عایق رطوبتی چیست ؟ +معرفی 11 عایق رطوبتی برتر

عایق رطوبتی چیست؟

آب‌بندی و عایق‌بندی رطوبتی یکی از اقدامات مهم برای جلوگیری از صدمه دیدن تجهیزات و تأسیسات مختلف است. عایق رطوبتی، ماده‌ای است که می‌تواند یک لایه پوششی روی سطح ایجاد کند و نفوذپذیری سطح را در برابر رطوبت به صفر برساند. این نوع عایق می‌تواند با دو روش، یعنی ایجاد پوشش و لایه روی سطح و همچنین ترکیب شدن با متریال تشکیل‌دهنده و ایجاد ساختار آب‌بند شیمیایی، باعث جلوگیری از نفوذپذیری در سطوح مختلف شود. عایق‌های رطوبتی از نظر ترکیبات تشکیل‌دهنده و نحوه عملکرد با یکدیگر متفاوت هستند؛ اما همه این عایق‌ها، پوشش یکنواخت و کاملی را روی سطوح مختلف به وجود می‌آورند که باعث می‌شود بتوان از سطح در مقابل نفوذ رطوبت و سیالات مختلف جلوگیری کرد. عایق‌های رطوبتی ممکن است در کنار آب‌بندی رطوبتی، نقش مهمی را در عایق‌کاری حرارتی و صوتی نیز به همراه داشته باشند.

پیشنهاد برای مطالعه

آب بندی چیست و اجرای آن چه اهمیتی دارد ؟

عایق رطوبتی چیست؟

مهمترین دلایل استفاده از عایق رطوبتی چیست؟

استفاده از عایق رطوبتی می‌تواند تأثیر بسیار زیادی روی ماندگاری و دوام سطح مورد نظر داشته باشد. در بسیاری از تأسیسات و سازه‌ها، عایق‌های رطوبتی نه‌تنها یک محصول پوشش پرمزیت محسوب می‌شوند، بلکه اجرای آن‌ها به یک ضرورت نیز تبدیل شده است. از جمله دلایل مهم استفاده از عایق رطوبتی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ایجاد سطح غیرقابل نفوذ : یکی از مهم‌ترین دلایل استفاده از عایق رطوبتی، ایجاد سطح غیرقابل نفوذ است. عایق‌های رطوبتی می‌توانند یک پوشش یکنواخت روی سازه‌ها و تجهیزات مختلف به وجود آورند و اجازه نفوذپذیری را ندهند.
  • افزایش دوام و ماندگاری سطح : دوام و ماندگاری سطح مورد نظر برای اجرای عایق‌های رطوبتی مهم‌ترین موضوعی است که باعث شده تا بسیاری از تجهیزات و تأسیسات از این عایق‌ها استفاده کنند. به‌گونه‌ای که می‌توان طول عمر تجهیزات و سازه‌های مختلف را با استفاده از عایق رطوبتی افزایش داد.
  • جلوگیری از آسیب‌پذیری سطح : آسیب دیدن سطح سازه، تجهیزات و تأسیسات مختلف باعث بروز مشکلات زیادی شده که نیاز به ترمیم و تعمیر را افزایش می‌دهد. عایق‌های رطوبتی به‌دلیل پوشش‌دهی یکنواختی که روی سطح ایجاد می‌کنند، می‌توانند آسیب‌پذیری سطح را کاهش دهند و باعث افزایش دوام و ماندگاری و کاهش نیاز به تعمیرات گردند.
  • ایجاد استحکام بالا در برابر مواد شیمیایی : استحکام بالا در برابر مواد شیمیایی مهم‌ترین مزیت استفاده از عایق رطوبتی است. بسیاری از عایق‌های رطوبتی موجود در بازار می‌توانند دوام خوبی را در برابر مواد شیمیایی، اسیدی و قلیایی از خود نشان دهند و این موضوع در نهایت به نفع پروژه‌های موجود خواهد بود.

انواع عایق‌های رطوبتی: انتخاب از میان ۱۱ گزینه برتر

ترکیبات تشکیل‌دهنده در عایق‌های رطوبتی باعث ایجاد خواص و ویژگی‌های متفاوت در این محصولات می‌شوند. با توجه به نیاز تجهیزات و تأسیسات مختلف به استفاده از عایق‌های رطوبتی، این محصولات با تنوع بالایی به بازار عرضه می‌شوند که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را برای اجرا در محیط دارند. لازم است که کلیه تأمین‌کنندگان عایق‌های رطوبتی، مطابق با نیاز پروژه مدنظر خود، از این محصولات استفاده نمایند. ۱۱ عایق آب‌بندی برتر در بازار موجود هستند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم :

  1. عایق رطوبتی نانو
  2. عایق رطوبتی پلیمری
  3. عایق سفید بام
  4. ایزوگام یا عایق رطوبتی پیش‌ ساخته
  5. عایق رطوبتی سیمانی-پلیمری
  6. عایق رطوبتی آکریلیک
  7. پوشش رطوبتی قیرگونی
  8. لاستیک مایع
  9. عایق رطوبتی پلی اورتان
  10. عایق رطوبتی قیری پلیمری
  11. عایق رطوبتی مشکی بام

پیشنهاد برای مطالعه

انواع محصولات آب بندی و ویژگی‌های آنها !!

