الیاف پلی پروپیلن چیست و چه کاربردی دارد؟

فروش الیاف پروپیلن بتن بخصوص در چند دهه اخیر بسیار فراگیر شده و استفاده از آن با روندی تصاعدی در حال افزایش است، در ابتدا استفاده از الیاف فولادی، الیاف چاپد شیشه GFRP و الیاف طبیعی رواج بیشتری داشت اما به مرور زمان و با پیشرفت فناوری های مختلف و مهم تر از آن توسعه صنایع پتروشیمی محصولات الیافی جدیدی با پایه مواد آلی و کربنی به بازار عرضه شدند. یکی از این مواد پلی پروپیلن است که از پرکاربرد ترین و اساسی ترین پلیمرهای شناخته شده است که از بسپارش پروپیلن در فشار و گرمای معین به وجود می آید. پلی پروپیلن نوعی ایزوتکتیک است که خواص مختلف مواد پلیمری را دارد: مانند متبلور شدن و خاصیت ترموپلاست. از خواص فیزیکی و مکانیکی این مواد می توان به وزن بسیار سبک آن و مقاومت کششی بالای آن اشاره کرد. دو مورد از نقاط ضعف این مواد که با تحقیقات مشخص شده است عبارتند از:

(1) عدم اتصال سطحی مناسب بین سطح الیاف و ماتریس سیمان، که معمولاً به عنوان پیوند سطحی شیمیایی نامیده می شود.

(2) ضعف نسبت به خزش تحت کشش.

اگر یک یا هر دو این نقاط ضعف شناسایی شده بهبود یافته یا برطرف شوند، می توان استفاده از الیاف پروپیلن را بیشتر گسترش داد. تحقیقات و راهکارهای فراوانی برای مقابله با این ضعف ها صورت گرفته مثلا ترکیب اولئیک اسیدها با پلی پروپیلن یکی از این راهکار است. اولئیک اسید‌ها از طریق ایجاد پیوند شیمیایی هنگامی که مجموعه کریستالی در سطح مواد مشاهده می شود به پیوند سطحی بین سیمان و پلی پروپیلن کمک می کنند.

شکل ظاهری الیاف پلی پروپیلن

الیاف پ پ بتن در اندازه‌های طولی 6 میلیمتری و 12 میلیمتری با ضخامتی در حد میکرون که بصورت رشته ای بهم متصل اند در رنگ بندی های سفید و مشکی به بازار ارائه می شوند.

کاربرد الیاف پلی پروپیلن در بتن چیست؟

کاربرد عمده الیاف پلی پروپیلن در بتن تقویت و مسلح کردن بتن از طریق افزایش مقاومت خمشی، کششی، برشی و سایش در بتن است؛ همچنین این الیاف جمع شدگی ناشی از تنش‌های حرارتی را نیز کاهش می دهد و وظیفه کنترل توسعه ترک های عرضی را نیز بر عهده دارد.

ساختار فیزیکی الیاف پلی پروپیلن (PP) چگونه است؟

حضور الیاف پلی پروپیلن مانع از ایجاد ترک در بتن می‌شود. البته این الیاف تا زمانی در مقابل ترک‌ها ایستادگی می‌کند که مقاومت کششی آن بیشتر از نیروی وارد شده از سمت تنش‌های کششی بتن باشد. در غیر این صورت حضور الیاف نمی‌تواند در مقابل تنش‌های وارد شده بر ساختار بتن تاثیری بازدارنده داشته باشد.

طول رشته‌های الیاف پلی پروپیلن کاملاً وابسته به شرایط فیزیکی بتن است. برای بتن با دانه‌های بزرگ شن، از الیافی که رشته‌های طولانی‌تری دارد استفاده می‌شود. در مقابل اگر دانه‌های شن کوچک و یا سبک باشند، حضور الیاف با طول رشته‌های کوتاه مناسب‌تر است. رشته‌های الیاف پلی پروپیلن تمایل به ایجاد ساختار یکپارچه در حجم بتن دارند. حضور این الیاف مانع از ته‌ نشین شدن سنگدانه‌های درشت و سنگین بتن می‌شود. در نتیجه با تداوم بافت یکپارچه بتن از دو فاز شدن و یا آب پس دادن بتن جلوگیری می‌کند. در نتیجه فرآیند خشک شدن بتن نیز کندتر صورت می‌گیرد و این روند خشک شدن آهسته مانع از ایجاد ترک ‌خوردگی‌های عمیق و سطحی در حجم نهایی بتن خواهد شد.

