چسب کاشت میلگرد از دو جزء مختلف تشکیل شده است و ماده تشکیل دهنده ی آن از رزین های مصنوعی می باشد. البته در زبان فنی و برداشت عامیانه کاربران این محصول را تحت عناوین دیگری نیز می شناسند. چسب کاشت، رزین تزریقی، چسب کاشت رول پلاک و یا کاشت مایع و همچنین مهار شیمیایی از اصطلاحات رایج برای نامیدن این محصول می باشد. برای تعیین نوع چسب مورد نیاز برای استفاده در یک پروژه کاربران عوامل گوناگونی را در نظر می گیرند. از این میان میتوان به مواد سازندهی مصالحی که برای اتصال آن از چسب استفاده می شود اشاره نمود. البته عوامل دیگری مانند شرایط استفاده از چسب نیز بر انتخاب کاربر تاثیرگذار می باشد.
یکی از بخش های قابل اهمیت که نیاز به توجه زیادی دارد بخش بازسازی بناهای آسیب دیده می باشد. البته برای تعمیرات، روش و دستورالعمل های خاصی وجود دارد. کاربر بر اساس آنها روش مورد نظر خود را انتخاب و سپس بر اساس آن عمل می نماید. افرادی که تجربه در زمینه بازسازی سازه دارند به راحتی قادر به ایجاد تمایز بین روش مکانیکی و شیمیایی و انتخاب روش مناسب می باشند. هر دو نوع روش کاشت مکانیکی و شیمیایی نسبت به یکدیگر دارای تفاوت های شایان ذکری می باشند.
در معرفی کاشت مکانیکی می توان بیان کرد که در واقع کاشت مکانیکی شامل دو روش انبساطی و غیر انبساطی می باشد. روش کاشت مکانیکی انبساطی می تواند اتصال بسیاری از ملزومات به کار رفته در بنا مانند میلگردها را به راحتی مدیریت نماید. اصل کار در این روش استفاده از نیروی انبساط برای برقراری ارتباط میان دو جزء مدنظر شما می باشد. البته استفاده از این روش دارای معایبی نیز می باشد. برای مثال یکی از معایب قابل ذکر برای این روش محدودیت استفاده از آن در نوع مواد استفاده شده در این روش می باشد. برای درک بهتر این مطلب شرایطی را در نظر بگیرید که قصد کاشت میلگرد در یک بنای سنگی و یا آجری را دارید. در این شرایط استفاده از روش کاشت مکانیکی می تواند سبب از بین رفتن و یا خرد شدن میلگرد شود.
در شرایطی که نیاز به استفاده از روش کاشت مکانیکی است و جنس محیط با روش انبساطی تطابق ندارد بهتر است تا کاربران از روش کاشت مکانیکی غیر انبساطی استفاده نمایند. استفاده از روش کاشت شیمیایی معایبی را که در روش مکانیکی مشاهده می شود را ندارد. کاربران می توانند از این روش برای کاشت میلگرد در لبههای سازه و یا ساختار های بتنی استفاده نمایند. شما به راحتی می توانید از این روش در فضاهای بسیار کوچکی که در سازه وجود دارد استفاده کنید. در نهایت یک اتصال قوی را بین سازه و ادوات مورد نظر خود برقرار نمایید.
پیشنهاد برای مطالعه
روش کاشت شیمیایی نیز مانند تمام روش هایی که در زمان ساخت سازه ها مورد استفاده قرار می گیرد دارای مزایا و معایب متعددی می باشد. شناخت این ویژگی های مثبت و منفی به شما کمک می نماید تا از وقوع حوادث پیش بینی نشده در حین انجام کار جلوگیری نمایید.
مزایای استفاده از روش کاشت شیمیایی شامل موارد زیر می باشد.
• یکی دیگر از معایبی که برای این محصول می توان نام برد عمر کوتاه پکرهای حاوی چسب کاشت می باشد. به گونه ای که به طور معمول این بسته ها حدود یک سال بیشتر عمر نمی نمایند.
