آب بندی بتن چیست و چرا برای دوام سازهها ضروری است؟
در میان مصالح و متریالی که برای ساخت سازه یا در ساختمانسازی استفاده میشوند، بتن یکی از مقاومترینها است. این ماده ترکیبی از شن و ماسه، آب و سنگدانههای ریز و درشت است که با خمیری سیمانی به هم متصل شده و ملات بتن را تشکیل میدهند. این ماده با ترکیبات گفته شده از مقاومت بالایی برخوردار بوده و بعد از سخت شدن، یکی از مصالح مقاوم ساختمانی را ایجاد میکند. هر چند بتن در حالت عادی هم مقاومت بالایی دارد اما برای افزایش طول عمر و تبدیل آن به محصولی که تحت هیچ شرایطی دچار آسیب نشود، آن را با موادی به نام افزودنی ترکیب میکنند. افزودنیهای بتن خواص آن را تقویت میکنند، برای مثال آببندی بتن یکی از نتایج استفاده از افزودنیها در این ماده است.
در تعریف آب بندی بتن چیست میتوان گفت که این فرآیند که در اصطلاح ایجاد عایق رطوبتی بتن هم نام دارد، بتن را در برابر آب و رطوبت نفودناپذیر میکند. همانطور که گفته شد، بتن با سنگدانههای ریز و درشت ساخته میشود و این سنگدانهها بافت بتن را متخلخل میکنند. تخلخل در بافت بتن باعث نفوذ آب و جریان یافتن آن در بتن میشود. سازههای بتنی که آب بندی نشده و عایق رطوبتی بتن برای آنها انجام نشود، به مرور زمان دچار شکستگی و ترک میشوند. همچنین جریان یافتن آب در داخل بتن باعث نفوذ آلودگی به داخل سازه میشود.
بنابراین در پاسخی دقیقتر به این سوال که آب بندی بتن چیست، میتوان هر اقدامی که به جلوگیری از نفوذ رطوبت، حرکت و انتقال آب در بتن منجر شود را آببندی بتن معرفی کرد. فرآیند و روش آب بندی بتن بسته به شرایط مختلف مانند محل استفاده از بتن، مواد تشکیلدهنده و… متفاوت است که در ادامه به توضیح انواع آن میپردازیم.
10 مورد از بهترین روشهای آب بندی بتن برای جلوگیری از نفوذ آب
در بخش قبل به این سوال که آب بندی بتن چیست و چه تعریفی دارد پاسخ دادیم. همانطور که گفتیم، آب بندی که مانع نفوذ آب به بتن شده و استحکام سازههای بتنی را افزایش میدهد به روشهای مختلفی انجام میشود. در این بخش از متن آب بندی بتن چیست، قصد صحبت چند روش آب بندی بتن که نسبت به دیگر روشهای کاربردیتر بوده و استفاده از آنها رایجتر است را داریم.
برخی از روشهایی که در ادامه معرفی میکنیم، حین ساخت بتن انجام شده و به ترکیب اولیه بتن اضافه میشوند و برخی دیگر پس از ساخت، پوششی مقاوم برای بتن ایجاد میکنند. در ادامه مقاله آب بندی بتن چیست، روش های نوین آب بندی بتن را معرفی خواهیم کرد.
افزودنیهای شیمیایی به مخلوط بتن
یکی از رایجترین روش های آب بندی بتن، افزودن موادی خاص به منظور مقاومسازی بتن نسبت به نفوذ آب است. از جمله این مواد میتوان به افزودنیهای کریستالشونده، چسب بتن لاتکس و… اشاره کرد. افزودنیهای شیمیایی به مخلوط یا ترکیب اولیه بتن قبل از سخت شدن افزوده شده و با پرکردن تخلخل یا از بین بردن فضاهای خالی باعث مقاومسازی بتن نسبت به نفوذ آب میشوند.
پوششهای پلیمری و اپوکسی
پوششهای پلیمری و اپوکسی روشی دیگر برای آب بند کردن بتن است. به این صورت که ابتدا لایهای مقاوم بر روی بتن تشکیل میشود تا مانع ترک خوردن، شکستگی و نفوذ آب به داخل بتن شود. سپس پوششهای آببندی بتن از نوع پلیمری یا اپوکسی بعد از ساخت سازه بتنی و سخت شدن آن اجرا میشوند.
