مقاوم سازی و بهسازی لرزه ای

چگونه ساختمان خود را در برابر زلزله مقاوم سازی کنیم؟

چرا مقاوم سازی و بهینه سازی لرزه‌ای ضروری است؟

بطور خلاصه دلایل مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله عبارتند از:

  • دلیل اول: افزایش ایمنی

سازه هایی که به درستی مقاوم سازی شده اند، در برابر لرزش و آسیب های ناشی از زلزله مقاوم ترند. این بدان معناست که خانه شما ایمن تر خواهد بود و احتمال آسیب یا حتی مرگ ناشی از زلزله های ویرانگر نیز کاهش خواهد یافت.

  • دلیل دوم: از سرمایه گذاری مالی خود محافظت می کنید.

شما هزینه و زمان زیادی را در خانه قدیمی تان سرمایه گذاری کرده اید. بدون مقاوم سازی ساختمان تان، ممکن است هزینه های تعمیر و بازسازی سازه آن پس از یک زلزله مخرب، بسیار زیادتر نیز باشد. به این موضوع فکر کنید: بازسازی خانه فعلی تان، بسیار ارزان تر از تعمیر آن پس از زلزله است!

  • دلیل سوم: اطمینان می یابید که جایی برای زندگی خواهید داشت.

اگر به مقاوم سازی ساختمان تان توجه نکرده باشید و زلزله به آن آسیب رسانده باشد، ممکن است پس از فاجعه، تعمیر آن سالها طول بکشد و حتی ممکن است مجبور شوید برای بازسازی آن وام بگیرید. این را نیز به خاطر داشته باشید که اغلب مجبور می شوید حین تعمیرات از خانه تان نقل مکان کنید. هزینه های اجاره، معمولا در مناطق آسیب دیده پس از یک فاجعه بزرگ، به شدت افزایش می یابند. همه اینها یعنی، باید هزینه تعمیر، اجاره مسکن جدید و وام مسکن‌تان را همزمان پرداخت نمایید!

پیشنهاد برای مطالعه

انواع راهکار ترمیم و مقاوم سازی المان‌های سازه‌ایی

روش های بهسازی و مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله

روش های بسیاری برای مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله وجود دارد، از جمله: عریض کردن یا توسعه بخش هایی از ساختمان با بتن یا فولاد، افزودن عناصری مانند دیوارهای برشی جدید، تیرها و ستون های بیشتر، جداسازی پایه یا قاب های مهار شده. با وجود اینکه این روش ها برای بهبود عملکرد ساختمان بسیار موثر هستند، اما می توانند موجب از دست رفتن فضای مفید سازه شوند. همچنین، تعطیلی طولانی مدت ساختمان در زمان ساخت و ساز را در پی داشته باشند. بنابراین باید با شناخت از انواع روش‌های مقاوم سازی، مناسب‌ترین راه را انتخاب و اجرا نمود. مقاله ” مقایسه نتایج مقاوم سازی تیر و ستون با روکش بتنی، فولادی و FRP ” می‌تواند به شناخت شما در رابطه با انواع راهکارهای مقاوم سازی، کمک کند.

بیش از بیست سال است که کامپوزیت FRP به عنوان روشی جایگزین برای مقاوم سازی ساختمان های فعلی استفاده می شود و در سراسر دنیا به عنوان یک روش تعمیر و بازسازی مقبولیت یافته است. پلیمرهای تقویت شده توسط الیاف اف آر پی به عنوان ماده‌ای موثر در مقاوم سازی ساختمان های بتنی، شناخته می شوند. این بخش از صنعت مقاوم سازی، بیش از بیست سال قدمت دارد و پروژه های موفق متعددی از این روش استفاده کرده اند. برخی از این پروژه‌ها، مقاومت لرزه ای قابل توجهی را کسب کرده و طبق برنامه پیش رفته اند، که کارآمدی این تکنولوژی را نشان می دهد. تست‌های گسترده آزمایشگاهی و زلزله های واقعی، منجر به طراحی روش‌ها و دستورالعمل های قابل اعتمادی برای مقاوم سازی با پلیمر تقویت شده با الیاف (FRP) شده است.

