استفاده از چسب کاشت برای کاشت میلگرد و بولت

چسب کاشت میلگرد و بولت چیست؟

چسب کاشت میلگرد و بولت نوعی انکر بولت هستند، که بر پیوندهای شیمیایی متکی هستند. در این روش پیچ و مهره های فولادی را از طریق مواد شیمیایی و رزین در یک بستر محکم می کند. این بستر اغلب از جنس بتن تشکیل شده است.

چسب کاشت میلگرد و بولت به داخل سوراخ های مشخص شده در داخل سطح فرو می روند. به همین علت سطح بسیار بیشتری را برای پخش کردن بار به صورت یکنواخت فراهم می‌کنند. این باعث می شود تا ناحیه مقاوم و تقویت بشود.

مواد تشکیل دهنده چسب کاشت میلگرد و بولت در بتن

انکرهای شیمیایی یا چسب کاشت میلگرد معمولاً بر اساس یک محصول دو جزئی ساخته می شوند. یک جزء “رزین” و جزء دیگر “سخت کننده”  است. این دو جزء را با هم در نسبت مورد نیاز ترکیب می کنند تا عمل آوری سریع را فراهم کنند. این نسبت معمولا 10 قسمت رزین به یک قسمت سخت کننده می باشد.

برای اجرای کاشت میلگرد و آرماتور در بتن از یک گان یا تفنگ استفاده می شود. این گان شامل دو بخش کارترج رزین و سخت کننده می باشد. مواد این دو بخش قبل از رسیدن به انتهای نازل با یکدیگر ترکیب می شوند.

انواع چسب کاشت میلگرد کدام است؟

انتخاب نوع چسب کاشت میلگرد و بولت مشخص شده به زیرلایه، مقاومت مورد نیاز و نیازهای عمل آوری بستگی دارد. در مهارهای شیمیایی یا انکر بولت از رزین های مختلفی استفاده می شود. هر یک از آنها ویژگی ها، خواص و کاربردهای مختلفی دارند.

چسب کاشت میلگرد و بولت پلی استر

این مهارهای شیمیایی، فناوری مهار تزریقی که به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد، برای استفاده و کاربرد ساده هستند. کارتریج تزریقی دوگانه با دو جزء در اندازه های مختلف پر می شود. این یک رزین واکنشی است که یک ملات تزریقی دو جزئی می سازد.

چسب کاشت میلگرد و بولت پلی استر غیر اشباع

این رزین برای ساخت ملات تزریقی 2 جزئی است. این رزین شامل دو رزین پلی استر غیر اشباع حل شده در استایرن و رزین های پلی استر غیراشباع بدون استایرن است. مونومرهای مرتبط با استایرن به عنوان حلال واکنشی در رزین بکار گرفته می شوند. ملات ایجاد شده از این رزین ها سریع، ساده و با مقاومت شیمیایی کمی در محیط های قلیایی و سایر مواد استفاده می شوند.

چسب کاشت میلگرد و بولت اپوکسی اکریلات

انکر شیمیایی اپوکسی آکریلات یک رزین دو جزئی بدون استایرن برای استفاده در بتن و بنایی است. این مهار کننده به عنوان یک مهار تثبیت کننده رزین با سخت شدن سریع و با استحکام بالا استفاده می شود. از کاربردهای آن می توان به استفاده برای بارهای بسیار بالا و تثبیت های ضروری، به ویژه در شرایط خورنده یا مرطوب اشاره کرد. بر اساس فناوری وینیل استر بدون استایرن با واکنش پذیری بالا، برای بارهای سنگین و با کارایی بالا، پخت سریع و حداقل بو مناسب است.

چسب کاشت میلگرد و بولت اپوکسی خالص

چسب کاشت میلگرد اپوکسی خالص یک سیستم مهار دو جزئی با نسبت یک به یک ارائه می دهد. اپوکسی خالص در سخت ترین کاربردهای ساختاری و اتصالات میلگرد استفاده می شود. به این ترتیب، قابلیت باربری بسیار بالایی دارد و با در نظر گرفتن صنعت ساختمان ساخته شده است.