الیاف پلی پروپیلن به ‌عنوان ترک گیر بتن شناخته می‌شود. الیاف پلی پروپیلن (PP) به شکل مؤثر و کاملاً یکپارچه در حجم کلی بتن توزیع می‌شود و این حضور همگن در سراسر ساختار بتن مانع از گسترش ترک‌ها بواسطه از هم‌ گسیختگی سنگدانه‌ها و ملات سیمان خواهد شد. پیشنهاد می کنیم مقاله “افزایش عمر مفید کف های صنعتی با استفاده از الیاف فولادی” را مطالعه کنید.

کاربرد الیاف پلی پروپیلن (PP) در طراحی محصولات از پیش‌ ساخته‌ بتونی

محصولات از پیش‌ ساخته ‌شده‌ بتونی کاربردی گسترده در ساخت‌وسازهای امروزی دارند. این محصولات در یک فرآیند کارخانه‌ای از قبل قالب‌گیری می‌شوند. محصولات از پیش‌ ساخته ‌شده سازه‌هایی هستند که جایی غیر از موقعیت نصب نهایی قالب‌گیری و بتن‌ریزی شده‌اند. محصولات از پیش‌ ساخته ‌شده‌ بتن شامل موارد زیر می‌باشند:

  • سنگ‌های پاسیو
  • بلوک‌های آب‌پاش
  • واحد پله‌های از پیش‌ ساخته بتنی
  • مخازن سپتیک
  • پانل‌های نمای ساختمان
  • موانع بزرگ بتنی مناسب استفاده در جاده‌ها
  • اتصالات ریل راه‌آهن
  • تیرهای پل
  • انواع لوله‌های سیمانی و بتنی
  • دال های توخالی
  • ستون حصار
  • و…

در ساختن محصولات از پیش‌ ساخته‌ بتونی رسیدن به متریال مقاوم و مستحکم با قابلیت‌های ویژه در چقرمگی بالای بتن اهمیت زیادی دارد. چراکه تنها در این ‌صورت است که می‌توانند حجم ضایعات بتن را کاهش بدهند و در کل به دوام و ماندگاری بالاتر مصنوعات ساخته ‌شده بیفزایند.

چالش ساخت مصنوعات بتنی در انتهای مرحله قالب‌گیری و انتقال آن به یک مکان دپو برای خشک شدن نهایی است. چراکه بتن خارج از فضای قالب ساختار شکل‌گرفته را حفظ نمی‌کند. حضور بتن الیافی ارتقا داده ‌شده با الیاف پلی پروپیلن در چنین شرایطی به چشم می‌آید. زیرا الیاف PP حجم نهایی و سخت نشده بتن را به سمت حفظ فرم قالب‌گیری شده می‌کشانند. حضور الیاف پلی پروپیلن به دلیل توزیع یکنواخت در کل حجم بتن قابلیت حفظ کلی ساختار شکل‌گرفته شده را دارد و مانع از شکستگی، بریدگی و پوسته شدن بتن در زمان دپو شدن، جابجایی و یا تحویل محصولات می‌شود. حضور مناسب الیاف پلی پروپیلن بتن نیاز به مصرف بیشتر آرماتورها را کاهش می‌دهد. این الیاف می‌تواند جایگزین آرماتورها شده و با کاهش مصرف میلگردها در کاهش هزینه و تقویت ساختار بتن تأثیرگذار باشد. برای کسب مشاوره‌های لازم در نحوه استفاده از الیاف PP می‌توانید با مهندسین مشاور گروه افزیر در ارتباط باشید.

کاربرد الیاف پلی پروپیلن (PP) در عملیات‌های شاتکریت

بتن شاتکریت یک روش مؤثر برای پوشاندن آرماتورها در فضایی محدود از پروژه‌های بتن‌ریزی است. در طی این عملیات انتظار تامین مقاومت مناسب ساختار نهایی بتن مسلح در مقابل انواع بارگذاری‌های برشی، خمشی و حتی شرایط جابه‌جایی خاک و سنگ و یا فشارهای هیدرواستاتیک را داریم. در ایده‌های کلاسیک از تکنیک مش بندی آرماتورها استفاده می‌شود. در این تکنیک بر روی آرماتورها از یک شبکه‌ای نازک فلزی به ‌عنوان مش استفاده می‌شود تا این شبکه پایه‌ای مؤثر برای حفظ بتن پاشیده شده باشد. اما این روش عملاً هزینه ‌بردار، زمان‌بر و گاهاً غیر مؤثر است.

در ایده‌های نوین از الیاف پلی پروپیلن به‌ جای مصالح فلزی استفاده می‌شود. حضور الیاف PP باعث افزایش شاخص چقرمگی بتن پاشیده شده می‌شود و در تقویت استحکام مورد نیاز برای شکل‌گیری نهایی سطوح بتنی تاثیر گذار است. کاربرد الیاف پلی پروپیلن (PP) در عملیات شاتکریت علاوه ‌بر تقویت ساختار بتن شلیک‌ شده با حذف مش‌های توری شکل باعث کاهش هزینه و همچنین کاهش مدت‌ زمان اجرای عملیات بتن ریزی می‌شود.

