به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، بعد از وقوع زلزله 21 آبان ماه سال گذشته بسیاری از واحدهای روستایی و شهری متحمل خسارت شد و استان کرمانشاه با تبدیل این تهدید به فرصت به بازسازی دیگر واحدهای فرسوده استان نیز اقدام کرد.این بازسازی و مقاومسازیها بهویژه در مناطق روستایی سبب شد سازههای بازسازی شده بعد از زلزله 6.4 ریشتری هیچ خسارتی نبینند و تنها برخی از واحدهای تعمیری نیازمند تعمیرات جزئی هستند.
براساس گفته مردم مناطق زلزلهزده با وجود شدت زلزله چهارم آذرماه واحدهای مسکونی ساخته شده که مقاومسازی و بازسازی شدهاند متحمل هیچ گونه خسارتی نشدهاند و این در حالی است که برخی از رسانههای معاند اخباری را مبنی بر تخریب واحدهای بازسازی شده منتشر میکنند.
به دنبال وقوع زلزله سال گذشته ساخت 35 هزار واحد روستایی و شهری در مناطق زلزلهزده آغاز شده و با تلاش سپاه پاسداران و نیروهای جهادی بازسازی در مناطق روستایی تا پایان امسال به اتمام میرسد و هیچ واحد بازسازی شده در این مناطق بعد از زلزله اخیر آسیب ندیده است.
رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزلهزده استان کرمانشاه گفت: براساس ارزیابیهای بنیاد مسکن بعد از زلزله 6.4 ریشتری چهارم آذرماه استان کرمانشاه به 250 واحد روستایی خسارت وارد شد و واحدهای بازسازی شده آسیبی ندیدند.
رضا خواجهای در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه اظهار داشت: با توجه به اینکه زلزله اخیر استان کرمانشاه همان مناطق زلزلهزده سال گذشته هستند و 80 تا 85 درصد واحدها در این مناطق بازسازی شدهاند بنابراین براساس ارزیابیهای کلی انجام شده هیچ واحد بازسازی شدهای بعد از زلزله اخیر تخریب نشده است.
وی با بیان اینکه 250 واحد روستایی در زلزله 6.4 چهارم آذر ماه آسیب دیدهاند عنوان کرد: در این زلزله 12 روستا شامل چهار روستا در قصرشیرین و 9 روستا در گیلانغرب به طور مستقیم تحت تأثیر قرار گرفتند.
خواجهای با اشاره به اینکه چهار واحد تجاری فرسوده در پی زلزله اخیر در سرپلذهاب تخریب شده است گفت: با توجه به اینکه واحدهای بازسازی شده زلزله سال گذشته آسیبی ندیدهاند این موضوع نشاندهنده مقاومت این واحدها در برابر زلزلههای شدید است.
وی با بیان اینکه امکانات و تسهیلات همچون زلزله سال گذشته به افرادی که در زلزله اخیر متحمل خسارت شدند نیز پرداخت میشود بیان کرد: تا زمان وجود اعتبار تسهیلات به این افراد پرداخت میشود اما تا زمان تشکیل پرونده و کارهای اداری، اعتبارات جدیدی نیز از طرف دولت برای این خانوادهها تصویب میشود.
نماینده مردم قصرشیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب در مجلس گفت: تعدادی از واحدهای تعمیری در مناطق زلزلهزده بعد از زلزله چهارم آذر ماه دچار خسارات شدید شدهاند.
فرهاد تجری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه اظهار داشت: براساس گزارش رسیده تعدادی از واحدهای تعمیری بعد از زلزله چهارم آذرماه دچار ترکخوردگی شدهاند.
وی عنوان کرد: واحدهای احداثی به دلیل مقاومسازی انجام شده دچار آسیب نشدهاند.
فرماندار ثلاثباباجانی درباره خسارت زلزله 6.4 ریشتری اظهار داشت: در این زلزله تعدادی از واحدهای مسکونی قدیمی دچار خسارت شد و ستاد بازسازی معین شهرستان ثلاث باباجانی که کرمانشاه و کردستان است مشغول ارزیابی و شناسایی واحدهای مسکونی و دامی خسارت دیده هستند.
صادق خدادادی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با بیان اینکه آب شرب 18 روستا در شهرستان ثلاثباباجانی بر اثر وقوع زلزله دچار کدورت شد، بیان کرد: اکنون مشکل آب شرب شهرستان با تلاش نیروها برطرف شده است.
خدادادی از تخریب 6 واحد مرغداری و تلف شدن 15 رأس دام سبک و سنگین بر اثر وقوع زلزله هفته گذشته خبر داد و افزود: دو واحد دامی در این زلزله بهطور کامل تخریب شد و دیوار بیش از دهها خانه ترکخوردگی پیدا کرد.
افشین کریمی فرماندار اسلامآباد غرب گفت: زلزله چهارم آذرماه خسارت جانی و مالی در شهرستان اسلامآباد غرب بهدنبال نداشته است.
محبت جمالینیا با اشاره به اینکه واحدهای زلزلهزده با استانداردهای روز در شهرستان توسط مردم یا بنیاد مسکن ساخته میشود اظهار کرد: بعد از زلزله اخیر واحد احداثی و واحدهای تعمیری که براساس مؤلفههای استاندارد ساخته شده بودند، تخریب نشدهاند.