عایق رطوبتی سرد اجرا چیست؟

کلیه محصولات عایق‌بندی رطوبتی را می‌توان از نظر نحوه اجرا به دو دسته سرد اجرا و گرم اجرا تقسیم‌بندی کرد. عایق‌های رطوبتی سرد اجرا نسل جدیدی از انواع عایق‌های رطوبتی هستند که عملکرد بسیار خوبی را از خود برای عایق‌کاری رطوبتی نشان می‌دهند. این محصولات بدون نیاز به حرارت و با روش سرد در محیط اجرا می‌شوند. سهولت در اجرا، عدم نیاز به نیروهای متخصص و قابلیت اجرا در شرایط آب و هوایی مختلف، از جمله مهم‌ترین مزیت‌های استفاده از عایق رطوبتی سرد اجرا است. این عایق‌ها برخلاف عایق‌های گرم اجرا، می‌توانند ویژگی‌های بسیار خوبی را از خود در برابر شرایط مختلف نشان دهند و این موضوع دوام و استحکام این عایق‌ها را چندین برابر کرده است. عایق‌های رطوبتی سفید، پلیمری، نانو و … از جمله عایق‌های رطوبتی سرد اجرا هستند که می‌توان بدون نیاز به اعمال حرارت، آن‌ها را در محیط مورد نظر به اجرا درآورد.

عایق رطوبتی گرم اجرا چیست؟

عایق رطوبتی گرم اجرا، یکی دیگر از انواع عایق‌های رطوبتی است که از قدیم برای پوشش‌دهی سطوح مختلف، از جمله پشت بام، استفاده می‌شد. برای اجرای این محصولات عایق‌بندی رطوبتی، لازم است از حرارت بالا استفاده شود تا بتوان چسبندگی عایق را به بهترین شکل ممکن تأمین نمود. عایق‌های رطوبتی گرم اجرا پیچیدگی بیشتری برای اجرا دارند و همین موضوع باعث شده تا پروسه اجرای آن‌ها زمان‌برتر و هزینه‌برتر باشد. ایزوگام، متداول‌ترین نوع محصول عایق‌بندی رطوبتی گرم اجرا است. این نوع عایق‌ها معمولاً حساسیت بیشتری در مقابل حرارت و نور خورشید از خود نشان می‌دهند و هزینه بالای اجرای آن‌ها به عنوان یک عیب مهم برای این عایق‌ها محسوب می‌شود.

آیا می دانید عایق رطوبتی پیش ساخته همان ایزوگام است؟

عایق رطوبتی پیش‌ساخته، همان‌طور که از نامش مشخص است، به صورت پیش‌ساخته و آماده در پروژه‌های مختلف استفاده می‌شود. منظور از عایق‌های رطوبتی پیش‌ساخته، همان ایزوگام است که در کنار داشتن جنس بسیار مرغوب و باکیفیت، می‌تواند نقش مهمی را در عملکرد سازه بر عهده داشته باشد. ایزوگام‌ها به شکل رولی تولید می‌شوند و برای اجرا در محیط مورد استفاده قرار می‌گیرند. اجرای عایق رطوبتی رول مانند روی پشت بام و سطوح مختلف، نیازمند حرارت است.به گونه‌ای که ابتدا یک بخش از عایق رطوبتی روی سطح قرار می‌گیرد و سپس حرارت‌دهی آغاز می‌شود. با گرم شدن ایزوگام، چسبندگی آن افزایش پیدا کرده و می‌تواند باعث آب‌بندی و مقاوم‌سازی پشت بام در برابر رطوبت و جذب آب شود. ایزوگام نه تنها برای پشت بام، بلکه برای فضاهای مختلف دیگر نیز قابل استفاده است؛ اما متداول‌ترین کاربرد آن، عایق‌بندی رطوبتی پشت بام است.

آیا می دانید عایق رطوبتی پیش ساخته همان ایزوگام است؟

عایق رطوبتی پلیمری چیست؟

عایق رطوبتی پلیمری، یکی از انواع محصولاتی است که به عنوان پوشش‌دهنده و آب‌بند کننده استفاده می‌شود. پلیمر، مهم‌ترین ماده تشکیل‌دهنده در این نوع عایق است که ساختار زنجیره‌ای آن می‌تواند تأثیر بسیار زیادی روی عملکرد محصول داشته باشد و یک پوشش مقاوم در برابر رطوبت را به وجود آورد. عایق‌های رطوبتی پلیمری را می‌توان به صورت سرد در محیط‌های مختلف اجرا کرد. این عایق‌ها دارای استحکام بسیار خوبی در برابر شرایط جوی و آب و هوایی مختلف هستند و ضمن آب‌بندی محیط، اجازه نفوذ ذرات آلاینده را نیز نمی‌دهند.

عایق پلیمری پایه آب در دو مدل تک‌جزئی و دو جزئی در محیط‌های مختلف اجرا می‌شود. عایق‌های تک‌جزئی بدون نیاز به ترکیب شدن با یک ماده، فقط با حلال ترکیب می‌شوند و ساختار مناسب را جهت اجرا در محیط پیدا می‌کنند؛ اما نسبت ترکیب شدن دو جزء از عایق رطوبتی پلیمری دو جزئی بسیار مهم است. اجرای عایق پلیمری در محیط‌های صنعتی، ساختمانی و سازه‌های مختلف به بهترین شکل ممکن قابل انجام است. این نوع عایق در صورت نیاز می‌تواند با اسپری، غلتک، قلمو و … اجرا شود.

پیشنهاد برای مطالعه

عایق رطوبتی پلیمری و کاربردهای آن را بیشتر بشناس !!

