینهای عالی است. گروت در هنگام برخورد با مواد شیمیایی یا روغن منقبض، منبسط، تاب و خورده نمیشود.
پیشنهاد برای مطالعه
مناطقی که نیاز به تزریق زیر سطح آب و پیوند غیر حساس به رطوبت به بستر بتنی دارند مانند:
در ادامه برای آشنایی بیشتر با دیگر کاربرد ها و گروت ریزی بیس پلیت ماشین آلات سنگین مطالعه مقاله “گروت ریزی بیس پلیت ماشین آلات سنگین” را پیشنهاد می کنیم.
سازههای نفت و گاز دریایی با پایههایی طراحی شدهاند که در برابر نیروهای طبیعت، مانند شرایط قدرتمند اقیانوس، مقاومت میکنند.
سازههای دریایی معمولاً با پایههای شمع و گروت ساخته میشوند. شمعها از طریق پایههای سازه به بستر دریا هدایت و یک فضای خالی بین شمع و پایه ایجاد میکنند. فضای خالی با گروت پر میشود و آب را جابجا میکند. پس از عمل آوری گروت، شمع و پایه را به هم چسبانده، که خود باعث افزایش مقاومت میشود. ویژگی های گروت اپوکسی آن را به گزینه ای ایده آل برای کاربردهای دریایی تبدیل میکند.
گروت اپوکسی نیز برای گروت ریزی زیر بیس پلیت ماشین آلات سنگین و ایجاد سطح کار ایمن و پایدار برای تجهیزات استفاده میشود. برخلاف گروت سیمانی که ممکن است در اثر ضربه ارتعاشی ترک بخورد، گروت اپوکسی ارتعاشات را از بین می برد و باعث انتقال بار مناسب بین پایه و صفحه بیس میشود.
این محصول نیز برای نصب بیس پلیت که تجهیزات و ماشین آلات سنگین را به کف متصل میکنند استفاده میشود. گروت اپوکسی بین این لایهها به انتقال بار کمک و در عین حال صفحات را هم تراز نگه میدارد. در صورت نصب مناسب، عملکرد عالی ارائه و در برابر گرما و مواد شیمیایی بهتر از گروت سیمانی مقاومت کند.
انتخاب گروت اپوکسی برای کاربردهای نفت و گاز باید دارای ویژگی های زیر باشد:
گروت اپوکسی با این ویژگی ها امنیت، پایداری و تراز طولانی مدت را تضمین میکند. همچنین پس از انتخاب گروت مورد نظر، می توانید با استفاده از نرم افزار محاسبه گر آنلاین مقدار مورد نیاز گروت را متناسب با شرایط اجرایی پروژه خود محاسبه کنید.
به طور کلی گروتها به سه دسته اپوکسی، پلیمری و سیمانی دسته بندی میشوند. انتخاب نوع گروت بر اساس نوع پروژه و موقعیت آن میتواند متفاوت باشد. همچنین برای صنایع نفت و گاز در دریا از رزین، سخته کنندهها، افزودنیهای ویژه و افزودنیهای ضد شستشو برای پر کردن فضاهای خالی در زیر آب و تعمیرات ساختاری در محیطهای دریایی استفاده میشود. به طور کلی گروتهای اپوکسی راه حل ایده آلی هستند. انواع گروتهای موجود در بازار بر اساس مدل و ماده اولیه به صورت زیر میباشند:
یک تولید کننده و توزیع کننده با تجربه میتواند به شما در انتخاب مناسب ترین گروت اپوکسی کمک کند. شرکت افزیر متعهد میباشد که خدمات بی نظیر و محصولات با بالاترین کیفیت را به مشتریان خود ارائه دهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد گروتهای اپوکسی برای کاربردهای نفت و گاز، با کارشناسان افزیر در تماس باشید.
پیشنهاد برای مطالعه
طیف گستردهای از گروتهای اپوکسی موجود است که از نظر مقاومت اتصالی، مقاومت شیمیایی و عملکرد تراز گروتهای سیمانی سنتیتر فراتر میرود. خطوط لوله به دلایل متعددی دچار آسیب می شود که با استفاده از گروت های اپوکسی میتوان این عیوب را بر طرف نمود.
بر خلاف گروت سیمانی، گروت اپوکسی غیر متخلخل است که آن را ضد آب میکند. همچنین در برابر لکه، سفیدک و کپک بسیار مقاوم میباشد. در هنگام عمل آوری بسیار سخت و بادوام است. با فرموله شدن دقیق بدون سیلر با قرار گرفتن در برابر مواد شیمیایی خشن مقاومت میکند. این اپوکسی برای بسیاری از کاربردهای صنعتی و تجاری نیز ایده آل است.
این ماده بسیار بادوام است و تقریباً ضد لک است. از دو رزین مختلف مخلوط شده با یک پرکننده ساخته میشود و آن را ضد آب میکند. میتوان گفت که اجازه ورود آب به واکنش نمیدهد و با حضور آب در پیرامون آن اختلالی در عملکرد گروت با کاربرد زیر دریا ایجاد نمیشود. همچنین دارای مقاومت مکانیکی و چسبندگی بالایی میباشد و برای آببندی سازههای بتنی در زیر دریا نیز مناسب است.
سازههای دریایی معمولاً با پایههای شمع و گروت ساخته میشوند. شمعها از طریق پایههای سازه به بستر دریا هدایت و یک فضای خالی بین شمع و پایه ایجاد میکنند. فضای خالی با گروت پر میشود و آب را جابجا میکند. پس از عمل آوری گروت، شمع و پایه را به هم چسبانده، که خود باعث افزایش مقاومت میشود.
گروت اپوکسی بین این لایهها به انتقال بار کمک و در عین حال صفحات را هم تراز نگه میدارد. در صورت نصب مناسب، عملکرد عالی ارائه و در برابر گرما و مواد شیمیایی بهتر از گروت سیمانی مقاومت کند.
عایق رطوبتی در سوله چیست و چرا استفاده از آن ضروری است؟ عایق رطوبتی سوله…
مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف؛ از ابهامات تا ممنوعیت مسلح کردن دیوار با شبکه…
اهمیت عایقکاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایقکاری نما نهتنها از ساختمان در برابر آسیبهای…
آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمانسازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…
عایقهای نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایقهایی که برای جایگزینی با ایزوگام…
چرا عایق فونداسیون، پایهایترین نیاز هر ساختمان است؟ عایقکاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…