به طور حتم سوالاتی در مورد اجرای ضربه گیر نئوپرن پل برای شما ایجاد میشود. سوالاتی از این قبیل که مزایای استفاده از ضربه گیر نئوپرن چیست؟ برای چه مواردی از آن استفاده می کنیم؟ ویژگی و مشخصات ضربه گیر نئوپرن پل چه می باشد؟ برای پاسخ به تمام سوالات فوق و رفع هرگونه ابهامی در رابطه با ضربه گیر نئوپرن پل تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
ضربه گیر نئوپرن در واقع بالشتکهای الاستومری میباشد که وظیفه آن کنترل برهمکنش بارها و حرکات بین تیرها و شمعهایی که سازه را پشتیبانی میکنند میباشد. استفاده از ضربه گیر نئوپرن در پلها کاربرد دارد.
ضربه گیر نئوپرن برای پلها سبب جذب حرکات ناشی از انبساط حرارتی و انقباض ناشی از مصالح در تیرها یا پلها میشود. این ویژگی نئوپرنها باعث عملکرد صحیح پل میشود. همچنین به پایداری پل کمک میکند.
این دسته از ضربه گیرها به علت داشتن مقاومت و فشار بالا، در سازه های بتنی کاربرد دارند. این محصولات دارای مقاومت کششی کمی هستند.
تولید و ساخت ضربه گیر نئوپرن پل توسط متریال هایی از جمله نیتریت، سیلیکون، اس بی آر و غیره صورت می گیرد. مواد تشکیل دهنده انواع مختلف آنها دارای کیفیت بسیار بالایی می باشند که در محافظت از پل نقش بسزایی دارند.
به طور کلی نئوپرن پل همانند یک بالشتک الاستومری می باشد که جهت جلوگیری از هرگونه آسیب های ناشی از حرکت محوری به روی سازه های پل تولید می شود. همچنین انواع مختلف این محصولات را بین دو قطعه و در محل اتصال سازه قرار می دهند که به عنوان یک قطعهای با خاصیت انعطاف پذیری بسیار بالا و مقاومت زیاد جهت کاهش هزینه ها مورد استفاده قرار می گیرد. در حقیقت از آن ها به عنوان لرزه گیر در پل ها، فونداسیون و ساختمان ها استفاده می کنند. تحمل نیروی وارد بر سازه های ذکر شده از وظایف اصلی این ضربه گیر ها می باشد.
بهتر است بدانید که انواع مختلف آن ها جزء گروه لاستیک ها می باشند و به عنوان یک المان بسیار مناسب در سازه ها کاربرد دارند.
بالشتکهای نئوپرن دو قابلیت و عملکرد فیزیکی مهم را ارائه می دهد که می تواند به جلوگیری از آسیب به پل ها کمک کند که شامل:
یکی از خاصیتهای نئوپرن جذب شوک و ضربه میباشد در واقع میتوان گفت ضربههایی که یکپارچگی سازه را به خطر می اندازد را کاهش میدهد.
ضربهگیر نئوپرن پلها همچنین حرکات ایجاد شده توسط انبساط و انقباضات حرارتی را جذب میکنند، زیرا این حرکات میتواند عواقب فاجعه باری به دنبال داشته باشد. بنابراین، ویژگی جذب ضربه و شوک باعث پایداری و دوام طولانی مدت پل میشود.
نئوپرن به علت خاصیت ارتجاعی و ماهیت الاستیکی سبب حرکت جانبی پل میگردد. حتی ضخیم ترین و متراکم ترین نئوپرن درجاتی از خاصیت ارتجاعی دارد به همین دلیل به یک ماده محبوب برای استفاده در پروژه های پل سازی تبدیل شده است.
با توجه به معرفی ضربه گیر نئوپرن پل اکنون به مزایای استفاده از این محصول کاربردی اشاره خواهیم کرد که برخی از آن ها عبارت هستند از:
جهت کنترل بر هم کنش های بارگیری در پلها از ضربه گیر نئوپرن استفاده می کنند. انواع مختلف آنها به صورت پهناور در سازه های پل استفاده می شود.