عایق رطوبتی نانو ‎|‎نوآوری در آب بندی ساختمان و تجهیزات صنعتی

عایق رطوبتی نانو نسل جدیدی از انواع عایق‌های رطوبتی است که با پوشش‌دهی یکنواخت روی سطوح، نقش مهمی را در جلوگیری از آسیب‌پذیری تجهیزات و سطوح بتنی، فولادی و… ایفا می‌کند. این نوع عایق به عنوان یک نوآوری برای آب‌بندی ساختمان و تجهیزات صنعتی شناخته می‌شود. مقیاس ریزمولکولی عایق‌های رطوبتی نانو باعث شده تا این محصولات بتوانند ساختار بسیار یکنواخت و مناسبی را در سطوح مختلف به وجود آورند.

عایق نانو رطوبتی در حال حاضر دارای تنوع بسیار زیادی است. این نوع عایق نیز به صورت سرد در محیط اجرا می‌شود و اجرای آن بسیار ساده است. با کمک تجهیزات اجرای رنگ مانند غلتک، قلمو و… می‌توان عایق را به صورت سرد در محیط به اجرا درآورد. عایق‌های رطوبتی نانو دارای رنگ‌بندی مختلفی هستند و می‌توان در صورت نیاز آن‌ها را با رنگدانه‌های اختصاصی نیز تولید کرد. قیمت خرید عایق رطوبتی نانو، با توجه به عملکرد و مزایای برترش نسبت به عایق‌های قدیمی نیر قیرگونی و ایزوگام، بسیار به صرفه‌‌تر خواهد بود، با عایق رطوبتی نانو، دیگر لازم نیست تا هر سال، نواحی نشتی و آسیب دیده در سطح را تعمیر کنید و برای آن هزینه بالایی بپردازید، چرا که عایق رطوبتی نانو بر خلاف ایزوگام، قیر گونی و دیگر راهکارهای آب‌بندی سنتی، برای سالیان سال بادوام و یکپارچه، پایدار خواهد ماند.

انواع عایق سفید (عایق بام سفید) چیست و چه تفاوتی با ایزوگام دارد؟

عایق سفید بام یا بام سفید، یکی دیگر از محصولات عایق‌بندی رطوبتی است. این محصول در واقع بر پایه پلیمر تولید شده و می‌تواند ساختار یکنواخت و مقاومی را در پشت‌بام‌های مسکونی، تجاری و اداری ایجاد کند. عایق‌های سفید پشت بام می‌توانند با ترکیب شدن با حلال مورد نظر خود، به شکل مایع درآیند و به صورت سرد در پشت بام و محیط‌های مختلف اجرا شوند. اجرای عایق رطوبتی سفید پشت بام با اجرای ایزوگام کاملاً متفاوت است و این موضوع اصلی‌ترین تفاوت میان عایق رطوبتی سفید بام و ایزوگام را ایجاد می‌کند.

عایق سفید پشت بام، محصولی پوشش‌دهنده به روش سرد است که به دلیل مایع بودن، می‌توان آن را با تجهیزات اجرای رنگ روی سطح پشت بام اجرا کرد. برخلاف ایزوگام که به صورت جامد تولید می‌شود و با حرارت روی سطح پشت بام اجرا می‌گردد، عایق رطوبتی سفید نیازی به حرارت ندارد. عایق سفید بام زیبایی بیشتری را در سطح پشت بام ایجاد می‌کند و این خود یک مزیت مهم برای این نوع عایق رطوبتی محسوب می‌شود. علاوه بر این، ایزوگام در برابر نور خورشید مقاومت بالایی نداشته و دچار ترک‌خوردگی می‌شود؛ در حالی که عایق رطوبتی می‌تواند در برابر نور خورشید و عوامل جوی مقاومت بالاتری از خود نشان دهد. عایق‌های سفید پشت بام در صورت تخریب به راحتی قابل ترمیم هستند، اما عایق‌های پشت بام ایزوگامی دارای چنین مشخصه‌هایی نیستند.

انواع عایق سفید یا بام سفید چیست؟

عایق رطوبتی اکریلیک : غشای مایع بر پایه رزین پلیمری و آب

برای عایق‌بندی رطوبتی، می‌توان از محصولات پایه رزین استفاده کرد. رزین به عنوان یک ماده آب‌بندی شفاف شناخته می‌شود که نقش بسیار مهمی را در استحکام سطوح مختلف ایفا می‌کند. عایق رطوبتی اکریلیک دو جزئی یا تک جزئی، محصولی است که بر پایه رزین پلیمری و آب تشکیل شده و می‌تواند به صورت سرد در محیط‌های مختلف اجرا شود. ترکیب رزین پلیمری و آب در این نوع عایق باعث ایجاد ساختار شفاف و جذاب روی سطوح مختلف شده است. از این رو، این محصول به عنوان یک پوشش‌دهنده عالی جهت اجرا در نما شناخته می‌شود.

عایق رطوبتی اکریلیک را می‌توان به عنوان جدیدترین پوشش‌دهنده‌های آب‌بندی شناخت. سطح براق و یکنواختی که به لطف این نوع عایق ایجاد می‌شود، می‌تواند زیبایی سطوح مختلف را چندین برابر کند. چسبندگی بالای عایق‌های رطوبتی اکریلیک، مهم‌ترین مشخصه آن‌ها محسوب می‌شود. عایق‌های رطوبتی اکریلیک تک‌جزئی را می‌توان تنها با ترکیب نمودن با حلال آب، بر روی سطوح مختلف اجرا نمود.

