در ابتدای این مقاله، می خواهیم تعریفی از مهندس مجری ساختمان داشته باشیم و سپس سایر مباحث این موضوع را با هم پیگیری خواهیم نمود. مهندسی مجری ساختمان، در واقع به یک شخص حقیقی یا حقوقی اطلاق می شود که دارای پروانه اشتغال یا مجوز مربوطه از نهاد و وزارت مسکن و شهرسازی بوده و می تواند به عنوان یک مجری، تمام عملیات اجرایی موجود در یک ساختمان را بر عهده بگیرد. در واقع این مجری، به عنوان نماینده ای از صاحب کار بوده و باید پاسخگوی تمام مراحل موجود در اجرای کار باشد. در واقع اگر ناظرین در ارتباط با ساختمان سوالی داشته باشند، باید به مجری رجوع کنند و مجری نیز وظیفه دارد به صورت کامل، پاسخگوی این افراد باشد. در طرف مقابل، یک صاحب کار نیز باید برای پیشبرد کارهای خود در زمینه ساختمان، از چنین مجریانی استفاده کند تا فعالیت ها به بهترین شکل ممکن، پیش برود.
عملیات اجرایی ساختمان باید منحصرا توسط مهندس مجری ساختمان که دارای صلاحیت اجرا ساختمان هستند انجام شود. مجری نماینده فنی کارفرما در اجرای ساختمان بوده و پاسخگوی تمامی مراحل اجرای کار به ناظر یا ناظران و دیگر مراجع کنترل کننده می باشد. کلیه عملیات اجرایی ساختمان باید توسط اشخاص حقیقی و دفاتر مهندسی به عنوان مجری طبق دستورالعمل های وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان انجام گیرد. مجری ساختمان مسئولیت کنترل صحت انجام کلیه عملیات اجرای ساختمان را برعهده دارد و در اجرای این عملیات باید مقررات ملی ساختمان، ضوابط و مقررات شهرسازی، و نقشه های مصوب مرجع صدور پروانه را رعایت نمایند. هم چنین مجری باید برنامه زمان بندی کارهای اجرایی را به اطلاع ناظر رسانده و کلیه عملیات های اجرایی خصوصا قسمتهایی از ساختمان که پوشیده خواهد شد را با هماهنگی ناظر اجرا کرده و شرایط نظارت برای ناظر یا ناظرین ساختمان را فراهم کند.
بنابراین هرگونه تخلفی که در یک پروژه ساختمانی شکل گرفته باشد، باید توسط مهندس مجری ساختمان به نهادهای قانونی توضیح داده شود. با توضیحات ارائه شده، این موضوع به صورت کاملا واضح مشخص شده است که نقش مجری ساختمان بسیار حیاتی می باشد و تمام امورات اعم از پیشبرد اهداف و توضیحات کامل به نهاد های قانونی، بر عهده وی می باشد.
برای پاسخ به این سوال مهم، گریزی به گذشته خواهیم داشت. برای اینکه متوجه شویم چه ساختمان هایی به مهندس مجری ساختمان نیاز دارند، کمی به گذشته بر می گردیم. در تیر ماه سال 1384، وزارت خانه مسکن و راه و شهرسازی اعلام کرد که تمام پروژه های ساختمانی که دارای حداقل یک متر مربع مساحت می باشند، باید زیر نظر چنین مجریانی انجام و اجرا شوند. این قانون به مدت 2 سال در کشور اجرا شد تا اینکه در سال 1386، شکایتی از جانب شهرداری به دیوان عدالت اداری ارسال شد. در واقع شهرداری با چنین قانونی مخالفت کرد و عنوان کرد که وزارت مسکن و راه و شهرسازی نباید هیچ مالکی را الزام به گرفتن مجری کند. چنین موضوعی باعث شد دیوان عدالت اداری این موضوع را بررسی و آن را تایید کند و این قانون پس از 2 سال، به صورت کامل برداشته شد.
