اجرای ملات خود تراز، مزایا و روش کار

مقدمه در رابطه با اجرای ملات تراز کننده

در این‌ مقاله قصد داریم تا در رابطه با اجرای ملات خود تراز سیمانی صحبت کنیم. این ملات خود تراز سیمانی با پلیمر اصلاح شده است و دارای ویژگی‌ های زیادی می‌ باشد و از آن برای هم سطح سازی و رفع ناهمواری ها و تهیه انواع کفپوش‌ها استفاده می شود. شما می توانید با استفاده از این ملات ناهمواری ها و پستی بلندی های کف را برطرف نمایید، به گونه ای که سطحی بسیار صاف و یکدست داشته باشید.
این ملات ها به صورت یک جزئی و دو جزئی موجود می باشند، که می توان آن‌ها را به راحتی مخلوط کرده و به آسانی و به سرعت اجرا کرد. اجرای این ملات به افراد کمک می کند تا بتوانند به وسیله آن سطوح را یکپارچه و ناهمواری های به وجود آمده در کف را از بین برده و برطرف نمایند. با استفاده از ویژگی‌های عالی ملات خود تراز به راحتی می‌توان سطحی صاف و یکپارچه بدست آورد.
به این ترتیب می‌ توان برای زیرسازی انواع سطوح چوبی، بتنی، کف و کاشی ها از آن استفاده کرد. این روش یک راه حل عالی برای پر کردن فرورفتگی های موجود در کف می باشد. در این مقاله قصد داریم شما را با فرایند استفاده از ترکیب خود تراز و نحوه تراز کردن کف بتنی آشنا کنیم. داشتن اطلاعات در رابطه با این موضوع سبب می شود تا شما بتوانید در مواقع لزوم از آن استفاده کنید. همچنین به بهترین شکل مشکل خود را برطرف نمایید.

از ملات خود تراز کجا استفاده می شود؟

مکان های مختلفی برای اجرای ملات خود تراز وجود دارند. اگر هدف تعویض کفپوش طبقه مورد نظر باشد، قدم نخست این است که بستر را مهیا نمایید و از تراز بودن سطح بستر کار اطمینان حاصل نمایید. در صورتی که از تراز بودن و یکدست بودن سطح بستر اطمینانی وجود ندارد می‌توان از یک لایه ملات خود تراز استفاده کرد. به این صورت می توانید از ملات خود تراز برای صاف کردن و رفع ناهمواری های کف زیرین استفاده کنید. این ملات برای تعمیر، هم سطح سازی و رفع ناهمواری های کف زیرین بسیار مناسب می باشد. به راحتی نصب می شود و مشکلی برای افراد به وجود نمی آورد. این ملات ویژگی‌ها و مزایای بسیار زیادی نیز دارد. که در ادامه به بررسی این ویژگی ها و مزایا خواهیم پرداخت.

چگونه در یک طبقه از ملات خود تراز استفاده کنیم و آن طبقه را تراز نماییم

برای اجرای ملات خود تراز چند مرحله نیاز است:

آماده سازی بستر

بهتر است قبل از انجام هر کاری سوراخ های بزرگ مرمت و اصلاح گردند. تمام سوراخ هایی که عمقی به اندازه بیش از ۲۵ میلیمتر دارند باید تعمیر شوند. همچنین سوراخ هایی که عمقی برابر ۱۲ میلیمتر و مساحتی برابر ۳۸.۷ میلیمتر دارند نیز باید تعمیر گردند. این تعمیرات با موادی مانند رزین اپوکسی اصلاح شده پلیمری و سایر محصولات مناسب انجام می‌گیرد. بعد از انجام این کار بهتر است صبر کنید تا مواد به صورت کامل خشک شود.
کف های زیرین باید آستر شوند. بستر باید تمیز و عاری از هرگونه آلودگی و کثیفی و گرد و غبار باشد. هر عاملی که به عنوان یک جدا کننده به کار می رود و ممکن است از چسبیدن به سطح جلوگیری کند باید پاک شود. ماده موجود در ترکیبات صاف کننده با استحکام کم، چسب های قدیمی کفپوش و هرگونه موادی که مانع چسبیدن می شوند جزو این موارد هستند.

