یکی از انواع مصالح ساختمانی که در سال های اخیر بسیار مورد طرفدار قرار گرفته است، آجر نسوز است. این آجرها مقاومت بالایی در برابر حرارت دارند و می توانند به دلیل داشتن ساختار متراکم، در برابر ضربه و فشار نیز مقاوم باشند. طول عمر مفید این آجرها به دلیل ساختار خاص آن ها بسیار بالا است. آجرهای نسوز فقط برای ساختمان ها مورد استفاده قرار نمی گیرند؛ بلکه می توان آن ها را برای ساخت کوره های مختلف در صنایع متفاوت مورد استفاده قرار داد.
آجر نسوز یکی از انواع مصالح ساختمانی است که با تکنولوژی های جدید و ترکیبات خاص تولید شده است. این آجرها مقاومت بالایی در برابر حرارت دارند و به راحتی می توانند جایگزین آجرهای معمولی موجود در بازار شوند. بسته به نحوه پخت این آجرها، میزان مقاومت آن ها در برابر حرارت متفاوت است. ولی در اکثر مدل های این محصولات می توان شاهد مقاومت بالای آن ها در برابر دمای بیش از 1500 درجه سانتی گراد بود.
جرم نسوز به واسطه داشتن خصوصیات خاص و ترکیباتی که در برابر حرارت مقاوم هستند، می تواند برای صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرد. جرم های نسوز خود دارای تنوع زیادی هستند و می توانند با ساختارهای مختلفی مورد استفاده قرار گیرند. آجر نسوز یکی از کاربردترین جرم نسوز بوده که می تواند با ساختار خاص و شکل مناسب خودش، برای صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
تنوع در آجر نسوز بسیار زیاد بوده و هر کدام دارای ترکیبات خاصی نیز می باشند. اصلی ترین ماده تشکیل دهنده این آجرها، خاک نسوز است. خاک نسوز یک نوع خاک مقاوم به حرارت است که از مواد خاصی به نام مواد سیلیس و آلومینا تشکیل شده است. ترکیبات اضافه دیگری نیز در این آجرها به کار رفته اند که از جمله آن ها می توان به تیتانیوم، فریک اسید، اکسیدهای فلزی و … اشاره کرد.
ساختار مناسب آجر نسوز، متراکم و کم تخلخل بودن و همچنین ساختار مقاوم این آجر، می تواند طول عمر آن را افزایش دهد. به طوری که برای هر صنایع و کاربردی که نیاز به استفاده از مصالح مقاوم باشد، می توان از این نوع آجر استفاده کرد. محدودیت خاصی برای استفاده از آجرهای نسوز در صنایع مختلف وجود ندارد. می توان این آجرها را در امر ساختمان سازی به عنوان دیوارپوش نما و یا کفپوش مورد استفاده قرار داد. همچنین، کاربردهای این آجرها در صنایع مختلفی مانند ذوب آهن و فولاد که با گرما و حرارت های بالا سر و کار دارند، بسیار زیاد است.
پیشنهاد برای مطالعه
آجرهای نسوز می توانند مقاومت بالایی در برابر حرارت از خودشان نشان دهند و این موضوع عمر مفید آن ها را افزایش می دهد. ماهیت شیمیایی این آجرها بسته به ترکیبات آن ها متفاوت است؛ اما در اکثر موارد آن ها می توانند در برابر مواد شیمیایی مقاومت خوبی داشته باشند. بنابراین، از جمله مزایای این آجرهای نسوز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
موارد ذکر شده از جمله مزایای آجرهای نسوز برای استفاده در ساختمان ها و صنایع مختلف بودند. اما به غیر از موارد باید به معایب این محصولات نیز توجه داشت. یکی از معایب این آجرها، وزن نسبتا بالای آن ها است. دلیل این موضوع هم درصد تخلخل پایین آجرهای نسوز و متراکم بودن آن است. با توجه به تکنولوژی های جدید، بسیاری از آجرهای نسوز تولیدی دارای وزن نسبتا ایده آلی هستند. در نهایت شاید بتوانید یکی از ایرادات دیگر این آجرها را در قیمت آن ها دانست. به طوری که قیمت آجرهای نسوز نسبت به آجرهای معمولی بالاتر است.