چسب کاشت میلگرد و بولت سیستم های هیبریدی

سیستم هیبریدی شامل یک مهار شیمیایی دو قسمتی است که به سرعت عمل می کند و اجازه می دهد تا نقطه اتصال را زودتر از یک مهار اپوکسی بارگیری کنید. این نوع در هر جایی که میله رزوه ای یا میلگرد باید در بتن نصب شود، سرویس می بیند. علاوه بر اتصالات فولادی سازه ای به بتن، سیستم هیبریدی در کاربردهای قفسه بندی، موانع صوتی یا حصارها نیز کاربرد دارد.

پیشنهاد برای مطالعه

انواع چسب کاشت ‌‌میلگرد‌

از چسب کاشت میلگرد و بولت چگونه مورد استفاده قرار می گیرند؟

سوراخ به قطر مورد نیاز بسته به میله رزوه ای مورد استفاده، میزان بارگذاری و وزن اتصالات، حفر می شود. همیشه مطمئن شوید که می دانید چقدر عمیق باید سوراخ کنید و اینکه مستقیماً سوراخ نمی کنید. جداول کامل اندازه‌های قطر سوراخ و قدرت بارگذاری مربوطه را معمولاً می‌توان در بخش برگه های اطلاعات فنی محصول یافت. برای مثال برای یک M8 که سوراخی به قطر 10 میلی‌متر نیاز دارد، معمولاً در بتن استفاده می‌شود. مهار شیمیایی شامل تزریق رزین به سوراخ قبل از قرار دادن گل میخ است. در نتیجه، این ماده شیمیایی تمام عیوب را پر می کند و سوراخ را مهر و موم می کند و آن را ضد هوا و ضد آب با چسبندگی 100 درصد می کند.

جهت محاسبه مقدار چسب کاشت میلگرد می توانید از محاسبه گر چسب کاشت میلگرد استفاده کنید.

مهارهای مکانیکی و چسب کاشت میلگرددر چند اصل کلیدی متفاوت هستند

ویژگی های چسب کاشت میلگرد:

با چسب کاشت میلگرد و بولت، یک رزین قبل از قرار دادن گل میخ به سوراخ تزریق می شود. با این کار، ماده شیمیایی به طور طبیعی تمام بی نظمی ها را پر می کند و سوراخ را با چسبندگی 100٪ ضد هوا و ضد آب می کند.انکرینگ شیمیایی تکنیکی برای چسباندن به بتن و زیرلایه های مشابه است که انعطاف پذیری بیشتری نسبت به انکرینگ مکانیکی دارد.

چسب کاشت میلگرد و بولت، می توانند به سمت لبه بسترهای بتنی و از طریق بلوک بنایی قرار گیرند. ماهیت غیر انبساط شونده میله ای که از نظر شیمیایی نگه داشته می شود، احتمال ترک خوردن بتن اطراف را به شدت کاهش می دهد. این برای محکم کردن نرده ها نزدیک به لبه یا پله های بتنی و کاربردهای مشابه بسیار خوب است.

عملکرد مهارهای شیمیایی در درجه اول به عملکرد چسب های شیمیایی بستگی دارد. در نتیجه، انتخاب یک چسب شیمیایی مناسب بسیار مهم است. مهارهایی که از طریق چسب‌های شیمیایی محکم می‌شوند، به عمل آوری خاصی نیاز دارند، مخصوصاً در دماهای پایین. در محیط زمستانی در زمستان، زمان پخت کمی بیشتر است، بنابراین دوره ساخت طولانی تر است. مواد پیچ ​​انکر بولت های شیمیایی دارای استحکام، مقاومت کششی و برشی کم است و مقاومت لرزه ای را کاهش می دهد. سطح پایین است، اساساً زیر 7 درجه.

ویژگی های مهار مکانیکی:

یک مهار مکانیکی، مهار گوه ای یا مهار  قطره ای، در بتن وارد می شود و پس از سفت شدن منبسط می شود. این انبساط باعث می شود که مهار دیواره سوراخ را بگیرد و پیوند بسیار قوی ایجاد کند. در حالی که یک گزینه بسیار محبوب و مقرون به صرفه است، اما محدودیت هایی نیز وجود دارد.