درزگیری با مواد الاستومری (مانند پلییورتان)
زمانی که سازههای بتنی که دچار درز و ترک شده باشند، احتمال نفوذ آب از محل درزها و گسترش ترک و شکستگی نیز وجود دارد. استفاده از مواد الاستومری مانند پلییورتان کمک میکند تا بتن آب بندی شود و یک عایق رطوبتی در محل درزهای بتن ایجاد شود.
ژلهای کریستالی آببند
ژلهای کریستالی، از دیگر موادی است که میتوان آنها را به عنوان آب بندکننده بتن معرفی کرد. ژل های میکروسیلیس الیافدار از انواع این ژل های کریستالی هستند، که باعث افزایش مقاومت مکانیکی و شیمیایی بتن شده و در شرایط آب و هوایی خاص از بتن در برابر نفوذ آب و رطوبت محافظت میکند. این ماده نیز در حین ساخت بتن به ترکیبات آن اضافه میشود.
نوارهای آببند (Waterstop)
یکی از روش های نوین آب بندی بتن، استفاده از نوارهای آببند یا واتراستاپ است. از این محصول به منظور آببندی بتن در محل درزهای اجرائی و انبساطی استفاده میشود. نوارهای آببندی بتن برای درزهای مختلف پس از بتنریزی یا مقاومسازی لایهها درحین بتنریزی استفاده میشوند.
بتن خود تراکم و آببند
از جدیدترین روشهای عایقسازی بتن نسبت به رطوبت، استفاده از بتنهای خود تراکم است. بتن خود تراکم نوع جدیدی از بتنها است که برای متراکمسازی آن نیازی به ابزارهای جانبی نیست و تحت فشار وزن خود متراکم میشود. فرآیند متراکم شدن بتن با وزن خود، مانع ایجاد حباب در سطح و داخل بتن شده و باعث آببندی بتن میشود.
تزریق مواد پلیمری به داخل ترکها (Injection)
تزریق مواد پلیمری به داخل ترکها یکی دیگر از روشهای آب بندی بتن است. این روش بعد از سرد و سخت شدن بتن و حین بررسی سازه انجام میشود. در واقع با مشاهده هر ترکی حین بازرسی بتن، از مواد پلیمری برای پر کردن ترک و جلوگیری از نفوذ آب به داخل بتن استفاده میشود.
استفاده از ملاتهای آببند (Grouting)
ملاتهای آببندی محصولاتی هستند که برای ایجاد عایق رطوبتی بتن استفاده میشوند. این ملاتها که با مواد گوناگون مانند مواد نانو مقاوم نسبت به آب ساخته میشوند، بعد از سخت شدن بتن روی سازه ریخته میشوند تا پوششی مقاوم نسبت به آب و رطوبت برای بتن ایجاد کرده و آن را آب بند کنند.
فومهای پلیاورتان برای پر کردن شکافها
از روشهای دیگر آب بندی بتن میتوان به فومهای پلیاورتان اشاره نمود. این مواد نیز برای پر کردن درزها و شکافهایی که حین فرآیند سخت شدن در بتن ایجاد میشوند، مورد استفاده قرار گرفته و بتن را آب بند میکنند. فومهای پلیاورتان باعث چسباندن ترکها و شکافها شده و به دلیل چگالی بالایی که دارند، در دراز مدت هم دچار آسیب نمیشوند.
استفاده از بتنهای پیش ساخته با خاصیت آببندی
آخرین روشهای کاربردی برای آببندی بتن استفاده از بتنهای پیش ساختهای است که خاصیت آببندی دارند. خاصیت آببندی این بتنها به دلیل فرآیندی است که در تولید ترکیب اولیه آنها استفاده میشود. طی این فرآیند تخلخل مایع اولیه به حداقل رسیده و با افزودنیهایی که به مخلوط بتن استفاده میشود، سازه نیز در نهایت آب بند میشود.