پیشنهاد برای مطالعه
به منظور ساخت آجر نسوز، ابتدا باید مواد اولیه به طور کامل آسیب شوند و مانند یک خاک نرم مورد استفاده قرار گیرند. این خاک نرم وارد کوره با درجه حرارت مناسب شده و می تواند پس از قالب گیری و متراکم شدن، در کوره پخت نصب شود. در فرآیند پخت، آجرهای نسوز رطوبت خودشان را از دست می دهند. چرا که دمای پخت برای آن ها حداقل 1500 درجه سانتی گراد می باشد. در نهایت پس از گذشت 3 روز، می توان آجرها را از کوره ها خارج کرد و پس از انجام مراحل خنک سازی، مراحل بسته بندی را برای توزیع این آجرها انجام داد.
آجرهای نسوز بسته به ترکیباتی که دارند، به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند که هر کدام خصوصیات خاص خودشان را خواهند داشت. انتخاب یکی از بهترین آجرهای نسوز بر اساس ویژگی های فنی و فیزیکی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. از این رو در ادامه به انواع این آجرها و کاربردهای آن اشاره می کنیم.
تنوع در آجرهای نسوز بسته به ترکیبات موجود در آن، زیاد است. با توجه به اینکه مقاومت هر یک از این آجرها در شرایط مختلف آب و هوایی با هم متفاوت است، توصیه می شود که حتما آن ها بر اساس منطقه آب و هوایی مناسب تهیه شوند. در ادامه نحوه انتخاب بهترین آجر نسوز برای انواع مناطق آب و هوایی را به شما توضیح می دهیم.
آجرهای نسوز بی شکل در واقع دارای متریال های آجر نسوز هستند که فرآیند شکل دهی و پخت آن ها حذف می شود. به همین خاطر آن ها مانند یک ماده اولیه به شرکت ها و مجموعه های مختلف ارائه می شوند. این آجرها نیازی به مرحله پخت ندارند و می توانند برای کاهش قیمت تولید و صرفه جویی در فرآیند ساخت مورد استفاده قرار گیرند.
اکثر آجرهای نسوزی که در بازار وجود دارند، به صورت شکل داده شده هستند. در واقع این آجرها با مواد اولیه خاصی ساخته شده اند که مقاومت بالایی در برابر حرارت دارند و شکل و فرم آن ها نیز در کوره تثبیت شده است. به طوری که می توانید آجرهای نسوز را برای ساخت سازه های مختلف مورد استفاده قرار دهید.
آجرهای معمولی همانطور که از نامشان مشخص است، مقاومت بالایی در برابر حرارت ندارند و درصد تخلخل آن ها نیز بسیار بالا است. ترکیبات آجر نسوز و معمولی با هم متفاوت است. به طوری که در آجرهای نسوز از ترکیب سیلیس، آلومینیا، تیتانیوم و اکسیدهای فلزی استفاده می شود. ولی برای ساخت آجرهای معمولا از آهک و اکسید آهن نیز استفاده خواهد شد. تنوع رنگ در آجر نسوز بسیار زیاد است. علاوه بر این آجرهای نسوز دارای ظاهر مستطیلی شکل هستند و لبه های تیزی نیز دارند. این در حالی است که ساختار آجرهای معمولی مانند آجرهای نسوز دقیق و زیبا نیست. در نهایت آجرهای نسوز عایق خوبی در برابر حرارت هستند؛ اما آجرهای معمولی نمی توانند به عنوان یک عایق خوب مورد استفاده قرار گیرند. عایق گرمایی است اما آجر معمولی رسانایی بالایی در انتقال حرارت دارد.
