بهترین کفپوش ها کدامند،کفپوش پلی اورتان یا اپوکسی؟

کفپوش‌ المان جدایی ناپذیر هر فضای ساختمانی است، زیرا افراد بر روی کف پوش‌ها راه می‌روند و فعالیت دارند، انواع وسایل اعم از وسایل ساده داخل خانه مسکونی گرفته تا تجهیزات سنگین کارخانه‌ای روی آن قرار می‌گیرند، در کارخانه ها ممکن است مایعات خطرناک با سطح کفپوش‌ها تماس داشته باشند و بسیاری از موارد دیگر که کفپوش ها در سازه را برای کاربران با اهمیت ساخته است. خیلی مهم است که مثلاً در یک مرکز صنعتی تولید مواد غذایی از چه نوع عایق سازی کف با چه مصالحی استفاده‌ شده باشد. کفپوش اپوکسی و حتی کفپوش پلی یورتان نمونه‌های تخصصی از کف سازی های حرفه‌ای مناسب فضاهای صنعتی هستند.
کفپوش اپوکسی و یا پلی یورتان معمولاً برای کف سازی عایق کاری شده کارخانه‌های صنایع غذایی استفاده می‌شوند. در سیر فعالیت‌های پرمشغله‌ی کارخانه‌ها کف سالن‌های تولید دائماً در معرض ضربه‌های فیزیکی، بارگذاری‌های نقطه‌ای و ترافیک زیادی از انواع تجهیزات مانند چرخ‌دستی‌ها و یا لیفتراک ها برای حمل پالت‌های سنگین قرار می گیرند. همه این عوامل می‌توانند باعث تخریب کف‌سازی سالن‌های تولید شوند. اگر پوشش کار شده بیش‌ از حد نازک باشد، قطعاً نمی‌تواند در مقابل این اندازه بار فیزیکی فرسایشی دوام بیاورد. در نهایت کف تخریب‌ شده دارای ترک‌های بسیاری است که به‌ سختی تمیز می‌شوند و خطر تجمع باکتری‌های ناخواسته را افزایش می‌دهند. چنین شرایطی به هیچ حالت مناسب کارخانه‌های صنایع غذایی و دارویی نیست.

برای جلوگیری از چنین مشکلاتی نیاز به کف سازی‌های مقاوم با سطح نفوذناپذیری بالا داریم. کفپوش اپوکسی و یا کفپوش پلی یورتان از بهترین سیستم‌های کف‌سازی در چنین فضاهایی هستند. اگر چه هر دو نوع کف‌سازی را پاره ای از اوقات به ‌عنوان یک محصول معرفی می‌کنند؛ اما در عمل این دو سیستم دو ساختار متفاوت از مواد پلیمری هستند که ویژگی‌های فنی متمایزی نیز دارند.
اجرای کفپوش اپوکسی و حتی پلی یورتان در سطح بناهای صنعتی متداول است. اما برای طراحی ساختار مناسب با کف‌سازی کاملاً حرفه‌ای لازم است تا درک فنی مناسب از کفپوش اپوکسی و پلی یورتان داشته باشید. در این مقاله قصد داریم به تفاوت‌های این دو نوع کفپوش پلیمری و بیان ویژگی‌های تخصصی هر کدام همراه با مقایسه فنی قابلیت‌های هر کدام بپردازیم.

هزینه اجرای کفپوش اپوکسی و پلی یورتان چه مقدار است؟

هزینه اجرای کفپوش پلی یورتان در مقایسه با کفپوش اپوکسی بالاتر است. اما از آنجا که ساختار مقاوم‌تری است و شرایط نگهداری ساده‌تری دارد، استفاده از کفپوش پلی یورتان در درازمدت مقرون ‌به ‌صرفه‌تر می‌باشد. طول عمر مفید کفپوش پلی یورتان تقریباً دو برابر کفپوش اپوکسی است. لذا می‌تواند تا ده سال عملکرد عالی و بدون نقص داشته باشد. در عین ‌حال می‌توانیم قابلیت‌های ضد سایش و ضد ضربه‌پذیری کفپوش پلی یورتان را ارتقا بخشیم که در این ‌صورت طول عمر مفید آنها بسیار افزایش پیدا می‌کند. اگر بخواهیم یک مقایسه کلی از هزینه‌ها و قیمت کفپوش پلی یورتان و قیمت کفپوش اپوکسی داشته باشیم باید اشاره کرد که قیمت کفپوش پلی یورتان بالاتر است. اما از هزینه‌های نگهداری کمتری برخوردار است.

