بتن خود تراز چیست و انواع کاربردهای آن در صنعت ساختمان سازی

از بتن خود تراز در چه مواقعی استفاده کنیم؟

بتن خود تراز به منظور تعمیر، تسطیح یا هم تراز کردن کف یک قسمت با قسمت های دیگر یا به طور کلی کف سازی، سریع ترین و مقرون به صرفه ترین راه حل است. بتن خود تراز زمانی بسیار ارزشمند است که کف‌های فروریخته، آسیب دیده و شکافته شده با استفاده از محصولات ترمیم بتن معمولی قابل تعمیر نباشند. همچنین می توان از آن برای صاف کردن لکه‌های ناهموار یا صاف روی سطوح بتنی استفاده کرد. علاوه بر این، کفپوش خود تراز می تواند به عنوان یک ماده تکمیل کننده کفپوش استفاده شود. به اندازه کافی مستحکم است که در برابر فرسودگی در طول زمان مقاومت کند. ظاهر ساده و کاربردی آن با ایده‌های مختلف طراحی‌های صنعتی بسیار عالی به نظر می رسد.
بتن خود تراز، ماده ای سخت، بادوام و شبیه بتن ریخته شده است که در سال های اخیر بسیار معروف شده است. بتن خود تراز که از آن به عنوان ملات خود تراز شونده کف نیز نام برده می شوداغلب به عنوان زیرسازی برای انواع کفپوش ها استفاده می شود و یک راه حل مقرون به صرفه برای صاحبان خانه با بودجه مقرون به صرفه است.

پیشنهاد برای مطالعه

بتن خود تراز چیست و چه کاربردهایی دارد؟

 

ملات خود تراز بر اساس ماده تشکیل دهنده به سه شکل زیر می‌باشد:

 

ملات خودتراز تک جزئی

این نوع ملات از یک جزء ساخته شده و با دارا بودن خواص فیزیکی و شیمیایی عالی برای ملات ریزی در کف‌هایی که نیاز به تراز شدن و تسطیح دارند مورد استفاده قرار گرفته و همچنین سطوح بتنی که دچار آسیب‌هایی شامل ترک خوردگی و پوسیدگی هستند را نیز مرمت می‌بخشد، برای تهیه محصول ملات خود تراز تک جزئی می‌توانید به شرکتهای معتبر در زمینه مقاوم سازی مانند مجموعه افزیر مراجعه کنید.

ملات خودتراز دوجزئی

این نوع ملات سیمانی و پلیمری از دو جزء پودری و مایع تشکیل شده، با توجه به اینکه این نوع ملات با اختلاط با آب ساخته می‌شود، هیچگونه آلودگی برای محیط زیست به همراه نداشته و کارایی بسیار بالایی ارائه می نماید، شرکتهایی مانند شرکت مقاوم سازی افزیر محصول ملات خود تراز دو جزئی را در اختیار مشتریان قرار می دهند.

ملات الیافی

ملات‌ها انواع مختلفی با فرمولاسیون‌های مختلف دارند، یکی از انواع ملات‌ها، ملات خود تراز الیافی است: این نوع ملات نوعی ملات پایه پلیمری یا سیمانی است که با الیاف چاپد پلی پروپیلن ترکیب شده و جریان پذیری و مقاومت بالا در برابر آسیب دیدگی را ارائه می نماید.

مزایای بتن تراز کننده چیست؟

مزایای بتن تراز کننده کف عبارتند از:

  • سهولت کاربرد
  • نیروی کار کمتر مورد نیاز
  • سطح صاف و هموار
  • سطح مقاوم در برابر آب
  • مقاومت در برابر رشد میکروارگانیسم ها
  • سازگار با اکثر چسب های کاشی و فرش، پوشش های پلیمری و اکریلیک