با استفاده از نوار های چوبی و فلزی بهتر است تمام راه های محیطی مانند در ها بسته شوند. اتصال دیوار به کف خارجی را با ملات ببندید. تا ملات خود تراز به ناحیه مربوطه راه پیدا نکند. به این صورت می توانید بسیار تمیز و با کیفیت کار را انجام دهید. همچنین نتیجه‌ای عالی به دست آورید.

اختلاط؛ مرحله‌ای مهم در اجرای ملات خود تراز

در اجرای ملات خود تراز مرحله بعدی مخلوط کردن می باشد. در هنگام مخلوط کردن کفپوش خود تراز با آب باید بسیار با دقت عمل کنید. اضافه کردن آب اگر بیش از اندازه باشد سبب می‌ شود مخلوط در هنگام خشک شدن با مشکل مواجه شود. همچنین بر روی مخلوط ترک هایی نمایان شود. برای انجام این کار همیشه از آب سرد و تمیز استفاده کنید. زیرا استفاده از آب گرم سبب می‌ شود که این مخلوط در هنگام باز شدن با مشکل روبرو شود.
بهتر است میزان ۲۰ لیتر از آب را درون یک سطح بریزید. سپس پودر خود تراز را کم کم به آب اضافه نمایید. در نظر داشته باشید در هنگام اضافه کردن پودر کف خود تراز باید مدام آن را هم بزنید تا این مواد با آب مخلوط شوند. بعد از تمام شدن پودر هم زدن را به مدت ۲ دقیقه ادامه دهید. همزن را در زیر مواد قرار دهید تا یک ترکیب یکدست و عالی به دست آورید. این مواد را مستقیم از درون سطل بر روی کف بریزید. باید این کار را بدون وقفه و بدون فوت وقت انجام دهید پس در نتیجه باید به صورت مداوم و یکنواخت عملیات ریختن را انجام دهید. ممکن است این ترکیب به مدت بیست دقیقه بر روی کف به صورت مایع ماندگار شود.

  1. بین لایه ها ۱۵ دقیقه صبر کنید و سپس لایه دوم را بریزید تا پوشش کف به صورت یکدست و کامل انجام شود. این کار سبب می‌ شود شما به صورت درست و اصولی کف را پوشش داده و اجرای ملات خود تراز را انجام دهید.
  2. بهتر است تا زمانی که کف‌ها به صورت کامل خشک نشده اند بر روی آن‌ها راه نروید. در نظر بگیرید زمان خشک شدن مخلوط بستگی به این موضوع دارد که مواد شما از چه نوعی می باشد. اگر مواد شما نرمال است ۱۲ روز زمان می برد تا به صورت کامل استحکام و گیرایی نهایی خود را بدست آورد. اما اگر مواد شما از نوع موادی است که به سرعت خشک می شود ۲ تا ۴ ساعت زمان برای خشک شدن آن کافی می باشد.
  3. بعد از انجام این روش با خود تراز شونده معمولی تا ۷۲ ساعت بعد از ریختن مواد بر روی آن‌ها نصب کفپوش انجام ندهید. اگر ملات خود تراز شما از نوع ملات زود گیر است می توانید بعد از ۴۸ ساعت این‌ کار را انجام داده و نصب را شروع کنید.
    مر حله بعدی در اجرای ملات خود تراز خشک کردن می باشد. در حین خشک کردن باید مطمئن شویم که کف عاری از هرگونه گرد و غبار آلودگی می باشد. همچنین بهتر است شما شرایطی مانند دمای ۲۰ درجه، رطوبت هوای ۷۵ درصد و تهویه مناسب فراهم نمایید تا بتوانید نتیجه ای که دوست دارید را به دست آورید.
  4. اتاق هایی که سرد و مرطوب هستند و تهویه مناسبی ندارند ممکن است زمان خشک شدن را افزایش دهند. البته بهتر است در حین فرایند گرم سازی، از تابش مستقیم نور خورشید و گرما بر روی کفپوش خودداری نمایید. زیرا این موضوع سبب می شود که سطح محصول خشک شود و مشکلاتی را برای شما به وجود آورد. پس در این قسمت در رابطه با فرایند انجام این کار یک جمع بندی کلی را نیز به دست آوردیم.