نکته جالب در این زمینه، این است که مغایرت قانونی بین رای صادر شده از جانب دیوان عدالت اداری با محاکم قضایی بود. در این رابطه، باید بدانید که هنگامی که بین این دو مجموعه تضاد ایجاد می شود، ارجحیت با دستگاه قضایی می باشد. از طرفی به دلیل الزام آور بودن حضور چنین مهندسان مجری در ساختمان های بالای یک متر مربع، این موضوع شکل می گرفت که احتمال حضور چنین مجریانی در پروژه های ساختمانی، منطقی می باشد. در این میان اما سازمان نظام مهندسی بدون در نظر گرفتن دو مجموعه ی فوق، اقدام به ارائه پیشنهادی کرد و عنوان کرد تنها در پروژه هایی که زیربنای آن ها به میزان حداقلی 1500 متر مربع می باشد، حضور مهندس مجری ساختمان الزامی می باشد. گرچه این موضوع مشکلاتی را برای این سازمان به وجود آورد اما به صورت رسمی چنین موضوعی تصویب شد.
یکی از سوالات مهمی که در زمینه مهندس مجری ساختمان ارائه می شود، این است که آیا مالک ساختمان در دست ساختی، می تواند مجری ساختمان خود باشد و این فعالیت ها را انجام دهد؟ در پاسخ باید عنوان کرد بله؛ این موضوع امکان پذیر است اما برای انجام آن، باید یک شرط مهم ارائه شود. اینکه خود شخص مالک باید دارای پروانه اجرای ساختمان باشد. در چنین حالتی مراجع ذیصلاح اجازه مجری بودن را به خود مالک می دهند و او می تواند مجری ساختمان در حال ساخت خود باشد و فعالیت ها را پیش ببرد.
همان طورکه اشاره شد اجرای سازه و نظارت بر اجرای طرح بر اساس آییننامه مقررات ملی و دستور العمل های شهرداری و پاسخگویی در تمامی مراحل اجرای کار بر عهده مجری ساختمان است. در ابتدای پروژه لازم است تا مجری ساختمان به بررسی دقیق نقشهها بپردازد و در صورت رویت اشکال یا ایراد در آن نظرات پیشنهادی خود را برای اصلاح به طراح و محاسب به صورت کتبی اعلام نماید. هم چنین در حین اجرای پروژه چنان چه مهندس مجری تغییر در برنامه تفضیلی پروژه را ضروری تشخیص دهد، قبل از موعد انجام کار مراتب را با ذکر دلیل و به صورت کتبی به کارفرما اطلاع دهد. لازم به ذکر است که اعمال هرگونه تغییرات مستلزم کسب مجوز از ناظر ساختمان میباشد.
هم چنین مجری پروژه موظف است از مهندسان رشتههای دیگر ساختمان، کاردان های فنی، معماران تجربی، کارگران و استاد کاران و هم چنین عوامل فنی ماهر در اجرای پروژه استفاده کند، هم چنین مصالح مورد استفاده توسط مجری ساختمان باید مصالح مطابق مشخصات فنی نقشهها باشد.
همان طور که شروع کار مجری ساختمان با استفاده از نقشههایی است که محاسب در اختیار او گذاشته است پایان کار مجری ساختمان نیز منجر به تهیه نقشههای جزئیات به همان صورتی که اجرا شده اعم از معماری، سازه، تاسیسات و … می شود. ای نقشهها باید به تایید ناظر یا نظران رسیده و یک نسخه از آن هم به کارفرما ارائه شود.
یکی دیگر از مسائل بسیار مهم در اجرای ساختمانها رعایت اصول ایمنی و حفاظت اولیه در کارگاه محل پروژه و ساختمانهای اطراف آن و هم چنین رعایت مسایل زیست محیطی کارگاه میباشد.
برای اینکه بتوانیم وظایف و اختیارات یک مهندس مجری ساختمان را بررسی کنیم، باید آن را به 4 دسته فنی، اجرایی، مالی و اداری تقسیم بندی کنیم. در بخش فنی، یک مجری ساختمانی باید مدارک و نقشه ها را پیش از شروع پروژه بررسی کند و مشکلات و نقص هایی که در این مدارک وجود دارد را بررسی و آن ها را به طراحان و مهندسین محاسب، گوشزد کند. البته که در صورت تغییر هر مرحله ای، باید موضوع به کارفرما اطلاع داده شود. دومین وظیفه ای که مجری در بعد فنی دارد، این است که یک برنامه ریزی مدون و منظم ارائه دهد و در آن، هماهنگی های لازم را انجام دهد. این برنامه زمانی می تواند بسیار حائز اهمیت باشد و مجری ساختمان باید به خوبی و با اشراف به تمام شرایط و زوایا، اقدام به ارائه چنین برنامه ای کند تا پروژه به نحو مطلوبی پیش برود.