آب بندی بتن در شرایط آب و هوایی مختلف
همانطور که گفتیم، آب بندی را میتوان به شیوههای مختلفی انجام داد که برخی از آنها فرآیندی حین ساخت و برخی فرآیند پس از ساخت هستند. یکی از عوامل موثر در انتخاب حین یا پس از ساخت انجام دادن آب بندی یا روش انجام آن، شرایط آب و هوایی است. در این بخش با شرایط آب و هوایی مختلف و تاثیر آنها در نحوه بتنریزی و آب بندی آشنا میشوید که عبارتند از:
آببندی بتن در مناطق گرم و خشک
بتنریزی در مناطق گرم و خشک یک چالش جدی است. در دمای بالا بتن به سرعت خشک شده و گاهی قبل از ایجاد فشار لازم برای از بین بردن تخلخل، سخت میشود که این موضوع باعث ایجاد ترک و شکستگی در بافت داخلی بتن میشود. به همین دلیل سرعت انجام کار در این مناطق باید بالا باشد. با این حال زمانی که دمای هوا بسیار بالا باشد، سرعت نیز تاثیری در بهبود کیفیت بتن نخواهد داشت. در مناطق گرم و خشک مواد آب بندی بتن باید به مخلوط آن اضافه شوند تا بابت خشک و سفت شدن آن نگرانی وجود نداشته باشد. همچنین عایقهای پوششی نیز در این مناطق، گزینه مناسبی برای آب بندی محسوب میشوند.
آببندی بتن در مناطق سرد و یخبندان
دمای پایین در کیفیت بتن تاثیر گذاشته و باعث ایجاد ترک و شکستگی در آن میشود. بهترین دما برای گیرش بتن 21 درجه است و در صورتی که دما، پایینتر از این میزان باشد، گیرش بتن تا 14 ساعت هم زمان میبرد که این موضوع کیفیت بتن را کاهش میدهد. در نتیجه در این مناطق استفاده از آب بند کنندههایی مانند ژلهای کریستالی و افزودنیهای شیمیایی که علاوه بر آب بندی، سرعت گیرش بتن را افزایش داده و آن را گرم میکنند، کاربردی است.
آببندی بتن در مناطق با بارندگی شدید
یکی از حساسترین موقعیتهای کار با بتن بارندگی شدید است. در مناطقی که بارندگی در آنها بیشتر است باید از موادی استفاده کرد که سرعت گیرش و سخت کردن بتن را افزایش میدهند تا قبل از بارندگی، بتن سخت شود. در این مناطق استفاده از عایقهای پلیمری یا اپوکسی انتخابی مناسب برای آب بندی محسوب میشوند و قدرت نفوذناپذیری بتن را چندین برابر میکنند.
آببندی بتن در مناطق ساحلی و مرطوب
در مناطق ساحلی و مرطوب احتمال نفوذ آب به بافت داخلی بتن بسیار زیاد است و انتخاب محصولات آب بندی باید هوشمندانه انجام شود. استفاده از افزودنیهای شیمیایی برای بالا بردن سرعت گیرش و آببندی بتن یک روش کاربردی است اما برخی افزودنیها مانند ژل، تا قبل از خشک شدن بتن رطوبت را جذب میکنند. در این مناطق برای حفاظت از بتن میتوان از پوششهای مخصوص، نوارهای درزگیر و… نیز استفاده کرد.
آببندی بتن در مناطق بادخیز و گرد و خاکی
یکی دیگر از شرایطی که نیاز به دقت و تمرکز در انتخاب روش آببندی بتن دارد، مناطق بادخیز به همراه گرد و خاک است. در چنین مناطقی باید بتن را در مرحله ساخت آببندی کرد. به علاوه استفاده از بتن پیشساخته و آببند شده یا بتن خود متراکم نیز برای این مناطق مناسب است.
آببندی بتن در مناطق دارای تغییرات شدید دما
برای آببندی بتن در مناطقی که تغییرات شدید دمایی دارند میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد. همانطور که در بندهای بالاتر گفتیم، ترکیبات بتن در کیفیت آن تاثیر میگذارند، بنابراین در این مناطق ابتدا باید ترکیبات بتن را به درستی انتخاب کرد. تغییرات درصد ترکیب سنگدانه، آب و سایر مواد باعث مقاوم شدن بتن نسبت به نفوذ آب میشود. همچنین استفاده از روشهای آببندی بعد از ساخت بتن نیز در این مناطق مناسب است زیرا این امکان را فراهم میکند که بسته به دما و شرایط آب و هوایی بعد از سرد شدن بتن، بهترین آب بند را انتخاب کرد.
پیشنهاد برای مطالعه
راهکارهای حرفهای برای افزایش دوام بتن با آب بندی صحیح
یکی از راهکارهای مهم برای افزایش دوام بتن با آب بندی، انجام صحیح فرآیند آب بندی است. همانطور که در بخش تاثیر مناطق مختلف بر آب بندی بتن چیست گفتیم، در هر منطقه بسته به شرایط آب و هوایی، روشی خاص از آب بندی مناسب است که انتخاب آن به دریافت بهترین نتیجه از آب بندی کمک میکند.