بررسی میزان ضخامت ملات کف بر روی طبقه زیرین

در اجرای ملات خود تراز باید به ضخامت آن بسیار توجه کرد. این ضخامت بستگی به موادی دارد که شما برای رفع این ناهمواری ها از آن استفاده می کنید. اما تمام تولید کنندگان این مواد به افرادی که می‌ خواهند از مواد خود تراز استفاده کنند توصیه می‌ کنند که در هر بار استفاده ضخامتی بیشتر از 18/3 میلی متر را ایجاد نکنند. به این صورت شما می توانید در هر مرحله یک لایه نازک از این مواد را بر روی سطح بریزید و بین هر لایه باید صبر کنید و زمان لازم را برای گیرش در نظر بگیرید و سپس لایه بعدی را ریخته و ضخامت را به ۵۰ میلی متر افزایش دهید. بهتر است قبل از انجام هر اقدامی دستورالعمل‌ های مربوط به ملات خود تراز را به صورت دقیق و اصولی بخوانید تا بتوانید از این ملات استفاده نمایید.
اجرای ملات کف خود تراز کاری حساس می باشد که افراد باید حتماً در آن سر رشته و تبحر لازم و کافی را داشته باشند تا بتوانند نتیجه درست را کسب نمایند. اگر شما خود نیز در انجام این کار تبحر و سررشته کافی را ندارید می توانید از افرادی که در این کار متخصص هستند بهره بگیرید. به این صورت می توانید در کمترین زمان ممکن و با هزینه بسیار مقرون به صرفه بهترین نتیجه را به دست آورید.

نکاتی برای اجرای ملات خود تراز

برای اجرای ملات خود تراز به صورت درست و اصولی باید یک سری نکات را رعایت کنید تا بتوانید نتیجه دلخواه را به دست آورید. در این قسمت می خواهیم به چند نکته برای قبل و بعد از نصب این کار اشاره نماییم. بهتر است قبل از انجام این کار تمام لوازم مورد نیاز خود را جمع آوری کنید به گونه‌ای که در سریعترین زمان ممکن بتوانید به این وسایل دسترسی پیدا نمایید. اگر وسایل در اختیارتان نباشد و نزدیک شما قرار نگرفته باشد ممکن است در حین انجام کار ملات خشک شود و شما نتوانید کار را به درستی و با ظرافت و دقت انجام دهید.‌ بعد از اینکه دستورالعمل های مرتبط با ملات خود تراز را مطالعه کردید متوجه می شوید که سرعت عمل در این کار بسیار از اهمیت بالایی برخوردار است.

سرعت عمل در اجرای ملات خود تراز نکته بسیار مهمی است که توسط متخصصان این حوزه بسیار تاکید شده. نکته اصولی و کلیدی بعدی این است که بعد از اینکه پودر و آب با هم مخلوط گردید دیگر اجازه اضافه کردن آب بیشتر نخواهد بود. به این نکته باید توجه کنید. دمای اتاق و دمای محیطی که شما این مخلوط را درست می کنید بسیار در زمان سفت شدن این ماده تاثیر گذار است. دمای ایده آل برای انجام این کار بین ۱۸ تا ۲۷ درجه سانتیگراد می باشد. در این دما می توانید بهترین نتیجه ممکن را به دست آورید.

