کفپوش خود تراز چیست و چه کاربردی در کف سازی ساختمان دارد؟

چه مواردی باعث ناهمواری کف می شوند؟

قبل از پرداختن به موضوع کفسازی ساختمان و روشهای آن بهتر است در این زمینه توضیحاتی ارائه گردد. کف بتنی که تراز نباشد معضلات بسیاری در پی دارد. بعضی از علائم نشان دهنده ناهمواری کف منزل یا محل کار می باشند. این علائم شامل این موضوعات هستند. آیا کف شیب دارد، آیا متوجه نقاطی با پستی و بلندی می شوید، آیا کف شما جیر جیر می کند، آیا در هنگام عبور و مرور روی کف جهش و حرکتی به وجود می آید، آیا کاشی یا کف ترک خورده است. این موارد سبب می شوند که افراد از وجود ناهمواری ها و یا مشکلات این کف ها آگاهی پیدا کنند و درصدد رفع آن بربیایند.

کفپوش خود تراز چیست؟

کفپوش خود تراز می تواند یک راه حل عالی و مقرون به صرفه برای برطرف کردن این مشکل باشد. شما در هر زمان که نیاز به برطرف کردن مشکلاتی مانند رفع ناهمواری‌ها، بالا بردن کف و تعمیر داشته باشید می توانید از این روش استفاده کنید. بتن خود تراز یک مخلوط سیمانی شبیه بتن می باشد. اما این نوع محصول برخلاف بتن جریان‌پذیری بالایی دارد. کفپوش خود تراز پس از پخش شدن به طور یکنواخت جریان می‌یابد و کف را تراز می کند. زمان نهایی تا گیرش نهایی از ۱ ساعت تا ۶ ساعت به طول می انجامد. از این نوع کفسازی بتنی می‌ توان برای زیرسازی کف کاشی، فرش و یا سایر کفپوش ها استفاده نمود. این نوع ملات خود تراز را می توان به اندازه‌ای ریخت تا عیوب را به راحتی برطرف نماید.

پیشنهاد برای مطالعه

اجرای ملات خود تراز، مزایا وروش اجرا

انواع کفپوش خودتراز سطوح به چند دسته تقسیم می‌شود؟

ملات خودتراز تک جزئی

این نوع ملات از یک جزء ساخته شده و با دارا بودن خواص فیزیکی و شیمیایی عالی برای ملات ریزی در کف هایی که نیاز به ترمیم دارند و به هر دلیلی دچار ناهمواری و آسیب دیدگی در سطح شده اند به کار می‌رود، شرکت مقاوم سازی افزیر محصول ملات خودتراز تک جزئی را در اختیار مشتریان قرار می دهند.

ملات خودتراز دوجزئی

این نوع ملات سیمانی و پلیمری از دو جزء ساخته شده، با توجه به اینکه این نوع ملات بر پایه آب ساخته شده هیچگونه آلودگی برای محیط زیست به همراه نداشته کارایی بسیار بالایی دارد، برای تهیه محصول ملات خود تراز دو جزئی می‌توانید به شرکتهای معتبر در زمینه مقاوم سازی مانند مجموعه افزیر مراجعه کنید.

ملات الیافی

ملات‌ها انواع مختلفی با فرمولاسیون‌های مختلف دارند، یکی از انواع ملات‌ها، ملات خود تراز الیافی است: این نوع ملات نوعی ملات پایه پلیمری و سیمانی است که داخل آن از الیاف پلیمری استفاده شده، الیاف چاپد پلیمری برای جریان پذیری بهتر و همچنین برای جلوگیری از ترک خوردگی داخل ملات الیافی به کار می روند.

