عایق رطوبتی پلیمری چیست؟ + صفر تا صد آن را بشناسید!

عایق رطوبتی پلیمری چیست؟ + صفر تا صد آن را بشناسید!

عایق بندی رطوبتی یکی از اقدامات ضروری در صنایع مختلف شناخته می شود که می تواند تاثیر بسزایی روی سلامت و دوام یک سازه و محیط داشته باشد. عایق های مختلفی برای عایق بندی رطوبتی مورد استفاده قرار می گیرند که هر کدام دارای جزئیات خاصی اند. عایق رطوبتی پلیمری، به عنوان یکی از متداول ترین انواع عایق های رطوبتی موجود در بازار شناخته می شد که پوشش یکنواخت، بدون نقص و در عین حال با دوام را روی سطوح مختلف به اجرا در می آورد. استفاده از این نوع عایق نه تنها می تواند تاثیر زیادی روی کاهش هزینه های عایق کاری در دراز مدت داشته باشد، بلکه نقش مهمی را در محافظت از محصول و سطح مورد نظر ایفا می کند. برای آشنایی بیشتر با عایق رطوبتی پلیمری، کاربردها و نحوه اجرای آن، در ادامه مقاله همراه ما باشید.

راهنمای مطالعه

عایق رطوبتی پلیمری چیست؟

عایق رطوبتی پلیمری همانطور که از نامش مشخص است، محصولی آب بند بر پایه پلیمر است. این نوع عایق در ساختار خود از زنجیره های پلیمری تشکیل شده و می تواند به صورت تک جزئی و دو جزئی و بر پایه آب در محیط های مختلف مورد استفاده قرار گیرد. زنجیره های پلیمری که در عایق رطوبتی به کار رفته اند، پوشش یکنواخت و بسیار عالی را به وجود می آورند و اجازه آسیب به شرایط محیطی را نمی دهند. این نوع عایق ها خود به چند مدل عایق دیگری تبدیل می شوند که هر کدام مشخصه های خاص خودشان را دارند. عایق های پلیمری به دلیل چسبندگی بسیار عالی، می توانند پوشش یکنواخت و غیر قابل نفوذ را در محیط به وجود آورند.

عایق رطوبتی پلیمری
عایق رطوبتی پلیمری چیست؟

مهمترین خواص و اثرات عایق رطوبتی پلیمری چیست؟

مهم ترین دلیل اجرای عایق رطوبتی پلیمری در فضاهای مختلف، عایق سازی محیط در برابر نفوذ رطوبت و آب است. با این حال خواص این عایق ها به این مورد محدود نمی شود و آن ها می توانند به عنوان پوششی یکنواخت و محافظت کننده روی تجهیزات، تاسیسات و همچنین لوله های انتقال دهنده مایعات مختلف مورد استفاده قرار گیرند. یکی از خواص این عایق ها، مقاوم سازی سطوح در برابر نفوذ مواد شیمیایی است. از این رو در صنایعی که تاسیسات و تجهیزات در معرض مواد شیمیایی، اسیدی و قلیایی قرار دارند، استفاده از عایق پلیمری رطوبتی می تواند مزایای متعددی را به همراه داشته باشد.
عایق های رطوبتی پلیمری تک جزئی و دو جزئی در صورت اجرا با ضخامت بالا، می تواند به عنوان یک عایق حرارتی و صوتی نیز مورد استفاده قرار گیرد. در واقع با اجرای این نوع عایق، میزان انتقال حرارت کاهش پیدا می کند و دمای هوای داخل محیط حفظ خواهد شد. علاوه بر این، اگر این نوع عایق با ضخامت مناسب اجرا شود، می تواند مانند عایق صوتی انتقال صوت را در محیط به حداقل برساند. ساختار مناسب عایق رطوبتی پلیمری به همراه ویژگی ها و خواص ذکر شده آن باعث شده تا بتوان این عایق را در محیط های مختلفی مورد استفاده قرار داد.

