گروت (گروت پلیمری و گروت اپوکسی) نیز نوعی از ملاتها هستد که از ترکیب ماسه و سیمان و افزودنیهای خاص تشکیل میشوند. همانطور که میدانید برای اتصال برخی اجزای سازه به هم باید از مواد و ملاتهای اتصال دهنده استفاده نمود. ملاتها میتوانند ترکیباتی از سیمان،آهک،ماسه و یا حتی ترکیبات شیمیایی مانند رزینها و… باشند. ملاتها به عنوان مواد چسباننده مورد استفاده قرار میگیرند. به طور گستردهای از ملاتها در نصب کاشی،سرامیک،کفپوش و یا حتی برای دیوارچینی و اتصال اعضا به یکدیگر و… استفاده میشود. ترکیبات گروت به گونهای است که نسبت به ملاتهای عادی و معمولی از مقاومت بالاتری برخوردار هستند. معمولا از گروت جهت چسباندن صفحه ستون به سطح فنداسیون، اجرای گروت ریزی صفحات پایه، نصب تجهیزات بروی صفحات دال، ریل ماشین آلات، برینگ پلها، حایلها، بندکشی و درز بندی سطوح، برای تعمیر سازه و ترمیم ترکها و شکافهای عمیق و… استفاده میشود. از کاربرد انواع گروتها می توان به قابلیت جذب و انتقال نیروها اشاره نمود.. برای مثال گروتی که در زیر صفحه ستون قرار میگیرد،بعد از سخت شدن، نیروهایی ناشی از وزن ستون و.. که به صفحه ستون وارد شده را جذب کرده و سپس آن را به فنداسیون انتقال میدهد. در ادامه این مقاله به بررسی عمیقتر گروت میپردازیم.
گروت،ملاتهای آمادهای هستند که با فرمولاسیون خاص و نسبتهای مختلف توسط تولیدکنندگان به بازار ارائه میشوند. گروت از ترکیباتی چون سیمان،ماسه،مواد افزودنی و یا ترکیباتی چون رزین و مواد پرکننده تشکیل میشوند. در واقع سیمان و یا رزین موجود در گروت حکم ماده چسباننده، ماسه و یا سنگدانههای درون گروت به عنوان ماده پر کننده و دیگر مواد افزودنی شیمیایی به عنوان اصلاح کننده استفاده میشوند. گروت به دلیل روانی بالا میتوانند به راحتی حرکت کنند و در جایگاه مورد نظر قرار گیرند. به طور کلی گروتها به دو دسته گروتهای پلیمری غیر انقباضی و گروتهای اپوکسی غیر انقباضی تقسیم میشوند. اما با تغییر فرمولاسیون ساخت و همچنین اضافه کردن افزودنیها، گروتهای پلیمری غیر انقباضی و گروتهای اپوکسی غیر انقباضی هر کدام به چند مدل تقسیم میشوند.
مزایای استفاده از گـروتینگ عبارتند از:
برای آشنایی بیشتر با گروت ریزی بیس پلیت مطالعه مقاله “از کدام گروت برای گروتریزی فونداسیون ماشینآلات در کارخانه ها استفاده کنیم؟” پیشنهاد می کنیم.
در ادامه این مقاله انواع گروتها شرح داده شده است.
این نوع از گروت میتوانند از ترکیب آب، سیمان و با سنگدانه یا بدون سنگدانه تولید شوند. از این نوع گروت بیشتر برای بندکشی و درزبندی کاشی و سرامیک و آب بندی سطوح استفاده میشود.
این گروت از ترکیب آب، سیمانهای هیدرولیکی و افزودنیها تشکیل میشوند. بعد از ترکیب کردن مواد با یکدیگر، فرآیند هیدراتاسیون سیمان شروع شده و در حین این عملیات، آلومینیومها و سولفاتهای موجود در ترکیب باهم واکنش میدهند و در نهایت منجر به پدیدهای به نام اترینگیت میشود. اترینگیت پدیدهای است که سبب افزایش حجم سیمان میگردد. بنابراین با افزایش حجم گروت، انقباضهای احتمالی جبران میشود.
