توری فایبر گلاس از الیاف شیشه تشکیل شده است. مش فایبرگلاس در فرآیند تولید با گرم شدن شیشه و خارج شدن از قالب و تبدیل آن به نخ های بسیار نازک تولید می شود. این فرایند در اواخر دهه 1930 آغاز شد و برای قرن ها مورد استفاده قرار گرفته است.
توری فایبر گلاس از الیاف شیشه تشکیل شده است. هدف استفاده از مش الیافی کاهش هدررفت آب از بتن و افزایش یکپارچگی ساختاری آن است. همچنین از این نوع برای ایجاد مقاومت ضربه ای بالاتر در بتن، جلوگیری از ذوب شدن و افزایش مقاومت آن استفاده می شود. بر خلاف مش سیمی، این نوع خاص از آرماتورها بیش از یک لایه تکیه گاه ایجاد می کند و بتن را در تمام سطح آن تقویت می کند.
هنگام انتخاب نوع مش مورد استفاده، باید قیمت و زمان را در نظر بگیرید. استفاده به خاطر داشته باشید که هر چه پروژه بیشتر طول بکشد، هزینه بیشتری برای شما خواهد داشت. مش توری سیمی معمولا فرآیند طولانیتری نسبت به مش الیافی دارد، زیرا برای همپوشانی به زمان نیاز است و باید دو بار گذاشته شود.
مش فایبرگلاس دارای استحکام و انعطافپذیری در یک پوشش نازک از پلاستر است و تضمین میکند سطح مورد نظر در سالهای آینده ترک نخورد. مش فایبر گلاس از نخ فایبر گلاس بافته شده به همراه رزین درست شده است. از این نوع مش فایبرگلاس در گچ کاری و اندودکاری برای تقویت دیوارها، عایق کاری دیوارهای خارجی و عایق رطوبتی سقف استفاده می شود. وزنهای متفاوتی از مش وجود دارد و معمولاً مش سنگینتر مقاومت بیشتری در برابر ضربه ایجاد میکند.توری های فایبرگلاس، میتوانند به عنوان وال مش در پایدارسازی دیوار، به طور کار آمد عمل کنند.توری فایبرگلاس، ماندگاری بالایی دارد و میتواند در دراز مدت بدون توقف عمل کند. توری فایبرگلاس سبک وزن است و با استفاده از ابزاری ساده و بدون نیاز به نیروی کار متخص قابل اجرا است. توری فایبر گلاس، تقویت کننده ایی موثر و در عین حال مقرون به صرفه است. سطح تقویت شده با آن، به طور یکپارچه در برابر انواع آسیب ناشی از عوامل مخرب از جمله رطوبت، حملات قلیایی و واکنشهای شمیایی، تغییرات دمایی و…، مقاومت بالایی را ارائه میدهد. با استفاده از این تقویت کننده، نیازی به دوره نگهداری و تعمیرات مداوم در سطح نیست.
چندین نوع سیلیس با خواص شیمیایی مختلف برای ساخت فایبرگلاس استفاده می شود. برخی از آنها مقاومت اسیدی بالا، استحکام کششی بیشتری دارند ، همچنین بر اساس کاربردهای مختلف، تولید می شوند. فایبرگلاس ماده ای بسیار سفت، بادوام و انعطاف پذیر است که به دلیل استحکام آن مورد استفاده قرار می گیرد و در بسیاری از اقلام رایج روزمره استفاده می شود.
مش فایبر گلاس تقویت کننده، جزء بسیار ضروری سیستم های عایق بیرونی است. این مش از شیشه معمولی و ساده، همان چیزی که در ساخت محصولاتی مانند بطری های شیشه ای استفاده می شود، تشکیل شده است.
پیشنهاد برای مطالعه
در سیستم های مقاوم سازی و عایق دیوار خارجی، توری فایبر گلاس در پوشش پایه تعبیه شده است. این توری باید در حالی که هنوز مرطوب است در پوشش پلاستر سیمانی یا پلاستر گچی جاسازی شود. در اندودکاری روکش نازک، ضخامت پوشش پایه معمولاً بین 4 تا 8 میلیمتر است. می توان از یک ماله برای اعمال پوشش پلاستر روی دیوار در ضخامت مورد نیاز استفاده کرد و سپس مش را می توان به آن چسباند. سپس از یک ماله برای “کشیدن” چسب از طریق مش با اعمال فشار به پوشش پایه استفاده کرد.
در روشی دیگر می توان ابتدا یک چسب نازکتر را اعمال کرد، سپس مش را روی آن نصب کرد و سپس در لایه دوم پوشش پایه را اعمال کرد. هر دو روش کاملا خوب است، با این حال اگر با روش دوم پیش می روید، مطمئن شوید که لایه اول قبل از اعمال لایه دوم خشک نشده باشد، زیرا تور فایبر گلاس باید در پوشش کاملا مرطوب جاسازی شود.
