ملات خودتراز شونده برای بازسازی کف‌های جدید و قدیمی

اگر به بازسازی طبقات یک خانه قدیمی فکر می کنید اما سطوح آن کاملاً همسطح نیستند، یک راه حل عالی وجود دارد که به آن بتن خود تراز می‌گویند. استفاده از آن در مقایسه با سایر گزینه های تسطیح کف، آسان و نسبتاً ارزان است. فقط باید هر کیسه را با میزان مشخص آب، با مته و یا همزن مخلوط کنید. هر جا که نیاز به تراز کردن دارید، آن را روی زمین بریزید. گاهی اوقات از یک ماله یا کمچه فولادی برای پخش ملات ترازکننده در اطراف زمین با تلاش بسیار کم استفاده می‌شود. فقط ملات را بر روی سطح کف به آرامی به اطراف حرکت دهید و اجازه دهید در تمام فضاهای ناهموار مستقر شود. تراز کننده به خودی خود تراز می‌شود و مستحکم می‌گردد.

تراز کننده کف برای تسطیح قبل از نصب کفپوش تمام شده خود مانند کاشی، چوب، لمینت یا فرش عالی است. اما فقط به این دلیل که کار با بتن خود تراز شونده نسبتاً آسان است به این معنی نیست که نمی‌تواند اشتباه پیش رود. یکنواختی سطح بسیار مهم است، به این معنی که شما باید میزان آب را درست در نظر بگیرید چون بسیار سریع آماده می‌شود، در برخی موارد حدود 10‌دقیقه، بنابراین زمان زیادی برای مانور وجود ندارد.
خودتراز شونده یک محصول فوق العاده است که ما همیشه از آن برای تراز کردن کف استفاده می کنیم بدون اینکه هزینه زیادی برای تعمیرات بپردازیم.

مزایای ملات خودتراز شونده

استفاده از ملات خود تراز شونده نسبت به سایر روش ها برای تسطیح یک طبقه مزایای زیادی دارد. این فقط یک گزینه عالی برای کارهای فنی که خود انجام دهید نیست. به عنوان یک سازنده، ما همیشه هنگام بازسازی خانه‌های قدیمی از ترازکننده‌های کف استفاده می‌کنیم. این یک راه عالی و مقرون به صرفه برای تسطیح یک طبقه بدون انجام تعمیرات گسترده و گران قیمت است که گاهی اوقات نیازی به آن نیست. با این حال، هنگامی که آسیب ساختاری پیدا می‌شود، همیشه باید قبل از انجام کارهای زیبایی، ابتدا آن را تعمیر کرد.

  • هنگامی که خشک می شود، یک سطح صاف و سخت و هموار ایجاد می‌کند که آن را برای چیدن کفپوش نهایی عالی می‌کند.
  • می‌توان روی هر سطح غیر قابل انعطافی ریخت که آن را بسیار متنوع می‌کند. بازسازی یک خانه قدیمی با بتن خود تسطیح کننده می‌تواند یک نجات واقعی باشد.
  • استفاده از آن بسیار آسان است. حتی افراد مبتدی نیز می‌توانند تقریباً هر طبقه‌ای را با آن تراز کنند.
  • از سایر محصولات سیمانی و بتنی، سریع تر خشک می‌شود که آن را به گزینه‌ای عالی برای مناطق سازه‌ای تبدیل می‌کند.
  • برخلاف بتن معمولی که می‌تواند باعث ایجاد حساسیت به کروم در کارگران شود که گاهی منجر به آسم شغلی می شود، ملات خود تراز شونده باعث واکنش‌های آلرژیک نمی‌شود
  • نسبت به بتن معمولی در برابر رشد قارچ در شرایط مرطوب مقاومت بیشتری دارد.
  • بسیار سریع خشک می شود که به معنای اتلاف زمان کمتری در انتظار خشک شدن کف است.
  • در مقایسه با گزینه های تراز کف گران قیمت، بسیار ارزان است.
  • کار کمتری نسبت به پوشش بتنی دارد زیرا دارای وزن سبک و قابلیت خود تسطیح است.
  • وقتی لایه نازک گذاشته شود قوی است. بتن معمولاً باید چند اینچ ضخامت داشته باشد اما خود تراز کننده می‌تواند تا 1.16 اینچ نازک باشد.
  • حتی در صورت ریختن در لایه‌های نازک در برابر ترک مقاوم می‌باشد.
  • می تواند به عنوان پرکننده برای سطوح دیگر استفاده گردد. لازم نیست از ملات برای کل سطح کف استفاده شود. می‌توان از آن در جایی که دچار ترک یا ناهمواری است، استفاده نمود.