پیشنهاد برای مطالعه

هزینه مقاوم سازی ساختمان چگونه محاسبه می شود؟

مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله با مصالح FRP

فرسودگی زیرساخت ها و دستورالعمل طراحی لرزه ای دقیق تر، منجر به الزام بهینه سازی و بازسازی بسیاری از سازه های قدیمی شده است. با وجود اینکه مقاوم سازی ساختمان موجب کاهش قابل توجه خطرات جانی و مالی می شود، اما غالبا بهینه سازی تنها زمانی انجام می شود که الزام یک مقام قضایی یا سرمایه گذار یا وام دهنده وجود داشته باشد. تغییرات ساختمانی، الزام اجرای قوانین ساختمان های ناایمن و یا شرایط موسسه های مالی، رایج ترین محرک‌ها برای نوسازی و بهسازی ساختمان ها هستند. ممکن است ساختمان های قدیمی در طول عمر خود دچار تغییرات لرزه ای بسیاری شده باشند.

یکی از مصالح مورد استفاده در مقاوم سازی سازه کامپوزیت FRP می باشد. کامپوزیت های FRP، از الیاف هایی با استحکام بالا در یک زمینه پلیمری تشکیل شده اند. الیاف، استحکام و مقاومت کامپوزیت را تامین می کند و زمینه پلیمری بستری برای انتقال بار و محافظت از الیاف است. متداول ترین الیاف مورد استفاده در این کامپوزیت، کربن و شیشه هستند. نسبت استحکام به وزن بالای کامپوزیت های FRP، آنها را به ماده ای ایده آل برای مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله تبدیل کرده است. در عین حالی که این کامپوزیت وزن قابل توجهی به سازه اضافه نمی کند، می توان آن را به گونه ای طراحی نمود تا انعطاف پذیری، گشتاوری و ظرفیت برشی اجزای سازه را افزایش دهد. این مواد کامپوزیتی، بدون ایجاد نگرانی در رابطه با افزایش انتقال نیرو به فونداسیون، این امکان را فراهم می کنند. همچنین می توان کامپوزیت FRP را به گونه ای طراحی نمود که بدون تغییر سفتی، استحکام را افزایش داده و پس از مقاوم سازی، میزان بار اضافی سازه را به حداقل برساند. تقویت کننده‌ FRP را می توان با ضخامت های کمتر از یک چهارم اینچ به سازه اضافه نمود.استفاده از سیستم FRP، محدودیت‌هایی را شامل می‌شود. برای شناخت آن‌ها، پیشنهاد می‌کنیم تا مقاله جامع و کاربردی ” شرایط و محدودیت‌های  استفاده از FRP ” را مطالعه نمایید.