چه زمانی استفاده از بتن خود تراز مناسب است؟

بتن خود تراز می تواند زمانی مفید باشد که ترک خوردگی، حفره ها و شکافتگی را نتوان با استفاده از ترکیبات سنتی بتن اصلاح ترمیم یا وصله نمود. همچنین می‌توان از آن برای صاف کردن نقاط ناهموار روی سطوح بتنی استفاده کرد. نقاطی که زیاد عمیق نیستند و نیاز به زیرسازی یا جایگزینی کامل بتن ندارند. بتن خود تراز می تواند به عنوان یک ماده مستقل و کامل کننده کفپوش استفاده شود. این نوع ملات خود تراز شونده به اندازه کافی بادوام است و می تواند در برابر سایش و آسیب دیدگی در طی زمان مقاومت است. ظاهر ساده و صنعتی آن نیز با طرح های مختلف بسیار عالی به نظر می رسد. افزودن رنگدانه‌های بتنی به بتن خود تراز، به ایجاد روکش‌های زیبا کمک می کند. این روکش های زیبا می تواند به عنوان مکمل رنگ در دکور و کاشی‌کاری‌های برجسته استفاده شود.

بتن خود تراز کننده می تواند یک راه حل کف سازی مقرون به صرفه برای ساخت و یا بازسازی خانه و سایر ساختمان‌ها باشد. استفاده از این نوع بتن به ویژه در مورد پروژه هایی که ممکن است به تخریب کامل یک زیر لایه نیاز باشد ارزشمند است. اگر بتن خود تراز توسط یک پیمانکار معتبر اعمال شود، برای احیا و بازسازی یک کف یکپارچه مفید است.

نحوه اجرای بتن تراز کننده چگونه است؟

آماده سازی و تمیز کردن کف

آماده سازی کف بسیار مهم است و باید به دقت انجام شود، بنابراین همه چیز باید پس از مخلوط کردن ترکیبات محصول آماده اجرا باشد. تمامی سطوح زیرین باید دارای شرایط زیر باشد:
سالم، کاملا تمیز و عاری از روغن، موم، گریس، آسفالت، قیر، رنگ، ترکیبات چسبنده و هر گونه آلودگی که ممکن است یک عامل از بین برنده پیوند است، باشد. ساب زنی یا سایر راه های مشابه مکانیکی باعث حذف آلاینده ها می شود که می توان از آن استفاده کرد.
بتن باید سالم و از نظر مکانیکی آماده باشد تا سطح متخلخلی به دست آید. اگر سطح شما حاوی لایه زیرسازی نیست، کف زیرین بتنی باید پر شود. اولین کاری که باید انجام دهید این است که کف را بررسی کرده و آن را پر کنید. بتن خود تراز کننده کف، یک راه حل اصلاحی است. اگر دلیل آسیب دیدگی کف برطرف نشود، بتن تراز کننده کف، می‌تواند مشکل را بر طرف کند. اگر آسیب ادامه یابد، تراز و کف جدید ترک خواهند خورد. قبل از استفاده از تراز کننده، حتما مشکلات ساختاری برطرف و رفع گردد. سپس سطح را آماده کنید و شکاف ها و سوراخ های بزرگ را پر کنید.

  • بتن خود تراز شکاف ها و حفره های متوسط و کوچک را پر میکند، اما برای ترمیم شکاف های بزرگتر باید زیرساخت ها را بررسی کنید.
  • باید اطمینان پیدا کرد که رطوبت به کف نفوذ پیدا نمی‌کند. سطح بالای رطوبت به طور مداوم می تواند بتن تراز کننده را در طول زمان، تخریب کند.
  • برای از بین بردن کثیفی، کل کف را تمیز کنید.
  • برخی از مخلوط‌های بتن خود تراز یک جزء پرایمر نیز دارد تا در موارد لازم از پوشش پرایمر روی سطوح استفاده گردد.
  • برای مشخص شدن اینکه چه نوع پوشش پرایمری باید روی سطح اجرا شود باید دستورالعمل استفاده از محصول به دقت بررسی گردد.

