ترمیم کف با ملات خود تراز شونده، از تولید تا اجرا

ترمیم کف با ملات خود تراز شونده، از تولید تا اجرا
  • تحریریه مقاوم‌سازی افزیر
  • بتن
  • مدت زمان خواندن مقاله: 9 دقیقه
  • 0 نظر
  • شناسه مقاله: 31964

برای ترمیم و مقاوم سازی کف های بتنی که دچار آسیب دیدگی هایی مانند ترک خوردگی بتن، خوردگی بتن، نمایان شدن سنگدانه‌ها و … گشته اند، بهترین راهکار استفاده از ملات خود تراز شونده است. ملات ترمیم خود تراز شونده از جمله مصالح نوین در صنعت ساخت و ساز و مقاوم سازی است. ملات خود تراز شونده امروزه کاربری فراوانی پیدا کرده است و همچنین به وفور در بازار قابل دسترسی است.
ملات ترمیم خود تراز شونده کف برای دستیابی به سطح تراز در لایه زیرین هر گونه کفپوش مانند کاشی، چوب، لمینت یا فرش عالی است. با وجود اینکه محصول ملات خود تراز شونده روش بسیار ساده و آسانی برای اجرا پیش روی کاربران قرار می دهد ولی با این حال می‌بایست نکاتی را هنگام اجرای ملات خود تراز شونده رعایت نماییم. برای نمونه، یکپارچگی و یکنواختی سطح بسیار مهم است، به این معنی که شما باید سطح تراز را درست انتخاب کنید تا در آینده با مشکل ناهمواری سطح روبه‌رو نشویم. علاوه بر این ملات خود تراز شونده سطح، زمان گیرش سریعی دارد و در حدود ده دقیقه استحکام و گیرش اولیه خود را بدست می‌آورد پس در نتیجه زمان کوتاهی برای عمل آوری و پرداخت سطح ملات داریم و از این رو افرادی که کار اجرا را انجام می دهند می‌بایست افراد با مهارت بالا در زمینه کار با ملات خود تراز شونده باشند.

بتن خود تراز شونده

ملات تراز کف یک محصول فوق العاده است که از آن برای تراز کردن کف استفاده می‌گردد، بدون اینکه هزینه زیادی برای تعمیرات بپردازیم. در این مقاله قصد داریم نحوه استفاده از ملات خود تراز را به همراه نکات و مزایا و معایب استفاده از آن را به تفصیل بررسی نماییم.
ملات خود تراز شونده کف با دارا بودن قیمت مناسب در بازار و روش اجرای آسان بسیار مورد علاقه کاربران و پیمانکاران قرار گرفته است، به طوری که سهم عمده ای از بازار مصالح ساختمانی را به خود اختصاص داده است و در پروژه‌های مقاوم سازی ساختمان و بازسازی به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرد، ملات خود تراز شونده سطح دارای انواع مختلف برای کاربری های مختلف است که در زیر انواع آن ذکر شده است:

انواع ملات خود تراز شونده

ملات خود تراز شونده دو تقسیم بندی اصلی دارند که بنا بر ساختار تشکیل دهنده آن است: ملات خود تراز شونده بر پایه آب، ملات خود تراز شونده بر پایه آکریلیک؛

ملات خود تراز شونده بر پایه آب

این ملات خود تراز برای اختلاط تنها به آب معمولی احتیاج دارد. این نوع ملات پس از اجرا به یک سطح با دوام و یکپارچگی بالا مانند بتن معمولی دست می‌یابد. بعلاوه سرعت گیرش بالایی دارد، و به سرعت استحکام اولیه را بدست می‌آورد.

ملات خود تراز بر پایه آکریلیک

ملات خود تراز اکریلیک از اختلاط پلیمر مایع اکریلیک و پودر سیمان ساخته می شود. نتیجه کفپوشی است که کمی کشسانتر از بتن خود تراز بر پایه آب است و در برابر خراش و سایش مقاوم است و گیرش آن نسبت به بتن خود تراز بر پایه آب بیشتر طول می کشد. ملات خود تراز با آکریلیک ملاتی با کارایی خاص است که معمولاً در ساختمان‌های مسکونی استفاده نمی شود. معمولا زمانی که به انعطاف پذیری بیشتر سطح یا زمان گیرش طولانی تر نیاز دارید از آن استفاده کنید.