سازوکار ضربه گیر نئوپرن بدین شکل است که انتقال یکنواخت بار از تیر به زیر ساختار پل توسط انواع مختلف این محصولات صورت می گیرد. همچنین جهت جلوگیری از شکست و ترک پی بر اثر حرکات جانبی و نوساناتی که به علت تغییر دما، انقباض، لرزش فونداسیون و غیره رخ می دهد، از ضربه گیر نئوپرن پل استفاده می کنیم. برای جلوگیری از وارد شدن هرگونه بار به پایهها و زیر ساخت پلها می توان از انواع مختلف این ضربه گیرها استفاده کرد. از کاربرد های دیگر ضربه گیر نئوپرن پل، پشتیبانی بارهای عمودی در سازه های عظیم و غول آسا می باشد. از آن جایی که پی بتن پس از مدتی در سازه های پل بتنی، دچار شکست و ترک می شود، از ضربه گیر نئوپرن پل برای جلوگیری از هرگونه ضربه به پل ها استفاده می کنند.
بنابراین ضربه گیر نئوپرن پل یک گزینهی بسیار مناسب جهت افزایش طول عمر سازههای بتنی به حساب می آید. جهت طراحی و ساخت تجهیزات صنعتی از ضربه گیر نئوپرن پل به وفور استفاده می شود. این ضربه گیر به علت داشتن انعطاف پذیری بالا، در بسیاری از موارد کاربرد دارد.
برخی دیگر از کاربردهای بالشتک الاستومری به شرح زیر می باشد.
ضربه گیر نئوپرن پل به صورت کلی در دو دسته نئوپرن الاستومر مصنوعی و طبیعی قرار می گیرد. از نظر مصالح به دسته بندی های گوناگونی تقسیم می شود. با توجه به این که مقاومت الاستومر طبیعی نسبت به الاستومر مصنوعی کمتر است ولی به علت مقرون به صرفه تر بودن اغلب از این نوع الاستومر استفاده می کنند. از طرفی دیگر الاستومر مصنوعی به دلیل مقاومت زیادی که دارد، طول عمر بیشتری خواهد داشت. برخی از انواع دیگر ضربه گیر نئوپرن پل عبارت هستند از:
ضربه گیر نئوپرن هسته سربی در واقع نوعی بالشتک الاستومری می باشد که در داخل آن هسته ی سربی قرار می دهند. جهت تحمل بار سنگین در سازه های پل از نئوپرن هسته سربی استفاده می کنند. این نوع نئوپرن از مواد الاستیک چند لایه و ورق فولادی تقویت شده ولکانیزه با هسته سربی مرکزی تشکیل شده است که یک انتخاب عملی و اقتصادی برای عملکرد لرزه ای سازه پل میباشد.
هسته سربی یک جزء کلیدی در این بالشتک الاستومری است که منجر به جذب انرژی میشود و باعث میرایی سیستم و استهلاک انرژی میگردد. سرب نوعی ماده فلزی با شکل پذیری زیاد است و وقتی تحت فشار ضربه عمودی قرار می گیرد، تغییر شکل برشی پلاستیکی ایجاد میکند که توسط صفحه فولادی و لاستیکی محدود میشود. سرب به کار رفته در این ضربه گیر ها به علت داشتن خصوصیات منحصر به فرد موجب افزایش مقاومت فشاری می شود. همچنین قابلیت انتقال نیرو در آن ها بسیار زیاد می باشد.
