پوشش های شیشه ای یا فلیک لاینینگ به هر نوع پوششی گفته می شود که تکه های شیشه ای در آن مخلوط باشد. تکه های شیشه بسیار ریز هستند. آنها طولانی تر و پهن تر از ضخامتشان هستند. این امکان انباشتن چندین لایه از آنها را فراهم می کند. این در حالی است که همچنان یک پوشش نازک با اندازه کمتر از 10 میکرومتر حفظ می شود.
تکه های شیشه شفاف و بی اثر هستند و تداخل کمی با بقیه مواد پوشش دارند. نوع واقعی شیشه ای که استفاده می شود بستگی به کاربرد دارد، زیرا هر نوع شیشه دارای مجموعه ای از مزایای خاص خود است.
ضخامت تکه های شیشه ای درون فلیک لاینینگ را می توان با میکروسکوپ الکترونی یا با استفاده از یک طیف سنج خودکار اندازه گیری کرد. گلس فلیک، ورقهای را با ضخامتهای اسمی مجزا از 100 نانومتر تا 7 میکرون، با توانایی تولید ورقههای با حداقل انحراف در ضخامت، تولید میکند که برای کاربردهای مقاومت بالا بسیار مهم است.
گلس فلکس یک پلاکت شیشه ای با ضخامت 5 میکرون است. از سنگ مرمر شیشه ای مذاب در 1200 درجه سانتیگراد، با دمیدن حباب خنک کننده فیلتر خرد کن و سایر مراحل پردازش ساخته شده است. علاوه بر این، تکه های شیشه ای موادی هستند که در رنگ به عنوان ماده پوششی مخلوط شده و بر روی سطوح فلزات و بتن اعمال می شوند و در کاربردهایی مانند رنگدانه ها و لوازم آرایشی نیز مورد استفاده قرار می گیرند.
ذرات شیشه موانع متراکم و بی اثری را در داخل لایه رنگ ایجاد می کند. بنابراین لایههای شیشهای که روی هم قرار گرفتهاند در برابر نفوذ آب و مواد شیمیایی مقاومت میکنند. افزودن شیشه همچنین باعث افزایش انعطاف پذیری، سختی و مقاومت در برابر سایش پوشش ها می شود.
پیشنهاد برای مطالعه
یک پوشش شیشه ای یا فلیک لاینینگ مانند اپوکسی گلس فلیک می تواند مزایای بسیاری نسبت به سایر انواع پوشش ها داشته باشد.
پوشش های شیشه ای انعطاف پذیری بالایی دارند و نمی شکنند.
به علت وجود شیشه در فلیک لاینینگ ، مقاومت پوشش در برابر تنش های مکانیکی افزایش پیدا می کند. پوشش های گلس فلیک در برابر هر گونه تنش و سایش مقاوم هستند. پس برای محل هایی که این تنش ها زیاد است، مناسب هستند.
این پوشش ها بسیار بادوام هستند. پس نیازی به تعمیر و نگهداری و هزینه مجدد برای تعمیر ندارد. به همین دلیل بازار جهانی فلیک لاینینگ رشد قابل توجهی در سال های اخیر داشته است.
با توجه به اینکه شیشه به بسیاری از انواع مواد شیمیایی تهاجمی واکنش نشان نمی دهد، مقاومت شیمیایی خوبی دارد.
مواد تشکیل دهنده پوشش می توانند در مقابل گرمای زیاد و همچنین اشعه فرابنفش از خود مقاومت نشان دهد.
شیشه یک عنصر بی اثر است. به همین علت در واکنش با حلال ها شرکت نمی کند.
با توجه به خواسته مشتری می توان مواد تشکیل دهنده پوشش فلیک لاینینگ را تغییر داد که این تغییر مشخصا بر خواص آن نیز اثر می گذارد.
پوشش های گلس فلیک چسبندگی عالی دارند و به سطوح مختلف خیلی خوب می چسبند.
گلس فلیک یا لاینینگ فلیک را می توان با استفاده از اسپری یا غلتک بر روی سطح اعمال کرد.
به علت وجود مواد غیر قابل اشتعال، پوشش های گلس فلیک مقاوم در برابر آتش سوزی هستند
از آنجایی که لایه های شیشه ای بسیار روی هم قرار گرفته اند در پوشش، توانایی آن در مقاومت در برابر نفوذ گازها و مایعات نسبت به انواع دیگر پوشش ها مانند پوشش های رزین آلی بسیار زیاد است.
از کاربردهای متنوع آن می توان به کاربرد در مخازن دریایی، زیر دریا، مخازن شیمیایی و کشتی های فرآیندی اشاره کرد.
از فلیک لاینینگ ها در چند سال اخیر برای کاهش انتشار بخار گاز و رطوبت از طریق لایه های پوشش و رنگ استفاده می شود.
فلیک لاینینگ ها با تکه های نازک تر و سازگارتر تولید شده اند. این امر باعث لایه لایه بودن بیشتر فلیک لاینینگ و افزایش بهبود عملکرد آن می شود.
بزرگترین زمینه کاربردی آن حفاظت از سطوح در مقابل مواد خورنده قوی می باشد. برای آشنایی با این که چرا از پوشش های گلس فلیک استفاده می کنیم مطالعه مقاله “گلاس فلیک یا پوشش شیشه ای فلیک چیست؟” را پیشنهاد می کنیم.
هرچه تکه های شیشه کوچک تر، نازک تر و ریزتر باشند، عملکرد بهتری دارند. به طور مثال پوشش با تکه شیشه 2 میکرون عملکرد بهتری نسبت به پوشش با تکه شیشه 5 میکرون دارد.
موادی که به پوشش اضافه می شوند نیز بسیار مهم هستند. خواص پوشش گلس فلیک متناسب با مواد تشکیل دهنده آن تغییر می کند. پس باید موقع اختلاط و تشکیل فلیک لاینینگ به مواد تشکیل دهنده آن نیز توجه کنیم.
همچنین میزان مواد استفاده شده در پوشش نیز می تواند در عملکرد فلیک لاینینگ اثر گذار باشد.
پیشنهاد برای مطالعه
عایق رطوبتی در سوله چیست و چرا استفاده از آن ضروری است؟ عایق رطوبتی سوله…
مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف؛ از ابهامات تا ممنوعیت مسلح کردن دیوار با شبکه…
اهمیت عایقکاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایقکاری نما نهتنها از ساختمان در برابر آسیبهای…
آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمانسازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…
عایقهای نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایقهایی که برای جایگزینی با ایزوگام…
چرا عایق فونداسیون، پایهایترین نیاز هر ساختمان است؟ عایقکاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…