عایق رطوبتی پایه سیمانی پلیمری + مهم‌ترین ویژگی‌ها

عایق رطوبتی پایه سیمانی از ترکیب پلیمرها، سیمان، ماسه و دیگر افزودنی‌های مختلف تشکیل می‌شود. عایق پایه سیمانی پلیمری را می‌توان در گروه عایق‌های دو جزئی رطوبتی پلیمری شناخت که باید حتماً دو جزء از آن با نسبت مشخص ترکیب شوند تا بتوان از این نوع عایق برای پوشش‌دهی سطوح مختلف به بهترین شکل استفاده نمود. عایق‌های رطوبتی پایه سیمانی پلیمری دارای چسبندگی بسیار بالایی هستند و همین موضوع باعث اجرای آن‌ها در محیط‌های مختلف شده است.

استفاده از عایق پلیمری پایه سیمانی به عنوان عایق رطوبتی، حرارتی و صوتی امکان‌پذیر است. می‌توان با ایجاد تفاوت در ضخامت‌های مختلف اجرا، این نوع عایق را با اهداف متنوعی استفاده کرد. عایق‌های رطوبتی پایه سیمانی معمولاً برای سطوح مبتنی بر سیمان و بتن استفاده می‌شوند. با این حال، می‌توان از این محصول برای عایق‌بندی سازه‌های فلزی، بتنی، تجهیزات فلزی، عایق‌بندی و آب‌بندی سقف و پشت بام، عایق‌بندی پایه و پل‌ها و… استفاده کرد.

پوشش رطوبتی قیر و گونی چه مزایا و معایبی دارد؟

یکی دیگر از محصولاتی که می‌تواند به عنوان عایق رطوبتی استفاده شود، قیر و گونی است. این نوع عایق از ترکیب قیر داغ با گونی یا ورقه‌های کاغذی و یا ورقه‌های فایبرگلاس ساخته می‌شود. قیر گونی، شباهت بسیار زیادی به ایزوگام دارد و گونی‌های مورد استفاده در آن به صورت رولی ساخته می‌شوند، با این تفاوت که در ایزوگام دیگر نیازی به داغ کردن قیر و اعمال آن به صورت دستی بر روی سطوح نیست. در ایزوگام که می‌توان آن را نسلی جدیدتر از قیر گونی معرفی کرد، تنها لازم است تا ایزوگام را پهن و به آن حرارت دهید. در هر حال، قیر گونی نیز همچون ایزوگام در طبقه عایق‌های رطوبتی با اجرا به روش گرم دسته‌بندی می‌شوند، این نوع از عایق‌های رطوبتی سنتی و قدیمی هستند و اجرای آن‌ها واقعاً سخت و طاقت‌فرسا است. اگر اجرای پیچیده قیر گونی و دیگر معایب آن را کنار بگزاریم، قیر گونی به عنوان یک عایق رطوبتی یا پوشش رطوبتی، قرن‌ها است که برای پروژه‌های مختلف استفاده می‌شود و همین موضوع، قابل اعتماد بودن آن را نشان می‌دهد. عایق رطوبتی قیر و گونی را می‌توان برای پشت‌بام و سطوحی که نیاز به عایق‌کاری بدون در نظر گرفتن زیبایی دارند، استفاده کرد. از جمله مهم‌ترین مزایا و معایب قیر و گونی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

مزایا عایق رطوبتی قیر و گونی

  • پوشش قابل اعتماد : سال‌هاست که عایق رطوبتی قیر و گونی برای پوشش‌دهی سطوح مختلف استفاده می‌شود و به عنوان یک پوشش آب‌بندی قابل اعتماد شناخته شده است.
  • ساختار بسیار منسجم و مقاوم : به دلیل به‌کار رفتن قیر و گونی (ورق‌های فایبرگلاس) در این محصولات، عایق‌های رطوبتی پلیمری را می‌توان به عنوان یک ساختار بسیار منسجم و مقاوم شناخت که علاوه بر آب‌بندی، باعث ایجاد خاصیت عایق‌بندی حرارتی و صوتی نیز می‌شود.
  • قیمت پایین : قیمت پایین عایق‌های رطوبتی یکی از مهم‌ترین مشخصه‌های آن‌ها است. از این رو، اجرای این نوع عایق در محیط‌هایی با متراژ بزرگ، بسیار کم‌هزینه‌تر از سایر عایق‌ها خواهد بود.

معایب عایق رطوبتی قیر و گونی

  • اجرای پیچیده و نیازمند حرارت : برای اجرای این نوع عایق، قیر حتما باید به نقطه جوش برسد. این موضوع، اجرای این محصول را پیچیده‌تر و زمان‌برتر کرده و باعث ایجاد خطرات جانی نیز خواهد شد.
  • دوام نسبتاً کوتاه و تحت تأثیر عوامل مخرب : دوام عایق قیر و گونی تحت تأثیر آلودگی محیطی، شرایط آب و هوایی، اشعه UV و … قرار دارد. با وجود عوامل مخرب، ممکن است دوام این عایق‌ها به کمتر از ۱۰ سال نیز برسد.

پوشش عایق رطوبتی پلی یورتان در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی

پوشش عایق رطوبتی پلی‌یورتان به عنوان یکی از جدیدترین عایق‌های رطوبتی است که به صورت فومی اجرا می‌شود. این محصول از ترکیب ایزوسیانات و پلی ال به‌دست می‌آید که پس از ترکیب شدن با نسبت مشخص، محصولی را به شکل فوم اجرا می‌کنند که می‌توانند روی سطوح مختلف اجرا و خاصیت آب‌بندی را ایجاد کنند. این نوع عایق بسیار سبک است و وزن زیادی را در محیط به وجود نمی‌آورد.

