استفاده از محصولات سیمانی مبتنی بر آب برای بتن ریزی در هوای گرم چالش هایی را ایجاد می کند. همچنین نیازمند اقداماتی است که باید برای به حداقل رساندن مشکلات انجام شود. محصولات سیمانی مانند بتن، انواع گروت و ملات های ترمیم بتن می باشند. چالش اصلی پیش روی اجرای این محصولات در هوای گرم، پتانسیل از دست دادن سریع آب از مخلوط (بالا) است. هوای گرم باعث افزایش سرعت تبخیر و تسریع عمل آوری سیمان می شود.
خشک شدن و عمل آوری سریع سیمان می تواند منجر به اثرات مخرب دائمی بر مواد سیمان شود. حفاظت از مواد سیمانی در برابر این اثرات مخرب ناشی از از دست دادن زودهنگام آب یا خشک شدن سریع برای جلوگیری از مشکلات پرهزینه محل کار بسیار مهم است.
زمانی که بتن، آب زیادی از دست می دهند، عمل آوری آنها متوقف میشود. هنگامی که میزان آب داخل ماده سیمانی به زیر 80% برسد، عمل آوری سیمان و هیدراتاسیون متوقف می شود.
اگر بتن به سرعت آب زیادی را از دست بدهد، تا 50٪ از دست دادن مقاومت دائمی می تواند رخ دهد. این امر علاوه بر استحکام پایین، باعث اتصال ضعیف، ترک خوردگی بتن، نرمی و کاهش مقاومت سایشی همراه با پوسته پوسته یا لایه لایه شدن سطح و گرد و غبار می شود.
اثرات مخرب ناشی از عمل آوری سریع سیمان هنگام بتن ریزی بر بتن تازه ریخته شده و بتن سخت شده عبارتند از:
بر روی سطح بتن، در شرایط آب و هوایی گرم، ممکن است ترک های انقباض ریز ایجاد شود. ترکها معمولاً در چند ساعت اول پس از استفاده به دلیل از دست دادن سریع آب از سطح، ایجاد میشوند. در تکههای نازکتر، تبخیر آب مخلوط بیشتر است و این اثر افزایش مییابد. این به ایت خاطر است که ضخامت حجمی کمتری برای حفظ و تامین مجدد آب به سطح در طول گیرش اولیه، بهویژه در 24 ساعت اول وجود دارد.
آب در دماهای بالا، رطوبت کم، گرمایش خورشیدی و بادهای شدید سریعتر تبخیر می شود. این امر باعث از دست دادن آب زودهنگام بتن، قبل از گیرش نهایی و ایجاد ترک بر روی آن می شود. این ترک های ریز ظرف 72 ساعت پس از اعمال محصولات بتنی کاملا بر روی سطح ظاهر می شوند.
از دست دادن سریع آب و همچنین نگهداری نامناسب در شرایط بحرانی ترکهای انقباض ناشی باعث کاهش استحکام مواد میشوند. این به این علت عدم عمل آوری یا عمل آوری نامناسب و افزایش سرعت انقباض (تغییر حجم در اثر تبخیر آب) است.
زمانی که شرایط تمایل دارد بر روی کیفیت بتن تازه مخلوط شده تاثیر بگذارد وعواملی باعث سخت شدن یا از دست دادن رطوبت سریع و هیدراتاسیون سیمان یا ایجاد ضرر بکند، زمانی است که باید نگران شرایط محیطی کار بشویم.
توجه داشته باشید اگر فقط یکی از این عوامل ذکر شده در بالا باید وجود داشته باشد، میتواند اثرات مضر پایدار ایجاد کند. سرعت باد زیاد یا گرمایش مستقیم نور خورشید حتی در یک روز خنک به طور بالقوه می تواند منجر به از دست دادن زودهنگام آب و تبخیر آن شود.
برای بتن ریزی در هوای گرم از روشعمل آوری مناسب برای شرایط استفاده کنید. وگرنه منجر به از دست دادن آب اولیه و ایجاد ترکهای ریز میشود. این ترک ها معمولاً در عرض چند ساعت تا ۷۲ ساعت ایجاد میشوند.
به عنوان یک روش عمل آوری مناسب، می توان برای رسیدن به ضخامت لایه، از دو لایه بر روی سطح استفاده کنید. ابتدا لایه اول را بر روی سطح اجرا کنید و بگذارید تا خشک بشود. بعد از آن دومین لایه را نیز بر روی سطح اجرا کنید. این روش به ویژه در هوای گرم (80 درجه فارنهایت یا بیشتر) دمای محیط یا مواد مناسب است.
هوای گرم به طور چشمگیری سرعت خشک شدن را تسریع و زمان کار را کاهش می دهد. به ازای هر 12 درجه سانتی گراد اختلاف با 25 درجه سانتی گراد، زمان اجرای کار 30 درصد کاهش می یابد. به عنوان مثال، اگر زمان کار 1 ساعت در دمای25 درجه سانتی گراد باشد، در دمای 95 درجه فارنهایت زمان کار کمتر از 30 دقیقه خواهد بود، که این مقدار تقریباً نصف زمان کار معمول می باشد.
ملات های ترمیمی سیمانی و گروت های بدون انقباض دارای حداقل و حداکثر دمای کاربرد و همچنین دمای مواد مورد نیاز هستند. این محصولات سیمانی، بر خلاف بتنها، معمولاً در کاربردهای حجیم به کار نمیروند و بنابراین نگهداری آب مخلوط برای اطمینان از پخت مناسب و کاهش انقباض مهم است. در شرایط آب و هوایی گرم، به دلیل سرعت بالای تبخیر، نگهداری صحیح آب مخلوط در ملات تعمیری یا گروت غیر انقباض دشوارتر می شود.
مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف؛ از ابهامات تا ممنوعیت مسلح کردن دیوار با شبکه…
اهمیت عایقکاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایقکاری نما نهتنها از ساختمان در برابر آسیبهای…
آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمانسازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…
عایقهای نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایقهایی که برای جایگزینی با ایزوگام…
چرا عایق فونداسیون، پایهایترین نیاز هر ساختمان است؟ عایقکاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…
عایق رطوبتی حمام و سرویس بهداشتی؛ چرا اهمیت دارد؟ رطوبت مداوم و تماس مستقیم با…