اگر بخواهیم سازههای پل را در برابر نوسانات لرزهای توسط یک تکیه گاه با اصطکاک بسیار کم پوشش دهیم، می توان از ضربه گیر نئوپرن تفلونی استفاده کرد. این دسته از نئوپرن ها در واقع همان بالشتک الاستومری ای می باشد که جهت داشتن اصطکاک کم، سطح آن را به وسیله یک لایه از تفلون پوشش می دهند. ورقههای تفلونی (PTFE) در سطح رویه بالشتکها و یک صفحه فولادی ضد زنگ در سطح پایین برای حرکت لغزشی نسبی در نظر گرفته میشود که در نهایت سطح لغزشی صاف و نرمی را ایجاد میکند. هنگام استفاده از ضربه گیر نئوپرن تفلونی پل، جابجایی روی عرشه پل به علت اصطکاک پایین، با سهولت بیشتری صورت می گیرد.
این دسته از ضربه گیرها به علت داشتن مقاومت کششی بسیار پایین، از مقاومت فشاری زیادی برخوردار می باشند.
بنابراین جهت جبران کمبود مقاومت کششی بالشتک الاستومری، صفحات فولادی را توسط فولاد مسلح می کنند. جهت مسلح کردن این محصولات کاربردی، صفحاتی که از جنس فولاد هستند را به صورت ورقهای موازی میان الاستومرها قرار میگیرند. پس از این که صفحات فولادی در بین الاستومرها قرار گرفتند، مقاومت کششی در آن ها تامین می شود.
هدف از نئوپرنهای الاستومری حفظت از پل یا سایر سازههای سنگین میباشد به گونهای که بار را در جهت افقی نسبت به زمین یا فونداسیون منتقل نماید. همچنین امکان ایجاد جابجاییهای جانبی بزرگ ناشی از خزش، بار لرزه ای و … را فراهم کنند.
پیشنهاد برای مطالعه
ساختار ضربه گیر نئوپرن پل با میرایی بالا به گونهای می باشد که قابلیت کنترل و کاهش ارتعاشات وارده بر سازه را دارد. در حقیقت همانطور که از نام آن مشخص می باشد، قابلیت میرایی انرژی آن نسبت به سایر نئوپرن ها بسیار بیشتر است.
طراحی ضربه گیر نئوپرن پل با میرایی بالا به صورتی است که حدود 15 درصد بیشتر نسبت به سایر انواع ضربه گیرها، مانع از بروز ارتعاشات افقی و قائم به سازه می شود. وجود لایه لاستیکی بهبود یافته در اثر ترکیبات شیمیایی منجر به افزایش ظرفیت میرایی و جابه جایی جانبی بیشتر شده است
قابلیت جذب انرژی بسیار بالا در این ضربه گیر ها به علت استفاده از الاستومر مصنوعی در ساخت آن ها می باشد. مقاومت فوق العاده آن ها ستودنی است، همچنین در طولانی مدت، دارای دوام بسیار بالایی هستند.
سالیان سال ممکن است بارها در معرض نیروها و ارتعاشات لرزه ای ناشی از امواج زلزله قرار بگیرند، اما کاملا بدون هیچ گونه آسیبی باقی خواهند ماند. این دسته از ضربه گیرها با توجه به ماهیت سختی که دارند، در هنگام زلزله در جهت افقی دارای انعطاف پذیری بسیار خوبی هستند. همچنین صفحات فولادی آب بندی شده و در برابر خوردگی محافظت میشود. به طور کلی ویژگیهای میرایی با افزودن گرافیت تنظیم میشود.
ضربه گیر نئوپرن پل با میرایی کم توسط الاستومر طبیعی تولید می شود. توانایی جذب انرژی در آن به صورت معمولی می باشد. ضربه گیر پل با میرایی کم در مقایسه با الاستومرهای مصنوعی، دارای مقاومت کمتری میباشد، به همین علت از نظر اقتصادی، قیمت مناسب تری دارد.
ابتدا ورقه های نئوپرن با قابلیت ارتجاعی بسیار زیاد به روی هم انباشته و فشرده می شوند. پس از آن، ضربه گیر نئوپرن توسط ورقه های فولادی مجهز می گردد. به طور حتم مقاومت و قابلیت ارتجاعی آن ها چندین برابر ضربه گیر معمولی خواهد بود.
