انتخاب رزین اپوکسی و نکاتی که باید در نظر گرفت

رزین اپوکسی را می توان برای اهداف مختلف استفاده کرد، اما هر محصولی برای یک هدف در نظر گرفته نمی شود. قبل از انتخاب، مهم است که مواد و سازگاری سطح یک محصول اپوکسی رزین را درک کنید.

چه عواملی در انتخاب رزین اپوکسی اثرگذار هستند؟

ویسکوزیته، زمان عمل آوری، دوام و سایر عوامل مهم ذکر شده در زیر را در نظر بگیرید تا بهترین رزین اپوکسی را برای پروژه خود پیدا کنید.

سازگاری مواد و سطح با پوشش رزینی

هنگام تصمیم گیری در مورد انتخاب رزین اپوکسی مناسب ، یکی از اولین مواردی که باید در نظر بگیرید این است که آیا محصول با مواد سازگار است یا خیر. رزین اپوکسی را می توان روی چوب، فلز، شیشه، سنگ، پارچه، سرامیک و حتی روی بتن استفاده کرد.

با این حال، مهم است که دستورالعمل های سازنده را قبل از خرید بررسی کنید. در غیر این صورت، پروژه ممکن است منجر به شکست شود.

سازگاری سطح نیز یک عامل بسیار مهم برای انتخاب رزین اپوکسی است. بدلیل اینکه رزین اپوکسی به برخی سطوح خاص مانند پلاستیک های پلی اتیلن، سیلیکون و هر چیزی که سطح چرب دارد نمی چسبد.

انتخاب ویسکوزیته مناسب برای رزین

ویسکوزیته رزین اپوکسی به ضخامت محلول قبل از اعمال آن بر روی سطح اشاره دارد. این متفاوت و متمایز از عمق و ضخامتی است که پس از ریختن محلول یا اعمال دیگر بر روی سطح به دست می آید. تولید کنندگان رزین های اپوکسی را در طیف وسیعی از ویسکوزیته تولید می کنند تا محصولاتی را ارائه دهند که برای طیف وسیعی از کاربردها مناسب باشند. پس میزان ویسکوزیته در انتخاب رزین اپوکسی اثر می گذارد.

رزین اپوکسی با ویسکوزیته بالا ضخیم است و می تواند ظاهری غنی تر و براق تر از رزین اپوکسی با ویسکوزیته پایین ایجاد کند. با این حال، اگر ویسکوزیته بالا باشد، مدت زمان اعمال آن زیاد طول می کشد و سرعت اجرا کم می شود.

رزین اپوکسی با ویسکوزیته پایین نازک تر است. در حالی که جلوه های بصری مشابه رزین اپوکسی با ویسکوزیته بالا را ایجاد نمی کند ولی استفاده از آن سریعتر و تا حدودی ساده تر است.

عمق و ضخامت رزین اپوکسی

بسیاری از رزین های اپوکسی فقط برای ریختن در ارتفاعات بین 1 تا 3 سانتی متر طراحی شده اند. این ضخامت به طور کلی برای آب بندی سایر سطوح کافی است، اما ممکن است برای سایر پروژه هایی که ارتفاع بیشتری لازم است ایده آل نباشد.

برای پروژه‌هایی که نیاز به پوشش ضخیم‌تری دارند، انتخاب رزین اپوکسی با عمق زیاد در دسترس هستند. این رزین‌ها مخصوصاً برای عمل آوری  با سرعت کمتری ساخته می‌شوند که اجازه می‌دهد چندین لایه برای ریختن ضخیم‌تر و عمیق‌تر اعمال شود.

زمان کار و زمان عمل آوری

بین زمان کار و زمان عمل آوری اپوکسی تفاوت وجود دارد. دانستن هر دو در هنگام انتخاب رزین اپوکسی و استفاده از آن مهم است.

زمان کار به مدت زمانی می گویند که یک رزین به اندازه کافی سیال باشد تا بتوان آن را اجرا کرد. اکثر رزین های اپوکسی حدود 45 دقیقه سیال خواهند بود. زمان ممکن است با انتخاب رزین اپوکسی متفاوت باشد. بنابراین باید با توجه به مشخصات سازنده رزین اپوکسی را انتخاب بکنیم. اندازه ناحیه بازسازی را در نظر بگیرید. اگر روی سطح وسیعی کار می کنید، به دنبال رزین هایی با زمان کار بیشتر از 45 دقیقه باشید.

زمان عمل آوری به این معناست که چقدر طول می کشد تا رزین اپوکسی کاملا سخت و خشک شود. در حالی که برخی از رزین های اپوکسی ممکن است پس از حدود 24 ساعت عمل آوری را به پایان برسانند، برخی دیگر ممکن است به چند روز نیاز داشته باشند. مدت زمان کار و زمان عمل آوری معمولاً توسط سازندگان مشخص می شود. پس به هنگام انتخاب رزین اپوکسی به این موضوع نیز دقت داشته باشید.

مواد شیمیایی مضر در رزین

مواد شیمیایی موجود در محصولات رزین اپوکسی می توانند از چند طریق مضر باشند. بسته به محصول، ممکن است هنگام باز کردن، مخلوط کردن و اعمال رزین، بخارها و بوهای مضر و تحریک کننده ایجاد کند.

