به گزارش پایگاه های خبری به نقل از وزارت راه و شهرسازی، ابوالقاسم رحیمی انارکی مدیرعامل بانک مسکن در جلسه هم اندیشی با حرفهورزان و صاحبنظران با موضوع چالشهای بخش مسکن و راهکارهای آن در تشریح عملکرد صندوق پسانداز مسکن یکم طی سال 96 بیان کرد: در این سال بیش از 217 هزار حساب در صندوق پسانداز یکم افتتاح شده که طبق آمار از افتتاحیه 2 سال قبل بیشتر بوده است.
انارکی در ادامه متوسط تعداد حسابهای افتتاح شده به طور روزانه، هفتگی و ماهانه در صندوق پسانداز یکم را با روندی افزایشی در سال گذشته اعلام کرد و گفت: تعداد حسابهای انصرافی در این صندوق در سال 96، 14 هزار، حسابهای بسته شده به دلیل استفاده از تسهیلات 47 هزار و تعداد حسابهای زنده تا پایان سال 96 302 هزار فقره گزارش شده است.
وی ادامه داد: تسهیلات صندوق پسانداز مسکن یکم در سه ماه اخیر نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد، در تسهیلات مشارکت مدنی 35 درصد افزایش تعداد واحد داریم و 45 درصد از لحاظ مبلغ افزایش یافته است. همچنین کل تسهیلات بخش مسکن 69 درصد از لحاظ تعداد و از لحاظ مبلغ 76 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است. در بافت فرسوده نیز در سال 1396 حدود 4600 فقره تسهیلات داشتیم.
رحیمی انارکی تصریح کرد: اهم اقدامات بانک در سال 1396 توسعه ابزارها، اعطای تسهیلات با سپرده از محل حسابهای پس انداز جوانان به زوجین، اعطای 100 میلیون ریال تسهیلات بدون سپرده در حالت انفرادی و 200 میلیون ریال در حالت زوجین، برقراری امکان تجمیع تسهیلات فروش اقساطی مسکن و افزایش سقف تسهیلات جعاله به 200 میلیون ریال، کاهش نرخ سود تسهیلات، برقراری امکان پرداخت تسهیلات از محل صندوق تسهیلات مسکن یکم به بافت فرسوده، تعهد پرداخت یکم به زلزله زدگان کرمانشاه از اهم برنامههای بانک در سال 1396 بوده است.
مدیرعامل بانک مسکن، اهم سیاستهای اعتباری بانک مسکن در سال 1397 را نیز اولویت تامین مالی پروژههای مسکونی واقع در بافت فرسوده و ناکارآمد، تقویت توان مالی خریداران با اولویت بافت فرسوده، اولویت در تامین مالی واحدهای مسکونی میان متراژ و متوسط قیمت، استفاده از ابزارهای بازار سرمایه، حمایت از پروژه های احداثی با رویکرد بهینه سازی و رعایت اقدامات زیست محیطی عنوان کرد.
در ادامه اسلامی بیدگلی ـ استاد دانشگاه ـ گفت: استفاده از ابزار مالیاتی برای ورود خانههای خالی به بازار مسکن ضروری است. همچنین طی سالهای گذشته استفاده از کل منابع دولتی به بهبود کیفیت زندگی و فضای شهری منجر نشده است. حداقل زمینهایی که هنوز استفاده نشده اند و در اختیار دولت هستند، ته مانده داراییها هستند، بنابراین باید تمرکز بر روی سایر بخشهای در اختیار وزارتخانهها و دستگاههای دولتی باشد.