• همچنین بعد از باز نمودن پک ها عمر چسب کاشت آرماتور بسیار کوتاه می باشد و بلافاصله بعد از باز شدن حتما باید آن را مصرف نمایید.
• یکی از معایب عمده برای این محصول قیمت چسب کاشت میلگرد می باشد. قیمت نسبتا بالای محصولات تشکیل دهنده ی آن یکی دیگر از دلایل اصلی بی رغبتی کاربران نسبت به کاربرد این ادوات می باشد.
از این محصول می توان در گسترهی وسیعی از فعالیت ها مانند ساخت پروژه های ساختمانی جدید، ارتقاء سازه ها و یا بازسازی زیرساخت ها استفاده نمود.
اولین نکته ای که در انتخاب یک کاشت شیمیایی کاربران موظف به رعایت و توجه به آن است سازگاری و تطابق کاشت شیمیایی با ویژگی ها و شرایط مکان استفاده از آن می باشد. قبل از خرید محصولات این چنینی بهتر است تا دستورالعمل های قید شده بر روی پک ها محصول را به طور کامل بررسی و بعد از تطابق دادن شرایط محصول با نیاز خود اقدام به تهیه ی یک کاشت شیمیایی درست نمایید.
برای انتخاب یک کاشت شیمیایی مناسب حتما به مواردی که در زیر به آنها اشاره شده است توجه نمایید:
اولین قدم در راه نصب ادوات مورد نیاز در سازه ها به روش کاشت شیمیایی محاسبه ی میزان دقیق چسب کاشت میلگرد در مجموعه می باشد. همانگونه که در متن نیز بدان اشاره شد بعد از گشودن پکیج های مربوط به چسب کاشت میلگرد بلافاصله باید این محصول مورد استفاده قرار گیرد. حال شرایطی را در نظر بگیرید که در بین کار چسب کاشت میلگرد تمام شود. وقوع این امر می تواند سبب خراب شدن کار در حین نصب پایه ها و یا میلگردها توسط شما شود. همچنین تعیین میزان دقیق چسب کاشت میلگرد توسط شما می تواند از هدر رفت بی مورد محصول نیز به میزان زیادی جلوگیری نماید. شما برای محاسبه میزان چسب کاشت میلگرد مورد نیاز می توانید از برنامه های محاسباتی دقیقی که از قبل طراحی شده اند استفاده نمایید. این برنامه ها با توجه به پارامترهایی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم نمود میزان دقیق چسب و تعداد پک های مورد نیاز شما را محاسبه خواهد نمود.
برای محاسبهی دقیق میزان کارتریج های مورد نیاز برای پروژه خود و تعداد کاشت میلگرد در بتن که باید نصب گردند، می توانید از سیستم محاسباتی که در سایت افزیر موجود می باشد استفاده نمایید.
برای این منظور ابتدا کاربر باید قطر مته ی مورد نیاز خود را از قبل تعیین و انتخاب نماید. برای نصب دقیق میلگرد کاربر باید مته ای را انتخاب نماید که از قطر میلگرد بیشتر باشد. در نهایت عامل تعیین کننده در قطر سوراخ ایجاد شده برای نصب میلگرد قطر خود میلگرد می باشد.
وجود آلودگی در داخل سوراخ نصب میلگرد می تواند عملکرد را به شدت کاهش دهد. بنابراین حتما از ادواتی مانند برس، پمپ هوا و یا کمپرسور هوا برای تمیز نمودن سوراخ های کاشت شیمیایی استفاده نمایید.
برای این منظور کارتریج ها را داخل دیسپنسر قرار دهید و نازل میکسر را بر روی آن نصب نمایید. بعد با فشار دستگاه اجازه دهید حدود 10 سانتی متر از چسب خارج شود. توجه داشته باشید که به طور همزمان هر دو جزء باید از دستگاه خارج گردند.
