پوشش‌های حفاظتی و آب بندی

رزین پلیمری پر کاربردترین رزین ترمیمی موجود!

رزین لاینینگ پلیمری یک پوشش رزینی دو جزئی است که به طور ایده‌آل برای استفاده در کاربردهایی مانند پوشش جانبی، بازسازی منهول و سایر کاربردهایی که به مواد بسیار مقاوم در برابر مواد شیمیایی نیاز دارند، مناسب است. اجزای رزین پلیمری به راحتی با هم مخلوط می شوند و ماده ای تشکیل می دهند که می تواند برای آغشته کردن سریع و آسان موادی مانند الیاف و فایبرگلاس استفاده شود. عمر محصول و زمان گیرش رزین لاینینگ پلیمری زمان زیادی را برای آغشته کردن و وارد کردن کامپوزیت در اختیار ما می گذارد و در عین حال ترمیم نهایی نسبتاً سریعی را برای کمک به کارایی کار فراهم می کند.

رزین لاینینگ های پلیمری چه ویژگی های منحصر به فردی دارند؟

رزین لاینینگ پلیمری ویژگی های بسیار منحصر به فردی دارد. در زیر آب به خوبی سفت می شود و در صورت وجود فشار کافی، حتی در صورت غوطه ور شدن به خوبی و کامل به مصالح ساختمانی سنتی می چسبد. همچنین از آنجایی دو جزء و مخلوط نهایی یا رزین سخت شده غیر قابل اشتعال هستند، خود خاموش شونده است.

رزین لاینینگ پلیمری هیچ بخار مضری از خود ساطع نمی کند و فقط یک بوی شیمیایی بسیار خفیف دارد. با استفاده از پرکننده های خاص مانند پشم شیشه خرد شده یا پودر کربن، می توان بسیار ضخیم بدون خطر افتادگی، روی سطوح عمودی اسپری شوند. زمان عمل آوری رزین ممکن است بین 15 تا 90 دقیقه تنظیم شود و زمان سخت شدن آن بین 1 تا 7 ساعت است.

به طور معمول از رزین های پلیمری کجا استفاده می کنند؟

– احیای منهول و چاه مرطوب
– پوشش جانبی
– پوشش های مقاوم در برابر مواد شیمیایی

چسب رزینی چیست ؟

چسب رزین چسبی است  از جنس رزین پلیمری که به دو صورت پودری و مایع موجود است. شکل پودری این نوع چسب را می توان به راحتی با آب مخلوط کرد، در حالی که شکل مایع معمولاً با یک کاتالیزور پودری بسته بندی می شود که قبل از استفاده باید آن را به مخلوط اضافه کنید.

برای اجرای چسب رزینی چه مواردی الزامی است و در کدام صنایع معمولا کاربرد دارند؟

مدت زمانی که طول می کشد تا چسب های رزین پلیمری سخت شوند، معمولاً حدود هشت تا ده ساعت است. هر چه دمای محیط بیشتر باشد، مدت زمان کمتری برای خشک شدن چسب است. چسب رزین پلیمری معمولاً در صنعت ساختمان استفاده می شود زیرا چسبندگی عالی را ایجاد می کند. از آنجایی که سخت شدن این نوع چسب بیشتر طول می کشد، استفاده از آن در کاربردهای نجاری، که معمولاً نوعی کار است که نیاز به تکمیل دقیق و بدون عجله دارد، ایده آل است. به غیر از چوب، چسب رزین پلیمری را می توان برای پانل های دیوار، پوشش های لاینینگ کف و میزها نیز استفاده کرد.

 

مقاومت شیمیایی رزین پلیمری در برابر انواع ماده خورنده

نیترات آمونیوم 50% هیدروکسید سدیم 40% بنزین، نفت سفید کاستیک ها سیکلو هگزانون
اسید کلریدریک 50% سدیم کلرید استون اسید استیک غلیظ تتراکلرید کربن
اسید سولفوریک 50% اسید نیتریک 50% فاضلاب شهری

 

انواع رزین های پلیمری و مدت زمان عمل آوری آنها در ضخامت ها و نوع عمل آوری متفاوت

نوع رزین نوع عمل آوری ضخامت
100mm 150mm 225mm 300mm
پلی استر عمل آوری محیطی 50min 40min 30min
عمل آوری در دمای بالا 100min+ 100min+ 100min+
اپوکسی عمل آوری گرم 30min 60min 50min 35-45min
اپوکسی با زمان کارایی بلند مدت عمل آوری در دمای بالا 100-170min 100-150min حدود100min
سیلیکات پلی اورتان عمل آوری محیطی 20min 15min 10min
وینیل استر عمل آوری در دمای بالا 100min+ 100min+ 100min+
اکو هیبرید عمل آوری در دمای بالا 100min+ 100min+ 100min+

انواع رزین پلیمری و کاربردهای آنها

رزین های پلی استر

رزین پلیمری پلی استر از واکنش اسیدهای آلی دوبازیک و الکل های پلی هیدریک به وجود می آیند. آنها بسیار انعطاف پذیر هستند و در برابر حرارت، مواد شیمیایی و شعله مقاومت عالی دارند. آنها معمولا کم هزینه هستند. آنها برای ساخت و ساز، لمینت، تعمیر خودکار پرکننده ها، چوب اسکی، میله های ماهیگیری، اجزای هواپیما و کشتی، پوشش ها، لوازم تزئینی و بطری ها استفاده می شوند.