مهمترین دلایل استفاده از عایق رطوبتی پلیمری دو جزیی چیست؟

هدف استفاده از عایق رطوبتی پلیمری دو جزئی، مقاوم سازی سطوح در برابر نفوذ آب و رطوبت است. این عایق ها، پوششی یکنواخت را روی سطوح به وجود می آورند که اجازه نفوذ رطوبت را به سطح زیرین نمی دهند. از این جهت زمانی که از این نوع عایق به عنوان لایه پوششی استفاده می کنید، متوجه تاثیر آن خواهید شد. عایق های رطوبتی پلیمری دو جزئی، می توانند با هدف افزایش مقاومت سطح در برابر نفوذ آب و رطوبت، جلوگیری از آسیب دیدگی سطح و همچنین افزایش مقاومت محیط در برابر مواد شیمیایی مورد استفاده قرار گیرند. با توجه به خواص و ویژگی های این نوع عایق، آن به عنوان یک محصول عالی با پوشش دهی یکنواخت و بدون نقص در صنایع مختلف نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

مهمترین ویژگی‌ های عایق رطوبتی پلیمری

به کار رفتن زنجیره های پلیمری در عایق های رطوبتی باعث افزایش مقاومت آن ها در برابر فشار، تغییرات دمایی، شرایط آب و هوایی و محیط های اسیدی و بازی می شود. این عایق ها به دلیل دارا بودن ویژگی های زیر، در محیط ها و پروژه های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد.

  • تحمل فشار بالا: عایق رطوبتی پلیمری می تواند فشار بالا و در حدود 7 اتمسفر را تحمل کند. از این رو اجرای این نوع عایق به عنوان لایه پوششی داخلی در معرض آب و سیالات پر فشار می تواند راه حلی کارآمد و مناسب باشد.
  • مقاوم در برابر نور خورشید: عایق رطوبتی پلیمری مقاومت بالایی در برابر نور خورشید دارد و به راحتی تحت تاثیر نور خورشید و اشعه UV آن قرار نمی گیرد. علاوه بر این، این عایق گرمای نور خورشید را به خود جذب نکرده و باعث افزایش دوام محیط نمی شود.
  • بدون ترک خوردگی و آسیب دیدگی: عایق رطوبتی پلیمری مقاومت بسیار بالایی در برابر ترک خوردگی دارد و می تواند در مقابل آسیب دیدگی استحکام بسیار خوبی داشته باشد. با وجود عملکرد مناسب این نوع عایق، نگرانی از بابت آسیب آن در محیط های مختلف وجود ندارد.
  • امکان ترمیم سریع: عایق های رطوبتی پلیمری حتی در صورت آسیب، ترک خوردگی و وجود شیار و خلل و فرج ها، امکان ترمیم سریع و فوری را فراهم می کنند. از این جهت برخلاف عایق های سنتی، می توان آن ها را در محیط های حساس نیز به اجرا در آورد.
  • دارای دوام بسیار بالا: دوام و طول عمر عایق رطوبتی پلیمری بسیار بالا است. به گونه ای که می توان این نوع عایق را تا سال ها بدون هیچ آسیبی در محیط به اجرا در آورد و از عملکرد مناسب آن بهره مند شد. استحکام و دوام بالای این نوع عایق، یکی از مهم ترین مزایای آن محسوب می شود.
  • اتصال دهنده بسیار عالی: عایق های رطوبتی پلیمری به دلیل چسبندگی بسیار بالایی که دارند، می توانند به عنوان اتصال دهنده بسیار عالی به لایه بتن قدیمی به جدید شناخته شوند. علاوه بر این، این عایق ها به دلیل چسبندگی بالا روی انواع سطوح قابل اجرا هستند.
  • مقاوم در برابر سرما و گرما: سرما و گرما و اختلاف دمایی ممکن است روی برخی از عایق ها تاثیرگذار باشد؛ اما عایق رطوبتی پلیمری در برابر سرما و گرما مقاومت خوبی از خود نشان می دهد و دچار ترک خوردگی و آسیب در اثر تغییرات دمایی نخواهد شد.
  • سازگاری با محیط زیست و بدون بو: به دلیل اینکه عایق های رطوبتی پلیمری بر پایه آب تولید شده اند، سازگاری بسیار بالایی با محیط زیست دارند و به سلامت انسان آسیبی وارد نمی کنند. این عایق ها، کاملا بدون بو هستند که این موضوع یکی از بزرگ ترین مزیت های آن ها برای اجرا در محیط های سربسته شناخته می شود.