مخلوط کردن بتن تراز کننده کف

پس از تمیز کردن و آماده سازی کف، وقت آن است که محصول خود را مخلوط کنید. بدین منظور ابتدا حجم ملات مورد استفاده را باید اندازه گیری نماییم، برای محاسبه حجم ملات مورد نیاز در سایت افزیر قسمتی به این امر اختصاص داده شده است، ابتدا آب را به سطل اضافه کنید. سپس پودر را به آرامی در حین مخلوط کردن بریزید. محصول را آنقدر هم بزنید تا چسبناک و یکدست شود (باید شبیه شربت یا رنگ غلیظ باشد) از یک دسته همزن مته‌ای سیمان استفاده کنید. دقیقا تا قبل از اینکه آماده ریختن محصول شوید باید به هم زدن ادامه دهید. زیرا به محض توقف، بتن خود تراز شروع به گیرش می کند.

ملات ریزی و تسطیح سطح

مخلوط را به طور یکنواخت و سریع روی زمین بریزید. زیرا ترکیب به سرعت گیرش خود را به دست می آورد. اگر فقط چند نقطه کم را پر می کنید، ترکیب را مستقیماً در مناطقی که دارای مشکل هستند بریزید. آن‌ها را پر کنید تا این مناطق با بقیه زمین همسطح شود. در این موارد سعی کنید فقط مناطق مشکل دار را پر کنید و نیازی به ریختن مخلوط بر روی کل زمین نیست. با این حال اگر در کل سطح یا زمین مشکل دارید، دقت کنید که همه سطح را هم تراز بپوشانید. بتن را بریزید و روی زمین حرکت کنید و به آرامی همه چیز را با یک کاور نازک بپوشانید. به سمت درب خروجی حرکت کنید تا وقتی کار تمام شد راهی برای خروج از اتاق داشته باشید. به سمت گوشه ای حرکت نکنید که راهی برای بیرون آمدن نداشته باشید و کار با مشکل مواجه شود.
پس از اتمام کار ریختن، تمام کف باید با یک لایه نازک بتن خود تراز پوشانده شود. هنگامی که مایع باید به طور طبیعی و به صورت یکنواخت، در سطح خود پخش شود، معمولاً با یک اسکاچ سنباده سر دریلی، به آن کمک می کنیم. برای فشار دادن ملات خود تراز به اطراف و گوشه کنار زمین و در زمانی که به آن نیاز دارید، می توانید از اسکاچ سنباده سر دریلی، استفاده کنید.

هنگامی که تمام کف پوشیده شد، آن را به حال خود رها کنید. کار شما آماده کردن، مخلوط کردن، ریختن و پخش کردن است. تکمیل این 4 مرحله، تمام کارهای تسطیح کف را برای شما انجام می دهد. در صورتی که لکه هایی از ملات خود تراز روی دیوارها پاشیده شده اند، بلافاصله آنها را پاک کنید. بعداً تمیز کردن آنها سخت تر می شود و احتمالاً به صورت لکه باقی می مانند. ابزارهای خود را نیز کاملاً تمیز کنید. سیمان خود تراز سریع و بسیار محکم خشک می شود. بتن خود تراز باید در مدت 10-20 دقیقه به حالت اولیه خود برسد و بعد از چند ساعت کاملاً سفت شود. سعی کنید روی زمین حرکت نکنید و هیچ شیئی روی سطح قرار ندهید فقط اجازه دهید خشک شود و هیچ عملی طی این مدت انجام ندهید. جریان هوا به کف ها کمک می کند سریعتر خشک شوند اما لزوما وجود آن ضروری نیست.