در بخش اجرایی، یک مهندس مجری ساختمان باید به خوبی ایمنی را رعایت و در جهت حفظ محیط زیست گام بردارد. حفظ اصولی ایمنی در یک پروژه ساختمانی بسیار مهم است و عدم رعایت آن، باعث ایجاد خسارت و حادثه های بسیار خطرناکی می شود. بررسی صحت انجام کار، دیگر وظیفه چنین مهندس مجری می باشد که باید آن را با مقررات ملی ساختمان و شهرسازی، مطابقت دهد. دریافت موافقت کتبی صاحب کار پس از تغییرات اعمال شده، دیگر وظیفه اجرایی یک مجری می باشد که باید آن را به صورت واضح و شفاف انجام دهد. استفاده از افراد متخصص و متعهد، دیگر وظیفه مهندس مجری ساختمان می باشد که باید در این زمینه، از مهندسان باتجربه، کارگران ماهر و معماران مجرب استفاده کند. استفاده از نیروی کار ماهر، باعث پیشبرد هرچه بهتر یک پروژه ساختمانی می شود.
در ادامه وظایف اجرایی مهندس مجری ساختمان، او باید به مفاد آیین نامه ها تسلط کامل داشته و بتواند شرایط مناسبی را در پروژه مربوطه، مهیا کند. در واقع این دسته از مقررات توسط آیین نامه ها ارائه شده و باید به خوبی و مو به مو رعایت شوند. تحویل مدارک ساختمان به کارفرما، بیمه کردن کیفیت کار اجرایی در ساختمان و ایجاد تابلو مشخصات ساختمان، از جمله وظایف اجرایی یک مجری ساختمان می باشد.
در بخش مالی، یک مهندس مجری ساختمان باید در صورت عدم ارائه عملکرد مناسب، خسارت ناشی از عدم کیفیت را جبران نماید. این موضوع پس از تایید مراجعی ذیصلاح باید انجام شود. همچنین بررسی میزان هزینه های پروژه اعم از هزینه کارگر، هزینه مهندسان طراح، هزینه مصالح و … نیز با مهندسی مجری می باشد و او باید به دقت این موارد را بررسی و برای آن ها برنامه ریزی مناسب مالی انجام دهد. در واقع در این زمینه، مهندس مجری خود به عنوان یک حسابدار عمل می کند و باید به خوبی تمام حساب های پروژه را بررسی و آن ها را دسته بندی کند.
در بخش آخر از وظایف مهندس مجری ساختمان به سراغ وظایف اداری او می رویم. امضای قرارداد، تهیه نقشه و لوح فشرده، تکمیل هرگونه شناسنامه فنی و ملکی و ارائه آن به ناظران، ارائه مدارک ساختمان به ادارات مورد نظر و کارفرما، ارائه قرارداد و نسخه ای از آن به مراجعی که پروانه را صادر می کنند و … نیز از جمله فعالیت های یک مجری در سمت مهندسی مجری ساختمان می باشد. این دسته از کار های اداری نیز باید به شکل مناسبی توسط مجری انجام شود. در صورت عدم کیفیت مطلوب، برای مهندس مورد نظر امتیاز منفی یا تخلف ثبت می شود.
پیشنهاد برای مطالعه
مهندس مجری ساختمان موظف است قبل از شروع عملیات اجرایی پروژه مشخصات ساختمان در دست احداث را بر روی تابلویی در کنار معبر عمومی به طوریکه از فاصله مناسب برای عموم افراد قابل دیدن باشد، درج نماید. این تابلو تا زمان پایان کار باید باقی بماند. ابعاد و اندازه و مشخصات تابلو توسط سازمان نظام مهندسی مشخص میشود.
مجری ساختمان موظف است علاوه بر موراد گفته شده در بالا یک سری دیگری اقداماتی را انجام دهد که در ادامه به صورت مختصر به آن ها اشاره خواهیم کرد.
مهندس مجری ساختمان (حقیقی یا حقوقی) موظف است تمامی ساختمانهای احداثی خود را تحت پوشش بیمه کیفیت اجرای ساختمان از طریق شرکتهای بیمه قرار دهد.
دفتر مهندسی اجرای ساختمان باید دارای محل ثابت و مشخص باشد و مسئول دفتر موظف است در صورت تغییر محل دفتر مراتب را به سازمان نظام مهندسی اعلام نماید.