انواع عایق رطوبتی پلیمری کدام است؟

عایق رطوبتی پلیمری یکی از بهترین انواع عایق های رطوبتی است که پس از اجرا زنجیره پلیمری مقاوم را به وجود می آورد. این عایق ها به دلیل داشتن پلیمر، می توانند دوام و عملکرد خود را در محیط های مختلف حفظ نمایند. بسته به ترکیبات تشکیل دهنده، عایق های رطوبتی پلیمری را می توان به سه دسته زیر تقسیم بندی نمود:

  • عایق پلیمری رطوبتی نانو

عایق پلیمری رطوبتی نانو نسل جدیدی از انواع عایق های پلیمری است که بر پایه نانو تولید شده و ساختار بسیار مقاوم و یکنواختی را در محیط به وجود می آورد. این محصولات در مقیاس ریزمولکولی تولید می شوند و یک سطح پوششی یکنواخت و غیر قابل نفوذ را به لطف به کار رفتن مولکول های ریز روی سطح به وجود می آورند. استفاده از عایق پلیمری رطوبتی نانو پایه آب، بدون آسیب به محیط زیست بوده و هیچ ضرری را برای انسان به همراه ندارد. این عایق ها قابلیت تولید در رنگ های شفاف، سفید و رنگ بندی های مختلف دیگر دارند. می توان آن ها را برای پوشش دهی نما، پشت بام، فضاهای داخلی و خارجی مورد استفاده قرار داد.

عایق رطوبتی پلیمری از نوع نانو
عایق پلیمری رطوبتی نانو
  • عایق پلیمری رطوبتی سفید

یکی از انواع عایق های رطوبتی تک جزئی موجود در بازار، عایق پلیمری رطوبتی سفید است. این نوع عایق بر پایه آب تولید شده و دارای رنگ سفید است. اجرای این نوع عایق در سطوح مختلفی که در معرض نور خورشید قرار دارند، می تواند اهمیت بسیار زیادی را به همراه داشته باشد. به گونه ای که مقاومت سطوح را در برابر نور خورشید افزایش داده و اجازه جذب گرمای خورشید را نمی دهد. به طور مثال، اجرای عایق رطوبتی پلیمری سفید در پشت بام باعث کاهش گرمای جذب شده در ساختمان خواهد شد. این موضوع اجرای این نوع عایق را در شرایط آب و هوایی گرم و سخت مفیدتر می کند.

پوشش عایق پلیمری رطوبتی سفید در بام
عایق پلیمری رطوبتی سفید
  • عایق رطوبتی پلیمری- سیمانی (دو جزیی)

عایق رطوبتی پلیمری – سیمانی یکی از پرفروش ترین انواع عایق های رطوبتی پلیمری است که می تواند به صورت دو جزئی در محیط اجرا شود. این نوع عایق از ترکیب جزء اولین رزین های اکریلیک و جزء دوم سیمان تولید می شود. ترکیب این دو جزء با یکدیگر باعث تشکیل ساختار پلیمری روی سطح شده و می تواند باعث آب بندی و عایق بندی بسیار حرفه ای شود. دو جزئی بودن این عایق، ساختار آن را مقاوم تر و چسبنده تر می کند. به کار رفتن سیمان در این عایق باعث شده تا چسبندگی آن در محیط های مختلف چندین برابر بهبود پیدا کند و بتوان شاهد دوام و ماندگاری بسیار بالایی در محیط بود.