می‌توان برای آب‌بندی مخازن، تأسیسات و تجهیزات در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی از پوشش عایق‌بندی رطوبتی پلی‌یورتان استفاده نمود. این نوع عایق در برابر فشارهای منفی مقاومت بسیار خوبی از خود نشان می‌دهد و می‌تواند مقاوم در برابر آسیب‌های شیمیایی نیز باشد. از تمامی این موارد که بگذریم، این نوع پوشش آب‌بندی هدایت حرارت بسیار پایینی دارد؛ از این رو می‌توان آن را به عنوان یک عایق حرارتی نیز شناخت.

پیشنهاد برای مطالعه

سطوح فشار مثبت چیست و انواع روش‌های آب‌بندی آن کدام است ؟

پوشش عایق رطوبتی پلی یورتان در صنایع نفت

عایق رطوبتی قیری پلیمری چیست؟

عایق رطوبتی قیری‌پلیمری یک محصول آب‌بندی بر پایه قیر سبک اکسیده و نانوپلیمر است که ساختاری مقاوم‌تر از محصولات عایق‌بندی رطوبتی قیر و گونی دارد. این نوع عایق تک‌جزئی بوده و می‌توان با ترکیب کردن آن با آب، عایق رطوبتی قیری‌پلیمری را در سطوح مختلفی همچون پشت‌بام، کف رستوران‌ها، کف و دیواره‌های سرویس بهداشتی، مخازن ذخیره‌سازی آب و… اجرا نمود.

استفاده از عایق رطوبتی قیری‌پلیمری به‌عنوان یک لایه پوشش‌دهنده ضد UV شناخته می‌شود. بنابراین، برای عایق‌بندی رطوبتی در معرض اشعه UV می‌توان با خیالی آسوده از این محصول استفاده کرد و شاهد عملکرد مناسب آن بود. این عایق پس از رقیق شدن با آب، قابلیت اجرا با قلمو یا اسپری را دارد.

عایق رطوبتی قیری پلیمری چیست؟

لاستیک مایع | نانو عایق رطوبتی ویژه کلیه سطوح

لاستیک مایع که بر پایه نانو تولید می‌شود، محصولی شفاف با قابلیت ارتجاعی بسیار عالی است که در دمای محیط به‌صورت مایع بوده و پس از اجرا و گذشت زمان پخت، به شکل جامدِ قابل‌انعطاف درمی‌آید. این محصول ابتدا شفاف است، اما بعد از اجرا و خشک شدن به رنگ شیری درمی‌آید. عدم پارگی و آسیب‌دیدگی از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های لاستیک مایع رطوبتی است که باعث افزایش مقاومت سطح در برابر رطوبت می‌شود.

استفاده از لاستیک مایع نانو به‌عنوان یک عایق رطوبتی مناسب در سطوح مختلف امکان‌پذیر است. این محصول تک‌جزئی است و به‌صورت آماده تولید می‌شود. می‌توان آن را با تجهیزات رنگ به اجرا درآورد و در صورت نیاز به اجرا به‌صورت اسپری، نیاز به رقیق‌سازی این محصول خواهد بود. این لاستیک‌ها در حال حاضر امکان اجرا به‌صورت شفاف و یا با رنگ‌بندی‌های دلخواه را دارند.

عایق رطوبتی مشکی بام چیست؟

عایق رطوبتی مشکی بام، محصولی باکیفیت و مقاوم است که می‌تواند در برابر رطوبت و فشارهای وارده عملکرد بسیار خوبی از خود نشان دهد. این نوع عایق بر پایه پلیمر و قیر تولید می‌شود، اما برخلاف قیر و گونی، برای اجرای آن نیازی به حرارت‌دهی نیست و می‌توان به‌صورت سرد از این محصول استفاده کرد. رنگ مشکی این نوع عایق باعث جذب گرما و گرم شدن ساختمان زیرین می‌شود.

عایق رطوبتی مشکی بام به لطف عملکرد مناسب خود، می‌تواند برای سطوح مختلف استفاده گردد. اجرای این نوع عایق مانند رنگ امکان‌پذیر است؛ بنابراین، کافی است عایق مشکی بام با آب ترکیب شده و به غلظت مناسب برسد، سپس آن را روی جداره‌ها و کف پشت‌بام اجرا نمود.

عایق رطوبتی مشکی بام چیست؟

اهمیت عایق رطوبتی و آب بندی در صنعت ساختمان

در صنعت ساختمان‌سازی، حفظ مقاومت و دوام بخش‌های مختلف ساختمان و جلوگیری از تخریب آن‌ها در اولویت است. عایق رطوبتی و آب‌بندی از جمله محصولات متداولی هستند که می‌توان آن‌ها را به‌عنوان پوشش‌دهنده در سطوح مختلف از جمله نما، پشت‌بام، استخر، سرویس بهداشتی، حمام و… استفاده کرد. استفاده از عایق رطوبتی و آب‌بندی در صنعت ساختمان نه‌تنها تأثیر زیادی بر مقاومت ساختمان‌ها دارد، بلکه می‌تواند از آسیب به آن‌ها نیز جلوگیری کند.

الزامات آب بندی و عایق رطوبتی ساختمان در مقررات ملی ساختمان

در مبحث پنجم مقررات ملی ساختمان، توضیحاتی در مورد مصالح مورد نیاز برای اجرا داده شده است که در فصل دوازدهم به تفصیل در مورد الزامات آب‌بندی و عایق رطوبتی ساختمان اطلاعاتی وجود دارد. در ادامه به مهم‌ترین الزامات آب‌بندی و عایق‌بندی رطوبتی ساختمان اشاره می‌کنیم.