رزین های فنولیک

رزین پلیمری فنولیک نوعی رزین ترموست هستند. آنها قوی، مقاوم در برابر حرارت و ضربه هستند و مقاومت بالایی در برابر خوردگی شیمیایی و نفوذ رطوبت دارند. آنها برای اشباع رزین، لنت ترمز، اجزای الکتریکی، ورقه ورقه، چسب های سیمان، چسب های باند شده و قالب ها استفاده می شوند.

رزین های آلکیدی

رزین‌ پلیمری آلکیدی، رزین‌های پلی استر ترموپلاستیک هستند که از گرم کردن الکل‌های پلی‌هیدریک با اسیدهای پلی‌بازیک ایجاد می‌شوند. آنها خواص الکتریکی و حرارتی عالی و مقاومت شیمیایی خوبی دارند. آنها کم هزینه هستند و برای عایق های الکتریکی، قطعات الکترونیکی، پرکننده های بتونه و رنگ استفاده می شوند.

رزین های پلی کربنات

رزین پلیمری پلی کربنات ترموپلاستیک هایی هستند که عموماً از بیسفنول A تولید می شوند. آنها دارای ضریب شکست بالا، پایداری الکتریکی و حرارتی، مقاومت در برابر لکه شدن هستند. آنها برای جایگزینی فلزات، کلاه ایمنی، لنزها، قطعات الکتریکی، فیلم عکاسی و عایق ها استفاده می شوند.

رزین های پلی آمید

رزین پلیمری پلی آمیدی حاوی یک گروه آمید به عنوان بخشی تکرار شونده از زنجیره های مولکولی خود هستند. آنها به راحتی قالب گیری، قوی و مقاوم و سبک وزن هستند. ضریب اصطکاک پایینی دارند و در برابر سایش و مواد شیمیایی مقاوم هستند. آنها برای یاتاقان های بدون روغن کاری، الیاف، چرخ دنده ها، بخیه ها، لاستیک ها، بند ساعت، بسته بندی و بطری ها استفاده می شوند.

رزین های پلی اورتان

رزین پلیمری پلی یورتان کوپلیمرهایی هستند که از اجزای پلی ال و ایزوسیانات تشکیل شده اند. آنها هنگام ترکیب با رزین های دیگر بسیار متنوع هستند و خاصیت ارتجاعی فیلم و چسبندگی بالایی به زیرلایه ها دارند. رزین های پلی یورتان نیز تعادل خوبی در ازدیاد طول و سختی دارند. از آنها برای عایق، الاستومرها، چسب ها و پوشش های مخازن استفاده می شود.

رزین های سیلیکونی

رزین‌ پلیمری سیلیکونی پایداری حرارتی خوبی دارند و انعطاف پذیر و آب گریز هستند. رزین پلیمری سیلیکونی به دلیل ساختار شبکه ای سه بعدی خود لایه های سختی را تشکیل می دهند. آنها برای لاستیک، ورقه ورقه ها، رزین های کپسول دار، کف زدا و کاربردهای مقاوم در برابر آب استفاده می شوند.

5/5 - (2 امتیاز)
به اشتراک بگذارید:
M.bakhshizade

مطالب اخیر

همه چیز درباره عایق رطوبتی دیوار؛ از انواع تا مزایا و روش‌های اجرا

چرا عایق رطوبتی دیوار مهم است؟ نکاتی برای جلوگیری از نفوذ رطوبت اهمیت استفاده از…

2 روز ago

عایق ساختمان چیست؟

عایق ساختمانی چیست و چرا اهمیت دارد؟ عایق ساختمانی مجموعه‌ای از مواد و روش‌هاست که…

2 روز ago

قیمت عایق کاری ساختمان چقدر است؟ عوامل مؤثر بر هزینه‌ها و نکات مهم

تعرفه عایق‌سازی ساختمان: هزینه‌ها را بشناسید و صرفه‌جویی کنید! عایق کاری ساختمان به‌عنوان راهکاری برای…

2 روز ago

آب بندی فشار منفی چیست؟

چگونه از نفوذ آب در شرایط فشار بالا جلوگیری کنیم؟ فشارهای وارده به ساختمان که…

1 هفته ago

آب بندی فشار مثبت چیست؟

آب بندی فشار مثبت بتن چیست؟ آب‌بندی بتن به مجموعه اقداماتی اطلاق می‌شود که با…

1 هفته ago

رفع ممنوعیت وال مش در ساختمان + دستورالعمل شهریور 1403

وال مش چیست و چرا به صنعت ساخت و ساز معرفی شد؟ اولین دلیل روی…

2 هفته ago