پوشش عایق رطوبتی پلیمری سیمانی
عایق رطوبتی پلیمری سیمانی(دو جزئی)

آببندی و عایق کاری کلیه سطوح ارزانتر از ایزوگام بدون نیاز به حرارت با عایق رطوبتی پلیمری

ایزوگام و قیرگونی دو روش برای عایق بندی رطوبتی هستند که می توانند ساختار مناسب و یکنواختی را در محیط به وجود آورند. با وجود اینکه همچنان از ایزوگام برای عایق بندی رطوبتی در پشت بام ها استفاده می شود، مشخص شده که این محصولات دارای نقاط ضعف و معایب زیادی هستند که یکی از بزرگ ترین آن ها، نیاز به حرارت بسیار بالا برای اجرای این محصولات می باشد. پیچیدگی اجرای آب بندی با ایزوگام به دلیل نیاز به حرارت چندین برابر افزایش پیدا کرده است و این موضوع می تواند باعث افزایش قیمت تمام شدن این محصولات نیز شود.

آب بندی و عایق کاری با عایق رطوبتی پلیمری می تواند عایق کاری را به صورت ارزان تر و با هزینه کمتر انجام دهد. به گونه ای که نیازی به اجرای حرارت نبوده و می توان با روش سرد، محصولات عایق بندی را به اجرا در آورد. در کنار قیمت تمام شده پایین برای اجرای عایق رطوبتی پلیمری، این نوع عایق دوام و طول عمر مفید بسیار بیشتری نسبت به سایر عایق های موجود در بازار دارد و ترمیم پذیر نیز هست. از این رو در مقایسه با ایزوگام، این عایق عمر مفید بیشتری را از خود نشان داده و در دراز مدت نیز مقرون به صرفه تر است.

تفاوت عایق رطوبتی پلیمری و لاستیک مایع چیست؟

عایق رطوبتی پلیمری محصولی است که می تواند به صورت تک جزئی و دو جزئی تولید شود؛ اما لاستیک مایع کاملا دو جزئی است. لاستیک مایع از الاستومرهای مصنوعی و رزین های مخصوص تولید شده است و برخلاف عایق پلیمری که دارای پلیمر و زنجیره های مرتبط با آن است، به صورت پلاستیکی تولید می شود. خاصیت کشسانی لاستیک های مایع بسیار بالا بوده و در حدود 300 الی 700 درصد است؛ اما عایق های رطوبتی پلیمری دارای خاصیت کشسانی کمتری است. هم عایق رطوبتی پلیمری و هم لاستیک مایع هر دو به شکل مایع هستند و پس از اجرا در محیط می توانند یک لایه خشک و سفت را به وجود آورند؛ اما قابلیت انعطاف پذیری که لاستیک مایع دارد بیشتر از عایق رطوبتی پلیمری است. در مقایسه این دو عایق با یکدیگر، هر دو خاصیت آب بندی خوبی را در سطوح به وجود می آورند، اما هدف استفاده از آن ها در محیط های مختلف متفاوت است.

مـوارد کـاربرد عایق رطوبتی پلیمری کدام است؟

عایق های رطوبتی پلیمری نسل جدیدی از انواع عایق های رطوبتی اند که می توانند برای پوشش دادن سطوح مختلف با هدف آب بندی و جلوگیری از نفوذ آب و سیالات مورد استفاده قرار گیرند. با توجه به ویژگی های این نوع عایق و مقاومتی که در برابر تغییرات آب و هوایی، مواد شیمیایی، فشارهای بالا و همچنین ترک خوردگی دارد، می توان آن را در محیط های مختلفی مورد استفاده قرار داد. از جمله کاربردهای متنوع عایق پلیمری رطوبتی می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • آب بندی و عایق کاری رطوبتی رطوبتی مخازن ذخیره، تصفیه خانه و….
  • آب بندی و عایق کاری رطوبتی سطوح سازه‌ های بتنی آبی
  • آب بندی و عایق کاری رطوبتی نمای ساختمان
  • آب بندی و عایق کاری رطوبتی استخر و حوضچه ها
  • آب بندی و عایق کاری رطوبتی پشت بام
  • آب بندی و عایق کاری رطوبتی فشار منفی چاله آسانسور
  • آب بندی و عایق کاری رطوبتی حمام و سرویس بهداشتی