  • حرارت دادن قیر برای اجرای عایق قیرگونی در ساختمان، باعث ایجاد انتشار گازهای مضر و افزایش آلودگی می‌شود. باید تمهیدات لازم در این زمینه اندیشیده شود.
  • حرارت دادن عایق‌های رطوبتی، باعث ایجاد خطر سوختگی شدید می‌شود و باید حتماً در این زمینه دقت لازم وجود داشته باشد.
  • هنگام کار کردن با عایق‌های رطوبتی، استفاده از دستکش، لباس کار مناسب و کلاه ایمنی الزامی است.
  • تمهیدات لازم در حین اجرای عایق‌های رطوبتی برای جلوگیری از خطر آتش‌سوزی باید انجام شوند.
  • محصولات نهایی عایق‌های پیش‌ساخته قیری باید به‌صورت رول بسته‌بندی شوند. برای جلوگیری از چسبندگی این عایق‌ها به یکدیگر هنگام بسته‌بندی، یک طرف عایق باید با پودر معدنی مانند تالک، روکش آلومینیوم و طرف دیگر با فیلم پلی‌اتیلن قابل ذوب با حرارت پوشانده شود.
  • محل نگهداری از رول‌های عایق رطوبتی بسیار مهم است و باید در معرض هوای خشک، انبارهای سرپوشیده با دمای 5 تا 35 درجه سانتی‌گراد به‌صورت عمودی نگهداری شود.
  • زمان تولید تا زمان نگهداری از عایق‌های رطوبتی نباید بیشتر از 6 ماه باشد.
  • در طول زمستان لازم است که عایق رطوبتی حداقل 24 ساعت قبل از اجرا در دمای بیش از 5 درجه سانتی‌گراد قرار بگیرد.

اهمیت آب بندی و رفع نم استخر با عایق رطوبتی

استخرها فضایی برای نگهداری از آب هستند و طبیعتاً نفوذپذیری آن‌ها در برابر آب و رطوبت می‌تواند بسیار مخرب باشد. چه استخر ورزشی و چه استخر جمع‌آوری‌کننده آب (مخازن آب)، هر دو نیاز زیادی به استفاده از عایق رطوبتی دارند و لازم است که جداره‌های استخر را با عایق رطوبتی پوشش داد. محصولات آب‌بندی به‌عنوان یک لایه پوشش‌دهنده در جداره‌های استخر قرار می‌گیرند و نفوذپذیری آن را به حداقل می‌رسانند. زمانی که نفوذپذیری استخر کاهش پیدا کند، می‌توان شاهد کاهش نم و رطوبت محیط اطراف استخر نیز بود. علاوه بر اینکه آب‌بندی و رفع نم استخر تأثیر زیادی روی استحکام خود استخرها دارد، می‌تواند نقش مهمی را در جلوگیری از هدررفت آب درون استخر نیز داشته باشد. از این رو، می‌توان برای صرفه‌جویی در هزینه‌های نگهداری از استخرها و جلوگیری از تخریب آن‌ها، از این نوع عایق‌های رطوبتی استفاده نمود.

پیشنهاد برای مطالعه

انواع روش‌های عایقکاری و آب‌بندی استخر و مخازن آب !!

اهمیت آب بندی و رفع نم استخر با عایق رطوبتی

بهترین نوع عایق رطوبتی برای عایق بندی پشت بام؟

اکثر محصولات عایق‌بندی رطوبتی معرفی‌شده در این مقاله، می‌توانند برای عایق‌بندی پشت‌بام با ماندگاری بسیار بالا مورد استفاده قرار گیرند. با این حال، در صورت نیاز به اجرای عایق رطوبتی برای پشت‌بام، باید به شرایط آب و هوایی، متراژ کار و همچنین بودجه توجه داشت تا بر اساس آن، بهترین عایق آب‌بندی رطوبتی برای پشت‌بام انتخاب گردد. عایق‌های رطوبتی نانو به‌عنوان بهترین و جدیدترین عایق‌های رطوبتی موجود در بازار شناخته می‌شوند که حتی با وجود اجرا به‌صورت سرد، می‌توانند عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان دهند.

بهترین عایق رطوبتی برای عایق‌بندی پشت‌بام باید رنگ روشنی داشته باشد تا بتواند بدون جذب گرمای خورشید، باعث عایق‌بندی به بهترین شکل ممکن شود. همچنین، مقاوم بودن عایق آب‌بندی پشت‌بام در برابر نور خورشید و اشعه UV نیز از جمله مهم‌ترین مشخصات آن محسوب می‌شود که باید حتماً به آن‌ها توجه ویژه‌ای داشت. عایق رطوبتی سفید بام به‌عنوان بهترین محصول با ماندگاری بالای ۱۰ سال جهت اجرا در پشت‌بام شناخته می‌شود که عملکرد بسیار عالی و پوشش‌دهی یکنواختی را در پشت‌بام ساختمان‌های مسکونی، تجاری و اداری از خود نشان می‌دهد. با این حال، در صورت نیاز به دریافت مشاوره برای انتخاب بهترین عایق رطوبتی پشت‌بام، می‌توانید با کارشناسان ما در افزیر ارتباط بگیرید.

بهترین عایق رطوبتی برای عایق بندی پشت بام؟ + باماندگاری بالا

مهمترین نکات فنی و اجرایی در عایق کاری رطوبتی که باید بدانید !!