نقش بتن مسلح شده با الیاف پلی پروپیلن در کاربردهای ساختمانی

در هنگام ساخت هر سازه عمرانی تامین مقاومت فیزیکی و ماندگاری آن از اهداف کلیدی است. یکپارچگی سازه‌های عمرانی باعث مقاومت ساختمان در مقابل انواع شرایط فرسایشی مانند حملات شیمیایی، اثر هوازدگی، عوامل فرسایشی و هر نوع فرآیند مخرب دیگر در طول عمر سازه خواهد شد. بتن مصالح ساختمانی است که شرایط نفوذ پذیری بسیار کمی دارد، نسبت ‌به حملات مکانیکی سازه و یا حضور بارهای بسیار سنگین کاملاً مقاوم است، ساختار شیمیایی پایداری دارد و درکل نسبت ‌به عموم عوامل فرسایشی ساختمان مقاومت می کند.

مقاومت فشاری بتن تأثیری مستقیم بر ویژگی‌های کلی آن می‌گذارد. توجه به مقدار مقاومت کششی بتن به ‌اندازه توجه به فرم نهایی سازه و یا ماندگاری آن اهمیت دارد. اما ساختار بتن به ‌تنهایی نمی‌تواند مقاومت کششی خوبی داشته باشند. برای تقویت مقاومت کششی و حتی مقاومت فشاری است که از انواع الیاف بتن استفاده می‌شود. حضور این الیاف‌ها باعث کاهش ترک، افزایش مقاومت کششی و خمشی و ارتقای قابلیت‌های شکل‌پذیری بتن می‌شود.

انواع الیاف مصرفی در بتن و ترکیبات پلیمری که حالا با عنوان رده الیاف‌های پلاستیکی می‌شناسیم، در این سال‌های اخیر بسیار مورد توجه پژوهشگران و مهندسین در بسیاری از پروژه‌های تحقیقاتی بتن قرار گرفته ‌است. الیاف پلی پروپیلن یکی از معروف‌ترین گونه الیاف‌های پلیمری است که برای اولین ‌بار در سال 1965 آنهم در یک پروژه تحقیقاتی ارتش آمریکا با هدف ساختن سازه‌های مقاوم در مقابل انفجار معرفی شده ‌است. از آن زمان تا هم ‌اکنون الیاف پلی پروپیلن بتن به‌ عنوان یک ترکیب شناخته‌ شده در پروسه‌های تحقیقاتی گوناگون مورد ارزیابی قرار گرفته ‌است تا بارها و بارها در مسیر پیشرفت‌های روزافزون باشد.

PFRC( بتن تقویت ‌شده با الیاف پلی پروپیلن) به شکل متداول و کاملاً گسترده در فرآیندهای گوناگون از ساخت سازه‌های مختلف عمرانی استفاده می‌شود. حضور این الیاف باعث ارتقای مقاومت خمشی، بهبود مقاومت ضربه‌ای، افزایش استحکام کششی و در نهایت توسعه قابلیت چقرمگی بتن خواهد شد. ویژگی‌های مثبتی که قطعا در کانون توجه مهندسین نواندیش قرار می‌گیرد.

بهترین زمان برای افزودن الیاف پلی پروپیلن به بتن و روش و مقدار مصرف الیاف پلی پروپیلن در بتن

الیاف پلی پروپیلن نقشی در طرح اختلاط انواع بتن الیافی ندارد. باعث تغییر الگوی شیمیایی در ترکیب ملات سیمان نمی‌شود و در کل به ‌عنوان یک تقویت‌ کننده فیزیکی اضافه ‌شده به ساختار بتن استفاده می‌شود. البته لازم است تا الیاف PP بتن را در شرایطی کاملاً همگن با توزیع یکنواخت در حجم نهایی بتن استفاده کنیم. لذا باید این الیاف بتون را در آخرین مرحله ساخت به حجم نهایی بتن اضافه نمایید. برای درک اطلاعات مناسب فنی توصیه می‌شود تا استانداردهای کار با میکسرهای بتن تحت عنوان ASMC_94 را مطالعه کنید.

بهترین زمان اضافه شدن الیاف پلی پروپیلن پ پ در انتهای پروسه ساخت بتن است. یعنی درست در انتهای عملیات مخلوط شدن مصالح توسط دستگاه میکسر بتن این الیاف را وارد دیگ بتونیر می‌کنند. در این حالت باید برای مدت حداقل 4 الی 5 دقیقه دیگ میکسر با سرعت معمولی بچرخد تا الیاف در بتن به طور کامل مخلوط شود.