گاهی برای اصلاح رفتار گروت پلیمری و قدرت بخشیدن به گروت، به آن افزودنیهایی اضافه میکنند. این افزودنیها میتوانند افزودنیهای رها کننده هوا، افزودنیهای اکسیداسیون فلز، افزودنی پودر آلمینیوم و… باشند.
این نوع از گروت ترکیباتی دو یا سه جزئی هستند. درواقع گروت اپوکسیها میتوانند از ترکیب رزین اپوکسی، سخت کنندهها (کاتالیزورها) و سنگدانهها باشند. در واقع وجود سنگدانهها در گروتهای اپوکسی سبب کاهش حجم مصرف رزین اپوکسی میگردد.در پی آن دمای ایجاد شده از واکنشهای رزین کاهش یافته و در نتیجه سبب کاهش انقباض و یا از بین بردن آن میگردد. این نوع از گروتها به صورت مایع مصرف میشوند. گروتهای اپوکسی از کارایی و روانی بالاتری نسبت به گروتهای پلیمری برخوردار هستند.بنابراین به سرعت جاری شده و در جایگاه خود قرار میگیرد.
وزن مخصوص هر گروت بنا بر طرح اختلاط متغییر هستند. به طور کلی وزن مخصوص برای گروتها توسط تولید کنندگان محصول در دیتاشیت محصول ارائه میشود.اما به طور کلی وزن مخصوص در گروتها در حدود 2000 کیلوگرم بر مترمربع است.
تفاوت گروت پایه اپوکسی با گروت پایه پلیمری عبارتند از:
در ادامه برای آشنایی بیشتر با گروت مبتنی بر اپوکسی مطالعه مقاله “گروت اپوکسی چیست و چه کاربردی دارد؟” را پیشنهاد می کنیم.
گروت بسته به نوع شرایط پروژه انتخاب میشود. عوامل تاثیرگذار در انتخاب نوع گروت به شرح زیر بیان میشود:
گروت های سیمانی برای کاربری های معمول در ساخت وساز مورد استفاده قرار می گیرد، اما زمانی که صحبت از گروت ریزی در مناطق با شرایط جوی نامناسب مانند مناطق جنوبی ایران با گرمای زیاد و یا کار در نقاط کوهستانی می شود بهترین گروت، گروت اپوکسی است که اولا در محیط های قلیایی مقاومت بالا داشته، ثانیا در برابر محیط های با شرایط جوی سخت دچار ترک خوردگی و انقباض نمی شود.
پیشنهاد برای مطالعه
گروتها در بازار به دو صورت خشک و سیال ارائه میشوند. گروت خشک،ابتدا باید با مقدار کمی آب بنا بر نسبت تعیین شده طبق دستورالعمل ترکیب شود. اما گروت سیال تنها باید توسط همزن مخلوط و سپس استفاده شود. در کل راهکار اعمال گروت به سطح به شرح زیر است:
برای اینکه بتوان گروت را در فصل تابستان و آب و هوای گرم و خشک مورد استفاده قرار داد؛ باید نکات ایمنی و احتیاطی رعایت شود. در موسسه بتن آمریکا؛ هوای گرم به هوایی گفته می شود که در 3 روز متوالی و پشت سر هم دمای روزانه هوا به بیش از 32 درجه سانتیگراد برسد.
در صورتی که گروت در هوای گرم و خشک عمل آوری شود؛ به سرعت رطوبت خود را از دست می دهد. این اتفاق باعث می شود فقط سطح بتن خشک شده و داخل آن کاملا خشک نشود. این امر موجب کاهش سختی و استحکام گـروتینگ شده و همچنین رنگ آن یک دست نخواهد بود.