در کدام قسمت های ساختمان از کفپوش خود تراز استفاده می شود؟

در صورتی که سطح مورد نظر یک سطح بتنی قدیمی باشد ممکن است کف نشست کرده یا ترک خورده باشد و ظاهری نازیبا به منزل و یا محل کار داده باشد. همچنین پس از اجرای یک سیستم گرمایشی و برای تراز کردن مجدد کف، یا در صورت تعویض و یا هم شکل نمودن کف با قسمت‌های دیگر از ملات خود تراز استفاده می‌شود. با استفاده از کفپوش خود تراز به راحتی این مشکلات برطرف می‌گردند. با استفاده از یک روش مقرون به صرفه تا حد زیادی هدف مورد نظر قابل دستیابی است. استفاده از این روش نسبت به روش های دیگر مزایای بسیار زیادی دارد. این روش یک راه عالی و مقرون به صرفه می باشد که شما می توانید از آن بهره ببرید بدون آنکه هزینه های گزاف ترمیم کف بتنی را بپردازید.
افراد با هزینه های بسیار کم می توانند تغییرات اساسی در کف منزل یا محل کار خود اعمال کنند. از مزایایی که کفپوش خود تراز دارد این است که می توان آن را بر روی انواع کف ها و نصب راحت و سریع این کفپوش می باشد. با توجه به وزن سبکی که دارد به راحتی می توان آن را نصب کرد و کار با آن بسیار راحت است. سریع خشک می شود و دیگر نیاز نیست افراد مدت زمان طولانی برای خشک شدن آن انتظار کشید. با استفاده از کفپوش خود تراز به راحتی این مشکلات برطرف می‌گردند. و یک روش مقرون به صرفه برای دستیابی به سطحی هموار و تراز است و یکپارچگی کامل بین کف های منزل و یا محل کار ارائه می‌نماید. این کفپوش ها به دلیل مزایای زیادی که دارند بسیار مورد استقبال افراد قرار گرفته اند.

نحوه اجرای کفپوش خود تراز چگونه است؟

شاید در ظاهر استفاده کفپوش خود تراز بسیار راحت باشد و اجرای کفپوش خود تراز کار راحت و آسان به نظر بیاید. اما در کل این کار اصول و روشی دارد که افراد باید به آن بسیار دقت کنند تا با مشکلات عدیده‌ای هنگام نصب و بعد از آن روبرو نشوند. با دادن این توصیه به افرادی که قصد دارند از کفپوش خود تراز استفاده کنند می توان تا حد زیادی نتیجه کار را بسیار زیبا و جذاب اجرا نمود. همچنین با استفاده از این روش افرادی که می خواهند این کار را انجام دهند از نتیجه کار رضایت کافی خواهند داشت. آماده سازی اولین نکته در حین نصب کفپوش خود تراز می باشد. ابتدا بهتر است سطح کار را تمیز نمایید و گرد و غبار موجود بر روی زمین را از بین ببرید و زباله‌ها را بردارید.
سپس با استفاده از یک نوع درزگیر خاص شکاف‌ ها و ترک های عمیق را بپوشانید. با این کار می‌ توانید مطمئن شوید که کفپوش به این درز‌ها نفوذ نمی کند. برای اینکه نتیجه کار بهتر شود می توانید از یک نوار درزگیر بین ورودی اتاق های دیگر استفاده کنید تا این مواد به مکان های دیگر که قصد انجام کفپوش در آنجا ندارید نفوذ پیدا نکند. می توان قبل از اینکه کفپوش خود تراز را بر روی محل مورد نظر نصب نمایند از یک نوع پرایمر خودتراز شونده استفاده می کنند. این پرایمر را می‌توان با استفاده از قلم و غلطک بر روی محل مورد نظر آغشته کرد. برای جزئیات بیشتر اجرای کفپوش خود تراز مقاله تسطیح سطوح با ملات خود تراز را مطالعه نمایید

اندازه گیری تراز کف

اندازه گیری دقیق سطح یکی از مراحل دیگر نصب کفپوش خود تراز می باشد. بعد از اینکه محل مورد نظر را به پرایمر آغشته کردید و بعد از خشک شدن پرایمر می توانید با یک نوع اسپری وجود هر نوع شیب یا فرورفتگی را در سطح مورد نظر بررسی نمایید‌ اگر سطح ناهموار است می توانید از ابزاری مثل پیچ استفاده کنید و تا سطح تراز پیچ ها پیش بروید. سپس اطمینان حاصل شود که محصول به صورت کامل بر روی کف قرار می گیرد و یک کفپوش خود تراز و و صاف به وجود می آورد.

