پوشش پلیمری، پوشش با رنگ های ساخته شده از چسبهای پلیمری هستند. این مواد چسبندگی و محافظت بالاتری در برابر عوامل محیطی و آسیبهای فیزیکی ایجاد میکنند. پوشش های پلیمری مهندسی شده می توانند در برابر تخریب اشعه ماوراء بنفش، آسیب آب، مواد شیمیایی، تراکم، گرما، آتش سوزی، تخلیه الکتریکی، ایجاد استاتیک، سایش و غیره محافظت کنند. آنها میتوانند ویژگیهایی مانند رنگ، روکش براق، روکش ساتن، روکش مات، سطح صاف، سطح چسبندگی، خاصیت خود ترمیم شوندگی، سطح آبگریز، سطح آبدوست را اضافه کنند.
پوشش های پلیمری از طرق مختلفی طراحی و ایجاد می شوند. این روش ها باعث می شود در محیط های حرارتی، نوری، رطوبتی، اکسیژنی و شیمیایی عملکرد خوبی داشته باشند.
این پوشش ها با استفاده از فناوریهای اورتان، اکریلیک، اپوکسی، آلکید، سیلیکون و فلوروپلیمر و سایر فناوریهای مبتنی بر سیستمهای با کارایی بالا ساخته می شوند.
با استفاده از این پوشش ها می توان هزینه های نگهداری و تعمیرات را کاهش داد. این امر باعث کاهش هزینه های کلی می شود. در نتیجه استفاده از پوشش های پلیمری بسیار مقرون به صرفه است.
رزین های مورد استفاده در پوشش پلیمری متنوع هستند ولی در اینجا فقط به برخی از آنها می پردازیم. رزین اپوکسی، رزین پلی استر، رزین وینیل استر از رایج ترین رزین های مورد استفاده در پوشش پلیمری هستند.
پیشنهاد برای مطالعه
برای شروع واکنش عمل آوری، رزین پلی استر به کاتالیزوری به نام MEKP (متیل اتیل کتون پراکسید) نیاز دارد. بر خلاف رزین اپوکسی که برای رسیدن به عمل آوری مناسب به مقادیر دقیق رزین و هاردنر نیاز دارد، میتوانید میزان عمل آوری رزین پلی استر را بر اساس درصد کاتالیست MEKP که استفاده میکنید تغییر دهید.
هر چه درصد MEKP بیشتر باشد، رزین سریعتر عمل می آید. درصدهای رایج 1٪، 1.25٪، 1.5٪ و 1.75٪ است. در شرایط سردتر، می توانید تا 2٪ کاتالیزور MEKP را برای سرعت بخشیدن به عمل آوری اضافه کنید.
مهم است که به حداقل و حداکثر درصد کاتالیزور سازنده رزین توجه کنید و بیش از حد کاتالیز نکنید یا کم کاتالیز نکنید در غیر این صورت رزین به درستی عمل آوری نمی شود. هنگام مخلوط کردن رزین پلی استر، همچنین مهم است که رزین و کاتالیزور را قبل از افزودن هر گونه مواد غلیظ کننده یا پرکننده، کاملاً مخلوط کنید.
معمولاً در لاینینگ و مقاوم سازی مخازن فایبرگلاس گاز، بدنه قایق و سایر مواردی که برای مدت طولانی در معرض مواد شیمیایی یا آب قرار می گیرند استفاده می شود.
از آنجایی که رزین های وینیل استر و پلی استر از نظر شیمیایی سازگار هستند، می توانید برای بهترین مزیت از آنها در کنار هم استفاده بشوند. به عنوان مثال، برای جلوگیری از تاول، می توانید از رزین وینیل استر در لایه لمینت خارجی و از رزین پلی استر ارزان قیمت روی لایه های لمینت داخلی برای حجیم کردن استفاده کنید. همانطور که گفته شد استفاده از رزین وینیل استر برای حفاظت از مخازن نیز کاربرد دارد از این رو مطالعه مقاله “رزین وینیل استر، بهترین پوشش محافظ مخازن بتنی و فولادی در برابر خوردگی” را پیشنهاد می کنیم.
رزین وینیل استر از نظر شیمیایی شبیه به رزین پلی استر است و هر دو به خوبی به یکدیگر متصل می شوند. مانند رزین پلی استر، رزین وینیل استر نیز نیاز به یک کاتالیزور، MEKP، برای شروع فرآیند عمل آوری دارد. رزین و کاتالیزور MEKP باید قبل از افزودن ضخیمکنندهها، پرکنندهها یا مواد رنگکننده کاملاً مخلوط شوند.
همانطور که در قبل آمده بود، پوشش پلیمری از رزین هایی مانند رزین اپوکسی، وینیل استر و پلی استر ساخته می شود.
به طور معمول با توجه به هزینه ها، رزین وینیل استر گران تر از رزین پلی استر است، اما ارزان تر از رزین اپوکسی است.
از نظر مولکولی رزین پلی استر و وینیل استر مشابه یکدیگر است ولی زنجیره مولکولی در رزین وینیل استر طولانی تر است. این کمک می کند تا ضربه را بهتر از پلی استر جذب کند. همچنین در برابر خمش مکرر بهتر از رزین پلی استر و اپوکسی عمل می کند و کمتر جمع می شود. و به همین علت هنگام استفاده از رزین وینیل استر احتمال لایه برداری کمتری وجود دارد.
وینیل استر را می توان به عنوان پوشش نهایی پس از رزین پلی استر برای ایجاد مانع آب بهتر استفاده کرد.
با توجه به ویژگی های گفته شده و دفترچه اطلاعات فنی هر محصول می توان رزین مناسب را برای پوشش پلیمری خود پیدا کنیم. شرکت مقاوم سازی افزیر در زمینه ارائه پوشش های پلیمری متناسب با پروژه و با کیفیت بالا آماده خدمات رسانی می باشد. جهت دریافت قیمت خرید رزین وینیل استر برای لاینینگ مخازن با کارشناسان ما در افزیر در تماس باشید.
پیشنهاد برای مطالعه
مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف؛ از ابهامات تا ممنوعیت مسلح کردن دیوار با شبکه…
اهمیت عایقکاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایقکاری نما نهتنها از ساختمان در برابر آسیبهای…
آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمانسازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…
عایقهای نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایقهایی که برای جایگزینی با ایزوگام…
چرا عایق فونداسیون، پایهایترین نیاز هر ساختمان است؟ عایقکاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…
عایق رطوبتی حمام و سرویس بهداشتی؛ چرا اهمیت دارد؟ رطوبت مداوم و تماس مستقیم با…