توری فایبرگلاس، علاوه بر تقویت و عایقکاری دیوار، میتواند به عنوان یک نوین وال پست مش فایبرگلاس، به منظور کنترل حرکت خارج از صفحه دیوار به کار گرفته شود. برای کسب اطلاعات بیشتر از نحوه اجرای توری فایبرگلاس جهت پایدارسازی دیوار در برابر آسیبهای ناشی از جابه جاییها یا ارتعاشات ناشی از زلزله و همچنین مقایسه آن با وال پستFRP، میتوانید مقاله جامع ” پایدارسازی دیوار با وال پست مش فایبرگلاس ” را مطالعه فرمایید.
در طول تغییرات آب و هوا و دما، دیوارهای خارجی به دلیل فرآیندهای گرمایش و سرمایش به طور دقیق منبسط و منقبض می شوند. مش برای کمک به انعطاف پذیری سیستم با این حرکات برای کمک به جلوگیری از ترک خوردن استفاده می شود.
انتها هر مش دارای علامت هایی در 100 میلی متر از آنها هستند. این علامت گذاری همپوشانی مورد نیاز مش درهنگام نصب را نشان می دهد. هر نوار مش باید 100 میلی متر با آخرین نوار همپوشانی داشته باشد، در غیر این صورت ممکن است در طول زمان ترک هایی در این ناحیه ظاهر شود. مش استحکام بیشتری را فراهم می کند و همچنین به جلوگیری از ترک خوردن کمک می کند، بنابراین همیشه برای مقاوم سازی آن را توصیه می کنیم.
تصورات نادرستی در مورد شبکه فایبرگلاس تقویتکننده مورد استفاده وجود دارد و این تصورات غلط میتواند منجر به نصب نادرست یا اشتباهاتی شود که میتواند هزینهبر باشد. در ادامه به چند مورد از اشتباهات رایج در مصرف توری فایبرگلاس، اشاره شده است.
عدم استفاده از مش در کل روکش دیوار : مش استفاده شده بخش مهمی از استحکام کلی سیستم است. اگر مش فقط در اتصالات تخته عایق اعمال شود تا انبساط و انقباض در این نقاط را جبران کند، مناطقی که در آن مش تقویت کننده یافت نمی شود، کاملاً ضعیف و در برابر ضربه خارجی آسیب پذیر می مانند. ممکن است این دیوارها با سرعتهای متفاوتی جابجا شوند، که به دلیل فشار زیاد روی مش تقویتکننده، منجر به ترکخوردگی و مشکلات دیگر میشود. قرار دادن مفصل درزبندی می تواند راه موثری برای رفع این مشکل باشد.
پیشنهاد برای مطالعه
استفاده از ابزار نامناسب در هنگام نصب توری فایبر گلاس : یکی از بزرگترین مضرات مش فایبرگلاس مورد استفاده زمانی است که یکپارچگی ساختاری آن به خطر می افتد. شیشه یک ماده شکننده است، به این معنی که اگر با چیزی برخورد شود، ترجیح میدهد خرد شود تا خم شود. ریزترین برجستگی ها یا برآمدگی های روی سطح مش می تواند اثربخشی و دوام آن را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. در نهایت باعث شکسته شدن آن و ایجاد ترک در پوشش می شود. استفاده از ماله ای مناسب تر برای اعمال مش در جزئیات، مانند ماله ای با درج پلاستیکی که مش را بریده یا آسیبی نمی رساند، این مشکل را به طور موثر حل می کند.
توری فایبرگلاس معمولی در برابر مواد شیمیایی و حملات قلیایی مقاوم نبوده و خورده میشوند. اما مش فایبرگلاس نوع AR با یک ماده مخصوص تقویت شده است که این پوشش آن را محکم، سفت و مقاوم در برابر حملات قلیایی می کند. بنابراین در محیطهای قلیایی از جمله ماتریس سیمانی باید از توری فایبرگلاس مناسب سیمانکاری که در برابر حملات شیمیایی و مواد قلیایی مقاوم است، استفاده شود.
برخی با تصور به اینکه شیشه خاصیت شکنندگی دارد، فکر میکنن که فایبرگلاس نیز شکننده بوده و از استحکام ضعیفی برخوردار است. برخلاف این تصور غلط، به دلیل نحوه تولید فایبرگلاس، خواص مواد شیشه به گونه ای بازسازی شده است که از استحکام بالایی برخوردار بوده و همچنین در برابر نیروی کشش مقاومت بالایی از خود نشان میدهد و به راحتی شکسته نمیشود. بنابراین با شناخت درست از خصوصیات مش فایبرگلاس، تصورات غلط در مورد آن، برطرف خواهد شد.
