فناوری گلاس فلیک یا لاینینگ فلیک برای سالهای متمادی بخش اصلی بازار نفت و گاز بوده است.
فناوری اپوکسی گلس فلیک به آن اجازه میدهد برای کاربردهای نفت و گاز در فراساحل استفاده می شود. از این فناوری همچنین برای لوله های فولادی مدفون در کاربردهای پایین دستی نفت و گاز، خطوط لوله و تجهیزات زیردریایی و … کاربرد دارد. از پوشش گلاس فلیک به دلیل خواص ضد خوردگی برتر و طول عمر طولانی تر، استفاده می گردد.
استفاده از پوشش شیشه ای در ترکیب با سایر رنگدانهها یا پلیمرهای اپوکسی حفاظت طولانی مدت موثری از آب، سوخت و مواد شیمیایی ایجاد می کند. از این پوشش ها معمولا در مخازن، کشتی ها و خطوط لوله ها استفاده می شود. برای آشنایی بیشتر با کاربرد گلس فلیک در خطوط لوله و تاسیسات دریایی مطالعه مقاله “اپوکسی گلس فلیک و حفاظت از مناطق پاشش آب تاسیسات دریایی” را پیشنهاد می کنیم.
در گذشته، گلاس فلیک، حاوی تکه های شیشه ای با اندازه ذرات نسبتا بزرگ (0.4 میلی متر) بودند. با این حال، تحقیق و توسعه گسترده با استفاده از تکههای شیشهای کوچکتر، تولید فرمولهایی را امکانپذیر کرده است. حال این پوشش ها میتوانند عملکردی معادل در ضخامت بسیار پایینتر و با زیبایی بسیار عالی ارائه دهند.
در این رابطه آزمایشات مختلفی برای درک تأثیر رنگدانه گلاس فلیک بر عملکرد کلی سیستم های پوشش اپوکسی انجام شده است. معمولاً در صنعت پوشش پذیرفته شده است که رنگدانه گلاس فلیک خواص بازدارنده پوشش و خواص مکانیکی را افزایش می دهد. این موضوع باعث می شود تا آن را به گزینه ای ایده آل برای فولاد غوطه ور و مدفون تبدیل کند.
1. خط لوله ورودی آب دریا
2. خطوط آب آتش نشانی و خطوط لوله آب قابل حمل
3. خط لوله حامل محلول اسید و قلیا
4. خطوط لوله در معرض محیط خورنده بالا مانند مناطقی که رطوبت بالا دارند.
پیشنهاد برای مطالعه
معیارهای فعلی برای انتخاب مشخصات پوشش، شامل کاهش VOC و حذف اجزای سمی، برای انطباق با قوانین زیستمحیطی سختگیرانه است.
عملکرد بهبود یافته این پوشش باعث افزایش طول عمر می شود در نتیجه به تعمیر و نگهداری نیاز ندارند.
با توجه به اینکه این پوشش به صورت پودر هست، می توان آن را پس از آماده سازی اولیه با استفاده از اسپری، بر روی سطح اعمال کرد. البته این نکته مهم است که حتما قبل از اجرای پوشش، سطح را بدون هیچ گونه ناهمواری و صاف بکنبد.
به علت وجود تکه های شیشه در این پوشش، مقاومت خوبی در برابر هر نوع ماده شیمیایی دارد. این ویژگی باعث می شود تا بتوان از این پوشش برای محیط های در معرض مواد شیمیایی استفاده کرد.
پوشش گلاس فلیک در برابر انواع حلال ها از خود مقاومت نشان می دهد. حلال ها نمی توانند این پوشش را در خود حل بکنند. همچنین این پوشش در مقابل نفوذ آب نیز مقاوم است و دچار خوردگی نمی شود. این ویژگی ها سبب شده که پوشش های فلیک لاینینگ در بخش دریایی پیشتاز بازار جهانی شوند. به همین منظور برای آشنایی بیشتر با تغییرات و روند رشد آن در بازارهای جهانی وصنعت مطالعه مقاله “گلس فلیک و بازار جهانی در صنایع مختلف (۲۰۲۲ – ۲۰۲۷)” را پیشنهاد می کنیم.