رزین اپوکسی در صورت تماس با پوست نیز ممکن است خطرناک باشد. بنابراین مهم است که هنگام کار با رزین اپوکسی اقدامات احتیاطی مناسب را انجام دهید. در مکانی با تهویه مناسب با وسایل ایمنی مناسب از جمله دستکش، عینک ایمنی و ماسک مخصوص کار کنید.

با این حال، همه محصولات بسیار خطرناک نیستند. در واقع، بسیاری از رزین های اپوکسی وجود دارند که به طور خاص طراحی شده اند تا بدون بو وغیر سمی باشند. اطلاعات محصول را بررسی کنید و به انتخاب رزین اپوکسی مناسب بپردازید .

ماندگاری رزین اپوکسی

پس از اعمال رزین اپوکسی و خشک شدن آن، سطح باید سخت و صاف باشد. با این حال، دوام محصول نهایی بستگی به انتخاب رزین اپوکسی مورد استفاده دارد.

تولید کنندگان می توانند با تمرکز بر مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش، مقاومت در برابر سایش، مقاومت شیمیایی و افزایش مقاومت ضربه، فرمول را برای افزایش دوام محصول تغییر دهند.

روش های اعمال رزین

رزین اپوکسی را می توان بر روی سطوح مختلف اعمال کرد. همچنین از آن برای ایجاد طیف وسیعی از محصولات می توان استفاده کرد. بنابراین روش اعمال آن بر روی سطوح بسته به نتایج مورد نظر می تواند متفاوت باشد.

استفاده از غلتک برای اعمال لایه‌های رزین اپوکسی روی سطح صاف یا زاویه‌دار در نظر گرفته می شود. غلتک می تواند به ایجاد لایه های ثابت کمک کند و لایه های ناهموار را از بین ببرد.

برای پوشش، قبل از مخلوط کردن رزین اپوکسی، سطح را با دقت تمیز و آماده کنید، سپس رزین را به آرامی از بر روی سطح قرار می دهیم. این کار را تا زمانیکه لایه های یکنواخت تشکیل شود و به ظاهر دلخواه برسیم انجام می دهیم.

ویژگی های اضافی در ساخت رزین اپوکسی

محصولات رزین اپوکسی به طور مرتب توسط تولید کنندگان بهبود می یابند تا بهترین گزینه ها را به مشتریان ارائه دهند. این پیشرفت‌ها می‌تواند شامل طیف وسیعی از ویژگی‌های اضافی، مانند فرمول‌های خود تراز، فرمول‌های آزادکننده حباب و مقاومت در برابر زرد شدن، باشد.

فرمول های خود تراز شونده برای رزین

فرمول های خود تراز شونده به اندازه کافی ویسکوزیته پایینی دارند. آنها به طور طبیعی یک سطح تراز را تشکیل می دهند. این مشابه روشی است که آب به طور خودکار زمانی که در لیوان ریخته می شود و روی یک سطح صاف قرار می گیرد، تراز می شود. این کار باعث می شود که در لایه های یکنواخت بسیار راحت تر اعمال شود.

فرمول های رهاسازی حباب برای رزین اپوکسی

فرمول های رهاسازی حباب به گونه ای طراحی شده اند که به حباب ها اجازه می دهند آزادانه در سراسر رزین اپوکسی حرکت کنند. این مزیت باعث می شود تا حباب های ایجاد شده به سرعت آزاد شوند.

مقاومت رزین در برابر زرد شدن سطح توسط اشعه فرابنفش

مقاومت در برابر  زرد شدن رزین اپوکسی خشک و عمل آوری شده در طول زمان به دلیل قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش کمک می کند. این محصولات به جای زرد شدن شفاف باقی می مانند.

 

5/5 - (2 امتیاز)
mahdavi

Recent Posts

عایق رطوبتی نما؛ مزایا، ویژگی‌ها و روش‌های اجرا

اهمیت عایق‌کاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایق‌کاری نما نه‌تنها از ساختمان در برابر آسیب‌های…

3 روز ago

راهنمای کامل آب بندی و عایق رطوبتی کف ساختمان

آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمان‌سازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…

7 روز ago

بهترین جایگزین ایزوگام و قیرگونی کدام است؟

عایق‌های نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایق‌هایی که برای جایگزینی با ایزوگام…

1 هفته ago

عایق فونداسیون: روش‌ها، مزایا و انتخاب بهترین نوع عایق کاری پی

چرا عایق فونداسیون، پایه‌ای‌ترین نیاز هر ساختمان است؟ عایق‌کاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…

2 هفته ago

روش‌های عایق رطوبتی حمام و سرویس‌های بهداشتی: راهنمای کامل آب‌بندی و حفاظت از فضاهای مرطوب

عایق رطوبتی حمام و سرویس بهداشتی؛ چرا اهمیت دارد؟ رطوبت مداوم و تماس مستقیم با…

2 هفته ago

عایق رطوبتی مایع چیست؟ مزایا و کاربرد

عایق رطوبتی چیست؟ عایق رطوبتی، یک ماده یا سیستم طراحی شده برای جلوگیری از نفوذ…

3 هفته ago