استفاده از انواع میکسر بتن‌های صنعتی با ظرفیت زیاد بهترین روش ساختن بتن های الیاف دار بر پایۀ الیاف PP می‌باشد. البته هرگز الیاف PP بتن را به‌ عنوان ماده اولیه و یا همراه مواد اولیه وارد دیگ میکسر بتن نکنید. بلکه باید این الیاف در حجم مناسب همراه دیگر افزودنی‌های ثانویه آن هم در انتهای دوره اختلاط بتن اضافه کنید.

آیا افزودن الیاف پلی پروپیلن به بتن مشکل ساز است؟

بتن‌های الیافی کلاس کار حرفه‌ای در عملیات‌های بتن‌ ریزی است که معمولاً در محل کارخانجات ساخت بتن تهیه می‌شود. در صورت نیاز می‌توانید این الیاف را در محل پروژه به داخل مخزن گردان کامیون‌های حمل بتن اضافه نمایید.

غالبا اضافه کردن الیاف در محل پروژه چالش‌ برانگیز است. لزوماً مشکلی در ایجاد بافت نهایی بتن وجود ندارد. اما نیاز به مخلوط شدن همگن الیاف پ پ در حجم نهایی بتن داریم و برای اینکار چاره‌ای جز گردش دیگ دستگاه مخلوط‌ کن نخواهیم داشت. اما ممکن است در محل پروژه دیگ کامیون حمل بتن به مقدار کافی و یا با سرعت کافی اختلاط لازم را تامین نکند. لذا اگر در محل پروژه قصد اضافه کردن الیاف پلی پروپیلن را دارید حتما ملاحظات کامل فنی را مد نظر داشته باشید. در محل پروژه پس‌ از اضافه کردن الیاف PP لازم است تا درام دستگاه برای مدت‌ زمان حداقل 4 الی 5 دقیقه آنهم با سرعتی متوسط فعال بماند.

آیا الیاف تقویت‌کننده بتن با مواد افزودنی مایع در بتن سازگار است؟

در پروسه ساخت بتن از انواع افزودنی‌ها استفاده می‌شود. حضور افزودنی‌های مایع مانند انواع روان‌کننده‌ها، هواگیرها و حتی آب متداول است. استفاده از الیاف پلی پروپیلن هیچ تأثیری بر دیگر ترکیبات افزودنی بتن ندارد. البته از آنجا که الیاف بتن پس ‌از اضافه شدن به ‌عنوان بخشی از حجم بتن تلقی می‌شود، لازم است تا قبل از هر مایع افزوده شده به حجم نهایی بتن اضافه بشود. به ‌این ‌ترتیب اضافه شدن الیاف PP قبل از روان‌کننده‌ها در بهبود برش اختلاط و حذف اصطکاک میان ذرات مخلوط بتن تاثیرگذار است.

آیا الیاف pp بر مقدار عدد اسلامپ بتن تاثیرگذار است؟

بتن الیاف ساختار منسجم‌تری به نسبت از بتن معمولی دارد. حضور همگن و توزیع سه ‌بعدی الیاف PP بتن در حجم بتن باعث ایجاد این شرایط کاملاً منسجم شده ‌است که درکل از قابلیت‌های کارایی بتن می‌کاهد. اما حضور الیاف پلی پروپیلن (PP) تاثیر چندانی در مقدار جریان پذیری بتن ندارد. درکل استفاده از الیاف پ پ باعث تغییر عدد اسلامپ بتن نمی‌شود. عدد اسلامپ بتن یک معیار ساده برای درک قابلیت روان پذیری بتن است. اگر احتمال می‌دهید تا حضور الیاف باعث کاهش عدد اسلامپ بتن می‌شود، می‌توانید از یک فوق روان‌کننده برای افزایش عدد اسلامپ در انتهای پروسه ساخت بتن استفاده کنید.

آیا می‌توان از میکرو فیبرها با دوز بالا به ‌جای الیاف ماکرو با دوز پایین استفاده کرد؟

هنگام استفاده از الیاف بتن رعایت درست مقدار دز اهمیت زیادی دارد. از حضور الیاف میکروسنتتیک برای کنترل ترک‌های انقباضی بتن استفاده می‌شود. تحقیقات نشان داده‌ است که عملکرد الیاف میکروسنتتیک در مواجهه با بارهای ناشی از ترک‌های بتن ضعیف است. بنابراین ممکن است بهترین گزینه برای ارتقای قابلیت‌های بتن نباشد.