پیشنهاد برای مطالعه

مقاوم سازی سقف تیرچه بلوک چگونه انجام می شود؟

مقاوم سازی با CFRP یا الیاف کربنی

مناسب ترین راه حل برای بهینه سازی و مقاوم سازی ساختمان و آماده سازی سازه برای مقابله با زلزله، پلیمرهای تقویت شده با الیاف کربن یا به اختصار CFRP هستند. الیاف کربن، از ترکیبات متعددی تشکیل شده است تا مستحکم ترین ماده ای را ایجاد نماید که بهترین گزینه برای تقویت سازه ها و ساختمان ها در برابر عواملی مانند فعالیت های لرزه ای باشد. وقتی صحبت از مقاوم سازی ساختمان و بهینه سازی لرزه ای به میان می آید، تنها یک محصول واقعی در بازار وجود دارد که می تواند نتیجه مورد نظر شما را به همراه داشته باشد. پلیمر تقویت شده با الیاف کربنی، چشم انداز آینده بهینه سازی لرزه ای است و برای مقاومت در برابر باورنکردنی ترین بلایای شناخته شده طراحی شده است. برای شناخت بیشتر از الیاف کربن، صفحه “ الیاف کربن از  صنایع فضایی تا صنعت ساخت و  ساز ” می‌تواند اطلاعات مفیدی را ارائه دهد.
چنانچه هر کدام از محصولات CFRP و مقاوم سازی با الیاف کربن مانند پارچه کربن یا لمینت و ورق کربن را در ساختمان تان استفاده کرده باشید، می تواند این اطمینان را داشته باشید که ساختمان تان با مستحکم ترین مواد شناخته شده محافظت شده است. محصولات الیاف کربن بارها و بارها در برابر زمین لرزه، اسید، رطوبت و هر عامل تهاجمی دیگری با هر شدتی، آزمایش شده اند و هر بار پیروز میدان بوده اند.
کامپوزیت های CFRP با در نظر گرفتن نیاز شما و برای استفاده در هر ساختار و هر موقعیتی، تولید شده اند. الیاف کربن که حتی در شدیدترین نیروهای طبیعی تزلزل نمی یابد، آماده است تا ساختمان های شما را به سطح بالاتری ببرد. صرف نظر از اینکه شما در یک استان خشک هستید و یا در یک آسمان خراش کنار دریا، محصولات مقاوم سازی CFRP به گونه ای طراحی شده اند تا مقاوم سازی لرزه ای که نیاز دارید و آنچه را که به دنبالش هستید را به شما ارائه دهند! پیشنهاد می کنم برای آشنایی بیشتر با مقاوم سازی FRP مقاله “مقاوم سازی با FRP راهکاری مقرون به صرفه برای مقابله با کابوس زلزله” را مطالعه کنید.

چه روشی برای مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله انتخاب کنیم؟

اگر به فکر بهبود و بازسازی کامل ساختمان و فونداسیون آن هستید و دنبال بهترین راه حل ممکن می گردید، پلیمر های تقویت شده با الیاف کربن تنها انتخابی است که می توانیم به شما پیشنهاد بدهیم. این کامپوزیت، هم در تعمیر و هم در مقاوم سازی ساختمان، بی رقیب است. همچنین، به واسطه ویژگی سبک بودن و نصب فوق العاده آسان آن بر روی سطوح مختلف، شناخته می شود. برای آشنایی با روش نصب کامپوزیت‌های FRP، می‌توانید به مقاله جامع و کاربردی “ انواع روش نصب یا اجرای FRP ” مراجعه نمایید.
همین امروز با شرکت مقاوم سازی افزیر تماس بگیرید تا در مسیر درست برای بهینه سازی و مقاوم سازی ساختمان تان قرار بگیرید. پس از مقاوم سازی با الیاف کربنی و کامپوزیت های FRP، حس خواهید کرد که ساختمان تان هیچ وقت تا این اندازه مستحکم نبوده است و هیچ گاه این احساس امنیت را نداشته اید!

5/5 - (3 امتیاز)
به اشتراک بگذارید:
اشکان محمدی

مطالب اخیر

بلوک هلبکس چیست؟ 0 تا 100 دیوار هبلکس

بلوک هبلکس یا بلوک سبک AAC چیست؟ ساخت مصالح نوینی مانند بلوک هبلکس (Heblex block)…

18 ساعت ago

همه آنچه که در مورد گیره میلگرد بستر باید بدانید!

روش های اتصال میلگرد بستر به ستون و وادارها مطابق پیوست ۶ آیین نامه ۲۸۰۰…

2 روز ago

توری وکیوم کوپ سنگ چیست؟

سنگ‌های کوپ به سنگ‌هایی گفته می‌شود که مستقیماً از معدن استخراج می‌شوند و سپس برای…

2 هفته ago

توری اسلب و تایل چیست؟

سنگ اسلب چیست؟ سنگ اسلب یکی از انواع سنگ های ساختمانی است که از سنگ…

2 هفته ago

توری وال مش چیست؟

مهار دیوار پیرامونی و داخلی به روش وال مش از آن جا که پایداری عناصر…

2 هفته ago

طراحی و محاسبات وال مش چگونه انجام می شود؟

چالش طراحی و محاسبات وال مش نوین ترین روش مهار دیوار در ساختمان اجرای وال…

2 هفته ago