در صورت نیاز به اجرای عایق رطوبتی در سطوح مختلف، در نظر گرفتن نکات فنی و اجرایی زیر حائز اهمیت است :

  • در صورت اجرای عایق‌های پیش‌ساخته، باید دو لایه عایق‌ها به اندازه ۱۰ سانتی‌متر با یکدیگر همپوشانی داشته باشند.
  • از راه رفتن با کفش‌های میخ‌دار روی عایق‌های رطوبتی خودداری کرده و در صورت نبودن کفش‌های مناسب، کف کفش را با گونی بپوشانید.
  • عایق‌های رطوبتی را در معرض هوای پر رطوبت و یا در هنگام بارندگی اجرا نکنید.
  • زیرسازی سطح قبل از اجرای عایق رطوبتی بسیار حائز اهمیت بوده و روی صرفه‌جویی در میزان مصرف عایق نقش مهمی را ایفا می‌کند.
  • تمیزکاری سطح، به‌ویژه قبل از اجرای عایق‌های رطوبتی نانو و پلیمری، تأثیر بسیار زیادی روی افزایش چسبندگی سطح خواهد داشت.
  • از افتادن اشیای مختلف تا قبل از پخت نهایی عایق روی سطح آن جداً خودداری کنید.
  • میزان ضخامت عایق بسته به نوع آن متفاوت است و حتماً باید بر اساس مشخصات فنی عایق رطوبتی مدنظر خود، ضخامت و نحوه اجرا را مشخص نمایید.

تست عایق بندی رطوبتی چگونه است؟

به منظور تعیین کیفیت عایق‌های رطوبتی، نیاز به انجام آزمایشات مختلفی است که از سوی مهندسان و مجریان این عایق‌ها انجام می‌شوند. از جمله آزمایشات لازم برای تعیین کیفیت عایق‌بندی‌های رطوبتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تعیین حلالیت مواد قیری در تری‌کلرواتیلن
  • مقاومت عایق رطوبتی پیش‌ساخته در برابر پارگی
  • تاب کششی اتصالات عایق رطوبتی پیش‌ساخته
  • میزان انعطاف‌پذیری (دمای تاب خمشی) عایق رطوبتی پیش‌ساخته در سرما
  • اندازه‌گیری ابعاد و جرم واحد سطح
  • مقاومت کششی عایق‌های رطوبتی
  • مقاومت عایق رطوبتی پیش‌ساخته در مقابل اوزون
  • مقاومت عایق رطوبتی پیش‌ساخته در مقابل نفوذ بخار آب
  • پایداری ابعادی عایق‌های رطوبتی در برابر حرارت

به غیر از آزمایشات ذکر شده، مهم‌ترین آزمایش تعیین میزان عایق‌بندی رطوبتی پس از اجرای این محصولات است. بدین منظور لازم است که محل عایق‌کاری شده با کمک ملات و گونی مسدود شود. سپس سطح به‌طور کامل غرق‌آب گردد. در صورتی که نشتی در زیر سطح تا ۲۴ ساعت وجود نداشت، عمل عایق‌بندی رطوبتی به درستی انجام شده است.

دستمزد اجرای عایق رطوبتی چقدر است؟

اجرای عایق رطوبتی برای نما، استخر، پشت بام و فضاهای مختلف اهمیت زیادی دارد. یکی از مواردی که در هنگام انتخاب عایق رطوبتی باید مد نظر قرار گیرد، قیمت عایق رطوبتی است. اجرای یکنواخت و با دقت به اندازه انتخاب بهترین نوع عایق برای آب‌بندی حائز اهمیت است. به گونه‌ای که توصیه می‌شود حتما پروسه اجرا را به افراد متخصص و باتجربه بسپارید تا در صورت نیاز در چندین مرحله عایق‌های رطوبتی را به اجرا در آورند. دستمزد اجرای عایق برای آب‌بندی رطوبتی بسته به نوع عایق و نحوه اجرای آن متفاوت است. به طور مثال، اجرای عایق‌های نیازمند حرارت پیچیده‌تر بوده و این موضوع می‌تواند باعث افزایش قیمت عایقکاری رطوبتی و دستمزد اجرای آن  نسبت به زمانی که نیاز به اجرای عایق‌های رطوبتی سرد وجود دارد، شود. در نهایت، اگر به دنبال خرید عایق رطوبتی هستید، حتماً قیمت عایق رطوبتی را با توجه به ویژگی‌ها و کیفیت آن بررسی کنید. در صورت نیاز به مشاوره و خرید عایق رطوبتی پلیمری، می‌توانید با مشاوران فروش عایق رطوبتی افزیر در ارتباط باشید و از آن‌ها در مورد قیمت عایق رطوبتی و گزینه‌های موجود سوال کنید.

پارامترهای مهم در انتخاب و خرید عایق رطوبتی و صرفه جویی در هزینه

اجرای عایق رطوبتی به صورت صحیح می‌تواند تاثیر زیادی روی ماندگاری سطح و جلوگیری از آسیب دیدن آن داشته باشد. تنوع در عایق‌های رطوبتی، حساسیت را برای انتخاب این محصولات چندین برابر کرده است. در صورتی که اولویت شما صرفه‌جویی در هزینه‌ها و انتخاب بهترین نوع عایق برای آب‌بندی است، حتما به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • مساحت و متراژ سطح : مساحت و متراژ سطح از جمله معیارهای مهم برای انتخاب عایق رطوبتی است. چرا که این عامل روی قیمت آب‌بندی یا عایق‌کاری رطوبتی تاثیرگذار است. هر چقدر متراژ سطح بیشتر باشد، بهتر است که از عایق‌های رطوبتی با قیمت ارزان‌تر استفاده نمود.
  • محل اجرای عایق : محل اجرای عایق و اولویت‌بندی‌ها بسیار مهم هستند. اگر نیاز به اجرای عایق در پشت بام دارید، می‌توانید از عایق‌های رطوبتی مناسب پشت بام استفاده کنید که دارای رنگ‌بندی مختلفی‌اند؛ اما برای عایق‌کاری نما استفاده از عایق‌های آب‌بندی با پوشش شفاف اهمیت بیشتری دارد. بسته به محل عایق، باید نوع و رنگ آن را مشخص نمود.
  • توجه به بودجه : بودجه موجود برای اجرای عایق در سطوحی همچون استخر، پشت بام، دیوار، نما و … اهمیت زیادی دارد. هر چقدر بودجه بالاتر، انعطاف‌پذیری برای انتخاب بهترین عایق‌های رطوبتی بیشتر می‌شود. در مورد بودجه‌ای که برای این کار در نظر گرفته‌اید، با کارشناسان ما صحبت نمایید.
  • شرایط آب و هوایی منطقه : یکی از مهم‌ترین پارامترها برای انتخاب عایق رطوبتی، در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی است. در شرایط آب و هوایی بسیار گرم مانند شهرهای جنوبی ایران که نفوذ نور خورشید بسیار شایع است، استفاده از عایق رطوبتی مقاوم در برابر نور خورشید اهمیت بسیار زیادی دارد. در چنین شرایطی باید حتما از عایق‌های ضد UV استفاده شود.