و…
چنانچه مجری ساختمان در حدود ظرفیت اشتغال تعیید شده برای او، مسئولیت اجرای هم زمان بیش از یک پروژه را قبول کند، ملزم می باشد در هر پروژه حسب پیچیدگی و حجم کار و با نظر سازمان نظام مهندسی ساختمان یکن فر مهندس معماری یا عمران یا کاردان فنی رشته های ذکر شده را به صورت تمام وقت، به عنوان مسئول اجرای کارگاه در محل پروژه مستقر نماید.
یک مهندس مجری ساختمان، می تواند شخصی حقیقی یا حقوقی باشد. در چنین حالتی، این سوال به وجود می آید که چه تفاوتی میان این دو مجری وجود دارد و آیا تمایز های آن تاثیری روی پروژه دارد یا خیر. یک مجری حقیقی، شخصی می باشد که دارای پروانه بوده و صلاحیت لازم برای انجام چنین پروژه ای را از مراجع ذیصلاح بدست آورده است. این مجری طبق قواعد و مقررات تعیین شده در نقشه پیش می رود و باید تمام مقررات موجود در این حیطه را رعایت کند. همچنین او وظیفه دارد از مصالح و مواد با کیفیت استفاده کند تا بتواند کیفیت پروژه را تا سطح بالایی، مطلوب ارائه کند. همچنین مورد مهمی که باید یک مجری ساختمانی حقیقی در نظر داشته باشد، این است که دستورالعمل ایمنی را به دقت به کار ببرد. در واقع او مسئول ایمنی این پروژه عنوان می شود.
در طرف مقابل، مهندس مجری ساختمان از نوع حقوقی، شامل یک شرکت مهندسی می باشد که دارای وظیفه نظارتی و طراحی بوده یا می توانند وظیفه اجرایی را به عهده بگیرند. البته نکته ی مهم این است که همزمان یک شرکت مهندسی نمی تواند هم فعالیت مربوط به نظارت و طراحی را انجام دهد و هم به کار اجرایی مشغول باشد. در این زمینه، به شرکت های حقوقی که وظیفه اجرایی دارند، مجری حقوقی گفته می شود.
تفاوت هایی که میان مهندس مجری ساختمان حقیقی و حقوقی وجود دارد، بدین صورت می باشد که یک مجری حقیقی، می تواند در هر 3 حیطه یعنی طراحی، نظارت و اجرا شرکت کند اما یک شرکت حقوقی چنین اجازه ای را ندارد و باید یا به صورت مجری فعالیت کند یا در زمینه نظارت و طراحی مشغول به کار باشد.
در ادامه تفاوت های موجود بین مهندس مجری ساختمان حقیقی و حقوقی، می توان به متراژ پروژه، طبقات و حجم کاری این فعالیت اشاره کرد. یک مجری حقیقی، دارای محدودیت هایی در این زمینه می باشد و نمی تواند بیشتر از مقدار خاصی فعالیت کند اما این موضوع برای مجریان حقوقی دارای محدودیت های کمتری می باشد و آن ها می توانند با حجم بیشتری، فعالیت خود را ادامه دهند. در این زمینه، حجم کار یک مجری حقیقی بسته به پایه اعضا دارد و به دلیل اینکه یک شرکت مهندسی از چندین نفر تشکیل شده است، پایه اعضا روی هم قرار گرفته و به دلیل مقدار بیشتر آن، حجم کاری نیز توسعه می یابد.
البته که یک مهندس مجری ساختمان از نظر حقوقی، دارای پیش زمینه های سخت تری برای فعالیت نیز می باشد. به عنوان مثال یک شرکت مهندسی برای انجام کار های یک مجری، باید به صلاحیت های لازم که باید یک شرکت داشته باشد، رسیده باشد و بتواند شرکت خود را ثبت و آگهی آن را در روزنامه ها منتشر کند. همچنین معمولا افرادی که از پایه مهندسی بهتری بهره مند می باشند، بیشتر جذب چنین شرکت هایی می شوند و از این رو می توان حجم کاری این شرکت های مهندسی را وسیع دانست.