معایب ملات خودتراز شونده کدام است؟

در حالی که استفاده از ملات خود تراز مزایای زیادی دارد، اما هر محصولی دارای معایبی است:

  • سریع خشک می شود؛ در برخی موارد شما فقط 20-10 دقیقه فرصت دارید تا ملات را بریزید و پخش کنید تا زمانی که خود تراز شونده شروع به سفت شدن کند.
  • استفاده از این ملات فقط یک تعمیر سطح است و نه یک تعمیر ساختاری. به عنوان مثال، اگر سطح یک دال بتنی را صاف کنید، پس از اتمام، کار عالی به نظر می‌رسد؛ اما اگر علت را برطرف نکنید، ممکن است دال نشست کند و موجب خرابی کفپوش جدید شود.
  • بسیار چسبنده است و می تواند هر پارچه ای را که با آن در تماس باشد را خراب کند. بقایای کار روی سطوح سفت می شوند و باید فورا حذف گردند. اگر تمیز نشود، می‌تواند برخی از سطوح را لکه دار کند.
  • در مقایسه با سایر گزینه‌های تسطیح کننده کف گران نیست اما از سیمان یا بتن سنتی بسیار بیشتر است. ملات خودترازشونده سطح برای پوشش مناطق بزرگ بسیار خوب می‌باشد.

انواع ملات خود تراز بر اساس ماده تشکیل دهنده

انواع ملات خود تراز شونده عبارتند از:

نحوه اختلاط ملات خود تراز کننده سیمانی – پلیمری

بخش بسیار مهم استفاده از ملات خود تراز، اختلاط صحیح آن است. ملات تسطیح کننده سطح یک محصول اصلاح شده پلیمری بسیار چسبناک است. اگر لایه خیلی ضخیم باشد آنطور که باید تراز نمی‌شود، و اگر خیلی نازک باشد از شکاف‌های کوچک در کف نفوذ می‌کند و محکم نمی شود. قوام مناسب مانند یک شربت است. حالت روانی ملات باید به گونه‌ای باشد که به راحتی در اطراف پخش شود اما نه به حالتی که آبکی باشد. هر کیسه را با مقدار ذکر شده آب با مته مخلوط کنید تا زمانی که به قوام مورد نظر برسد.
بیش از حد آب اضافه نکنید. اگر در حین مخلوط کردن کف رنگی ظاهر شد یا در حین ریختن مخلوط روی زمین، دانه‌های ماسه ته نشین شد، آب زیادی اضافه کرده‌اید.

نحوه آماده سازی و تمیز کردن سطح

آماده سازی کف بسیار مهم است. تراز کف به سرعت تنظیم می‌شود، بنابراین همه چیز باید پس از مخلوط کردن ترکیب آماده شود.
تمامی کف‌های زیرین باید سالم، هموار، کاملا تمیز و عاری از روغن، موم، گریس، آسفالت، قیر، رنگ، ترکیبات چسبنده، و هر گونه آلودگی که ممکن است به عنوان یک عامل جداکننده ملات از سطح عمل کند، باشد. آلاینده‌ها باید با روش‌های مکانیکی مانند سنگ زنی یا روش‌های مشابه حذف شوند.
قبل از شروع بتونه کاری و نصب، تمام کف‌های زیرین باید کاملاً خشک و حداقل 50 درجه فارنهایت باشند.
ملات باید سالم و از نظر مکانیکی آماده شود تا سطح متخلخلی به دست آید. اگر ملات خودتراز شونده شامل پرایمر و آستر نیست، ابتدا پیش از اجزا، برای سطح زیرین کار از پرایمر استفاده کنید.
اولین کاری که باید انجام دهید این است که کف را بررسی کرده زیرا تراز کننده کف یک راه حل آرایشی است نه یک تعمیر ساختاری. اگر دلیل نشست، انحنا کف و ترک‌های موجود رفع نشود، تراز کننده کف فقط مشکل را پوشش می‌دهد. اگر خوردگی و نشست ادامه یابد، پوشش جدید ترک خواهد خورد. قبل از استفاده از تراز کننده، آسیب های وارد شده بر کف را می توانید با ملات ترمیم کننده بتن کف باید رفع گردد.
سپس سطح را آماده می‌کنید. نخاله‌‌‌ها را پاک کنید و شکاف‌ها و سوراخ‌های بزرگ را پر کنید. خود تراز کننده شکاف‌های کوچک تا متوسط را پر می‌کند اما از شکاف‌های بزرگ عبور می‌کند.
مطمئن شوید که کف در معرض رطوبت نباشد. سطوح بالای رطوبت به طور مداوم باعث خرابی خودتراز شونده می‌شود.
در ابتدا کف باید آستر کشی شود. همه سطوح نیازی به پرایمر خودتراز بتن ندارند. در درجه اول از آن برای تسطیح کف‌های بنایی استفاده می‌کنیم. دستورالعمل‌های محصول را بررسی کنید تا ببینید چه پرایمری برای نوع کفپوشی که روی آن کار می‌کنید توصیه می‌شود.