همچنین اجرای صحیح آب بندی از نظر زمان ترکیب مواد اولیه با بتن یا اجرای مواد ثانویه نیز در کیفیت بتن تاثیرگذار بوده و نتایج آب بندی را بهبود میبخشد. در اولین بخش از آب بندی بتن چیست، گفتیم که بتن مادهای تشکیل شده از سیمان، آب و سنگدانه است. بنابراین توجه به نسبت و کیفیت این مواد و انتخاب روش و متریال آب بندی بسته به آنها نیز جزو راهکارهایی است که مقاومت بتن را افزایش میدهد. یکی دیگر از راهکارهای حرفهای به این منظور بررسی دقیق سازه بتنی پس از آب بندی و اطمینان از عدم وجود درز و… است.
نکات کلیدی در انتخاب مواد آب بندی بتن چیست؟
در بخشهای قبل از مقاله آب بندی بتن چیست در مورد انواع مواد موثر در آببندی بتن صحبت کردیم. بهطور کلی موادی که برای آب بندی بتن استفاده میشود، دو خاصیت را در این ماده ایجاد میکنند. برخی از این مواد باعث نمبندی بتن میشوند در واقع مانع نفوذ نم و رطوبت به داخل بتن شده اما برخی مواد بهطور کل مانع تاثیر آب در سازه بتنی شده و آن را کاملا آببند میکنند. در واقع زمانی که صحبت از بهترین مواد آب بندی شده و این سوال مطرح میشود که کلیدیترین نکته در انتخاب مواد آب بندی بتن چیست؛ باید به این نکته اشاره کرد که میزان نفوذپذیری آب در بتن و مقاوم شدن سازه نسبت به آب و رطوبت مهمترین نکته است. این نکته بتن را به دو نوع بتن نمبند شده یا آببند شده تبدیل میکند.
نمبند یا بتن آببند؟ تفاوتهای کلیدی که باید بدانید!
همانطور که گفتیم نمبندی و آببندی هر دو به منظور نفوذناپذیر کردن بتن نسبت به آب استفاده میشوند اما تاثیر هرکدام در این موضوع متفاوت است. البته ذکر این نکته در این بخش از مقاله آب بندی بتن چیست، الزامی است که روشی برای تعیین میزان نفوذناپذیری بتن نسبت به آب وجود ندارد و این موضوع به طور دقیق مشخص نمیشود. تنها روشهایی مانند غوطهور کردن نمونه بتنی در آب و اندازهگیری وزن قبل و بعد نمونه، تا حدی میزان نفوذپذیری را تعیین میکنند که باز هم از دقت بالایی برخوردار نیستند. بهطور کل اما در پاسخ به این سوال که نمبندی یا آب بندی بتن چیست و کدام موثرتر است، میتوان گفت که نمبندی بیشتری برای جلوگیری از مرطوب شدن سطح بتن استفاده میشود و در آن از مواد چربکننده برای آبگریز کردن سطح بتن استفاده میکنند. در حالیکه آب بندی بتن را نسبت به نفوذ آب مقاوم میکند و با بستن منافذ بتن از نفوذ آب به بخشهای داخلی آن هم جلوگیری میکند.
۱۰ اشتباه رایج در آببندی بتن و راهکارهای هوشمندانه برای پیشگیری!
شاید برای شما این سوال ایجاد شود که تاثیر اشتباهات در آب بندی بتن چیست که در پاسخ باید گفت، بروز اشتباهات باعث ایجاد ضررهای سنگین و گاها جبرانناپذیر در فرآیند بتنریزی شده و در مواردی حتی باعث خرابی سازه بتنی نیز میشود. این اشتباهات عبارتند از:
- انتخاب نادرست مواد آببندی
- عدم عملآوری صحیح بتن (Curing)
- عدم توجه به درزها و ترکها
- عدم آمادهسازی مناسب سطح بتن
- اجرای نادرست و ناکامل پوششهای آببندی
- اضافه نمودن آب بیش از حد به مخلوط بتن
- بتنریزی در شرایط نامساعد آب و هوایی
- استفاده از محصولات بیکیفیت یا تقلبی
- عدم استفاده بهموقع از مواد آببند، تزریق نادرست مواد آببندی به ترکها
- نصب نامناسب نوارهای آببند
- عدم انجام نگهداری و تعمیرات منظم، عدم بررسی و تست نهایی
اما راهکار مقابله با اشتباهات آب بندی بتن چیست؟ یکی از بهترین راهکارها انجام پروسه آب بندی توسط تیمهای ماهر است. از این طریق میتوان احتمال بروز مشکل را به حداقل رساند. همچنین انتخاب متریال باکیفیت برای آب بندی نیز از بیشتر مشکلات گفتهشده جلوگیری میکنند. در بخشهای بعدی مقاله آب بندی بتن چیست در مورد چگونگی انتخاب مواد و محصولات صحبت خواهیم کرد.