اگرچه استفاده از آجر نسوز در نمای ساختمان، شهرت بیشتری دارد؛ اما این بدین معنی نیست که نمی توان این آجرها را برای کف ساختمان نیز مورد استفاده قرار داد. آجرهای نسوز به واسطه داشتن خصوصیات عالی و ویژگی های فنی، می توانند به عنوان پوشش کف ساختمان مورد استفاده قرار گیرند. این آجرها علاوه بر اینکه مقاومت بالایی در برابر حرارت دارند و به عنوان یک کفپوش ضد حریق شناخته می شوند، در برابر ضربه و فشارهای زیاد نیز بسیار مقاوم هستند. این آجرها می توانند مقاومت خوبی در برابر رطوبت از خود نشان دهند. از این رو نظافت آن ها بسیار ساده است.
نمای ساختمان همواره در معرض باد، باران، رطوبت و آفتاب است. نماسازی ساختمان با متریال هایی که مقاومت بالا در برابر شرایط ذکر شده دارند، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. طراحی نمای ساختمان با آجر نسوز، می تواند مزایای زیادی را به همراه داشته باشد. چرا که این آجرها، مقاومت بالایی در برابر رطوبت، باد، باران و آفتاب دارند. آن ها علاوه بر اینکه می توانند در برابر حرارت مقاوم باشند، به دلیل ساختار متراکم خودشان طول عمر بسیار بالایی نیز دارند. از این رو می توان آن ها برای نماسازی ساختمان با طول عمر بالا مورد استفاده قرار داد.
آجرهای نسوز به واسطه داشتن خصوصیات خاص و کاربردهای متنوع، توانسته اند به یکی از بهترین مصالح ساختمانی تبدیل شوند. به طوری که در حال حاضر، در روش های جدید نماسازی ساختمان از آجرهای نسوز استفاده می شود. آجرهایی که بسیار مقاوم هستند و می توانند برای نسل های جدید نیز ماندگار باشند. نگرش های نوین در نمای ساختمان با کمک آجرهای نسوز، بیشتر مربوط به ویژگی های ساختاری و مقاومت این آجرها است. در واقع آجرهای نسوز می توانند به واسطه داشتن خصوصیات عالی، برای نماسازی ساختمان به بهترین شکل استفاده شوند. همچنین، امکان ایجاد ترکیب رنگ های مختلف در این آجرها و شکل دهی به آن ها وجود دارد. از این رو این آجرها، امکان ایده پردازی برای نماسازی ساختمان ها را به بهترین شکل ممکن به وجود آورده اند.
خرید آجر نسوز برای استفاده در نمای ساختمان و یا ساخت کوره های خاص در صنایع مختلف، می تواند مزایای زیادی را به همراه داشته باشد. این آجرها دارای تنوع زیادی هستند و حتی ترکیبات به کار رفته در آن ها می تواند متفاوت باشد. انتخاب یک آجر نسوز باکیفیت، از یک جهت می تواند به شما این امکان را بدهد تا بتوانید تا سالیان سال از این آجر استفاده کنید. از جهت دیگر زیبایی یک فضا را نیز چندین برابر می کند. نکات مهمی وجود دارند که باید هنگام خرید آجرهای نسوز به آن ها توجه داشته باشید که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:
آجرهای نسوز یکی از انواع مصالح ساختمانی خاص هستند. وجود ترکیبات نسوز در این آجرها، مقاومت آن ها را بالا برده و همچنین باعث افزایش قیمت آن ها نسبت به آجرهای معمولی شده است. البته عوامل بسیار متنوعی وجود دارند که بر روی قیمت این آجرها تاثیر می گذارند که در ادامه مقاله به آن ها اشاره می کنیم.
اهمیت عایقکاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایقکاری نما نهتنها از ساختمان در برابر آسیبهای…
آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمانسازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…
عایقهای نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایقهایی که برای جایگزینی با ایزوگام…
چرا عایق فونداسیون، پایهایترین نیاز هر ساختمان است؟ عایقکاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…
عایق رطوبتی حمام و سرویس بهداشتی؛ چرا اهمیت دارد؟ رطوبت مداوم و تماس مستقیم با…
عایق رطوبتی چیست؟ عایق رطوبتی، یک ماده یا سیستم طراحی شده برای جلوگیری از نفوذ…