طبق آییننامه ی ACR 506R شاتکریت روشی برای بتن ریزی است که با سرعت بالا انجام میشود درواقع بتن یا ملات توسط جریان هوای فشرده بر روی سطح پاشیده میشوند. ذرات در طی فرآیند کاربرد به سطح گیرنده متراکم میشوند و یک لایه قوی و یکنواخت ایجاد میکنند. شـاتکریت یـک در هـم کنـش بیـن نیـروی انسـانی، ماشـین آلات و بتـن مـیباشـد. در این فرایند پیوند عالی در اکثر لایهها بخصوص در اشکال پیچیده صورت میگیرد. فرآیند شاتکریت به قالب کمتری احتیاج دارد و میتواند از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه تر از بتن مستقر در محل باشد. بتن پاششی در ساخت و ساز و ترمیم بتن مورد استفاده قرار میگیرد و برای عناصر منحنی و نازک مناسب است.
ویژگـیهـای اصلـی مـورد نیـاز مخلـوط بتنـی کـه بـر کارایی (پمـپ پذیـری، قابلیـت پاشـش) و دوام و پایایـی تاکیـد دارد؛ عبارتنـد از :
قبل از ورود به شیلنگ کلیه مواد از جمله آب مخلوط میشوند. ازاین مخلوط بیشتر در موقعیتهایی که مقاومت فشاری بالا اهمیت درد استفاده میشود. به عنوان مثال با استفاده از مخلوط تر میتوان دیوار بتنی با ضخامت 50cm و سقف به ضخامت 20cm را اجرا نمود.
در این روش در مرحله آخر هنگام خروج مواد، آب مورد نیاز از سر نازل به آن افزوده میشود. برای کارهای تعمیراتی و روشهای کمتر از 10cm از این روش استفاده میکنیم.
بتــن یــک مــاده ترکیبــی از ســه مــاده اصلــی اســت، ســیمان، ســنگدانههــا و آب و مواد افزودنی شیمیایی است. آب در مخلـوط بتنـی نبایـد شـامل ترکیباتـی باشـد (مانند روغن، گریس کلرایدها، سولفاتها، شکر، نمک) کـه فرآینـد هیدراسـیون را کنـد و یـا تسـریع مـیکننـد.
این افزودنیها انواع مختلفی دارند که هریک برای ویژگیهای گوناگون مورد استفاده قرار میگیرند:
نوع دیگری از شاتکریت به نام شـاتکریت مسـلح بـا الیـاف، امـروزه بسـیار پـر اهمیـت اسـت و ایـن بخاطـر رشـد تولیـد الیـاف جدیـد تـر و موثـر تـر، در دسـترس بـودن گسـترده و درحـال ازدیـاد و شـامل شـدن در اسـتانداردهای مختلـف مـیباشـد. ایـن الیـاف مسلح کننده مـیتواننـد یـک ترکیـب کامـل بـا شـاتکریت درسـت کننـد. ما اصولا شاتکریت را با آرماتور مسلح میکنیم که این کار نیازمند نیروی انسانی قوی و زحمت زیادی میباشد همچنین میلگردهای فولادی با بتن شاتکریت به خوبی هماهگ نیستند به همین دلیل در بعضی پروژهها میتوانیم از شاتکریت مسلح استفاده کنیم.
عایق رطوبتی در سوله چیست و چرا استفاده از آن ضروری است؟ عایق رطوبتی سوله…
مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف؛ از ابهامات تا ممنوعیت مسلح کردن دیوار با شبکه…
اهمیت عایقکاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایقکاری نما نهتنها از ساختمان در برابر آسیبهای…
آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمانسازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…
عایقهای نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایقهایی که برای جایگزینی با ایزوگام…
چرا عایق فونداسیون، پایهایترین نیاز هر ساختمان است؟ عایقکاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…