بررسی مواد و محصولات مؤثر در آببندی بتن
یکی از مسائل موثر در کیفیت آببندی، نحوه انجام این کار است. برای مثال استفاده از دستگاههای مخصوص برای افزودنیها که به ترکیب بهتر افزودنی و مایع اولیه بتن منجر میشود، یکی از مسائل موثر در کیفیت نهایی عایقکاری است. همچنین انتخاب شیوه مناسب استفاده از برخی محصولات مانند آببندکنندههای ثانویه نیز در کیفیت نهایی این کار تاثیر دارد. برای مثال برخی مواد را میتوان به صورت خشک و پودری روی سطح بتن در حال خشک شدن پاشید و برخی مواد مانند پوششهای اپوکسی را میتوان به صورت یک مایع روان روی سطح بتن ریخت.
چگونه آب بندی بتن عمر ساختمان را افزایش میدهد؟
شاید این سوال برای شما ایجاد شود که ارتباط عمر سازه با آب بندی بتن چیست و انجام آب بندی چه تاثیری در عمر سازههای بتنی به خصوص ساختمانها دارد؟ در پاسخ به این سوال میتوان به مواردی که در آب بندی بتن چیست گفته شد اشاره کرد. همانطور که گفتیم، آب بندی باعث نفوذناپذیری بتن نسبت به آب میشود. کاهش نفوذپذیری بتن نسبت به آب، مقاومت آن را در شرایط جوی مختلف افزایش داده و مانع خرابی بتن میشود. همچنین هزینههای تعمیر و نگهداری بتن نیز به دنبال این موضوع کاهش پیدا میکنند. پیشگیری از بروز حوادثی مانند ایجاد ترک یا حفره در بتن که در نتیجه آب بندی اتفاق میافتد نیز در نهایت به افزایش عمر ساختمان منجر میشود.
بررسی تاثیر عوامل محیطی بر عملکرد سیستمهای آببندی بتن
در بخشهای قبلی آب بندی بتن چیست در مورد یکی از مهمترین مسائل در فرآیند آببندی بتن یعنی شرایط آب و هوایی منطقهای که بتنریزی در آن انجام میشود، صحبت کردیم. همانطور که گفتیم، آب بندی بتن در هر منطقه بسته به آب و هوا باید به روشی مناسب انجام شود. انتخاب روش مناسب، کیفیت آب بندی و در نتیجه کیفیت بتن را افزایش میدهد. در این بخش از مقاله آب بندی بتن چیست نیز قصد معرفی چند عامل مهم که در عملکرد سیستمهای عایقکاری بتن تاثیرگذار هستند را داریم که عبارتند از:
- رطوبت و آبهای زیرزمینی
- تغییرات دمایی شدید
- اشعه UV و تابش مستقیم خورشید
- مواد شیمیایی و آلودگیهای محیطی
- باد و فشار هوا
- یخبندان و ذوب متناوب
مقایسه محصولات مختلف آب بندی بتن: کدام یک بهتر است؟
همانطور که در روش های نوین آب بندی بتن گفته شد، محصولات مختلفی به این منظور استفاده میشوند که هرکدام مزایا و معایب به خصوصی دارند. برای مثال محصولاتی مانند افزودنیها که در زمان ساخت بتن استفاده میشوند، قابلیت تعویض نداشته و در ساختار و کیفیت بتن تاثیر میگذارند اما عایقهای پوششی یا درزگیرها را میتوان در زمان لزوم تعویض و با محصولی دیگر جایگزین کرد. همچنین محصولاتی رزین یا اپوکسی، سطح بتن را تغییر داده و در صورت آسیبدیدگی باید بخشی از لایه بتنی نیز کنده شود تا امکان جایگزینی محصول وجود داشته باشد.