اجرای ملات خود تراز شونده

مخلوط را با سرعت یکنواخت روی زمین بریزید. با توجه به اینکه ترکیب به سرعت آماده می‌شود پس باید پیش از خشک شدن سریع اجرا شوند. اگر فقط نیاز به تعمیر چند ناحیه را می‌باشد، ترکیب را مستقیماً در مناطق مشکل دار بریزید. آن‌ها را پر کنید تا با بقیه سطح مورد نظر همسطح و هم تراز گردد. لازم نیست فقط برای پر کردن یک قسمت کوچک، کل سطح را پوشش دهید.

اگر کل سطح مشکل دارد، باید به آرامی همه چیز را با یک لایه نازک بپوشانید. از انتها شروع کنید به سمت درب خروجی حرکت کنید تا وقتی که کل سطح تمام شود. راهی برای خروج از اتاق داشته باشید. پس از اتمام کار، تمام کف باید با یک لایه نازک تراز شونده پوشانده شود.
در حالی که ملات خود تراز مایع باید به طور طبیعی به صورت یکنواخت و در سطح خود پخش شود، معمولاً با یک ماله یا کمچه فولادی به آن کمک می‌کنیم. برای فشار دادن محصول به اطراف زمین در جایی که به آن نیاز دارید، از ماله استفاده کنید.
لکه‌های روی دیوارها را پاک کنید. زیرا بعداً تمیز کردن آن‌ها سخت تر می‌شود. ابزارهای خود را نیز کاملاً تمیز کنید. سیمان خود تراز سریع و بسیار سخت خشک می شود.
تراز کننده باید در مدت 20-10 دقیقه به حالت اولیه خود برسد و بعد از چند ساعت کاملاً سفت شود. در آن زمان روی زمین راه نروید و چیزی روی زمین نگذارید. فقط آن‌ها را به حال خود رها کنید و بگذارید خشک شوند. جریان هوا به سطح کمک می‌کند تا سریعتر خشک شود اما ضروری نیست.

موارد احتیاط

پیش از شروع کار عینک ایمنی استفاده کنید؛ همیشه سیمان و محصولات بتنی را از چشم خود دور نگه دارید. ملات خود تراز کننده می‌تواند به راحتی هنگام مخلوط کردن یا ریختن پاشیده شود. برای جلوگیری از ورود مخلوط خشک در چشم‌ باید هنگام استفاده از آن مراقب باشید.
استفاده از دست‌کش ضروری می‌باشد؛ محصولات بتن و سیمان نیز می‌توانند برای پوست مضر باشند. اگر محصولی روی پوستتان افتاد، فورا آن را بشویید.
ماسک استفاده شود، استنشاق گرد و غبار بتن برای ریه ها مضر است. هر زمان که با ملات کار می‌شود استفاده از ماسک ضروری است؛ همچنین تهویه مناسب برای محیط فراهم گردد.
درجه حرارت؛ استفاده از خود تراز کننده در دمای بین 65 تا 80 درجه فارنهایت بهترین است. وقتی دمای هوا خیلی سرد است از ترازکننده استفاده نشود زیرا آب داخل ملات می‌تواند یخ بزند و سیمان را ضعیف کند.