در دما 20 درجه سانتیگراد و بیشتر از آن، باید در زمان مخلوط کردن، اجرا و تمیز کردن گروت دقت کافی به عمل آید. زیرا دمای مناسب برای عملکرد گـروتینگ در حدود 20 درجه می باشد. دماهای بالاتر از این مقدار باعث تسریع در فرآیند خشک شدن و اصطلاحا گیرایش گـروتینگ می شوند. در نتیجه باید در این خصوص آگاهی و دقت لازم وجود داشته باشد.
برای استفاده از گروت و گروت ریزی در هوای گرم و آفتابی باید هشت نکته مهم و ضروری رعایت شود که در راهنما آورده شده است.
به طور کلی؛ آب و هوای سرد نیز تاثیرات نامطلوبی بر روی ساخت و ساز و صنعت ساختمانی دارد. از این رو باید شرایط لازم برای کار در هوای سرد و مقابله با اثرات آن مهیا باشد. در این موارد باید از قوانین و الزامات ساخت و ساز در هوای سرد تبعیت شود. بهترین دما برای صنعت ساختمان؛ دمای متوسط در حدود 4/4 درجه تا 7/38 درجه سانتیگراد می باشد. در صورتی که دمای هوا به کمتر از 4/4 درجه برسد موجب یخ زن آب و آسیب دیدن ساختمان می شود. برای این کار باید ملاحظات و آمادگی لازم به منظور برنامه ریزی و آماده کردن گروت برای پمپاژ در هوای سرد در نظر گرفته شود.
در واقع هوای سرد بر زمان خشک شدن و مقاوم شدن گروت تاثیر گذاشته و موجب کند شدن فرایند ساخت و ساز می شود. از این رو باید هفت نکته مهم و ضروری برای تزریق گروت در هوای سرد مد نظر قرار گیرد. این نکات عبارتند از:
پیشنهاد برای مطالعه
قیمت گروت طبق هر کیلوگرم از آن محاسبه میشود. اما در کل قیمت هر کیلوگرم گروتهای پایه سیمانی از گروتهای پایه اپوکسی پایینتر است.
جهت محاسبه مقدار گروت مورد نیاز از محاسبه گر آنلاین محاسبه و برآورد مقدار گروت ریزی استفاده کنید.
محصول گروت اپوکسی امروزه به صورت انبوه به فروش می رسند و با مراجعه به شرکتهای فعال در زمینه مصالح مقاوم سازی مانند سازین می توانید گروت اپوکسی را تهیه نمایید.
بر خلاف گروت سیمانی که از مخلوط پودر سیمانی ساخته می شود، گروت پایه اپوکسی سه جزئی از رزین اپوکسی، هاردنر و سنگدانه های سلیسی ساخته می شود.
برای اصلاح رفتار گروت پلیمری و قدرت بخشیدن به گروت، به آن افزودنیهایی اضافه میکنند. این افزودنیها میتوانند افزودنیهای هوازا، افزودنیهای اکسیداسیون فلز، افزودنی پودر آلمینیوم و… باشند.
مقاومت فشاری 28 روزه گروتهای سیمانی تقریبا بین 35 تا 55 مگاپاسکال است.
مدول الاستیسیته گروت اپوکسی بین 20 تا 35 مگاپاسکال است.
وزن مخصوص هر گروت بنا بر طرح اختلاط متغییر هستند.اما به طور کلی وزن مخصوص در گروتها در حدود 2000 کیلوگرم بر مترمربع است.
مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف؛ از ابهامات تا ممنوعیت مسلح کردن دیوار با شبکه…
اهمیت عایقکاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایقکاری نما نهتنها از ساختمان در برابر آسیبهای…
آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمانسازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…
عایقهای نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایقهایی که برای جایگزینی با ایزوگام…
چرا عایق فونداسیون، پایهایترین نیاز هر ساختمان است؟ عایقکاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…
عایق رطوبتی حمام و سرویس بهداشتی؛ چرا اهمیت دارد؟ رطوبت مداوم و تماس مستقیم با…