آب بندی و عایق کاری رطوبتی مخازن ذخیره آب آشامیدنی و فاضلاب، سپتیک تانک‌ها و تصفیه‌خانه‌ با عایق رطوبتی پلیمری

در مخازن ذخیره کننده آب آشامیدنی و فاضلاب، سپتیک تانک ها، تصفیه خانه ها و …، نفوذ آب و سیالات مختلف می تواند باعث آسیب جدی به این مخازن شود و مشکلات بسیار زیادی را به وجود آورد. یکی از مهم ترین دلایل آسیب به این مخازن و تانک ها، مواد شیمیایی هستند که در آب جاری اند و باعث آسیب جدی به ساختار آن می شوند. با خرابی مخازن آب، احتمال نفوذ رطوبت و همچنین هدر رفت مواد شیمیایی که وجود آن ها در مخازن ضروری است، وجود دارد.

عایق رطوبتی پلیمری به عنوان یک لایه پوشش دهنده با تحمل فشار بالا، می تواند برای مخازن ذخیره آب آشامیدنی، تاسیسات فاضلابی، سپتیک تانک ها و تصفیه خانه ها مورد استفاده قرار گیرد. این عایق پوشش یکنواخت و غیر قابل نفوذ در برابر مواد شیمیایی را به وجود می آورد. امکان تغییر رنگ و ضخامت برای اجرای این عایق ها در محیط های ذکر شده وجود دارد. هم می توان عایق رطوبتی پلیمری را در داخل مخازن و به عنوان لایه آب بندی داخلی و هم برای خارج مخازن به عنوان لایه آب بندی و عایق کاری استفاده کرد. این نوع عایق می تواند برای مخازن ذخیره آب آشامیدنی و تصفیه خانه ها انتخاب بسیار خوبی باشد؛ چرا که کاملا بهداشتی بوده و از رشد جلبک و خزه جلوگیری می کند.

عایق کاری رطوبتی مخازن ذخیره آب
آب بندی و عایق کاری رطوبتی مخازن ذخیره آب آشامیدنی

اجرای آب بندی و عایق کاری سازه‌ های بتنی آبی مانند تونل‌ها کانال‌ها و خطوط انتقال آب با عایق رطوبتی پلیمری

سازه های بتنی آبی در معرض آب و مواد شیمیایی مختلفی قرار می گیرند که همین موضوع باعث تخریب و خرابی آن ها در طول زمان می شود. اجرای آب بندی و عایق کاری با عایق رطوبتی پلیمری می تواند تاثیر زیادی روی افزایش مقاومت این سازه های بتنی آبی مانند تونل ها، کانال ها و خطوط انتقال آب داشته باشد. این سازه ها تحت تاثیر فشار زیادی از سیالات و آب قرار می گیرند و طبیعتا اگر نتوانند فشار بالایی را تحمل کنند، به راحتی دچار آسیب و تخریب می شوند.

اجرای عایق پلیمری به عنوان لایه ای آب بند برای این سازه ها باعث می شود تا مقاومت تونل ها، کانال ها و خطوط انتقال آب افزایش پیدا کند. این نوع عایق مقاوم در برابر مواد شیمیایی، میکروارگانیسم ها و رشد خزه و جلبک نیز هست. از این رو می توان برای حفظ سلامت آب های آشامیدنی نیز از این نوع عایق استفاده کرد و شاهد عملکرد مناسب آن بود. این لایه پوشش دهنده، می تواند استحکام بسیار خوبی را در سطوح مختلف به وجود آورد و این موضوع یکی از بزرگ ترین مزیت های آن برای اجرا محسوب می شود.

جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به داخل ساختمان با اجرای عایق رطوبتی پلیمری

در ساختمان های مسکونی، تجاری و اداری استفاده از عایق به عنوان یک لایه آب بند برای جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت اهمیت بسیار زیادی دارد. چرا که رطوبت می تواند به عنوان اصلی ترین عامل مخرب در ساختمان ها شناخته شود که به راحتی باعث آسیب به لایه های مختلف ساختمان و حتی تخریب می شود. چندین سال است که اجرای لایه آب بند مانند ایزوگام در پشت بام ها رواج دارد و این بدان معناست که اهمیت اجرای این نوع عایق درک شده است؛ با این حال نقاط ضعف ایزوگام باعث شده تا عایق رطوبتی پلیمری انتخاب بهتری برای عایق کاری ساختمان ها باشد. علاوه بر این، امکان اجرای ایزوگام به عنوان یک پوشش یکنواخت روی نما وجود ندارد و باید حتما از سایر عایق ها بدین منظور استفاده کرد.

برای جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به داخل ساختمان، باید به فکر اجرای عایق رطوبتی پلیمری بود. این نوع عایق می تواند برای فونداسیون و عایق کاری پی، آب بندی نما، عایق رطوبتی پشت بام و هر فضای دیگری در ساختمان که نیاز به عایق کاری دارد، مانند سرویس بهداشتی و حمام مورد استفاده قرار گیرد. مزیت این نوع عایق، امکان اجرای آن با رنگ بندی مختلف و یا به صورت شفاف است و همین موضوع زیبایی اجرای این عایق را چندین برابر می کند.

چگونه می توان از نشتی و خروج آب از استخر و حوضچه ها با عایق رطوبتی پلیمری جلوگیری کرد؟

نشتی آب استخر و حوضچه ها ضمن اینکه می تواند به سازه آسیب بسیار زیادی وارد کند، باعث هدررفت آب و مواد شیمیایی مانند کلر می شود. استفاده از عایق رطوبتی پلیمری به عنوان یکی از لایه های پوشش دهنده در استخر و حوضچه می تواند مزایای زیادی را به همراه داشته باشد. این عایق اجازه خروج آب از استخر و حوضچه ها را نمی دهد و باعث عایق بندی و آب بندی بسیار حرفه ای خواهد شد. پوشش یکنواخت و غیر قابل نفوذ حوضچه ها و استخرها با عایق رطوبتی پلیمری باعث می شود که نشتی به حداقل برسد، از هدررفت آب و مواد شیمیایی داخل آن جلوگیری کرد و در عین حال شاهد حفظ دمای دمای آب استخر و حوضچه ها نیز بود.

آب بندی و عایق کاری پشت بام بدون ایزوگام و با عایق رطوبتی پلیمری

فضای پشت بام، فضایی است که معمولا با تجمع آب مواجه می شود. نفوذ آب به لایه های زیرین در پشت بام می تواند باعث تخریب سقف، نم زدگی سایر بخش های ساختمان و … شود. آب بندی و عایق کاری پشت بام یکی از مهم ترین اقداماتی است که باید انجام داد که در گذشته با ایزوگام انجام می شد. اما ایزوگام گرمای خورشید را به خود جذب می کرد و باعث گرم شدن ساختمان می شد. در عین حال، ایزوگام در برابر اشعه UV خورشید مقاومت بالایی نداشت و به مرور زمان دچار ترک خوردگی و آسیب می گردید. عایق رطوبتی پلیمری که با روش سرد در پشت بام اجرا می شود، جایگزین بسیار بهتری برای ایزوگام در پشت بام ها است. این نوع عایق مقاومت بالایی در برابر نور خورشید، نفوذ رطوبت و آب، تغییرات دمایی و ترک خوردگی دارد.

آب بندی و عایق کاری رطوبتی چاله آسانسور با عایق رطوبتی پلیمری جایگزین عایق های سنتی

چاله های آسانسور از تجهیزات مختلفی تشکیل شده اند که معمولا از جنس فلز هستند و در برابر رطوبت حساسیت بسیار بالایی را از خود نشان می دهند. استفاده از عایق رطوبتی پلیمری به عنوان جایگزین عالی برای عایق های سنتی در چاله های آسانسور اهمیت بسیار زیادی دارد. چرا که ایزوگام نمی تواند فشار منفی را در چاله های آسانسور تحمل کند و این موضوع باعث تخریب آن در دراز مدت می شود. اما عایق رطوبتی پلیمری قادر به تحمل فشار منفی بوده و این موضوع باعث افزایش دوام آن در چاله های آسانسور می گردد. برای جلوگیری از هر گونه تخریب و آسیب در محیط های ذکر شده، لازم است که آب بندی و عایق کاری رطوبتی چاله آسانسور با بهترین عایق های رطوبتی انجام شود.