یکی دیگر از سوالاتی که پیرامون موضوع مهندس مجری ساختمان ارائه می شود، این است که آیا شخصی حضور دارد که بر روی کارهای مجری نظارت کند؟ در واقع اگر یک مجری از مقررات و قوانین مربوطه تخطی کند، کدام مرجع باید این موضوع را بررسی و به شرایط موجود در آن نظارت کند؟ پیشتر در مورد الزام به پاسخگویی مجری ساختمان به ناظر یا ناظرین گفتیم. سازمان نظام مهندسی ساختمان و سایر مراجع کنترل ساختمان نیز می توانند عملکرد مجری ساختمان را بررسی نمایند و مکلفند در صورت اطلاع و مشاهده هرگونه تخلف مراتب را بررسی و اتخاذ تصمیم، حسب مورد به سازمان راه و شهرسازی استان و شورای انتظامی نظام مهندسی سازمان اعلام، تا در صورت لزوم نسبت به برخورد انضباطی با مجری تا حد ابطال پروانه اشتغال اقدام نمایند.
سوال مهمی که ممکن است برای هر مهندس مجری ساختمان پیش بیاید، این است که آیا می توان همزمان بیش از یک پروژه برداشت و آن ها را هدایت کرد؟ بله امکان این موضوع وجود دارد اما دارای قوانین خاص خود است. به عنوان مثال اگر شخصی همزمان دو پروژه را داشته باشد، باید مقدار پیچیدگی و سختی هر کاری را محاسبه کرده و با مکاتباتی که نظام مهندسی دارد، یک نفر مهندسی معماری یا عمران یا کاردان فنی این رشته ها را به صورت تمام وقت و با عنوان مسئول اجرای کارگاه در محل پروژه مستقر کند. بنابراین امکان این کار وجود دارد.
بیمه مسئولیت حرفه ای مهندس مجری ساختمان، در واقع نوعی بیمه می باشد که پس از وقوع حادثه های ساختمانی در پروژه های در حال اجرا، به کمک مهندس می آید. در واقع یک مهندس مجری، در صورتی که در حادثه مقصر شناخته شود باید خسارتی که در اثر این قصور مرتکب شده را پرداخت نماید. در بسیاری از مواقع، این خسارت دارای مبلغ زیادی بوده و سهم مهندس مجری عدد بسیاری بزرگی می باشد. برای جبران خسارات مالی و جانی که در حوادث ساختمانی به وجود می آید، بیمه ای تحت عنوان مسئولیت حرفه ای برای مهندسان مجری ارائه شده است که می توانند به وسیله ی آن، خود را در برابر حوادث بیمه کنند و از مزایای آن برخوردار شوند.
اگر در حین کار و انجام پروژه ساختمانی، اختلاف نظری بین ناظر، ناظران و هماهنگ کننده با مهندس مجری ساختمان بوجود آمد، در چنین حالتی برای حل اختلاف، باید به ترتیب به موارد زیر رجوع کرد:
در صورتی که با موارد فوق موضوع حل و فصل نشد، ناظر هماهنگ کننده باید عملیات اجرایی را متوقف و تا رفع چنین مشکلی، اجازه ادامه کار را ندهد. اگر نظر داور با نظر ناظر هماهنگ کننده یکسان نباشد، ناظر باید به مدت 48 ساعت، مواردی که در آن اختلاف وجود دارد را به کمیته داوری سازمان استان ارسال کند. همینطور کمیته نیز موظف است ظرف 24 ساعت، به موضوع ارائه شده ورود کند و آن را بررسی کند. پس از این موضوع باید نظر کمیته داوری را بررسی کرد. در چنین حالتی ممکن است رفع اشکال انجام شود یا دستور توقف عملیات اجرا تمدید شود. پس از انجام این کار ها، مجری نیز می تواند از طریق ارائه شرایط و دلایل، کمیته داوری را از این موضوع باخبر کند. مجری می تواند رسیدگی های لازم را درخواست نماید. نکته ی مهم در این زمینه، این است که نظر کمیته داوری سازمان استان قطعی بوده و باید طرفین به اجرای آن، پایبند باشند.
یک مهندس مجری ساختمان می تواند متناسب با شرایط پیش آمده و قوانین موجود، اقدام به فسخ قرارداد خود کند. البته که باید شرایط به وجود آمده کاملا با قوانین سازگار باشد. در چنین حالتی، عنوان می شود در صورتی که یک مجری، تخلفات یک کارفرما را اخطار داده باشد اما کارفرما به این اخطار ها توجهی نداشته باشد و میزان تخلفات به قدری افزایش یابد که امکان حضور مجری در مباحث حقوقی و کیفری وجود داشته باشد، می تواند به کارفرما اخطار های آخر را بدهد و در صورت عدم توجه، مجری می تواند با مکاتباتی، این موضوع را به مراجع صدور پروانه، مالک و ناظر ارائه کرده و پس از طی شدن فرآیند قانونی و رای هیات داوری، قرارداد انعقاد شده را فسخ کند. با انجام این کار، مجری به صورت کامل از پروژه کنار می رود و دیگر وظیفه ای در این ساختمان نخواهد داشت.
