ضربه گیر پل و ساختمان نئوپرن، بنا به دلایل مختلفی میتواند آسیب ببیند. برخی از رایجترین دلایل آسیب دیدگی ضربه گیر لاستیکی نئوپرن، میتواند به شرح زیر باشد :
پیشنهاد برای مطالعه
طبق موارد ذکر شده در فوق، بالشتک ضربه گیر نئوپرن آسیب دیده تحت هر عاملی، باید سریعا با بالشتک الاستومری نو تعویض شود تا مشکلی در ادامه فعالیت سازه، رخ ندهد. جهت تعویض ضرب گیر نئوپرن، باید مراحل زیر به صورت گام به گام اجرا شود :
گام 1_ بررسی آسیب وارده به ضربه بر نئوپرن : قبل از اقدام به تعویض بالشتک الاستومری نئوپرن، ابتدا باید آسیب وارده به بالشتک لرزه گیر نئوپرن، با دقت بررسی شود. در مواردی ممکن است، به دلیل عواملی چون بارهای دینامیکی، شرایط محیطی از جمله انبساط و انقباض و… بالشتک الاستومری نئوپرن، دچار تغییر شکل شده باشد که در چنین مواردی ممکن است با برداشتن موقت بارگذاری، بالشتک لرزه گیر به شکل اولیه خود بازگردد و یا در مواردی نیز ممکن است که تغییر مکان جانبی بالشتک ضربه گیر نئوپرن، هنوز از حد مجاز تغییر شکل الاستومر، تجاوز نکرده باشد و ضربه گیر نئوپرن، هنوز از قابلیت بهرهوری، بهرهمند باشد. در چنین مواردی، نیازی به تعویض تکیه گاه الاستومری نیست. در غیر اینصورت، برای تعویض به گامهای بعدی مراجعه شود.
گام 2_ تعیین جانمایی جکها و مقدار نیرو مورد انتظار از جک : پس از ارزیابی و بررسی آسیب وارده بر بالشتک ضربه گیر الاستومری و برآورد نیاز به تعوض آن، باید ابتدا جکهایی به منظور بالابردن عرشه یا روبنا، طراحی شود.جانمایی جکها باید به گونهایی در نظر گرفته شود که پس از بالابردن رو بنا، دسترسی به تکیه گاه الاستومری جهت تعویض آن، تامین شود. جک مورد استفاده، باید از ظرفیت کافی جهت بلند کرد یا بالا بردن روبنا بهره مند باشد. ظرفیت جک بر اساس وزن عرشه یا روبنا تعیین میشود. جکهای تعبیه شده به منظور بالا بردن رو بنا، باید به طور همزمان و با یک نیروی یکسان، عمل کنند. بعد از جک کردن عرشه و روبنا، باید گام بعدی تعویض ضربه گیر نئوپرن اجرا شود.
پیشنهاد برای مطالعه
توجه : روبنا یا عرشه، قبل از اعمال نیروی جک باید از نظر ترکها، پوسته شدگیها و هرگونه آسیبی که در طاهر مشخص است، بررسی شود تا اگر آسیب جدیدی با اعمال نیروی جک پدید آمد، بتوان آن را بررسی و ارزیابی نمود.
گام 3_ برداشت بالشتک ضربه گیر الاستموری نئوپرن آسیب دبده : بعد از برداشتن بار عرشه یا روبنا از روی بالشتک الاستومری با استفاده از جک به صورت متعادل ، ضربه گیر نئوپرن آسیب دیده باید به آرامی برداشته شود. بعد از جداسازی بالشتک ضربه گیر الاستومری، گام بعدی اجرای ضربه گیر نئوپرن نو است که در ادامه شرح داده شده است.
پیشنهاد برای مطالعه
گام 4_ اجرای تکیه گاه الاستومری جدید : بعد از گذر از گام 3، ممکن است لایه گروت از قبل موجود به عنوان بستر ضربه گیر نئوپرن، در حین برداشتن بار عرشه یا روبنا با استفاده از جک، خرد شده باشد. بنابراین، قبل از نصب بالشتک الاستومری جدید، بستر باید با استفاده از گروت و ملات ترمیمی بتن، تعمیر و برای نصب بالشتک الاستومری جدید، آماده شود. در این مرحله از فرآیند تعویض ضربه گیر نئوپرن آسیب دیده، باید بالشتک ضربه گیر الاستومری جدید به صورت دستی در جایگاه خود قرار بگیرد. پس از گذر از این گام، نوبت به گام بعدی یعنی حذف جکهای تعبیه شده از قبل میشود که در ادامه شرح داده شد است.
گام 5 _ حذف جکها : پس از اتمام تعویض ضربه گیر نئوپرن آسیب دیده با بالشتک ضربه گیر الاستومری جدید، نوبت به حذف جکها میشود. نیروی جکها باید با تعادل و به آرامی حذف شود تا رفته رفته عرشه یا روبنا بر روی بالشت ضربه گیر الاستومری جدید، سوار شود. با حذف جکها و قرار گیری عرشه یا روبنا بر روی بالشتک الاستومری، فرآیند تعویض ضربه گیر نئوپرن با موفقیت انجام میگردد و پل یا سازه تجهیز شده به تکیه گاه الاستومری جدید، میتواند تا سالیان سال در برابر ارتعاشات و جابهجاییها، عملکردی عالی را ارائه دهد.
توجه : اجرای فرآیند تعویض ضربه گیر نئوپرن، باید بر اساس افراد متخصص و نیروی کار از قبل آموزش داده شده، انجام شود.
اهمیت عایقکاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایقکاری نما نهتنها از ساختمان در برابر آسیبهای…
آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمانسازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…
عایقهای نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایقهایی که برای جایگزینی با ایزوگام…
چرا عایق فونداسیون، پایهایترین نیاز هر ساختمان است؟ عایقکاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…
عایق رطوبتی حمام و سرویس بهداشتی؛ چرا اهمیت دارد؟ رطوبت مداوم و تماس مستقیم با…
عایق رطوبتی چیست؟ عایق رطوبتی، یک ماده یا سیستم طراحی شده برای جلوگیری از نفوذ…