بررسی عملکرد ضربه گیر نئوپرن تفلونی در پل

نئوپرن تفلونی (PTFE- Bearing) چیست ؟

نئوپرن تفلونی، از دسته انواع ضربه گیر و تکیه‌گاه الاستومری است که اصطحکاک کمی را ارائه می‌دهد. این نوع از نئوپرن، عمدتا از ترکیب بالشتک‌ الاستومری، روکش تفلونی و صفحات فولادی، تشکیل می‌شود. نئوپرن‌های تفلونی، می‌توانند آزادانه بلغزند و با مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی، آب، هوا، تغییرات دمایی و… عملکردی ثابت را در دراز مدت ارائه دهند. عمر مفید بلند مدت ضربه گیر نئوپرن تفلونی، سبب شده تا در دراز مدت بی نیاز از هرگونه فرآیند نگه‌داری یا تعمیرات، به کار گرفته شوند. کشویی بودن نئوپرن تفلونی، سبب شده تا این نوع از تکیه‌گاه‌های پل با ارتعاشات ناشی از زلزله، انبساط و انقباض، بارگذاری چرخه‌ایی و دیگر عوامل موثر در حرکت رفت و برگشتی تکیه‌گاه پل، سازگار باشد. پل تجهیز شده به نئوپرن تفلونی، می‌تواند بارها و بارها، در معرض نیروهای جانبی مثل زلزله و یا عوامل محیطی قرار بگیرد، اما بدون آسیب دیدگی باقی بماند و حیات خود را ادامه دهد. نئوپرن تفلونی (PTFE- Bearing)، به دو نوع با و بدون صفحه یا محفظه فولادی تقسیم می‌شود. در ادامه انواع نئوپرن تفلونی (PTFE- Bearing)، عمیق‌تر مورد بررسی قرار گرفته است.

پیشنهاد برای مطالعه

نئوپرن چیست و چه کاربردی دارد ؟

انواع نئوپرن تفلونی (PTFE- Bearing) کدام است؟

همانطور که در فوق ذکر شد، ضربه گیر نئوپرن تفلونی به دو دسته زیر تقسیم می‌شوند :

نئوپرن تفلونی بدون محفظه فلزی : این نوع از ضربه‌گیر نئوپرن پل، تنها از بالشتک ضربه گیر نئوپرن روکش شده با ورقه یا صفحه تفلونی ساخته می‌شود. از این نوع نئوپرن تفلونی، عمدتا در سطوحی با طول شیب کمتر از 1% استفاده می‌شود. این دسته از بالشتک ضربه‌گیر الاستومری پل، تنها با قرار گرفتن در جای معین شده نصب می‌شود. در واقع بالشتک نئوپرن تفلونی، با استفاده از وزن سازه در جای خود فیکس می‌شود.

نئوپرن تفلونی با محفظه فلزی (pot-ptfe-bearing) : این ضربه گیر نئوپرن پل، بالشتک ضربه گیر نئوپرن روکش شده با ورقه یا صفحه تفلونی است که در یک محفظه فلزی قرار گرفته است. این محفظه از دو صفحه فلزی به طوری که یکی از آنها در پایین و دیگری در بالای بالشتک قرار می‌گیرد. کشویی بودن صفحه فلزی تعبیه شده در بالای این بالشتک ضربه گیر محفظه‌ایی، درجات آزادی لازمه را تامین می‌کند. نئوپرن تفلونی با محفظه فلزی، بر اساس درجات آزادی به انواع زیر طبقه بندی می‌شود:

پیشنهاد برای مطالعه

مقایسه عملکرد سازه با یا بدون نئوپرن هسته سربی

  • نئوپرن تفلونی با محفظه فلزی ثابت : حرکت این دسته از ضربه گیر پل و ساختمان در هر جهت ثابت است. نئوپرن تفلونی با محفظه فلزی ثابت، نیروهای افقی در هر جهتی را همراه با بارهای عمودی تحمل می‌کند و انتقال می‌دهد. علاوه بر این چرخش حول هر محوری در صفحه افقی را بدون اجازه به جابه‌جایی افقی، فراهم می‌سازد.

  • نئوپرن تفلونی با محفظه فلزی با لغزش هدایت شده : در این حالت، ضربه گیر نئوپرن، نیروی افقی را تنها در یک جهت همراه با بار عمودی تنها در یک  جهت تحمل می‌کند و فقط در آن جهت امکان جابه جایی دارد. علاوه بر این، نئوپرن تفلونی با محفظه فلزی با لغزش هدایت شده، امکان چرخش حول هر محوری را در یک صفحه افقی فراهم می‌سازد.

  • نئوپرن تفلونی با محفظه فلزی با لغزش آزاد : بار عمودی را تحمل و انتقال می‌دهد و در هر جهت می‌تواند امکان حرکت در صفحه افقی را فراهم نماید. علاوه بر این، امکان چرخش حول هر محوری را در یک صفحه افقی فراهم می‌سازد.

بالشتک لغزشی MSM، از دسته تکیه گاه‌های الاستومری است که نسبت به نئوپرن تفلونی، عملکرد بالاتری را ارائه می‌دهندو در واقع، این دسته از ضربه گیرهای الاستومری، برای کنترل ارتعاشات و تغییر مکان‌هایی با سرعت بالا، استفاده می‌شوند. برای آشنایی بیشتر با آن، به صفحه ” بالشتک لغزشی ” مراجعه نمایید.