گاهی تعداد سوراخ هایی که برای نصب میلگرد در نظر گرفته می شود زیاد می باشد. در این شرایط به مرور چند سوراخ نزدیک به هم را از چسب کاشت میلگرد پر نماید و به همین ترتیب تمام میلگردها را در محل تعیین شده نصب نمایید. این امر به شما کمک می نماید تا قبل از خشک شدن رزین به تدریج فرایند نصب پایه ها را مدیریت نمایید.
برای نصب دقیق میلگردها در داخل محل نصب بعد از قرار دادن آنها در داخل سوراخ حتما میله ها را بچرخانید. عمل چرخاندن میله ها کمک می نماید تا تمام قسمت ها میلگرد به چسب کاشت آرماتور آغشته شود. به یاد داشته باشید بعد از نصب مازاد چسب را که از سوراخ خارج شده است را با دستمال مرطوب تمیز نمایید. این عمل باعث می شود تا منظره ی اطراف محل کاشت میلگرد تمیز و مرتب باقی بماند.
در زمان هایی که در فضای داخلی بنا ها مشغول به کار می باشید و در دمای معمولی محیط تنها چند دقیقه زمان لازم می باشد تا رزین به طور کامل سخت شود. شما به راحتی و با استفاده از کاتالوگ محصول می توانید زمان مورد نیاز برای سخت شدن چسب کاشت میلگرد را تعیین نمایید. در نتیجه برای اینکه از سخت شدن رزین مطمئن شوید اندکی زمان صرف نمایید. در نهایت پس از سخت شدن کامل رزین بقایای خارج شده از محل نصب را که سخت شده است به کمک چکش و یا پیچ گوشتی اسکنه ای از بین ببرید.
شما می توانید نازل استفاده شده در زمان نصب چسب کاشت میلگرد را تغییر دهید و نازل جدید را بر روی دستگاه نصب نمایید. سپس مجددا عمل قرار دادن چسب کاشت میلگرد در سوراخ های دیگر را ادامه دهید. البته به خاطر داشته باشید همانگونه که در متن نیز بدان اشاره نمودیم در هنگام نصب نازل جدید مجددا از خروج همزمان دو جزء مجزای چسب از داخل کارتریج اطمینان کسب نمایید.
در ادامه برای آشنایی بیشتر با الزامات آیین نامه ایران در مورد کاشت میلگرد و کنترل کیفیت کاشت آرماتور مطالعه مقاله “راهنمای کاشت میلگرد در بتن و الزامات آیین نامه ایران” پیشنهاد می گردد.
یکی از دلایل اصلی افزایش رغبت به استفاده از چسب کاشت میلگرد در پروژه های ساختمان سازی نسبت به روش های مکانیکی را می توان در افزایش عملکرد این روش نسبت به سایر روش ها بیان نمود. همه گیری بیماری کرونا سبب کاهش و یا حتی به طور کلی توقف بسیاری از پروژه های مربوط به ساخت و ساز در کشورهای جهان شده است. این امر خود سبب کاهش نیاز در بازارهای جهانی برای محصولات مورد نیاز در فرآیندهای ساختمان سازی گردیده است. البته باور ما بر این می باشد که به تدریج و با تغییر شرایط به سمت رعایت بیشتر پروتکل های اجرایی در زمینه مقابله با این بیماری فرایندهای جاری در بخش صنعت ساختمان سازی نیز مجددا رونق خواهد یافت.
طبق یافته های انجمن مهندسین عمران آمریکا از بین 617000 پل موجود 231000 عدد از آنها نیاز به تعمیر و بازسازی دارند. این امر خود یکی از دلایل عمده ای می باشد که سبب افزایش کاربرد چسب کاشت میلگرد در چند سال آینده خواهد شد.