مقاومت فیزیکی این دو کفپوش پلیمری چگونه است؟

در یک نگاه کلی مقاومت کفپوش اپوکسی در مقابل اسیدهای آلی کم است. اسیدهای آلی از ترکیبات متداول در صنایع غذایی هستند که می‌توانند تهدیدی دائمی برای کفپوش‌های کارخانه‌های صنایع غذایی برای شرایط بهینه کفپوش‌های اپوکسی باشند. اما در مقابل کفپوش پلی یورتان سطح مقاومتی عالی در مقابل هر نوع خوردگی اسیدها، مواد معدنی، ترکیبات قلیایی و حتی حلال‌ها دارد. لذا در این مقایسه ساده قابلیت‌های فیزیکی و مقاومت شیمیایی کفپوش پلی یورتان بالاتر از کفپوش اپوکسی است.

مقاومت حرارتی این نوع کفپوش های پلیمری چگونه است؟

کفپوش پلی یورتان در مقابل گرمای زیاد، سرمای زیاد و حتی تنش‌های سنگین حرارتی کاملاً مقاوم است. در مقابل ساختارهای اپوکسی دارای سطوح سفت تری به نسبت پلی یورتان می‌باشند. تا جاییکه با قرار گرفتن در معرض تنش‌های حرارتی مانند نوسان گرما می‌توانند همراه بستر بتنی جابجا شوند. برای مثال، مقاومت حرارتی پوشش استاندارد اپوکسی 100 درصد جامد دو بسته‌ای مقدار 65 درجه سانتی‌گراد است. اما برخی از سیستم‌های کف‌سازی پلی یورتان می‌توانند تا 120 درجه افزایش حرارت بتن را تحمل کنند.
مقاومت در مقابل شوک حرارتی مزیت بزرگی برای کف‌سازی سالن‌های غذایی و تولید نوشیدنی است. چرا که تغییرات شدید دما در این فضاها اغلب به ‌صورت روزانه اتفاق می‌افتد. به ‌عنوان مثال می‌توانید مراحل شستشو با بخار در سالن‌های تولید غذا و نوشیدنی را تصور کنید. استریل با بخار داغ جریان عادی در صنایع غذایی است که دائماً باعث شوک حرارتی اعضای سازه خصوصاً کف اتاق می‌شود. در موارد دیگر گاهاً شاهد ریخته شدن مواد داغ از فرایندهای تولید مواد غذایی بر روی کف سالن‌های صنعتی هستیم. به ‌این ‌ترتیب شوک حرارتی جریانی پیوسته در صنایع غذایی است و برای تقابل با آن سیستم‌های کف‌سازی پلی یورتان عملکرد بهتری دارند.

مقایسه کلی کفپوش اپوکسی در مقابل کفپوش پلی یورتان

کفپوش‌های پلی یورتان در مقایسه با کفپوش اپوکسی ساختارهای نرم‌تر و الاستیک تری هستند. در عین ‌حال از مقاومت بهتری در مقابل خراشیدگی برخوردار می‌باشند. این قابلیت ضد خراش کفپوش پلی یورتان مناسب فضاهایی با ترافیک زیاد مانند پارکینگ‌های چند طبقه است.
در یک نگاه کلی کیفیت اجرای کفپوش پلی یورتان به نسبت از پوشش‌های اپوکسی بیشتر است. لذا استفاده از کفپوش پلی یورتان برای کارخانجات فرآوری مواد غذایی مانند تولید شیر، لبنیات، پنیر و… مناسب‌تر است. زیرا کفپوش‌های پلی یورتان سطح محافظت بالایی در مواجهه با اسیدهای آلی دارند. این در حالی است که کفپوش اپوکسی نمی‌تواند سطح ماندگاری مناسب در چنین فضاهایی را داشته باشد. کفپوش اپوکسی در محیط صنایع غذایی و با مواجه شدن با اسیدهای آلی به ‌سرعت دچار خوردگی شده و یا زرد می‌شوند که قاعدتاً انتخاب مناسبی برای پوشش نهایی فضاهای تولید مواد غذایی نمی‌باشند.