به طور کلی ویژگی ها و مشخصات منحصر به فرد ضربه گیر نئوپرن عبارت هستند از:
جهت ساخت و تولید ضربه گیر نئوپرن پل باید یک سری استاندارد ها در نظر گرفته شود. در واقع باید در راستای استاندارد های بین المللی خاص طراحی و تولید شود.
از مهمترین استاندارد های مورد نیاز جهت ساخت و تولید این محصولات می توانیم به استاندارد های زیر اشاره کنیم.
در رابطه با نحوه تولید ضربه گیر نئوپرن پل باید بگوییم که انواع مختلف آنها از همنشینی اتم های هیدروژن و کربن در کنار یکدیگر، ساخته می شوند.
در حقیقت ضربه گیر نئوپرن از انواع لاستیکها می باشد که خروجی آنها به صورت ترکیبی و فوم است. اگر واضح تر بخواهیم توضیح دهیم، باید گفت که نئوپرن ها حاصل یک واکنش شیمیایی می باشند. در این واکنش شیمیایی از قطعات بسیار ریزی که کلروپرن نام دارند، استفاده می کنند. پس از ساخت و تولید این محصولات، این قطعات بسیار کوچک را ذوب می کنند. قطعات ذوب شده را با رنگدانه های گوناگون و مواد فوم ساز درون یک کوره یا اجاق قرار می دهند تا پس از افزایش حجم، پخته شوند.
در نهایت، شما شاهد به دست آمدن نئوپرن هایی خواهید بود که با ضخامت های متفاوت برش خورده و ورقه ورقه می شوند. پس از تولید ورقه های نئوپرن، جهت ساخت ضربه گیر از این ورقه ها استفاده می کنند.
در محل اتصال سازه های عظیم مانند پل، از ضربه گیر نئوپرن پل استفاده می کنند. آن ها باید به گونه ای اجرا شوند که به عنوان یک مفصل برای سازه عمل کنند. اساسی ترین موضوع در هنگام اجرای ضربه گیر نئوپرن پل، سطح مقطعی می باشد که قرار است ضربه گیر به روی آن اجرا شود. بنابراین این سطح حتما باید صاف و تمیز باشد. در صورت مشاهده هرگونه ناهمواری و برآمدگی، حتما باید سطح مورد نیاز را توسط رزین اپوکسی، صاف و یکدست کنید. همچنین فراموش نکنید که زیرسازی و هموارسازی سطح، به وسیله گروت اپوکسی و یا ملات های ترمیمی بتن، صورت می گیرد.
نکتهی مهم دیگر در رابطه با اجرای ضربه گیر نئوپرن پل، سطح فلزی می باشد. در واقع این ضربه گیرها باید به روی سطوح فلزی ضد زنگ و ضد خوردگی اجرا شوند. مهمترین نکته به هنگام اجرای ضربه گیر های نئوپرن در ساخت و ساز پل و ساختمان ها این است که اجرای آن ها باید تحت نظارت مهندسین کاربلد و متخصص صورت گیرد. در صورت وجود کوچکترین مشکل در اجرای این مصالح، مقاومت و استحکام نهایی سازه با مشکل مواجه خواهد شد که در نهایت منجر به بروز خسارات جبران ناپذیر مالی و جانی فراوانی می شود.
هم چنین در ادامه برای آشنایی بیشتر با روش تعویض بالشتکهای ضربه گیر الاستومری نئوپرن آسیب دیده، میتوانید مقاله ” راهنمای تعویض نئوپرن ضربه گیر آسیب دیده ” را پیشنهاد می کنیم.
عوامل موثر بسیار زیادی بر قیمت ضربه گیر نئوپرن پل تاثیرگذار خواهند بود. برای مثال قطعات، مصالح و متریالی که در هنگام ساخت آن ها استفاده می شوند، نقش بسزایی در تعیین قیمت نهایی ضربه گیرها دارند.
