استفاده از تکه های شیشه ای بی اثر باعث می شود تداخل مواد پوشش کم بشود و مقاومت در برابر خوردگی را بهبود بخشند. نوع واقعی شیشه ای که استفاده می شود بستگی به کاربرد دارد، زیرا هر نوع شیشه دارای مجموعه ای از مزایای خاص خود است.
گلس فلیک یا پوشش شیشه ای می تواند مزایای بسیاری نسبت به انواع دیگر پوشش ها داشته باشد. در این پوشش حفاظتی و ضد خوردگی، ورقه های شیشه ای بسیار روی هم قرار گرفته اند. این امر باعث شده است که مقاومت در برابر نفوذ گازها و مایعات آن نسبت به انواع پوشش ها بسیار بالاتر باشد.
یکی دیگر از مزایای گلس فلیک توانایی مقاومت در برابر حملات شیمیایی است. شیشه با بسیاری از انواع مواد شیمیایی تهاجمی واکنش نشان نمی دهد.
از تکه های شیشه نیز می توان برای بهبود خواص مکانیکی یک پوشش، مانند افزایش سختی، خواص مانع و ایجاد مقداری مقاومت در برابر آتش استفاده کرد.
پیشنهاد برای مطالعه
پوشش گلس فلیک یا پوشش شیشهای به دلیل ویژگی های منحصر به فرد، در دسترس و مقرون به صرفه بودن مورد استفاده قرار گرفته اند. اما در اوایل قرن بیستم، استفاده از شیشه به شکل تقویت کننده برای پلیمرها کشف شد. این اکتشاف، خواص منحصر به فرد شیشه را با خواص عملکردی پلیمرها ترکیب کرد تا محصولاتی با ویژگی های عالی تولید کند. این محصولات به عنوان پلاستیک های تقویت شده با شیشه یا GRP معروف هستند.
پوشش GRP یک ماده کامپوزیتی است که از ترکیب یک رزین مصنوعی (پلیمر) تقویت شده با الیاف، و دانه یا تکه های شیشه ای ساخته شدهاست. این سه شکل اصلی از تقویتکنندههای شیشه، امکان استفاده متفاوتی را فراهم میکنند، زیرا متناسب با خواص مواد کاربردها متفاوت میشوند. این حوزه های کاربردی شامل ساخت و ساز، تجهیزات انرژی های تجدیدپذیر، صنعت خودرو، محصولات تجاری، لوازم آرایشی و بسته بندی الکترونیکی میشود. برای آشنایی بیشتر با GRP مطالعه مقاله ” لاینینگ و 21 سوال متداول GRP ” را پیشنهاد می کنیم.
امروزه تولید شیشه شامل مراحل فرآیند فرمولاسیون شیشه، تهیه مواد خام و ذوب مواد در کوره های نسوز بزرگ میشود کند. سپس به پیکربندی های متمایز مانند ورق ها، مهره ها، الیاف و پولک ها تبدیل میشوند.
پوشش گلاس فلیک (تکه های شیشه ای) به دلیل نسبت ابعاد ذرات منحصر به فرد و جهت گیری تصادفی خود در پلیمر پایه، می توانند در مقابل ضربه مقاوم باشند و همچنین از خواص مکانیکی بالایی نیز دارا باشند.
تکه های شیشه مقاومت مواد در برابر سایش، ضربه و تاب خوردگی را بهبود می بخشد. با جهت گیری تصادفی و همسانگرد خود، تقویت به طور مساوی در هر دو جهت طولی و جهت عرضی توزیع می شود و در نتیجه پایداری ابعادی بهتری دارد.
در اواخر دهه 1950 و اوایل دهه 60، پره های شیشه ای در ابتدا برای تقویت پانل های نور سقفی مبتنی بر پلی استر در ایالات متحده مورد استفاده قرار گرفتند. افزودن تکه های شیشه پتانسیل زیادی را در پایداری ابعادی و انتقال نور ایجاد کرد. در آن زمان از الیاف شیشه عملکرد بهتری داشتند. طولی نکشید که تکههای شیشه در فرمولهای پوششهای محافظ گنجانده شدند، که برای سالها رایجترین باقی ماند.
امروزه، استفاده از ورقه های شیشه ای به طور قابل توجهی گسترش یافته و در کاربردهای صنعتی و تجاری معتبر رسیده است. از تکه های شیشه می توان به عنوان رنگدانه های جلوه در رنگ خودرو، پلاستیک و لوازم آرایشی استفاده کرد که جلوه های بصری جذابی مانند زرق و برق، درخشش، مروارید و ظاهر فلزی را نشان می دهد. به عنوان یک افزودنی کاربردی، آنها همچنین در پلاستیک استفاده می شوند. آنها استحکام و پایداری ابعادی همسانگرد را برای محصولات نهایی پلاستیکی فراهم می کنند و خطرات تاب خوردگی و گسترش ابعاد را به حداقل می رساند. علاوه بر آن، تکههای شیشه به عنوان یک عامل مؤثر در پوششهای محافظ زیرساختی باقی میمانند، زیرا مقاومت در برابر سایش و ویژگیهای مانع پرپیچ و خم را ارائه میدهند و به عنوان پوشش و محافظ ضد خوردگی گلس فلیک استفاده می شود.
رایج ترین کاربرد پوشش گلس فلیک ها عبارتند از:
پیشنهاد برای مطالعه
اهمیت عایقکاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایقکاری نما نهتنها از ساختمان در برابر آسیبهای…
آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمانسازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…
عایقهای نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایقهایی که برای جایگزینی با ایزوگام…
چرا عایق فونداسیون، پایهایترین نیاز هر ساختمان است؟ عایقکاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…
عایق رطوبتی حمام و سرویس بهداشتی؛ چرا اهمیت دارد؟ رطوبت مداوم و تماس مستقیم با…
عایق رطوبتی چیست؟ عایق رطوبتی، یک ماده یا سیستم طراحی شده برای جلوگیری از نفوذ…