استفاده از عایق رطوبتی پلیمری جهت عایق کاری رطوبتی و آب بندی حمام و سرویس بهداشتی

حمام و سرویس بهداشتی مکان هایی هستند که به شدت در معرض رطوبت و آب قرار می گیرند. تخریب جداره های دیوار حمام و سرویس بهداشتی باعث شده تا بسیاری از افراد نیاز به اجرای عایق رطوبتی را در سرویس بهداشتی و حمام درک کنند. خوشبختانه، عایق رطوبتی پلیمری می تواند برای عایق کاری رطوبتی و آب بندی حمام و سرویس بهداشتی یک انتخاب بسیار عالی باشد. عایق های پایه سیمانی می توانند به عنوان ملات برای اجرای کاشی و سرامیک در این محیط ها استفاده شوند و سایر عایق های پلیمری نیز پوشش یکنواخت را روی سطوح مختلف با جنس های متفاوت حمام و سرویس بهداشتی به وجود می آورد. با عایق کاری سرویس بهداشتی و حمام، دیگر نیازی به نگرانی از بابت نشتی آب و نم زدگی دیوار و سقف زیرین نیست.

عایق رطوبتی پلیمری چگونه در سطوح مختلف اجرا می شود؟

اجرای عایق رطوبتی پلیمری نیازمند توجه به جنس زیرلایه و همچنین شرایط محیطی است. میزان مصرف عایق رطوبتی پلیمری بر اساس سطح زیرکار می تواند بین 1 تا 1.5 کیلوگرم به ازای هر متر مربع باشد. در صورت نیاز به اجرای این نوع عایق روی بسترهای بتنی و سیمانی، باید اجازه دهید حداقل 28 روز از عمر آن ها گذشته باشد. با در نظر داشتن این موارد، می توانید طبق مراحل زیر این نوع عایق ها را اجرا کنید.

آماده سازی بستر

یکی از مهم ترین اقداماتی که باید برای اجرای عایق رطوبتی پلیمری انجام دهید، آماده سازی بستر است. لازم است که سطح زیر کار اعم از بتنی و سیمانی، تمیز و بدون ترک خوردگی، رنگ، چربی و گرد و غبار باشند. در این مرحله می توان بسته به عمق، از ترمیم کننده های بتن پایه سیمانی ویژه الیاف دار با پایه های سیمانی و اپوکسی استفاده نمود. همچنین می توان برای جلوگیری از هر گونه نشتی، محصولات دیگری را به عنوان ضد آب قبل از اجرای این عایق استفاده نمایید.

آماده سازی عایق

در صورت تک جزئی بودن عایق رطوبتی پلیمری، ترکیب آن با نسبت مشخصی از آب کافیست؛ اما در صورت دو جزئی بودن لازم است که جزء اول و دوم با نسبت مشخصی با یکدیگر ترکیب شوند. بهتر است که ترکیب این دو جزء با دور متوسط میکسر انجام شود. به گونه ای که می توانید از میکسر الکتریکی با سرعت 500 دور در دقیقه برای 3 الی 5 دقیقه استفاده نمایید تا پوشش یکدست، همگن و بدون توده ایجاد شود. این مخلوط تهیه شده باید در عرض 60 الی 90 دقیقه پس از تولید اجرا شود.

اجرای عایق رطوبتی پلیمری

پس از آماده سازی سطح زیر کار و عایق، لازم است که عایق رطوبتی پلیمری اجرا شود. برای این کار، باید ضخامت 2 میلی متر را برای اجرای این نوع عایق به صورت یک یا چند لایه در نظر گرفت. لایه اول از عایق را می توان با قلمو، ماله، اسپری و غلتک به اجرا در آورد. پس از سخت شدن لایه اول که معمولا بین 3 الی 5 ساعت طول می کشد، می توان لایه دوم را به اجرا در آورد. برای افزایش مقاومت سطح، توصیه می شود که پوشش آب بند را با مش فایبرگلاس و مقاوم در برابر قلیا، تسلیح نمایید. به گونه ای که در میان دو لایه، یک لایه از این الیاف را پهن کنید.