با مهارهای مکانیکی، هر اندازه از پیش تعیین شده – طول (جاسازی) و قطر – محدودیت‌های ظرفیت بار خود را دارد. مهار های شیمیایی تقریباً عمق تعبیه نامحدودی دارند، بنابراین می توانید هر طول میله را در سوراخ قرار دهید تا ظرفیت بار را افزایش دهید. و اگر از سوراخی با قطر بزرگتر با میله ضخیم تر استفاده کنید، بار دیگر ظرفیت بار را افزایش می دهید.

مهارهای مکانیکی یک تناسب استنتاج را فراهم می کنند. با توجه به یک بستر قابل قبول، آنها معمولا عملکرد ثابتی دارند و به حفظ نیروی بست برای مدت طولانی کمک می کنند.مواد پیچ ​​مهار مکانیکی استحکام بالایی دارد و مقاومت لرزه ای بهتری را ارائه می دهد. انکرهای مکانیکی به محض خشک شدن خود بتن آماده استفاده هستند.

مزیت چسب کاشت میلگرد نسبت به روش مکانیکی چیست؟

برخلاف مهارهای مکانیکی انبساط یا پلاگ های پلاستیکی که به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند، مهارهای شیمیایی با پخش شدن بار در کل منطقه، تثبیت را به بخشی جدایی ناپذیر از زیرلایه تبدیل می کنند. همچنین استرس ایجاد شده در زیرلایه را زمانی که این مهار ها سفت می شوند، از بین می برند.

در نهایت، چسب کاشت میلگرد و بولت به شما این فرصت را می‌دهد که در طول زمان باز بودن مواد شیمیایی، تنظیمات جزئی را در تراز گل میخ ایجاد کنید، در حالی که یک مهار مکانیکی برای اصلاح عمق و زاویه هر بار به سوراخی به اندازه میلی‌متر نیاز دارد، و اگر اینطور نیست، قابل استفاده نیست.

نقطه ضعف چسب کاشت آرماتور نسبت به روش مکانیکی چیست؟

نقطه ضعف انکرهای شیمیایی یا چسب کاشت بولت برای برخی از پیمانکاران  نصب پیچیده تر آنها است. همچنین عادت های نادرست نصب می تواند ظرفیت انکر را به خطر بیندازد برای همین پیروی از روش های صحیح نصب بسیار مهم است.

آنها همچنین ممکن است گرانتر از مهار های مکانیکی در نظر گرفته شوند. با این حال، هر دو بست اغلب برای چیزهای بسیار متفاوتی استفاده می‌شوند، به‌ویژه زمانی که نیازهای مهندسان را برآورده می‌کنند.

کاربردهای چسب کاشت میلگرد

مهارهای رزین شیمیایی مزایایی دارند، از جمله توانایی نگه داشتن بارهای بزرگ و سرعتی که ممکن است در آن قرار گیرند. با این حال، نصب انکر رزین شیمیایی نیاز به نصب مناسب دارد.

نحوه اجرای چسب کاشت میلگرد  به چه صورت است؟

مراحل اجرای روش کاشت میلگرد و بولت به شرح زیر است:

  1. سوراخ را با دریل ایجاد کنید و سطح را از گرد و غبار پاک کنید.
  2. با استفاده از یک برس یا هوای پنوماتیک  سوراخ را خالی از خاک کنید.
  3. رزین را با استفاده از گان مخصوص کاشت میلگرد به سوراخ تزریق کنید.
  4. پس از تزریق نازل را به آرامی بیرون بیاورید تا از گیر افتادن هوا جلوگیری شود.
  5. میلگرد را در حین وارد کردن به سوراخ چند بار بچرخانید تا هرگونه حباب هوا خارج شود.
  6. وقتی میلگردها محکم شدند، آنها را به حال خود رها کنید. زمان گیرش به نوع رزین و همچنین دما بستگی دارد.
  7. تا زمانی که رزین خشک نشده بر روی بولت، بارگذاری نکنید.

 

تفاوت فرآیند اجرای چسب کاشت میلگردبا مهارهای مکانیکی

معمولا برای اجرای چسب کاشت میلگرد و بولت ابتدا یک سوراخ حفر شده و رزین و هاردنر به آن تزریق می شود. بعد از تزریق رزین میله مهار به آن وارد می شود. هنگامی که ماده شیمیایی خشک شد، سفت می شود و مهار را به ماده پایه می چسباند. مهارهای شیمیایی نیاز به سوراخ کردن، تمیز کردن، پر کردن با چسب دارند. مهارها و پرکننده های شیمیایی به دلیل چسبندگی مداوم در طول مهار، در برابر کشش عالی عمل می کنند.