مشکل عمده ای که در مورد مش فایبرگلاس رایج است این است که مواد قلیایی که در سیمان پرتلند یافت می شود و می تواند به یکپارچگی ساختاری مش آسیب برساند. قلیاییت سیمان با میزان رطوبت واکنش نشان می دهد. مقاومت در برابر قلیاییت مش فایبر گلاس مقاوم در برابر قلیا به جلوگیری از خراب شدن آن توسط مواد شیمیایی موجود در سایر ملات ها و مواد چسبنده کمک می کند. مش فایبرگلاس AR به عنوان یک راه حل برای مشکل سیمان قلیایی در دسترس است. این ماده در برابر خواص شیمیایی سیمان مقاوم است.
مش فایبرگلاس در تقویت اندودکاری، ملات یا پلاستر مصرفی را به خوبی در جای خود نگه میدارد. پلاستر تقویت شده با مش فایبرگلاس، پس از گیرش، از وقوع ترکهای ناشی از انقباض خشک شدن، در امان خواهد بود. توری فایبرگلاس با ایجاد انسجام بین اجزای تشکیل دهنده ملات یا پلاستر مصرفی در اندودکاری، سطحی یکپارچه، صاف و مقاوم در برابر رطوبت، حرارت، چرخه ذوب و انجماد و... را تولید میکند. تقویت نازک کاری با استفاده از توری فایبرگلاس، به راحتی قابل اجرا بوده و نیازی به مهارت خاص ندارد.
توری فایبرگلاس، از مقاومت کششی بسیار بالایی برخوردار است. علاوه بر این، سبک وزن، نازک و منعطف است. بنابراین، گزینهایی کارآمد در امر تعمیر، ترمیم و مقاوم سازی انواع سازه، محسوب میشود. توری فایبرگلاس میتواند، به منظور ترمیم ترک، مصرف شود. درواقع مش فایبرگلاس، ترک را در برگرفته و با قدرت آن را در جای خود نگهمیدارد و از گسترش ترک جلوگیری میکند. علاوه بر این، راههای نفوذ رطوبت، مواد شیمیایی و... به داخل را مسدود میکند.
مش فایبرگلاس، ضد آب، مقاوم در برابر حرارت و یک عایق الکتریکی مناسب است. توری فایبرگلاس میتواند نقش عایق همه جانبه را در دیوار ایفا کند. عایقکاری دیوار با توری فایبرگلاس، در حفظ انرژی بسیار موثر است. توری فایبرگلاس در جدارههایی از سازه که در معرض شرایط محیطی مخرب، نفوذ آب، تغییرات دمایی، حملات قلیایی و... قرار دارند، میتواند دیواری مقاوم در برابر آسیبهای ناشی از آن را پدید آورد. فرآیند عایقکاری با توری فایبرگلاس، تنها با قرارگیری مش در جایگاه مورد نظر و مدفون شدن آن در پلاستری از جنس سیمان یا گچ، به پایان میرسد.
توری فایبرگلاس، از مشخصات یا ویژگیهایی منحصر به فردی چون مقاومت کششی بالا، وزن سبک ، انعطاف پذیری، مقاومت در برابر رطوبت، مقاومت در برابر حرارت، عایق الکتریکی خوب، مقاومت در برابر حملات قلیایی و واکنشهای شیمیایی، سازگاری با انواع سطوح، سازگاری با محیط زیست، مقاومت در برابر پارگی، مقاومت در برابر خوردگی و... برخوردار است. مش فایبرگلاس، در دراز مدت بدون تغییر شکل، با دوام و پایدار باقی میماند.
توری فایبرگلاس، تقویت کنندهایی سبک وزن، اما پرقدرت است. مقاوم سازی دیوار با توری فایبرگلاس، عملکرد و رفتار دیوار را بدون افزایش وزن، بهبود میبخشد. این میتواند امتیازی مثبت در بهبود رفتار لرزهایی دیوار باشد.
چرا عایق رطوبتی دیوار مهم است؟ نکاتی برای جلوگیری از نفوذ رطوبت اهمیت استفاده از…
عایق ساختمانی چیست و چرا اهمیت دارد؟ عایق ساختمانی مجموعهای از مواد و روشهاست که…
تعرفه عایقسازی ساختمان: هزینهها را بشناسید و صرفهجویی کنید! عایق کاری ساختمان بهعنوان راهکاری برای…
چگونه از نفوذ آب در شرایط فشار بالا جلوگیری کنیم؟ فشارهای وارده به ساختمان که…
آب بندی فشار مثبت بتن چیست؟ آببندی بتن به مجموعه اقداماتی اطلاق میشود که با…
وال مش چیست و چرا به صنعت ساخت و ساز معرفی شد؟ اولین دلیل روی…