همانطور که مشاهده کردید، مهندس مجری ساختمان یک شخص حقیقی یا حقوقی می باشد که مسئولیت اجرایی یک پروژه ساختمانی را برعهده دارد. او از نقطه نظر های مختلفی مانند مالی، اداری، فنی و اجرایی، وظایفی را دارد که باید به نحو احسن و به بهترین شکل ممکن انجام دهد. او در این زمینه می تواند به مقررات ملی ساختمان، نظام مهندسی یا شهرداری رجوع کند و قواعد و مقررات را به خوبی بررسی کند.
هم چنین در آخر لازم به ذکر این نکته است که در صورتی که مهندس مجری ساختمان از حدود وظایف و مسئولیت های موجود در شیوه نامه ها، مقررات ملی ساختمان و… عدل نمیاد و یا مرتکب خلافی شود ناظر یا ناظران وظیفه ی انتقال خلاف به مجری را دارند و با تعیین فرصت مناسب رعایت موارد ذی ربط را از وی خواهند خواست. در صورت عدم تمکین مجری در فرصت مقرر، ناظر یا ناظران موارد خلاف را با ذکر دلیل به ناظر هماهنگ کننده اطلاع داده و نامبرده موارد را به سازمان نظام مهندسی ساختمان گزارش خواهد نمود. حل اختلاف نظر ناظران و مجری با توجه به نقش ها و مشخصات فنی با سازمان نظام مهنسی ساختمان بوده و نظر سازمان نظام مهندسی ملاک خواهد بود.
در این مقاله به صورت کامل و جامع درباره مهندس مجری ساختمان صحبت کردیم. در انتها امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و این مقاله توانسته باشد اطلاعات مفید، ارزشمند و سودمندی را در اختیار شما مخاطبین گرامی، قرار داده باشد.
عملیات اجرایی ساختمان باید منحصرا توسط مهندس مجری ساختمان که دارای صلاحیت اجرا ساختمان هستند انجام شود. مجری نماینده فنی کارفرما در اجرای ساختمان بوده و پاسخگوی تمامی مراحل اجرای کار به ناظر یا ناظران و دیگر مراجع کنترل کننده می باشد.
مجری ساختمان مسئولیت کنترل صحت انجام کلیه عملیات اجرای ساختمان را برعهده دارد و در اجرای این عملیات باید مقررات ملی ساختمان، ضوابط و مقررات شهرسازی، و نقشه های مصوب مرجع صدور پروانه را رعایت نمایند.
بله. در این صورت مهندس مجری ملزم می باشد در هر پروژه حسب پیچیدگی و حجم کار و با نظر سازمان نظام مهندسی ساختمان یک نفر مهندس معماری یا عمران یا کاردان فنی رشته های ذکر شده را به صورت تمام وقت، به عنوان مسئول اجرای کارگاه در محل پروژه مستقر نماید. مهندس مجری ساختمان کیست؟
مهمترین وظایف مهندس مجری ساختمان کدام است؟
آیا مهندس مجری ساختمان مسئولیت اجرای هم زمان بیش از یک پروژه را قبول کند؟
چرا عایق رطوبتی دیوار مهم است؟ نکاتی برای جلوگیری از نفوذ رطوبت اهمیت استفاده از…
عایق ساختمانی چیست و چرا اهمیت دارد؟ عایق ساختمانی مجموعهای از مواد و روشهاست که…
تعرفه عایقسازی ساختمان: هزینهها را بشناسید و صرفهجویی کنید! عایق کاری ساختمان بهعنوان راهکاری برای…
چگونه از نفوذ آب در شرایط فشار بالا جلوگیری کنیم؟ فشارهای وارده به ساختمان که…
آب بندی فشار مثبت بتن چیست؟ آببندی بتن به مجموعه اقداماتی اطلاق میشود که با…
وال مش چیست و چرا به صنعت ساخت و ساز معرفی شد؟ اولین دلیل روی…
نمایش دیدگاه
سلام واقعا توضیحات جامع و کاملی بود ممنون
خوشحالیم که برای شما مفید بودیم:)