مرادعلی تاتار فرماندار قصرشیرین نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه زلزله چهارم آذر ماه در 18 کیلومتری این شهر اتفاق افتاده است اظهار داشت: این زلزله هیچگونه تلفات جانی و تخریبی در شهرستان قصرشیرین به دنبال نداشت و واحدهای بازسازی شده سال گذشته نیز آسیبی ندیدهاند.
معاون ستاد بازسازی مناطق زلزلهزده استان کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: نه تنها استان کرمانشاه بلکه برخی از استانهای دیگر نیز روی گسل قرار دارند بنابراین چنانچه تمهیدات لازم اندیشیده نشود و در ساخت و سازها استانداردهای لازم مورد توجه قرار نگیرد هر لرزشی سبب ایجاد خسارت میشود.
علی فولادی با اشاره به اینکه در زلزله چهارم آذر ماه نیز واحدهایی که به طور اصولی ساخته شده بود آسیبی ندیدند افزود: البته ایجاد ترکهای جزئی با لرزش ساختمان طبیعی است اما با بازدیدهای انجام شده، واحدهایی که پس از زلزله سال گذشته ساخته شدهاند خسارت چندانی ندیدهاند.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: زلزله چهارم آذرماه با وجود اینکه مدت زمان طولانیتری نیز داشت با آمادگی مردم و اقدامات مناسب در زمینه بازسازی سبب شد تخریب صددرصدی جز چهار مورد مغازه در شهر سرپلذهاب وجود نداشته باشد و تلفات جانی نیز گزارش نشد.
مهرداد سالاری با اشاره به اینکه به دنبال زلزله اخیر واحدی تخریب نشد اما عدهای از مردم به دلیل اضطراب ناشی از زلزله در چادر به سر میبرند عنوان کرد: بلافاصله و تا زمان اتمام کار ارزیابی در 12 روستایی که تحتتأثیر زلزله قرار گرفتند توسط هلالاحمر چادر، پتو و بخاری برقی توزیع شد.
وی با بیان اینکه ساختمان تخریبی در زلزله چهارم آذر ماه وجود نداشت بیان کرد: بنیاد مسکن بعد از زلزله سال گذشته سراغ روستاییان میرفت و با وجود پیشنهاد مقاومسازی، استقبال کم بود اما بعد از زلزله چهارم آذر ماه برخلاف سال گذشته مردم علاقهمند به تخریب و مقاومسازی واحدهای خود بودند.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه افزود: به دنبال وقوع زلزله چهارم آذرماه برای تخریب و بازسازی 600 واحد ظرفیت ایجاد شده است و در صورت افزایش این آمار آمادگی لازم وجود دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه گفت: براساس برآوردها در زلزله چهارم آذر ماه 231 میلیارد تومان خسارت به استان کرمانشاه وارد شده است.
جلیل بالایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه 635 خانوار در 12 روستا اسکان اضطراری گرفتهاند اظهار داشت: بسته غذایی 72 ساعته، چادر، وسایل گرمایشی و نایلون بین اهالی روستاها توزیع شده است.
وی با بیان اینکه در زلزله اخیر 600 واحد مسکونی نیازمند بازسازی و نوسازی هستند و احداثی محسوب میشوند عنوان کرد: حدود 5000 واحد مسکونی نیازمند تعمیرات هستند که باید تسهیلات لازم برای آنها تأمین شود.
بالایی با بیان اینکه خسارت وارده در زلزله چهارم آذر ماه در مجموع 231 میلیارد تومان برآورد شده که مربوط به هشت دستگاه اجرایی است گفت: حدود 81 هزار واحد تعمیراتی معادل 631 میلیارد تومان تسهیلات برای زلزله سال گذشته دریافت کردهاند.
وی افزود: بخشی از این واحدها در زلزله اخیر دچار خسارت شدهاند که باید اقساط آنها بازپرداخت شود و پیشنهاد ما به دولت این است که این مبلغ برای تمام واحدهای تعمیری به مدت دو سال امهال شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه بیان کرد: از دولت درخواست شده که 1609 میلیارد تومان مانده تسهیلات قبل از وقوع زلزله سال 96 را تأمین کند که بتوان آن را امهال کرد.
هرچند زلزله 6.4 ریشتری چهارم آذر ماه زلزلهای نسبتا شدید محسوب میشد اما با مقاومت واحدهای بازسازی شده و نبود گزارشی از خسارت زلزله امسال، همکاری و تعامل دستگاههای مختلف و تلاش نیروی جهادی و سپاه پاسداران بهویژه در مناطق روستایی به خوبی خود را نمایان کرد.
اکنون مردم نسبت به این موضوع آگاهی دارند که با مقاومسازی و ساخت و سازهای مطابق با استانداردهای تعریف شده میتوانند از بروز خسارت مالی جلوگیری کنند و در این صورت در مواقع بروز حوادث طبیعی همچون زلزله تنها دغدغه مسئولان امدادرسانی است.
منبع: خبرگزاری تسنیم
عایق رطوبتی چیست؟ عایق رطوبتی، یک ماده یا سیستم طراحی شده برای جلوگیری از نفوذ…
عایق دیوار باران گیر چیست؟ عایق دیوار باران گیر به راهکارها و موادی گفته میشود…
چاله آسانسور چیست؟ چاله آسانسور یا چاهک آسانسور، به بخش پایینی محفظه آسانسور گفته میشود…
ایروژل یا هواژل (Aerogel) چیست و چگونه ساخته می شود؟ ایروژل (هواژل) ، یکی از…
همهچیز درباره عایق رطوبتی پشت بام عایق رطوبتی بام، راهکار مدرن و کارآمدی برای جلوگیری…