به طور کلی ضربه گیر نئوپرن هسته سربی، نسبت به سایر انواع ضربه گیر ها از قیمت بیشتری برخوردار می باشد. در واقع هر چه ضربه گیر نئوپرن پل با کیفیت تر و مقاوم تر باشد، دارای قیمت بیشتری خواهد بود، اما به طور معمول این محصولات قیمت مناسبی داشته و به راحتی قابل تهیه است. متناسب با هر بودجهای که دارید، میتوانید از انواع مختلف آن ها تهیه کنید. به این نکته دقت کنید که با استفاده از این محصولات با قیمت مناسب می توانید بسیاری از هزینه های مربوط به نگهداری سازه های سنگین را کاهش دهید. با توجه به نکات گفته شده نمی توان یک قیمت مشخص برای ضربه گیرها اعلام کرد، اما به طور کلی هزینهی آنها از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است.
با توجه به رخ دادن حوادث ناگواری مانند زلزله که موجب تحمیل خسارات جبران ناپذیر فراوانی در سازهی پل ها می شود، هر یک از ما به دنبال چاره ای جهت استحکام و مقاومت سازی پل ها هستیم. با استحکام و استقامت پل ها می توان از بروز بسیاری از خسارت های جانی و مالی جلوگیری کرد. بنابراین بهترین کار این است که چاره ای جهت مقاومت و پایداری این سازه ها بیابیم.
یکی از بهترین و تضمینی ترین روش های نوینی که تا کنون در این زمینه ارائه شده است استفاده از ضربه گیر نئوپرن پل می باشد که امروزه با استقبال بی نظیری مواجه شده است. حال که با تمام اصول اجرایی ضربه گیرهای نئوپرن مخصوص پل در این مقاله آشنایی پیدا کردهاید، به راحتی میتوانید با انتخاب یک تصمیم درست جهت مقاوم سازی پل ها اقدام کنید.
همچنین جهت داشتن اطلاع از قیمت خرید نئوپرن، نحوه اجرا، نصب، و غیره می توانید با کارشناسان مجموعه ما در ارتباط باشید. مشاورین ما پس از دریافت اطلاعات لازم، شما را در هر زمینه ای که لازم باشد راهنمایی خواهند کرد.
نئوپرن پل یک بالشتک الاستومری میباشد که جهت جلوگیری از هرگونه آسیبهای ناشی از حرکت محوری به روی سازههای پل تولید میشود. همچنین جهت کنترل بر هم کنش های بارگیری در پلها به کار میرود.
جذب ضربه وارده زیرا یکپارچگی سازه را به خطر می اندازد و تقویت حرکت جانبی پل. نئوپرن به علت خاصیت ارتجاعی و ماهیت الاستیکی سبب حرکت جانبی پل میگردد.
ضربه گیر نئوپرن پل، پشتیبانی بارهای عمودی در سازه های عظیم و غول آسا می باشد. از آن جایی که پی بتن پس از مدتی در سازه های بتنی، دچار شکست و ترک میشود، از ضربه گیر نئوپرن برای جلوگیری از هرگونه ضربه به سازه و پل ها استفاده میکنند.
ضربه گیر نئوپرن پل به صورت کلی در دو دسته نئوپرن الاستومر مصنوعی و طبیعی قرار میگیرد.
هسته سربی یک جزء کلیدی در این بالشتک الاستومری است که منجر به جذب انرژی میشود و باعث میرایی سیستم و استهلاک انرژی میگردد.
اهمیت عایقکاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایقکاری نما نهتنها از ساختمان در برابر آسیبهای…
آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمانسازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…
عایقهای نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایقهایی که برای جایگزینی با ایزوگام…
چرا عایق فونداسیون، پایهایترین نیاز هر ساختمان است؟ عایقکاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…
عایق رطوبتی حمام و سرویس بهداشتی؛ چرا اهمیت دارد؟ رطوبت مداوم و تماس مستقیم با…
عایق رطوبتی چیست؟ عایق رطوبتی، یک ماده یا سیستم طراحی شده برای جلوگیری از نفوذ…