پیشنهاد برای مطالعه
کاشت میلگرد یکی از راه های اطمینان بخش در تثبیت عناصر تعبیه شده در فونداسیون های بتن آرمه، دیوارها، آجرکاری ها و یا سایر سازه های دیگر می باشد. توجه داشته باشید که در زمان کاشت حتما باید به ویژگی های پایه ای که نصب بر روی آن انجام می شود توجه نمایید. همچنین باید میزان بارهای وارده به بنا توسط محاسبات دینامیکی و استاتیکی به طور کاملا دقیق تعیین گردد. شکل ظاهری منطقه ای که نصب در آن صورت می گیرد را باید کاربران حتما در نظر داشته باشند. کاربر در زمان کاشت شیمیایی باید به ویژگی های پلیمری پایه ای که نصب بر روی آن انجام می شود نیز کاملا دقت داشته باشد. توجه داشته باشید که مهندسین و مجریان پروژه های ساختمانی می توانند با استفاده از ادوات و برنامه های مخصوصی که برای این منظور طراحی شده است میزان مورد نیاز چسب کاشت میلگرد را در پروژه ساختمانی خود به طور کاملا دقیق محاسبه نمایند.
چسب کاشت، رزین تزریقی، چسب کاشت رول پلاک و یا کاشت مایع و همچنین مهار شیمیایی از اصطلاحات رایج برای نامیدن این محصول می باشد.
این چسب به تدریج با تزریق شدن در داخل درز مورد نظر در آن نفوذ می کند. سپس به تدریج تمام فضای محل نصب ادوات مورد نظر را به طور کامل اشباع می نماید. سپس با تزریق قسمت رزینی به داخل درز و همزمان نصب میلگرد در این فضا چسب به حالت جامد و سخت در می آید. بدین ترتیب میلگرد به درستی در فضای مورد نظر کاربر نصب می گردد.
کاشت مکانیکی شامل دو روش انبساطی و غیر انبساطی می باشد. روش کاشت مکانیکی انبساطی می تواند اتصال بسیاری از ملزومات به کار رفته در بنا مانند میلگردها را به راحتی مدیریت نماید. اصل کار در این روش استفاده از نیروی انبساط برای برقراری ارتباط میان دو جزء مدنظر شما می باشد. زمانی که جنس محیط با روش انبساطی تطابق ندارد بهتر است تا کاربران از روش کاشت مکانیکی غیر انبساطی استفاده نمایند
روش کاشت شیمیایی معایبی را که در روش مکانیکی مشاهده می شود را ندارد. از این روش میتوان برای کاشت میلگرد در لبههای سازه و یا ساختار های بتنی و در فضاهای بسیار کوچکی که در سازه وجود دارد استفاده نمایند. در نهایت یک اتصال قوی را بین سازه و ادوات مورد نظر خود برقرار میکند.
گاهی تعداد سوراخ هایی که برای نصب میلگرد در نظر گرفته می شود زیاد می باشد. در این شرایط به مرور چند سوراخ نزدیک به هم را از چسب کاشت میلگرد پر نماید و به همین ترتیب تمام میلگردها را در محل تعیین شده نصب نمایید. کاربران چسب کاشت میلگرد و بولت را به چه عنوان هایی در زبان فنی و عامیانه میشناسند؟
نحوه عملکرد چسب کاشت چگونه میباشد؟
روش کاشت مکانیکی به چه صورت میباشد و کاربرد آن چیست؟
به چه علت روش کاشت شیمیایی نسبت به روش کاشت مکانیکی ارجحیت دارد؟
چگونه میتوان پیش از خشک شدن چسب، فرآیند نصب میلگردها در تعداد بالا را مدیریت کرد؟
چرا عایق رطوبتی دیوار مهم است؟ نکاتی برای جلوگیری از نفوذ رطوبت اهمیت استفاده از…
عایق ساختمانی چیست و چرا اهمیت دارد؟ عایق ساختمانی مجموعهای از مواد و روشهاست که…
تعرفه عایقسازی ساختمان: هزینهها را بشناسید و صرفهجویی کنید! عایق کاری ساختمان بهعنوان راهکاری برای…
چگونه از نفوذ آب در شرایط فشار بالا جلوگیری کنیم؟ فشارهای وارده به ساختمان که…
آب بندی فشار مثبت بتن چیست؟ آببندی بتن به مجموعه اقداماتی اطلاق میشود که با…
وال مش چیست و چرا به صنعت ساخت و ساز معرفی شد؟ اولین دلیل روی…