کلام پایانی

در این مقاله در مورد عایق رطوبتی به عنوان محصولی برای آب‌بندی و پوشش‌دهی یکنواخت صحبت کردیم. عایق‌های رطوبتی به دلیل اینکه می‌توانند یک پوشش محافظتی روی ساختمان، تجهیزات و قطعات فلزی ایجاد کنند، می‌توانند به عنوان بهترین انتخاب برای پوشش‌دهی یکنواخت در سطوح مختلف و افزایش ماندگاری آن‌ها شناخته شوند. در صورت نیاز به اجرای محصولات عایق‌بندی رطوبتی، نیاز به انتخاب بهترین این محصولات و در نظر گرفتن نکات فنی و اجرایی دارید. می‌توانید جهت دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت عایق‌های رطوبتی، همین امروز با ما در ارتباط باشید تا بر اساس محل مورد نیاز برای اجرای عایق‌های رطوبتی، به شما مشاوره ارائه کنیم. برای ارتباط با کارشناسان و مشاوران افزیر، می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی مندرج در صفحه تماس با ما سایت افزیر، اقدام نمایید.

سوالات متداول

 

عایق رطوبتی، پوشش‌هایی هستند که برای جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به داخل ساختمان‌ها و سطوح مختلف مانند سقف، حمام، استخر و پشت‌بام استفاده می‌شوند. این عایق‌ها از آسیب‌های ناشی از رطوبت به سازه‌ها محافظت می‌کنند.

برای پشت‌بام، عایق‌های رطوبتی پلیمری مانند عایق های نانو و عایق‌های ایزوگام یا عایق‌های قیری مناسب هستند. این مواد به دلیل مقاومت بالا در برابر شرایط جوی و نفوذ آب، انتخاب خوبی برای این نواحی به شمار می‌روند.

یک عایق رطوبتی باید مقاومت بالا در برابر نفوذ آب، دوام طولانی، انعطاف‌پذیری و قابلیت نصب آسان داشته باشد. همچنین، مقاومت در برابر شرایط جوی و تغییرات دما نیز از ویژگی‌های ضروری است.

برای انتخاب بهترین عایق رطوبتی، باید به نوع محیط، میزان رطوبت، شرایط جوی و نیاز به استحکام توجه کنید. مشورت با کارشناسان و بررسی کیفیت مواد مختلف نیز به انتخاب بهتر کمک می‌کند.

نصب عایق رطوبتی بسته به نوع آن متفاوت است. برخی عایق‌ها مانند ایزوگام به‌راحتی با چسباندن نصب می‌شوند، در حالی که برخی دیگر نیاز به پاشیدن یا مالیدن مواد به سطح دارند. معمولاً نیاز به سطح خشک و تمیز برای نصب موفق است. همچنین اجرای این پوشش به دو صورت گرم اجرا و سرد اجرا بوده که روش گرم اجرا نصب به روش سرد اجرا پیچیده‌تر و هزینه‌بر تر است و نیاز به تیم اجرایی ماهر دارد.
5/5 - (1 امتیاز)
mahdavi

Recent Posts

همه چیز درباره عایق رطوبتی دیوار؛ از انواع تا مزایا و روش‌های اجرا

چرا عایق رطوبتی دیوار مهم است؟ نکاتی برای جلوگیری از نفوذ رطوبت اهمیت استفاده از…

3 هفته ago

عایق ساختمان چیست؟

عایق ساختمانی چیست و چرا اهمیت دارد؟ عایق ساختمانی مجموعه‌ای از مواد و روش‌هاست که…

3 هفته ago

قیمت عایق کاری ساختمان چقدر است؟ عوامل مؤثر بر هزینه‌ها و نکات مهم

تعرفه عایق‌سازی ساختمان: هزینه‌ها را بشناسید و صرفه‌جویی کنید! عایق کاری ساختمان به‌عنوان راهکاری برای…

4 هفته ago

آب بندی فشار منفی چیست؟

چگونه از نفوذ آب در شرایط فشار بالا جلوگیری کنیم؟ فشارهای وارده به ساختمان که…

4 هفته ago

آب بندی فشار مثبت چیست؟

آب بندی فشار مثبت بتن چیست؟ آب‌بندی بتن به مجموعه اقداماتی اطلاق می‌شود که با…

1 ماه ago

رفع ممنوعیت وال مش در ساختمان + دستورالعمل شهریور 1403

وال مش چیست و چرا به صنعت ساخت و ساز معرفی شد؟ اولین دلیل روی…

1 ماه ago