بهطور کلی پاسخ این سوال که بهترین محصول آب بندی بتن چیست، صرفا به شرایط بتنریزی بستگی دارد. همچنین برخی عوامل که در پاسخ به سوال بهترین محصول آب بندی بتن چیست تاثیر دارند را نیز میتوان برای این انتخاب در نظر گرفت که عبارتند از:
- نوع و هدف پروژه بتنی
- شرایط محیطی
- نوع بتن و خواص آن
- روش اجرایی و مهارت نیروی کار
- دوام و نگهداری طولانیمدت
پیشنهاد برای مطالعه
انواع افزودنی های آب بندی بتن چیست؟
یکی از راههای عایقسازی بتن، استفاده از افزودنیها است. افزودنیهای مختلفی به این منظور استفاده میشوند که در این بخش به مهمترین آنها اشاره میکنیم. یکی از این افزودنیها مواد دفعکننده آب مانند صابون یا اسیدچرب هستند. ذرات جامد ریزتر از سیمان که خلل و فرج بتن را پر میکنند نیز، افزودنیهایی مناسب برای آببندی بتن محسوب میشوند.
پلاستر سیمانی آببندی، یکی دیگر از افزودنیهای کاربردی در این زمینه است که با مواد پلیمری مخلوط شده و به عنوان آببندی ثانویه مورد استفاده قرار میگیرد. پرایمر آب بند تک جزئی که روی سطح استفاده شده و پرایمر دو جزئی که ابتدا به صورت مایع روی سطح بتن ریخته میشود و سپس پودری مخصوص روی آن پاشیده میشود نیز در آببندی بتن تاثیر دارد.
در پاسخ به سوال انواع افزودنیهای آب بندی بتن چیست استفاده از پرایمر سه جزئی که جزو قویترین آببندها محسوب میشود را نیز میتوان نام برد. ایزوگام کردن نیز روشی کاربردی برای آب بندی است که در ایران محبوبیت زیادی دارد. استفاده از افزودنیهای نانو، رنگ عایق و پودرهای کریستالشونده نیز برای آببندی بتن مناسب است.
بررسی چالش های آب بندکننده سیمان
سیمان یکی از محصولاتی است که در بعضی سازهها جایگزین بتن میشود. هرچند سازههای سیمانی مقاومت بتن را نداشته اما برای پوشش سطح و… انتخاب مناسبی محسوب شده و هزینه آنها نیز نسبت به سازهها و محصولات بتنی پایینتر است. سیمان هم مانند دیگر مصالح در اثر نفوذ آب و رطوبت دچار خرابی میشود و به منظور جلوگیری از بروز این اتفاق، عایقکاری و آببندی آن حائز اهمیت است. در این بخش از مقاله آب بندی بتن چیست، به بررسی چالشهای آب بندی سیمان میپردازیم.
آب بندی سیمان به جز ایجاد مقاومت و افزایش دوام این محصول، باعث جلوگیری از شورهزنی سیمان هم میشود و انجام آن در مناطقی که سیمان برای نماسازی استفاده میشود، ضرورت دارد. برای آب بندی سیمان هم افزودن موادی مانند ژل میکروسیلیس به ملات یا چسب و رزین کاربردی است. همچنین سیمان را نیز میتوان با عایقهای پوششی آب بند کرد. درآب بندی سیمان استفاده از روشهایی مانند قیرگونی سطح سیمانی یا ایزوگامکشی و دیگر پوششهای پلاستیکی نیز کاربردی بودن و نتیجه مناسبتری دارد.
نگاهی دقیق به قیمت محصولات آببندی بتن: عوامل تأثیرگذار که نمیتوانید نادیده بگیرید!