نحوه اختلاط ملات خود تراز سطح چگونه است؟

بخش بسیار مهم استفاده از ملات خود تراز شونده، اختلاط صحیح آن است. ملات خود تراز پس از اختلاط یک بتن اصلاح شده پلیمری است که چسبندگی و کارایی بسیار بالایی دارد. اما برای اینکه صد در صد کارایی خود را ارائه نماید باید پیوسته و یکپارچه باشد. اگر خیلی ضخیم اجرا گردد آنطور که باید تراز نمی‌گردد. و اگر خیلی نازک باشد، از شکاف های کوچک در کف نفوذ می‌کند و محکم نمی شود. به منظور اختلاط صحیح این ملات، هر کیسه 18 کیلوگرمی را با 4 لیتر آب زلال مخلوط کنید. ابتدا آب را در یک سطل همزن 19 لیتری بریزید. سپس به آرامی یک کیسه ملات را در حین اختلاط اضافه کنید. حال با یک مخلوط کن دستی که توسط یک مته سنگین 3 سانتی‌متری (حداقل 650 دور در دقیقه) کار می کند، مخلوط را هم بزنید. تقریباً 2 تا 3 دقیقه کاملاً مخلوط کنید تا یک مخلوط با قوام بالا بدست آید.
نکته: آب بیش از حد به مخلوط نیافزایید، در صورتی که تغییر رنگ مخلوط و یا ته نشین شدن سنگدانه ها در ظرف اختلاط رخ داد این بدان معناست که درصد آب بیش از حد به مخلوط اضافه نموده‌اید.

اجرای ملات خود ترمیم روی کف

نکته: در صورتی که پس از ریختن ملات خود تراز روی سطح، کاربر متوجه شد که مخلوط دارای آب بیش از حد می‌باشد باید سطح را از ملات پاک کرده و دوباره با اضافه کردن ملات خشک بیشتر به آب، عملیات را شروع کرد.
نکته: برای اجرای ملات ترمیم بتن خود تراز شونده باید دقت شود که سطح زیر کار کاملا تمیز سالم، جامد، و عاری از روغن، موم، گریس، آسفالت، قیر، رنگ، ترکیبات چسبنده، و هر گونه آلودگی که ممکن است به اجرای ملات آسیب بزند پاک گردد. آلاینده ها باید با روش های مکانیکی مانند سنگ زنی یا روش های مشابه حذف شوند.
نکته: بتن باید سالم، جامد و از نظر مکانیکی آماده شود تا سطح متخلخلی به دست آید. اگر تسطیح شما حاوی آستر نیست، کف زیرین بتونی خود را آستر‌کشی نمایید.
نکته: در صورتی که کف ساختمان دچار آسیب سازه‌ای است ابتدا مشکل را بر طرف نمایید برای نمونه اگر کف بتنی دچار نشست، خیز و یا افتادگی است ابتدا این مشکلات را رفع نمایید، برای این مشکل می توانید از راهکارهای مقاوم سازی که توسط شرکت افزیر ارائه می گردد استفاده نمایید، برای این منظور به بخش سیستم ها و راهکارها مراجعه نمایید.
نکته: بعضی از ملات های خود تراز حاوی یک محصول پرایمر نیز هستند که برای آماده سازی سطح مورد استفاده قرار می گیرد ولی صرفا تمام ملات های خود تراز شونده محصول پرایمر را ندارند.
نکته: مخلوط را با سرعت یکنواخت اجرا کنید و سرعت اجرای کار را حفظ کنید زیرا ترکیب به سرعت سفت و سخت می‌گردد، اما عجله نکنید. اگر فقط چند نقطه از سطح را پر می کنید، مخلوط را مستقیماً در همین مناطق بریزید. نقاط مورد نظر را پر کنید تا تراز با بقیه زمین همسطح شود. لازم نیست فقط برای پر کردن یک کاسه کوچک یا یک گوشه کم، کل زمین را با استفاده از ملات پر کنید.
نکته: پس از اجرای ملات روی سطح هرچه زودتر لکه و اثرات ملات پاشیده شده روی دیوارها را پاک کنید. بعداً تمیز کردن آنها سخت تر می شود. ابزارهای خود را نیز از لکه‌ها پاک کنید.

برای چه سطوحی از ملات ترمیم خود تراز کننده استفاده می‌گردد؟

اکثرا برای تسطیح زیر لایه کفپوش کاشی، سرامیک، پارکت از ملات تسطیح کننده سطح استفاده می گردد اما باید دقت شود در صورتی که کف سازه ای دارای آسیبی نظیر خیز و یا افت باشد ابتدا باید این مشکل برطرف گردد.