از طرفی اضافه کردن میکروسنتتیک‌ها در حجم زیاد قطعا پروسه‌ای دشوار و گاهاً غیرممکن است. زیرا حجم زیاد الیاف میکرو در تعداد زیاد رشته‌های پلاستیکی باعث از دست رفتن قابل‌ توجه عدد اسلا‌مپ بتن خواهد شد. الیاف میکرو سینتتیک آنقدر کوچک هستند که به شکل یک پایه در ایجاد فرم خمیری شکل بتن تاثیر می‌گذارند و از قابلیت روان بودن آن می‌کاهند.

آیا برای استفاده از الیاف pp باید طرح اختلاط بتن را تغییر بدهیم؟

اگر از الیاف پلی پروپیلن در حجم استاندارد و با رویکرد مناسب استفاده ‌شده باشد، هیچ نیازی به تغییر الگوی طرح اختلاط بتن نداریم. اما اگر مقدار حجم الیاف PP بتن به شکل چشمگیری افزایش پیدا کند، قطعا تغییراتی محسوس در ساختار نهایی بتن مخلوط شده ایجاد خواهد شد. برای استفاده درست با دوز استاندارد در موارد گوناگون ساخت بتن، دستورالعمل‌هایی تهیه شده ‌است که پرداختن به جداول مربوطه خارج از حوصله این مقاله می‌باشد. در صورت اطلاع دقیق از دستورالعمل‌های استاندارد برای اضافه کردن حجم مناسب الیاف پلی پروپیلن و کسب راهنمایی‌های لازم با مشاوران گروه افزیر در تماس باشید.

پیشنهاد برای مطالعه

پاسخ به ۹ سوال مهم در ارتباط با بتن الیاف دار

آیا می‌توان از الیاف پلی پروپیلن به ‌جای توری سیمی در بتن استفاده کرد؟

در ساختار بتن ریزی‌های کلاسیک از شبکه‌های توری سیمی برای فرم‌دهی ساختار نهایی کار و همچنین انسجام نهایی بتن استفاده می‌شود. قطعا این توری‌های سیمی از نصب تا هزینه دردسرآفرین هستند. به جای توری سیمی کار شده به ‌عنوان ساختار اصلی سازه، می‌توانیم از الیاف پلی پروپیلن با حداقل دوز 0.9 کیلوگرم بر متر مکعب به‌ عنوان جایگزین استفاده کنیم. حضور الیاف پلی پروپیلن به ‌جای مش سیمی امکان پذیر است. اما در تمامی موارد و مراحل کار باید درجه استانداردها و همچنین الزامات طبق ICC را تامین نمایید.

کاربرد الیاف پلی پروپیلن در طراحی روکش‌های بتنی

روکش‌های بتنی یک‌ لایه با ضخامت حداقل یک اینچی( 25 میلی‌متر) هستند که بر روی سطح فرسوده و یا ترک خورده از دال‌های بتنی به حالت چسبیده شده استفاده می‌شوند. هدف از طراحی روکش‌های بتنی برای بازسازی و یا بهبود عملکرد سطح قبلی طراحی شده ‌است. در موارد مشابه از روکش برای ایجاد کف‌سازی بر روی سطوح بتن فرسوده و یا ترک برداشته ‌شده استفاده می‌شود.

تعمیر ساختار فرسوده ناشی از خراب شدن و یا ترک برداشتن یک دال قدیمی دلیل اصلی برای استفاده از روکش بتنی است. اما دلایل دیگری مانند سطح کف با ارتفاع نامناسب، کف‌سازی غیر اصولی، کف لغزنده و یا نبود شرایط مقاوم در مقابل سایش نیز استفاده از روکش بتنی را توجیه میکند.

هر کدام از این دلایل مطرح‌ شده نقطه ضعفی در ساختار نهایی سازه می‌باشند که باید اصلاح بشوند. استفاده از روکش در کل یک روش مقرون ‌به ‌صرفه برای اصلاح عیوب دال‌های فرسوده و یا دال‌ها با طراحی نامناسب است. به ‌این ‌ترتیب بدون آنکه نیاز به حذف دال‌های قدیمی و هزینه تهیه شرایط جدید ساختار بتنی باشد، می‌توانیم شرایط مطلوب سازه را ایجاد کنیم.

استفاده از مش و یا توریهای فلزی برای اجرای روکش‌های بتنی مشکلاتی به ‌دنبال دارد. اجرایی شبکه سیمی برای پیاده‌سازی روکش‌ها نیاز به بتن با حداقل ضخامت 2 اینچ معادل 5 سانتی‌متر دارد. بدیهی است که در بسیاری از موارد نمی‌توانیم چنین روکش‌های ضخیم و سنگینی را نصب کنیم. روکش‌های سنگین بتنی ساخته ‌شده از توری‌های فلزی گاهاً باعث شکسته شدن ساختار دال و ایجاد خسارات مضاعف می‌شوند. با استفاده از الیاف پلی پروپیلن می‌توانیم ساختار یکپارچه کاملاً نازک، سبک‌ وزن و البته منعطف از انواع پوشش‌های بتنی در ضخامت‌های گوناگون را ایجاد کنیم.