نکاتی پیرامون تهیه ملات خود تراز

بهتر است از این مواد بیشتر از مقدار برآورد شده خریداری گردد. تا در صورت کم آوردن بتوانید از مواد اضافی استفاده کنید. اگر شما در حین کار از مواد کم بیاورید و دیگر موادی در دسترس نداشته باشید این موضوع می تواند مشکلات زیادی را برای شما رقم بزند. روشی که تولید کننده این پودر ها به افراد اعلام کرده اند را می توان یکی از بهترین روش ها دانست و افراد باید آن را به بهترین نحو ممکن رعایت کنند. این ملات می‌ تواند به راحتی شکاف های کوچک را پر کند و کار شما را در این زمینه راحت تر گرداند.

هدف از اجرای ملات خود تراز

بعد از گذشت مدت زمانی از اجرای ملات کف ممکن است افراد با مشکلاتی روبرو شوند. ممکن است این کف ها ناهموار شوند یا دچار ترک خوردگی‌ شوند. اگر شما بخواهید تغییراتی را درون کف منزل یا محل کار خود اعمال کنید یا حتی در زیر زمین خود تغییراتی ایجاد نمایید بهتر است از این ملات استفاده نمایید. استفاده از این ملات می‌ تواند یک گزینه بسیار مناسب برای افرادی باشد که می خواهند با هزینه بسیار مقرون به صرفه کف های خود را بازسازی کنند. افراد می توانند بدون هرگونه خرابکاری جدیدی کف خود را هموار نمایند. اجرای ملات کف خود تراز این امکان را به افراد می‌دهد تا در هر زمان که خواستند و در صورت بروز هرگونه مشکلی کف های خود را به راحتی و بدون دردسر تغییر دهند.
در مطالب بالا سعی کردیم تا در رابطه با این محصول شگفت انگیز و اجرای ملات خود تراز توضیحاتی ارائه کنیم و شما را با ویژگی‌ها و نحوه کار با آن آشنا کنیم. این مواد هدیه پیشرفت علم به افراد و بشریت می باشد. افراد به راحتی و با قیمت بسیار پایین و مقرون به صرفه می توانند تغییراتی که دوست دارند را در کف منزل یا محل کار خود ایجاد نمایند. امید است این مطالب توانسته باشد اطلاعات مفید در رابطه با اجرای کف خود تراز و کاربرد‌ها و ویژگی‌ های آن را در اختیار گذاشته باشد.

5/5 - (1 امتیاز)
mahdavi

Recent Posts

عایق رطوبتی سوله + اهمیت عایق بندی، انواع و هزینه آن

عایق رطوبتی در سوله چیست و چرا استفاده از آن ضروری است؟ عایق رطوبتی سوله…

2 هفته ago

دستورالعمل طراحی و اجرای ملات مسلح شده با مش الیاف شیشه برای مهار دیوارهای بلوکی

مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف؛ از ابهامات تا ممنوعیت مسلح کردن دیوار با شبکه…

4 هفته ago

عایق رطوبتی نما؛ مزایا، ویژگی‌ها و روش‌های اجرا

اهمیت عایق‌کاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایق‌کاری نما نه‌تنها از ساختمان در برابر آسیب‌های…

1 ماه ago

راهنمای کامل آب بندی و عایق رطوبتی کف ساختمان

آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمان‌سازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…

1 ماه ago

بهترین جایگزین ایزوگام و قیرگونی کدام است؟

عایق‌های نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایق‌هایی که برای جایگزینی با ایزوگام…

1 ماه ago

عایق فونداسیون: روش‌ها، مزایا و انتخاب بهترین نوع عایق کاری پی

چرا عایق فونداسیون، پایه‌ای‌ترین نیاز هر ساختمان است؟ عایق‌کاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…

1 ماه ago