ملات خود تراز سطح چگونه تهیه کنیم؟

تقریباً از هر فروشگاه مصالح ساختمانی می توان ملات ترمیم خود تراز شونده سطح را تهیه نمود. بیشتر بسته‌ها 18 کیلوگرمی هستند که تقریباً 2 تا 4 متر مربع را پوشش می دهند، بسته به اینکه چه ضخامتی داشته باشد و چه مقدار روزنه موجود باشد. لازم نیست ملات را خیلی غلیظ روی مناطقی که نسبتاً همسطح هستند بریزید. به طور کلی سه و نیم تا چهر و نیم سانتی متر ضخامت در کل سطح به اضافه هر آنچه که برای پر کردن شیب ها و روزنه‌ها نیاز داریم استفاده می‌نماییم.

ملات ترمیم خود تراز شونده

تنها با ضخامت چهار و نیم سانتی متر، 18 کیلوگرم تراز بتن باید حدود 4 متر مربع از کف را پوشش دهد. قبل از شروع کار، باید فضایی مورد نظر اندازه شود تا میزان ملات مورد نیاز بدست آید. همچنین باید میزان ناهماری ها محاسبه گردد. معمولا یک یا دو بسته بیشتر از آنچه تخمین زده شده است خریداری نمایید.

مزایای استفاده از ملات خود تراز سطح کدام است؟

  • هنگامی که خشک می شود، یک سطح صاف و سخت و صاف ایجاد می کند که آن را برای چیدن کفپوش نهایی عالی می کند.
    می توان روی هر سطح غیر قابل انعطافی ریخت که آن را بسیار متنوع می کند. اگر بازسازی یک بتن خود تسطیح خانه قدیمی می تواند یک نجات واقعی باشد.
  • استفاده از آن بسیار آسان است.
  • سخت تر و قوی تر از سایر محصولات سیمانی و بتنی خشک می شود که آن را به گزینه ای عالی برای مناطق سازه ای تبدیل می کند.
    بعید است که باعث واکنش های آلرژیک شود. بتن معمولی می تواند باعث ایجاد حساسیت به کروم در کارگران شود که گاهی منجر به آسم می شود.
  • نسبت به بتن معمولی در برابر رشد مواد مخرب در شرایط مرطوب مقاومت بیشتری دارد.
  • بسیار سریع خشک می شود که به معنای اتلاف زمان کمتری برای خشک شدن کف است.
  • در مقایسه با ملات های دیگر ارزان تر است.
  • کار کمتری نسبت به بتن دارد زیرا دارای وزن سبک و خود تسطیح است.
  • بتن معمولاً باید بیش از 3 سانتی متر ضخامت داشته باشد اما خود تراز کننده کف می تواند تا 3 سانتی متر نازک باشد.
  • لازم نیست از تراز کننده در کل کف استفاده کنید. از آن درست در جایی که نقاط پایین هستند استفاده نمایید.

ملات خود تراز شونده

نکات ایمنی کار با ملات ترمیم خود تراز کننده

مانند هر محصول سیمانی یا بتنی، چند نکته ایمنی وجود دارد که باید رعایت گردد:

  • از عینک استفاده نمایید: همیشه سیمان و محصولات بتنی را از چشم خود دور نگه دارید. ملات خود تراز کننده می تواند به راحتی هنگام مخلوط کردن یا اجرا پاشیده شود.
  • دست کش بپوشید: محصولات بتن و سیمان ممکن است برای پوست مضر باشند. پس بهتر است از دستکش استفاده گردد.
  • ماسک بزنید: استنشاق گرد و غبار ملات خشک برای ریه ها مضر است، و استفاده از ماسک روش مناسبی برای جلوگیری از آن است.
  • درجه حرارت مناسب: استفاده از ملات ترمیم خود تراز شونده در دمای بین 18تا 26 درجه سانتی گراد بهترین است. وقتی خیلی سرد است از ملات خود تراز کننده استفاده نکنید زیرا آب افزوده شده به مخلوط ممکن است یخ بزند و سیمان را ضعیف کند.
  • فضای بسته: از ملات خود تراز فقط در فضای بسته استفاده کنید، و برای سطوح بزرگ در فضای باز مناسب نیست.

 

5/5 - (1 امتیاز)
به اشتراک بگذارید:
تیم تحریریه افزیر

این محتوا توسط تیم مجرب تولید محتوا افزیر تولید و منتشر شده است.

پرسش و پاسخ


بدون دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Insert math as
Block
Inline
Additional settings
Formula color
Text color
#333333
Type math using LaTeX
Preview
\({}\)
Nothing to preview
Insert