استفاده از الیاف پلی پروپیلن (PP) در بافت پارچه مناسب لباس‌های ورزشی

طراحی پارچه از اصلی‌ترین کاربرد الیاف پلی پروپیلن است. الیاف پلی پروپیلن مقاومت سایشی بالایی دارد، در مقابل نفوذ مایعات مقاوم است، لکه‌ها و کثیفی‌ها را جذب نمی‌کند، به ‌سادگی شسته می‌شود و رنگ‌پذیری تا مقاومت رنگ عالی دارد. تمام ویژگی‌هایی که کاملاً مناسب ساخت پارچه‌هایی برای تهیه لباس‌های ورزشی هستند.

توسعه استانداردها در کنار سخت‌گیری و البته نیاز مدرن مشتریان امروزی، صنعت نساجی را مجبور به نوآوری کرده ‌است. این نوآوری در صنعت پوشاک ورزشی چشمگیرتر است. چراکه ورزشکاران نیاز به لباس‌هایی راحت با شرایط نگهداری آسان و البته طراحی جذاب و محکم دارند. نیاز ورزشکاران به داشتن چنین لباس‌هایی، طراحان لباس و پارچه‌های ورزشی را به تکاپو انداخته ‌است. رسیدن به یک پارچه با کارایی بالا، مقاوم و بادوام که در تامین شرایط بهداشتی و رسیدن به حس و حالی آسوده بهترین باشد، از چالش‌های مدرن در تهیه لباس‌های ورزشی است.

الیاف PP یک ایده مدرن در پاسخی شایسته برای این چالش جهانی است. الیاف پ پ در مقابل ساییده شدن مقاوم است. در عین ‌حال برخلاف الیاف‌ها مانند پنبه و یا پشم جاذب رطوبت و البته عرق بدن ورزشکاران نیست و در تامین راحتی بدن فعال و پرانرژی ورزشکاران بهترین است. در حال‌حاضر این الیاف ویژه برای توسعه صنعت لباس‌های ورزشکاران استفاده می‌شود.

قیمت هر کیلو الیاف PP چقدر است؟

در سال 2020 قیمت فروش الیاف پلی پروپیلن بتن در هر تن چیزی بالغ ‌بر 945 دلار آمریکا بود. قیمت فروش الیاف پلی پروپیلن به نسبت سال‌های گذشته روندی کاهشی را تجربه کرده ‌است. به ‌طوریکه به نسبت سال 2018 تقریباً چیزی در حدود 24 درصد از قیمت هر کیلو الیاف PP کاسته شده ‌است. البته بحران نفتی و تبعات دامن‌گیر آن در افزایش قیمت هر کیلو الیاف PP تاثیرگذار است. به هر صورت تا جولای 2021 قیمت الیاف پ پ در مقدار 1315 دلار به‌ ازای هر تن افزایش پیدا کرده ‌است. از آنجا که الیاف پلی پروپیلن از محصولات پتروشیمی می باشد و به مدد گسترش فناوری ها و کارخانه های پتروشیمی، تولید و فروش الیاف پلی پروپیلن در کشور ایران گسترش یافته است. اما این محصول هم مانند محصولات دیگر، تحت تاثیر بازار نابسامان ارز قرار دارد و قیمت مشخصی نمی توان برای آن متصور شد اما بطور کلی قیمت الیاف بتن پلی پروپیلن به صورت قیمت هر کیلو و با توجه به قیمت تمام شده ی تولید الیاف پلی پروپیلن محاسبه می شود برای دریافت قیمت و خرید الیاف پلی پروپیلن و با کارشناسان ما در افزیر تماس حاصل نمایید.

تحلیلی بر بازار الیاف پلی پروپیلن

الیاف پلی پروپیلن از متریال‌های شناخته ‌شده در صنایع مختلف خصوصا مهندسی عمران است. پیش‌بینی می‌شود تا سال 2027 ارزش بازار الیاف پلی پروپیلن رقمی بالغ ‌بر 7 میلیارد دلار باشد. ارزش بازار الیاف پلی پروپیلن در سال 2020 چیزی در حدود 3.5 میلیارد دلار بود و البته انتظار داریم تا این بازار در سال‌های پیش رو روند روبه‌رشدی را تجربه کند. طبق برآوردهای اقتصادی روند رشد بازار الیاف PP از سال 2020 تا 2027 با ضریب رشد 3.2 درصدی همراه است. دلایل اصلی برای رشد چشمگیر خرید الیاف پلی پروپیلن به ‌قرار زیر است:

  1. استفاده در مخلوط بتن برای تقویت سازه در مقابل افزایش ترک‌های عمیق و سطحی بتن
  2. استفاده از الیاف پ پ در تولید محصولات بهداشتی
  3. حضور مؤثر و شناخته ‌شده این الیاف در صنعت تصفیه فاضلاب
  4. حضور در صنعت نساجی خصوصا تهیه پارچه مناسب طراحی کابین خودروها و فضاهای مشابه

سهم صنعت ساخت‌وساز در رشد بازار الیاف پلی پروپیلن چشمگیر است. همه ‌ساله چیزی در حدود 2.5 درصد به مقدار فروش الیاف PP در صنعت ساخت‌وساز افزوده می‌شود. حضور الیاف پلی پروپیلن باعث عملکرد بهتر ساختارهای عمرانی خواهد شد، به ماندگاری بتن کمک می‌کند، باعث کاهش چشمگیر هزینه‌ها و مدت‌زمان اجرای عملیات‌های عمرانی می‌شود. تمام مشخصه‌هایی که شرایطی ایده‌آل در ساختمان‌سازی را تضمین خواهند کرد. همین ویژگی‌های مؤثر است که بر افزایش کاربرد الیاف پلی پروپیلن در صنعت ساختمان دامن زده ‌است. پیش‌بینی می‌شود تا سال 2027 چیزی بالغ‌ بر 20 درصد فروش الیاف پلی پروپیلن فقط مربوط به بازار ساختمان‌ سازی منطقه آمریکای شمالی باشد.

همچنین نیاز فزاینده به تولید چندین محصول پزشکی مانند طراحی تخت‌های بیمارستانی، روپوش‌های جراحی، انواع ماسک‌ها، محصولات بهداشتی، پارچه‌های مناسب پانسمان و انواع لباس‌های محافظ باعث توسعه بازار تا کاربرد الیاف پلی پروپیلن شده ‌است.

سوالات متداول

الیاف پروپیلن چگونه ساخته می شوند؟

الیاف پروپیلن از بسپارش پروپیلن در فشار و گرمای معین به وجود می آید. پلی پروپیلن نوعی ایزوتاکتیک است که خواص مختلف مواد پلیمری را دارد.

ویژگی ها و خواص الیاف پلی پروپیلن چیست؟

کریستالیزه شدن، خاصیت ترموپلاست، وزن بسیار سبک و تاب کششی بالا از خواص و ویژگی های خوب این کالا است.

از چه عنصری برای برطرف کردن ضعف الیاف پلی پروپیلن در تحمل کشش استفاده می شود؟

از ترکیب اولئیک اسید با پلی پروپیلن بهره گرفته می شود.

ضعف الیاف پلی پروپیلن در چیست؟

ضعف خزش بر اثر کشش _ عدم اتصال سطحی مناسب بین سطح الیاف و ماتریس سیمان، که معمولاً به عنوان پیوند سطحی شیمیایی نامیده می شود.

ابعاد طولی الیاف پلی پروپیلن چگونه است؟

الیاف پلی پروپیلن در اندازه‌های طولی 6 میلیمتری و 12 میلیمتری با ضخامتی در حد میکرون که بصورت رشته ای بهم متصل اند در رنگ بندی های سفید و مشکی به بازار ارائه می شوند.

5/5 - (10 امتیاز)
mahdavi

View Comments

  • با سلام و خسته نباشید
    آیا الیاف پروپیلن آب انداختن بتن رو متوقف می کنن؟

    • با سلام و درود؛ الیاف پلی پروپیلن آب انداختن بتن را به طور کامل متوقف نمی کنند و در واقع آب انداختن بتن پدیده طبیعی است که در زمان عمل آوری تمام سطوح بتنی رخ می دهد، ولی مسئله مهم اینجاست که این پدیده کنترل شده اتفاق بیافتد و آب بتن به صورت نامنظم و ناگهانی به سطح هجوم نبرد. الیاف پلی پروپیلن با داشتن انسجام بالا از هجوم ناگهانی آب به سطح بتن جلوگیری می‌کنند.

  • درباره الیاف میکروسنتتیک بتن سوالی داشتم، آیا این الیاف مقاومت فشاری بتن رو تحت تاثیر قرار می دهند؟

    • با عرض سلام، در کل الیافی که به بتن افزوده می‌شوند بیشتر تنش کششی بتن را بهبود می‌بخشند، و چون بتن در برابر فشار مقاومت بالایی دارد نیازی به افزودن مقاومت فشاری بتن نیست. با تشکر.

  • با سلام و درود ، آی الیاف pp دوام و سختی نهایی بتن رو هم افزایش می‌دهند؟ با تشکر

    • با عرض سلام و درود؛
      بله، الیاف pp و در کل تمام الیافی که به عنوان افزودنی به بتن اضافه می‌شوند، به سختی و دوام سطح بتنی به خصوص کفپوش های بتنی کمک می کنند.