قیمت محصولات آب بندی و فرآیند این کار به عوامل مختلفی بستگی داشته و امکان تعیین یک هزینه مشخص برای آن وجود ندارد. اما مهمترین عوامل در تعیین قیمت محصولات آب بندی بتن این عوامل عبارتند از:
- برند و شرکت تولیدکننده محصولات آببندی بتن
- وارداتی یا تولید داخل بودن محصولاتکیفیت اولیه محصول
- وزن اولیه محصول و مقدار خرید
- کاربرد محصولات از نظر استفاده حین ساخت بتن یا بعد از ساخت
- قیمت محصولات در بازار جهانی
- نرخ ارز در زمان خرید محصول
برآورد هزینه محصولات مختلف آببندی بتن
از آنجایی که تنوع محصولات مصرفی به این منظور بالا است، قیمت محصولات نیز متنوع است. عوامل مختلفی در قیمت محصولات آب بندی تاثیر دارند که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ساختار محصولات
- کیفیت محصولات
- مقدار خرید محصولات
- زمان خرید محصول
- برند تولیدکننده محصولات مانند افزودنیهای شیمیایی یا عایقهای پوششی
- استفاده و اجرای محصولات توسط نیروی متخصص
- و…
در این بخش ذکر این نکته ضرورت دارد که قیمت محصول در قیمت نهایی کار تاثیر گذاشته و هزینه نهایی عایقکاری بتن را کم یا زیاد میکند.
عایقکاری رطوبتی بدون نیاز به نیروی کار حرفهای
یکی از عوامل موثر در هزینه انجام آب بندی، نیروی کاری است که فرآیند آببندی بتن توسط او انجام میشود. بسیاری از افراد برای کاهش هزینههای انجام این کار، از افراد غیرمتخصص برای آب بندی استفاده میکنند. البته عایقسازی رطوبتی بتن، فرآیند چندان سختی نیست و نیازی به نیروی حرفهای ندارد اما با توجه به تاثیر کیفیت انجام کار در نتیجه نهایی، انتخاب شخصی که از اصول اولیه آب بندی بتن چیست و انتخاب بهترین محصولات آب بندی مطلع باشد، حائز اهمیت است.
در بخشهای قبل مقاله آب بندی بتن چیست گفته شد که هرکدام از محصولات عایقکاری بتن روش کار خاص خود را دارند و فردی که مسئولیت انجام این کار را عهدهدار میشود، باید با روش کار آنها آشنا باشد. در واقع نیروی کار باید با قوانین و دستورالعملهاییی که در دیتا شیت محصول آببندی آمده، آشنا بوده و نکات لازم را با دقت رعایت کند.
کجا محصولات آببندی بتن را با بهترین قیمت و کیفیت بخریم؟
فروش محصولات آب بندی توسط مراکز و فروشندگان مختلفی انجام میشود و این تعدد، انتخاب بهترین محصول یا فروشنده محصول را سخت میکند. برای انجام راحتتر این کار کافی است به چند نکته توجه داشته باشید.
در بخش قبلی آب بندی بتن چیست، گفتیم که این کار باید توسط نیروهای حرفهای انجام شود، بنابراین اگر انجام آب بندی را به تیمهای خوشسابقه بسپارید، بابت کیفیت محصولات اطمینان خاطر خواهید داشت. همچنین در روشهای آب بندی بتن گفتیم که محصولات مختلفی به این منظور استفاده میشوند. در نتیجه، بررسی تنوع محصولات آب بندی یکی دیگر از نکاتی است که به انتخاب بهترین مرکز برای خرید محصولات آب بندی بتن کمک میکند. در انتخاب مرکز آب بندی بتن همچنین باید به سابقه کار فروشنده نیز توجه کرد.
با جستجو در اینترنت و بررسی نظرات افرادی که سابقه خرید محصولات آببندی بتن را داشتهاند یا مراجعه به مجموعههای فعال در زمینه کار با بتن، میتوان بهترین محل خرید محصولات آب بندی را پیدا کرد. زیرا انتخاب بهترین محصولات به دریافت بهترین نتایج از آب بندی منجر میشود.
کلام پایانی و نتیجه گیری
در این مطلب تلاش کردیم تا اطلاعاتی در مورد اینکه فرآیند آب بندی چیست و نکات مهم در آب بندی بتن ارائه کنیم. همانطور که در آب بندی بتن چیست گفته شد، عایقکاری بتن یکی از ضروریات کار با بتن است و در صورت عدم انجام این کار، سازه بتنی خیلی زود تخریب و دچار آسیب میشود. در پروسه آب بندی بتن چیست نیز گفته شد که انتخاب بهترین روش انجام این کار و بهکارگیری مواد و متریالی که مناسبترین عایق رطوبتی بتن باشند، از اهمیت زیادی برخوردار است. در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد این سوال که آب بندی بتن چیست و چگونه انجام میشود دارید، کافی است با کارشناسان ما در ارتباط بوده تا بهترین روش آب بندی برای پروژه خود را انتخاب کنید.
سوالات متداول
بدون دیدگاه