پیشنهاد برای مطالعه

بتن خود تراز چیست و انواع کاربردهای آن در صنعت ساختمان سازی

اختلاط ملات و کفپوش بتنی

بر طبق دستورالعملی که خود سازندگان این نوع کف ها ارائه داده اند، بهتر است که یک سطل از این مواد را با یک سطل آب سرد مخلوط نمایید. سپس با استفاده از یک همزن این مواد را مخلوط کرد تا ترکیب یکدستی به دست آید. ممکن است برخی از این مواد به آب بیشتری برای ترکیب نیاز داشته باشند. پس بهتر است در ترکیب این مواد از افرادی که قبلا این کار را انجام دادند مشورت بگیرید و یا از سازندگان آن کمک بگیرید. اضافه کردن آب بیشتر از حد مجاز سبب می‌ شود که این کفپوش ها به مرور زمان ترک بخورند و زیبایی و کارایی که باید ارائه دهند را نداشته باشند. ممکن است این مواد سریعا خشک شوند پس باید چندین سطل را به صورت همزمان مخلوط کرده و آماده داشته باشید تا بتوانید در یک زمان مشخص تمام فرایند را انجام دهید.
فرآیند اجرای بتن ترمیم کننده کف را از یک گوشه سطح آغاز نموده و در راستای پشت به خروجی پیش بروید. همچنین اطمینان به دست بیاورید که ملات تمام قسمت ها را به صورت یکنواخت پوشش داده است. برای پخش این مواد به صورت یکنواخت می توانید از پخش کننده ملات نیز استفاده کنید. با این وسیله می توانید تمام مواد را به صورت یکنواخت در سطح مورد نظر پهن نمایید.

نکات مهم و کلیدی برای نصب کفپوش خود تراز

در مطالب بالا تا حدودی در رابطه با نکات و ضروریات نصب کفپوش خود تراز صحبت شد. حال در این قسمت در رابطه با نکات کلیدی نصب این نوع کفپوش ها به بحث و گفتگو می‌پردازیم. تا در این زمینه اطلاعات بیشتری به دست آورید. بهتر است قبل از خرید کفپوش خود تراز، متراژ محیطی که قصد دارید آنجا را کفپوش کنید در نظر بگیرید. متراژ محیط و ضخامتی که می خواهید کفپوش داشته باشد اهمیت ویژه‌ای دارند. پس بهتر است قبل از خرید کفپوش خود تراز و اجرای کفپوش خود تراز محیط مورد نظر خود را دقیقا بررسی کنید تا مواد کم و یا زیاد نیاید البته ممکن است این ضخامت با توجه به سلیقه خود فرد، شرایط محیطی که قصد انجام کفپوش در آنجا را دارد، یا ماهیت محصول متفاوت باشند.برای درک بهتر نکات اجرای کفپوش خود تراز مقاله زیر سازی کف با ملات خود تراز سیمانی را مطالعه نمایید.

بعد از مشخص شدن متراژ دقیق محیط مورد نظر، کارفرما باید اطلاعاتی که سازنده این محصول بر روی بسته بندی درج کرده است را مطالعه نماید تا مشخص کند بر اساس ضخامت مورد نظر چه مقدار از این محصول برای محیط مورد نظرشان کافی است. ولی بهتر است اگر می‌خواهید این کار را خودتان انجام دهید مقدار بیشتری تهیه کنید تا در حین انجام کار با کسری مواد روبرو نباشید؛ در ادامه نکاتی برای اجرای کفپوش به صورت موردی آمده است.