  • با عرض سلام
    آیا میشه همه جا از الیاف پروپیلن به عنوان جایگزین آرماتوربندی استفاده کرد؟

    • با عرض سلام و ادب؛
      بله الیاف PP جایگزین مناسبی برای میلگردها داخل بتن هستند.

  • سلام و خسته نباشید؛
    آیا الیاف پروپیلن ترک خوردگی در سطح بتن رو کنترل می کنند، با تشکر جمشیدی هستم

    • با عرض سلام و درود؛ ترک‌خوردگی سطحی یک مشکل رایج در کف‌های بتنی است، به خصوص زمانی که احتیاج داریم سطح مورد نظر سریع تر خشک شود. اگر به دنبال کاهش مشکل ترک‌خوردگی سطحی هستید، تقویت بتن الیافی راه‌حل مناسبی است.

  • سلام و درود
    ، برای بتن نما میشه از الیاف پ پ داخل طرح اختلاط بتن اضافه کرد؟

    • با سلام و درود؛ برای نصب هایی که نیاز به پرداخت خاصی روی بتن دارند، می توان میکرو سنتتیک را اضافه کرد تا یک پوشش تقریبا نامرئی ایجاد شود. اگر علاقه مند به افزودن الیاف به بتن خود هستید، امروز با یکی از تیم ما صحبت کنید.

  • سلام ، برای زمانی که با بتن ریزی های خاص مواجه می شویم مثلا بتن ریزی نما آیا الیاف میکروسینتتیک مناسب هستند؟

    • با سلام برای نصب هایی که نیاز به پرداخت خاصی روی بتن دارند، می توان میکرو سنتتیک را اضافه کرد تا یک پوشش تقریبا نامرئی ایجاد شود. اگر علاقه مند به افزودن الیاف به بتن خود هستید، با کارشناسان شرکت افزیر از طریق واتس آپ تماس حاصل نمایید.

  • می خواستم بپرسم آیا پروپیلن مخلوط در بتن از نفوذ آب جلوگیری می کنه؟

    • با سلام؛ بله الیاف پلی پروپیلن از تشکیل ترک پلاستیک بتن و همچنین از تشکیل خلل و فرج های با ابعاد بزرگ جلوگیری مینماید در نتیجه در برابر نفوذ آب نیز ایستادگی مینماید.

  • آیا با افزودن الیاف pp به بتن مقاومت فشاری آن تحت تاثیر قرار می‌گیرد؟ با تشکر کرمی هستم.

    • با سلام، پاسخ خیر است. استفاده از الیاف PP با توزیع یکنواخت و مهندسی شده مناسب در میزان دوز پیشنهادی بر مقاومت فشاری بتن تأثیری نخواهد داشت.

  • سلام، می‌خواستم بپرسم استفاده از الیاف چاپد ، میزان اسلامپ بتن رو افزایش می‌دهند؟

    • با سلام، بنا برASTM C 143 برای مخلوط‌های بتنی یکسان، افزودن الیاف می‌تواند منجر به کاهش اسلامپ شود با این حال، این افت اسلامپ لزوماً به این معنی نیست که کارایی مربوط به آن کاهش می یابد، به خصوص زمانی که از ویبراتور در هنگام بتن ریزی استفاده می شود.

Recent Posts

عایق رطوبتی نما؛ مزایا، ویژگی‌ها و روش‌های اجرا

اهمیت عایق‌کاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایق‌کاری نما نه‌تنها از ساختمان در برابر آسیب‌های…

4 روز ago

راهنمای کامل آب بندی و عایق رطوبتی کف ساختمان

آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمان‌سازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…

1 هفته ago

بهترین جایگزین ایزوگام و قیرگونی کدام است؟

عایق‌های نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایق‌هایی که برای جایگزینی با ایزوگام…

1 هفته ago

عایق فونداسیون: روش‌ها، مزایا و انتخاب بهترین نوع عایق کاری پی

چرا عایق فونداسیون، پایه‌ای‌ترین نیاز هر ساختمان است؟ عایق‌کاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…

2 هفته ago

روش‌های عایق رطوبتی حمام و سرویس‌های بهداشتی: راهنمای کامل آب‌بندی و حفاظت از فضاهای مرطوب

عایق رطوبتی حمام و سرویس بهداشتی؛ چرا اهمیت دارد؟ رطوبت مداوم و تماس مستقیم با…

2 هفته ago

عایق رطوبتی مایع چیست؟ مزایا و کاربرد

عایق رطوبتی چیست؟ عایق رطوبتی، یک ماده یا سیستم طراحی شده برای جلوگیری از نفوذ…

3 هفته ago