این پوشش چسبندگی خوبی با سطوح مختلف دارد. به علت ویژگی های ساختاری این پوشش که همان تکه های شیشه است، در برابر سایش از خود مقاومت خوبی نشان می دهد. همچنین این پوشش از انعطاف پذیری خوبی برخوردار است و در سطوح با دارای خم قابل اجرا است.
این پوشش در محیط های غوطه ور مانند زیر دریا، به خوبی عمل می کند. این پوشش می تواند در مقابل خوردگی آب و زنگ زدگی فولاد و آهن غوطه ور مقاوم باشد.
پوششهای گلاس فلیک، با توجه به هر نوع شرایط آب و هوایی می تواند از سطوح به خوبی محافظت بکند. در طیف وسیعی از دماها می توان از آن استفاده کرد. به طور مثال می توان از پوشش گلس فلیک در دوددکش های صنعتی که محیطی بسیار داغ است، استفاده کرد.
از زمان اولین استفاده های صنعتی از پوشش های شیشه ای، مزایای اصلی آن حول دوام مواد بوده است. چه در پلاستیک های ساختمانی و چه در لاینینگ ها ، استفاده از گلس فلیک منجر به افزایش طول عمر این مواد شده است.
از نظر محیط زیستی هرچه منابع ساخت و ساز و یا تعمیر مصالح آسیب دیده یا فرسوده کاهش یابد، انرژی و مواد طبیعی کمتری نیز هدر می رود.
از نظر تاریخی بسیاری از سازه های فولادی در اثر خوردگی بیش از 10 سال دوام نمی آورند. اما یک پوشش گلس فلیک می تواند تا دهه ها دوام بیاورد. با توجه به این موضوع با استفاده از پوشش گلاس فلیک می توان تقاضا فولاد را به شدت کاهش داد.
یکی از مضرترین مواد برای حیات دریایی، میکروپلاستیک ها هستند. میکروپلاستیک ها به هر پلاستیکی با اندازه کوچکتر از 5 میلی متر گفته می شود. منبع متداول این مواد، رزین ها و رنگدانه ها هستند. این مواد کاربردهای متنوعی دارند. از کاربردهای آن می توان به استفاده از آن در بسته بندی محصولات اشاره کرد.
گلس فلیک میتواند جایگزین بسیاری از این پلاستیک ها بشود، بدون اینکه تغییری در جلوه بصری بازار به وجود بیاید. بسیاری از ذرات میکروپلاستیک به آبراهها و اقیانوسها راه پیدا میکنند و وقتی توسط جانداران دریایی بلعیده شوند وارد چرخه غذایی میشوند.
در حالی که خطر ورود این گلاس فلیک ها نیز به سیستم آب وجود دارد ولی به علت بی اثر بودن آنها هیچ خطری وجود ندارد. شیشه اندازه های کوچک به مواد مضر تجزیه نمی شود و نسبت به ماسه در محیط زیست زیان کمتری می رساند.
گلاس فلیک از فناوری مبتنی بر الکتریسیته برای ذوب شیشه استفاده میکند و آلودگیهای هوای تولید شده بر اساس فناوری صرفاً گازی مرتبط با تولید شیشه سنتی را از بین میبرد.
پیشنهاد برای مطالعه
اهمیت عایقکاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایقکاری نما نهتنها از ساختمان در برابر آسیبهای…
آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمانسازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…
عایقهای نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایقهایی که برای جایگزینی با ایزوگام…
چرا عایق فونداسیون، پایهایترین نیاز هر ساختمان است؟ عایقکاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…
عایق رطوبتی حمام و سرویس بهداشتی؛ چرا اهمیت دارد؟ رطوبت مداوم و تماس مستقیم با…
عایق رطوبتی چیست؟ عایق رطوبتی، یک ماده یا سیستم طراحی شده برای جلوگیری از نفوذ…