نکات قابل توجه

  • ملات خود تسطیح کننده برای تسطیح طبقات قدیمی بدون انجام تعمیرات قابل توجه یا صرف هزینه گزاف عالی است و استفاده از آن بسیار آسان است، بنابراین تقریباً همه افراد می‌توانند با آن کار کنند.
  • اختلاط صحیح آن مهم می‌باشد. اطمینان حاصل کنید که همیشه از مقدار مناسب آب استفاده می کنید. زیاد و کم هر دو بد می‌باشد. باید قوام درستی داشته باشد تا به خودی خود در اطراف اتاق و سطح به خودی خود جریان یابد، به مایه پنکیک فکر کنید.
  • پس از اتمام اختلاط، شروع به ریختن کنید. برخی از مخلوط‌ها می‌توانند در کمتر از 10 دقیقه شروع به سفت شدن کنند.
  • قبل از مخلوط کردن، وقت خود را برای آماده سازی کف‌ها صرف کنید. بعداً زمانی برای انجام آن وجود نخواهد داشت. تمام نخاله‌ها، مواد چرب و آلودگی را از بین ببرید. سطح کار باید کاملا تمیز باشد.
  • اگر ملات خود ترازشونده حاوی پرایمر باشد، قبل از تراز کردن، کف‌ را پرایمر کنید. این مرحله را نادیده نگیرید. سیمان جدید ممکن است ترک بخورد یا اگرخود تسطیح شونده به درستی به سطح نچسبد ممکن است دچار مشکلات رطوبتی شوید.
  • چک کردن سطوح را فراموش نکنید. تراز کردن کف یک تعمیر آرایشی است، نه ساختاری. و دلیل تراز نبودن طبقات شما را برطرف نمی‌کند، بلکه فقط مشکل را پوشش می‌دهد.

جمع بندی نهایی

ملات خودتراز شونده یکی از کاربردی ترین محصولات برای مهندسین عمران برای اجرای عملیات‌های عایق بندی و هم‌چنین برای بازسازی و نوسازی سطوح و کف ساختمان‌های قدیمی می‌باشد. انتخاب متریال تخصصی در مدل‌های متنوع و کیفیت مناسب کار دشواری می‌باشد. گاهاً قیمت ملات خودتراز شونده و کیفیت مطلوب آن از چالش‌های جدی برای خرید چنین محصولی است. گروه مقاوم سازی افزیر با فعالیت تخصصی در زمینه مقاوم سازی و عایق‌بندی انواع سازه‌های عمرانی، مجری مستقیم فروش محصولات متنوع در سطح کشور است. برای خرید انواع ملات خودترازشونده هم‌چون ملات خودتراز شونده الیافی می‌توانید مشاوره‌های تخصصی کارشناسان مقاوم سازی افزیر استفاده کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
mahdavi

Recent Posts

دستورالعمل طراحی و اجرای ملات مسلح شده با مش الیاف شیشه برای مهار دیوارهای بلوکی

مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف؛ از ابهامات تا ممنوعیت مسلح کردن دیوار با شبکه…

1 هفته ago

عایق رطوبتی نما؛ مزایا، ویژگی‌ها و روش‌های اجرا

اهمیت عایق‌کاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایق‌کاری نما نه‌تنها از ساختمان در برابر آسیب‌های…

2 هفته ago

راهنمای کامل آب بندی و عایق رطوبتی کف ساختمان

آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمان‌سازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…

3 هفته ago

بهترین جایگزین ایزوگام و قیرگونی کدام است؟

عایق‌های نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایق‌هایی که برای جایگزینی با ایزوگام…

3 هفته ago

عایق فونداسیون: روش‌ها، مزایا و انتخاب بهترین نوع عایق کاری پی

چرا عایق فونداسیون، پایه‌ای‌ترین نیاز هر ساختمان است؟ عایق‌کاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…

4 هفته ago

روش‌های عایق رطوبتی حمام و سرویس‌های بهداشتی: راهنمای کامل آب‌بندی و حفاظت از فضاهای مرطوب

عایق رطوبتی حمام و سرویس بهداشتی؛ چرا اهمیت دارد؟ رطوبت مداوم و تماس مستقیم با…

4 هفته ago