پیشنهاد برای مطالعه

هر آنچه که باید در مورد تسطیح سطوح با ملات خود تراز شونده بدانید

نکات مهم در انتخاب بهترین بتن و ملات خود تراز کف

مقایسه انواع قیمت بتن خود تراز اولین و رایج ترین روش خرید بهترین بتن خود تراز است. اما این بدان معنا نیست که شما به سراغ ارزان ترین گزینه بروید. در عوض، شما باید به دنبال محصولی باشید که ارزش خرید داشته باشد و هزینه شما بعد از مدتی هدر نرود. در عین حال، به یاد داشته باشید، گران ترین محصول نیز لزوماً بهترین محصول نیست. حال سوال این است چگونه بهترین بتن خود تراز همراه با بهترین قیمت را شناسایی کنیم؟
بهترین کار یافتن تعادل مناسب بین هزینه و مشخصات محصول، مطابق با نیازهای شما است. از آنجایی که نمی خواهید در نهایت برای یک محصول بی ارزش زمان و هزینه صرف کنید در نظر داشته باشید که ممکن است پول زیادی بدهید اما کیفیت لازم را کسب نکنید، در واقع منظور این است که اگر بهترین برند و گران ترین محصول را خریداری کنید اما مناسب کار شما نباشد پول شما به هدر رفته است.

قیمت بتن خود تراز

می توانید در وب سایت ما در بخش فروش بتن خود تراز و ب تماس با کارشناسان فروش قیمت مخلوط های ساختمانی برای کف‌های خود تراز را استعلام کنید. به طور کلی قیمت نهایی یک محصول به موارد مختلفی بستگی دارد. قیمت بتن خود تراز به هزینه مواد، حجم کار و هزینه تحویل با توجه به مسافت، بستگی دارد.
به عنوان مثال، اگر شما نیاز به اجرای بتن خود تراز برای یک طبقه با مساحت 500 تا 1000 متر مربع دارید، قیمت آن با سطحی با متراژ 10000 تا 20000 متر مربع یک قیمت نخواهد بود.

خرید ملات خود تراز

اگر کف بتنی دارید، باید نگران وضعیت لایه های زیرین آن باشید. نتیجه سال‌ها فشار ناشی از راه رفتن، دویدن، پریدن، کشیدن مبلمان و کاناپه ها و سایر لوازم ممکن است منجر به فرسودگی لایه های زیرین شده باشد. تسطیح (هموار و یا صاف) کردن زمین یا سطح مورد نظر ممکن است شبیه یک کابوس به نظر برسد. اما به لطف بتن خود تراز، این کابوس تبدیل به آرامش می شود.
کفپوش خود تراز این امکان را می دهد که به راحتی بدون صرف هزینه گزاف یا زمان و تلاش بیش از حد، سطح صاف و یکدست کف خود را بدست آورید. اگر تصمیم گرفته اید که بتن خود تراز خریداری کنید و به دنبال آن هستید، ممکن است ندانید که کدام بتن خود تراز را بخرید و چرا باید آن را انتخاب کنید! کارشناسان فنی ما در شرکت مقاوم سازی افزیر انتخاب های برتر را متناسب با اهداف مختلف شما تعیین می کنند. این امر موجب بهترین انتخاب برای شما می شود.

5/5 - (5 امتیاز)
mahdavi

Recent Posts

عایق رطوبتی سوله + اهمیت عایق بندی، انواع و هزینه آن

عایق رطوبتی در سوله چیست و چرا استفاده از آن ضروری است؟ عایق رطوبتی سوله…

2 هفته ago

دستورالعمل طراحی و اجرای ملات مسلح شده با مش الیاف شیشه برای مهار دیوارهای بلوکی

مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف؛ از ابهامات تا ممنوعیت مسلح کردن دیوار با شبکه…

4 هفته ago

عایق رطوبتی نما؛ مزایا، ویژگی‌ها و روش‌های اجرا

اهمیت عایق‌کاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایق‌کاری نما نه‌تنها از ساختمان در برابر آسیب‌های…

1 ماه ago

راهنمای کامل آب بندی و عایق رطوبتی کف ساختمان

آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمان‌سازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…

1 ماه ago

بهترین جایگزین ایزوگام و قیرگونی کدام است؟

عایق‌های نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایق‌هایی که برای جایگزینی با ایزوگام…

1 ماه ago

عایق فونداسیون: روش‌ها، مزایا و انتخاب بهترین نوع عایق کاری پی

چرا عایق فونداسیون، پایه‌ای‌ترین نیاز هر ساختمان است؟ عایق‌کاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…

1 ماه ago