زمان گیرش و خشک شدن کفپوش

مراحل مختلفی برای خشک شدن موادی که با آب مخلوط می شوند وجود دارد. اگر زمان خشک شدن این مواد طولانی باشد می‌ تواند روند کار را کند نماید. اما این ویژگی سبب می‌ شود که افراد بتوانند در صورت بروز خطا آن را قبل از خشک شدن رفع نمایند.

استحکام و قدرت

هنگام نصب کفپوش خود تراز افراد باید یک نکته را بسیار رعایت کنند و آن فرآیند خشک شدن این مواد می باشد. کفپوش اگر‌ اصولی اجرا شوند می توانند استحکام و مقاومت بالایی نیز از خود نشان دهند. همچنین می‌ توانند سنگینی و فشار را بدون کوچکترین مشکلی و یا ترکی تحمل نمایند. می توان گفت یکی از مهمترین ویژگی‌ های کفپوش خود تراز این است که در برابر فشار و سنگینی از خود مقاومت بالایی نشان می دهد. همچنین در صورت ایجاد فشار ترک نخورده و دچار آسیب نمی شود.

انتخاب کفپوش خود تراز سطح

در مطالب بالا سعی کردیم تا در رابطه با مزایای کفپوش خود تراز صحبت کنیم. همچنین از ویژگی‌های ملات خود تراز بگوییم و نحوه صحیح و اصولی اجرای آن را عنوان نماییم. با استفاده از اجرای کفپوش مناسب در کف محل کار یا منزل که دارای ناهمواری، شکستگی و ناهمخوانی با سایر نقاط دیگر می باشد برطرف می‌گردد. مزیت عالی این روش قیمت کم و اجرای سریع و نصب راحت آن می باشد. افراد می توانند با هزینه و قیمت بسیار مناسب ملات  خود تراز نسبت به سایر روش‌ها مشکلات خود را در این زمینه برطرف نمایند. “در حین نصب این کفپوش نکاتی که گفته شد را رعایت نمایید”. برای اجرای ملات خود تراز بهتر است از افرادی که متخصص این کار هستند مشورت بگیرید.

جمع بندی

به این صورت می توانید از نتیجه کار رضایت کامل کسب نمایید. شرکت مقاوم سازی افزیر متخصصین خود را در محل مورد نظر اعزام کرده و پس از انجام بررسی‌ های لازم مشورت های کارشناسی خود را به شما اعلام نمایند و در نهایت محصول مناسب را در اختیار مشتری قرار دهند. به این صورت می توانید یک تصمیم درست و بسیار آگاهانه و هوشمندانه بگیرید.

5/5 - (6 امتیاز)
mahdavi

View Comments

  • با سلام دوستان، آیا ملات خود تراز رو میشه روی سطح بتنی ریخت؟ با تشکر شاپوری هستم.

Recent Posts

عایق رطوبتی سوله + اهمیت عایق بندی، انواع و هزینه آن

عایق رطوبتی در سوله چیست و چرا استفاده از آن ضروری است؟ عایق رطوبتی سوله…

2 هفته ago

دستورالعمل طراحی و اجرای ملات مسلح شده با مش الیاف شیشه برای مهار دیوارهای بلوکی

مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف؛ از ابهامات تا ممنوعیت مسلح کردن دیوار با شبکه…

4 هفته ago

عایق رطوبتی نما؛ مزایا، ویژگی‌ها و روش‌های اجرا

اهمیت عایق‌کاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایق‌کاری نما نه‌تنها از ساختمان در برابر آسیب‌های…

1 ماه ago

راهنمای کامل آب بندی و عایق رطوبتی کف ساختمان

آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمان‌سازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…

1 ماه ago

بهترین جایگزین ایزوگام و قیرگونی کدام است؟

عایق‌های نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایق‌هایی که برای جایگزینی با ایزوگام…

1 ماه ago

عایق فونداسیون: روش‌ها، مزایا و انتخاب بهترین نوع عایق کاری پی

چرا عایق فونداسیون، پایه‌ای‌ترین نیاز هر ساختمان است؟ عایق‌کاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…

1 ماه ago