کدام یک از این دو کفپوش پلیمری مناسب کارخانجات صنایع غذایی هستند؟

کفپوش اپوکسی و پلی یورتان هر دو ساختارهای پلیمری هستند؛ اما تفاوت آنها در ساختار مولکولی ایجاد شده هنگام تشکیل نهایی آنها است. نحوه اتصال و گیرایی مولکول‌ها در طول فرآیند عمل آوری تا سخت شدن نهایی کفپوش اپوکسی و پلی یورتان متفاوت است. اساساً چگالی اتصال متقابل بین مولکولی در ساختار فیزیکی پوشش پلی یورتان استحکام و دوام بالاتری به نسبت از اپوکسی دارد. لذا کفپوش پلی یورتان ساختارهای پلیمری مقاوم‌تر و ماندگارتری هستند.
استحکام فیزیکی یک سمت ماجرا برای حضوری مؤثر در صنایع غذایی است. رسیدن به استانداردهای بهداشتی سمت دیگر ماجرا است. استفاده از کفپوش پلی یورتان سطح بهداشتی محیط کار در صنایع غذایی را ارتقا می‌دهد. چرا که می‌توانیم در ترکیب نهایی این پوشش از مواد افزودنی ضد میکروبی استفاده کنیم. حضور این مواد باعث جلوگیری از رشد باکتری‌ها می‌شود. لذا از منظر بهداشتی نیز کفپوش پلی یورتان قابلیت‌های فنی بهتری نسبت به نمونه‌های اپوکسی دارد. با این تعاریف، استفاده از کفپوش پلی یورتان برای صنایع غذایی مناسب‌تر است. برای همین است که تقاضا برای خرید کفپوش پلی یورتان در حال افزایش است. در حال حاضر تعداد زیادی از سالن های تولید را شاهد هستیم که از چنین کفپوش های مقاومی استفاده می کنند.

شرایط تعمیر و نگهداری از کفپوش‌های پلی یورتان و اپوکسی چگونه است؟

اگر چه این کفپوش‌های پلیمری درجه مقاومت فیزیکی و شیمیایی بالایی دارند؛ اما به ‌هر حال مواجه شدن دائمی با مواد شیمیایی باعث فرسایش آنها شده و گاهاً به شکل تغییر رنگ پوشش پلی یورتان و اپوکسی نمایان است. لذا هر گونه نشت و یا در معرض مواد شیمیایی قرار گرفتن باید در اسرع وقت برطرف شود تا از هر گونه آسیب و نفوذ جدی تا تخریب محیط‌ زیست جلوگیری به عمل آید.
برای انتخاب کفپوش مناسب باید درک فنی کافی از شرایط کار فضای ساختمانی داشته باشید. وقتی از عمده مواد شیمیایی در داخل مجموعه اطلاع دارید، بهتر و فنی‌تر می‌توانید نوع کفپوش مناسب فضا را انتخاب کنید.