عمل آوری

در گام نهایی برای رسیدن به کورینگ، لازم است که پوشش آب بندی پلیمری دو جزئی سیمانی را مانند هر سطح سیمانی دیگر با اسپری آب شیرین و مه پاش نگهداری نمایید. در صورت اجرای عایق رطوبتی پلیمری تک جزئی، به نحوه عمل آوری آن محصول توجه داشته باشید.

قیمت اجرای عایق رطوبتی پلیمری چقدر است؟

عایق رطوبتی پلیمری خود به انواع مختلفی تقسیم بندی می شود و هزینه خرید هر کدام از این عایق ها با یکدیگر متفاوت است. قیمت اجرای عایق رطوبتی پلیمری بسته به نوع عایق می تواند متفاوت باشد. ضمن اینکه شرایط سطح و میزان عایق مورد نیاز برای اجرا نیز عوامل دخیل مهمی برای تعیین قیمت اجرای عایق رطوبتی پلیمری هستند. جهت مشاوره و خرید عایق رطوبتی پلیمری می توانید با مشاوران فروش عایق رطوبتی افزیر در تماس باشید تا قیمت دقیق اجرا و خرید این نوع عایق ها را به شما اعلام نمایند.

کلام پایانی

در این مقاله در مورد عایق رطوبتی پلیمری و کاربرد آن صحبت کردیم. این نوع عایق که در سه نوع نانو، سفید و دو جزئی سیمانی و پلیمری مورد استفاده قرار می گیرد؛ می تواند تاثیر بسیار زیادی روی آب بندی و جلوگیری از نفوذ آب در محیط داشته باشد. این عایق ها را می توان در چند مرحله و به سادگی در محیط به اجرا در آورد.

 

سوالات متداول

 

عایق رطوبتی پلیمری، ماده‌ای است که برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به سازه‌ها استفاده می‌شود. این نوع عایق معمولاً از پلیمرهای با خاصیت انعطاف‌پذیری و چسبندگی بالا تولید می‌شود و می‌تواند بر روی سطوح مختلف اجرا شود.

از جمله مزایای این نوع عایق‌ها می‌توان به مقاومت در برابر شرایط جوی، انعطاف‌پذیری، نصب آسان و قابلیت اجرای سریع اشاره کرد. همچنین، این عایق‌ها معمولاً در برابر اشعه UV و مواد شیمیایی نیز مقاوم هستند.

بله، یکی از معایب این نوع عایق‌ها، هزینه بالاتر نسبت به برخی عایق‌های سنتی است. همچنین، در صورت عدم اجرای صحیح، ممکن است عملکرد مطلوبی نداشته باشد.

نصب این عایق‌ها معمولاً شامل آماده‌سازی سطح، اعمال پرایمر (در صورت نیاز)، و سپس پوشش‌دهی با عایق پلیمری است. دقت در اجرا و رعایت زمان خشک شدن بسیار حائز اهمیت است.

عایق رطوبتی پلیمری برای استفاده در محیط‌های مرطوب مانند زیرزمین‌ها، حمام‌ها، و آشپزخانه‌ها مناسب است. همچنین می‌توان از آن در سطوح خارجی و داخلی ساختمان، مانند سقف‌ها و دیوارها، بهره برد.
5/5 - (1 امتیاز)
به اشتراک بگذارید:
تیم تحریریه افزیر

این محتوا توسط تیم مجرب تولید محتوا افزیر تولید و منتشر شده است.

پرسش و پاسخ


بدون دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Insert math as
Block
Inline
Additional settings
Formula color
Text color
#333333
Type math using LaTeX
Preview
\({}\)
Nothing to preview
Insert