ضربه گیر نئوپرن تفلونی چه کاربردهایی را شامل می‌شود ؟

تکیه گاه نئوپرن‌ تفلونی، در مواردی که بار وارده و ارتعاشات سازه از جمله تکیه‌گاه یا پایه زیاد است و همچنین عمر مفید بالای سازه مد نظر است، بسیار کاربردی است. این نوع ضربه گیر الاستومری نئوپرن تفلونی، عمدتا در پل‌های منحنی یا اریب که جهت یا مسیر آن به صورت چرخشی تغییر می‌کند، بسیار رایج است.

مزایای ضربه گیر نئوپرن تفلونی (PTFE- Bearing)

  • ظرفیت بالا در برابر بارگزاری‌های عمودی و افقی
  • مقاوم در برابر مواد شیمیایی
  • مقاوم در برابر عوامل محیطی مخرب
  • ضربه گیر نئوپرن تفلونی در مقایسه با دیگر انواع تکیه‌گاه‌های الاستومری، عمر مفید بیشتری دارند.
  • ضربه گیر نئوپرن تفلونی در مقایسه با دیگر انواع تکیه‌گاه‌های الاستومری، ابعاد یا اندازه کوچک‌تری دارد.
  • ضربه گیر نئوپرن تفلونی، اصطکاک کمی را ارائه می‌دهد.
  • قابلیت خرش در راستاهای مختلف را داشته و در برابر بارها، انحراف عمودی ناچیزی را ارائه می‌دهد.

پیشنهاد برای مطالعه

نحوه تعویض ضربه گیر الاستومری آسیب دیده

نحوه نصب نئوپرن‌ تفلونی چگونه است ؟

مرحله 1 : اجزای ضربه‌گیر نئوپرن تفلونی، باید طبق دستورالعمل ارائه شده توسط سازنده محصول، نصب شود.

مرحله 2 : محل نصب ضربه گیر نئوپرن تفلونی، باید از هرگونه آلودگی نظیر گچ، سیمان، رنگ، گریس و… پاکسازی شود.

مرحله 3 : در صورت مشاهده ناهمواری، سطح باید با استفاده از گروت مناسب همچون گروت اپوکسی، هموار و زیرسازی لازمه انجام گردد.

مرحله 4 : در صورتی که شیب طولی پل، از 1% بیشتر نباشد، ضربه گیر لاستیکی نئوپرن با روکش تفلون، می‌تواند مستقیما در محل مورد نظر نصب شود. اما در صورتی که شیب طولی پل، از 1% بیشتر باشد، ضربه گیر لاستیکی نئوپرن با روکش تفلون، باید حتما با تعبیه صفحات فولادی و یا دیگر روش‌ها ، تراز و سپس نصب شوند.

مرحله 5 : نوجه نمایید که حتما صفحه کشویی تعبیه شده در تکیه‌گاه یا ضربه گیر نئوپرن تفلونی،  باید در بالا قرار بگیرد، تا بتواند با ارتعاشات پل سازگار شود. ضربه گیر نئوپرن تفلونی،  به صورت افقی نصب می‌شود.

توجه : صفحه PTFE و صفحه فولاد ضد زنگ تعبیه شده در این نوع از تکیه‌گاه الاستومری، باید به خوبی از هرگونه خراش حفظ شود و علاوه بر این نئوپرن تفلونی، باید در برابر پاشش جوش، اسپری رنگ، خمیر سایش فلز و … در حین نصب محافظت شود.

قیمت خرید نئوپرن تفلونی

همانطور که در فوق ذکر شده است، ضربه گیر نئوپرن تفلونی در انواع مختلف و سایز یا ابعادی متنوع، در بازار عرضه می‌شود. بدین منظور قیمت فروش ضربه گیر نئوپرن، بسته به نوع، ابعاد و اجزای تشکیل دهنده، تعیین می‌شود. نوسانات موجود در بازار، امکان ارائه یک قیمت واحد، به منظور قیمت خرید نئوپرن تفلونی را فراهم نمی‌سازد. کارشناسان ما در افزیر، آماده راهنمایی و ارائه قیمت بروز محصولات مقاوم‌سازی و… به شما همکاران گرامی، می‌باشد. برای ارتباط با ما، می‌توانید از راه‌های ارتباطی قید شده در سایت افزیر، استفاده نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)
mahdavi

Recent Posts

دستورالعمل طراحی و اجرای ملات مسلح شده با مش الیاف شیشه برای مهار دیوارهای بلوکی

مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف؛ از ابهامات تا ممنوعیت مسلح کردن دیوار با شبکه…

19 ساعت ago

عایق رطوبتی نما؛ مزایا، ویژگی‌ها و روش‌های اجرا

اهمیت عایق‌کاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایق‌کاری نما نه‌تنها از ساختمان در برابر آسیب‌های…

1 هفته ago

راهنمای کامل آب بندی و عایق رطوبتی کف ساختمان

آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمان‌سازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…

2 هفته ago

بهترین جایگزین ایزوگام و قیرگونی کدام است؟

عایق‌های نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایق‌هایی که برای جایگزینی با ایزوگام…

2 هفته ago

عایق فونداسیون: روش‌ها، مزایا و انتخاب بهترین نوع عایق کاری پی

چرا عایق فونداسیون، پایه‌ای‌ترین نیاز هر ساختمان است؟ عایق‌کاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…

2 هفته ago

روش‌های عایق رطوبتی حمام و سرویس‌های بهداشتی: راهنمای کامل آب‌بندی و حفاظت از فضاهای مرطوب

عایق رطوبتی حمام و سرویس بهداشتی؛ چرا اهمیت دارد؟ رطوبت مداوم و تماس مستقیم با…

3 هفته ago