شباهت‌های کفپوش اپوکسی و پلی یورتان چیست؟

کفپوش اپوکسی و پلی یورتان اگر چه گونه‌های متفاوتی از ساختارهای پلیمری هستند؛ اما در خصوصیاتی با یکدیگر مشابه می‌باشند. هر دو نوع کفپوش با خواص فیزیکی ماندگار و نفوذناپذیر از بهترین انتخاب‌ها برای کف‌سازی های صنعتی و ساختمانی می‌باشند. برخی شباهت‌های این دو کفپوش پلیمری به‌ قرار زیر است.
• هر دو نوع کفپوش در مقابل لغزش مقاومت می‌کنند. کفپوش اپوکسی و پلی یورتان خاصیت مقاومت در برابر لرزش دارند که کاملاً مناسب پوشش فضاهای صنعتی و تجاری است. چرا که باعث سر خوردن و سقوط افراد نمی‌شود.
• هر دو نوع کفپوش ظاهر زیبایی دارند. این کفپوش‌ها در رنگ‌ها و پرداخت‌های متنوعی ارائه می‌شوند. لذا شما به ‌راحتی می‌توانید بنا به فراخور کسب ‌و کار خود از نمونه‌های کار شده و زیبای هر دو نوع کفپوش پلیمری استفاده کنید. در عین ‌حال شرایط شخصی‌سازی شده با سفارش ساخت طرح‌ها و ظاهری متفاوت طبق سلایق شما وجود دارد.
• طول عمر مفید هر دو نوع کفپوش بسیار زیاد است. کفپوش اپوکسی و پلی یورتان می‌توانند سال‌ها با سطح کیفی مناسبی دوام بیاورند. لذا اجرای کفپوش اپوکسی و پلی یورتان برای تمامی مشاغل و صنایع مقرون ‌به ‌صرفه است.

برای کف‌سازی فضاهای ساختمانی از کدام نوع کفپوش استفاده نماییم؟

انتخاب کفپوش مناسب فضاهای ساختمانی و صنعتی به کاربری کف و بررسی نتایج نهایی بستگی دارد. از کفپوش اپوکسی برای ساختن پوشش پایه که قابلیت چسبیدن مناسب به بتن را دارد، استفاده می‌شود. این در حالی است که از کفپوش پلی یورتان با سطح انعطاف‌پذیری زیاد و مقاومت عالی در مقابل خراش و پایداری در مواجهه با اشعه ماوراء بنفش به ‌عنوان سطح نهایی کار استفاده خواهد شد. در عمل می‌توانید از تلفیق این دو پوشش پلیمری برای کف‌سازی های متنوع فضاهای ساختمانی و صنعتی استفاده کنید.
اگر به ‌دنبال استفاده از مصالح مناسب برای کف‌سازی فضاهای متنوع ساختمانی هستید، می‌توانید با ما در شرکت مقاوم سازی افزیر تماس حاصل فرمایید. برای خرید کفپوش اپوکسی و یا اطلاع از قیمت کفپوش اپوکسی سری فعالیت‌های آنلاین سایت افزیر تدوین شده ‌است. در صورت نیاز می‌توانید برای بررسی قابلیت‌های فنی و کاربردی تا لیست قیمت کفپوش پلی یورتان و اپوکسی از خدمات مشاوره تخصصی کارشناسان افزیر استفاده کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
mahdavi

Recent Posts

عایق رطوبتی نما؛ مزایا، ویژگی‌ها و روش‌های اجرا

اهمیت عایق‌کاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایق‌کاری نما نه‌تنها از ساختمان در برابر آسیب‌های…

3 روز ago

راهنمای کامل آب بندی و عایق رطوبتی کف ساختمان

آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمان‌سازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…

7 روز ago

بهترین جایگزین ایزوگام و قیرگونی کدام است؟

عایق‌های نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایق‌هایی که برای جایگزینی با ایزوگام…

1 هفته ago

عایق فونداسیون: روش‌ها، مزایا و انتخاب بهترین نوع عایق کاری پی

چرا عایق فونداسیون، پایه‌ای‌ترین نیاز هر ساختمان است؟ عایق‌کاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…

2 هفته ago

روش‌های عایق رطوبتی حمام و سرویس‌های بهداشتی: راهنمای کامل آب‌بندی و حفاظت از فضاهای مرطوب

عایق رطوبتی حمام و سرویس بهداشتی؛ چرا اهمیت دارد؟ رطوبت مداوم و تماس مستقیم با…

2 هفته ago

عایق رطوبتی مایع چیست؟ مزایا و کاربرد

عایق رطوبتی چیست؟ عایق رطوبتی، یک ماده یا سیستم طراحی شده برای جلوگیری از نفوذ…

3 هفته ago