برای نصب مهار مکانیکی، مهار مستقیما در سوراخ قرار می گیرد و با استفاده از ابزار مخصوص گشتاور داده می شود. بعد از ایجاد اصطحاک و نیروهای انبساط در داخل بتن، استحکام و مقاومت لازم ایجاد می شود. مهارهای مکانیکی خود را با پیچ کردن به جسم محکم می‌کنند. همچنین به دلیل تناسب تداخلی که اجازه حرکت را نمی دهد در برابر برش عملکرد خوبی دارند.

به طور معمول از انکرهای مکانیکی برای مهار نیروی برشی و از انکر شیمیایی برای مهار نیروی کششی استفاده می شود.

پیشنهاد برای مطالعه

کاربرد چسب کاشت میلگرد در ساخت و ساز کدام است؟

سوالات متداول

چسب کاشت میلگرد از چه اجزایی تشکیل می‌شود؟

انکرهای شیمیایی یا چسب کاشت میلگرد معمولاً بر اساس یک محصول دو جزئی ساخته می شوند. یک جزء رزین و جزء دیگر سخت کننده است. این دو جزء را با هم در نسبت مورد نیاز ترکیب می‌کنند تا عمل آوری سریع را فراهم کنند.

برای اجرای کاشت میلگرد از چه ابزاری استفاده می‌کنند؟

برای اجرای کاشت میلگرد و آرماتور در بتن از یک گان یا تفنگ استفاده می شود. این گان شامل دو بخش کارترج رزین و سخت کننده می‌باشد. مواد این دو بخش قبل از رسیدن به انتهای نازل با یکدیگر ترکیب می‌شوند.

نحوه اجرای چسب کاشت به چه صورت می‌باشد؟

اجرای چسب کاشت میلگرد و بولت ابتدا یک سوراخ حفر شده و رزین و هاردنر به آن تزریق می شود. بعد از تزریق رزین میله مهار به آن وارد می شود. هنگامی که ماده شیمیایی خشک شد، سفت می شود و مهار را به ماده پایه می چسباند.

آیا هنگام کار با چسب کاشت امکان تراز کردن سطوح وجود دارد؟

چسب کاشت میلگرد و بولت به شما این فرصت را می‌دهد که در طول زمان باز بودن مواد شیمیایی، تنظیمات جزئی را در تراز گل میخ ایجاد کنید، در حالی که یک مهار مکانیکی برای اصلاح عمق و زاویه هر بار به سوراخی به اندازه میلی‌متر نیاز دارد.

5/5 - (6 امتیاز)
mahdavi

Recent Posts

دستورالعمل طراحی و اجرای ملات مسلح شده با مش الیاف شیشه برای مهار دیوارهای بلوکی

مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف؛ از ابهامات تا ممنوعیت مسلح کردن دیوار با شبکه…

2 ساعت ago

عایق رطوبتی نما؛ مزایا، ویژگی‌ها و روش‌های اجرا

اهمیت عایق‌کاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایق‌کاری نما نه‌تنها از ساختمان در برابر آسیب‌های…

1 هفته ago

راهنمای کامل آب بندی و عایق رطوبتی کف ساختمان

آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمان‌سازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…

2 هفته ago

بهترین جایگزین ایزوگام و قیرگونی کدام است؟

عایق‌های نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایق‌هایی که برای جایگزینی با ایزوگام…

2 هفته ago

عایق فونداسیون: روش‌ها، مزایا و انتخاب بهترین نوع عایق کاری پی

چرا عایق فونداسیون، پایه‌ای‌ترین نیاز هر ساختمان است؟ عایق‌کاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…

2 هفته ago

روش‌های عایق رطوبتی حمام و سرویس‌های بهداشتی: راهنمای کامل آب‌بندی و حفاظت از فضاهای مرطوب

عایق رطوبتی حمام و سرویس بهداشتی؛ چرا اهمیت دارد؟ رطوبت مداوم و تماس مستقیم با…

3 هفته ago