کاربرد چسب کاشت میلگرد در ساخت و ساز کدام است؟

کاربرد چسب کاشت میلگرد در ساخت و ساز کدام است؟ برای بالا بردن ظرفیت بار سازه های بتنی استفاده از محصولات نگهدارنده مانند چسب کاشت میلگرد توصیه می شود. این امر نه تنها از نظر فنی و مهندسی بلکه از لحاظ حفظ ایمنی و یکپارچگی در سازه حائز اهمیت می باشد. برای دستیابی به این هدف شما می توانید یک خمیر کاشت میلگرد مناسب در سازه ایجاد نمایید.

 

چسب کاشت میلگرد چیست؟

در شرایط بحرانی و اعمال بار اضافه بر سازه از چسب کاشت میلگرد همراه با کاشت میلگرد و آرماتور استفاده می شود. استفاده از آن ها در امر مقاوم سازی سازه نسبت به نمونه های مکانیکی سبب ایجاد انعطاف پذیری بیشتری در محل اتصالات در سازه ها می شود. استفاده و کاربرد چسب کاشت میلگرد اپوکسی تهیه شده در شرکت افزیر قادر به پوشش رنج وسیعی از پروژه های مربوط به وجود بار اضافه بر سازه های شما می باشد. تزریق و کاربرد چسب کاشت میلگرد اپوکسی در فضای بین میلگرد و بتن قبل از کاشت میلگرد و آرماتور در بتن صورت می پذیرد. با تزریق چسب کاشت میلگرد به داخل سوراخ این چسب به صورت طبیعی در سوراخ جریان می یابد که این امر منجر به پوشانندگی کامل فضای بین میلگرد و بتن می شود و در افزایش چسبندگی بین میلگرد و بتن نیز موثر می باشد. خرید چسب کاشت میلگرد با کیفیت می توانند در میزان افزایش چسبندگی بین سطوح موثر باشد.

مزیت استفاده و کاربرد چسب کاشت میلگرد در چیست؟

در زمان استفاده و کاربرد چسب کاشت میلگرد چسب کاشت میلگرد ابتدا تزریق رزین صورت می پذیرد. این فرایند سبب پر شدن تمام شکاف به صورت کاملا یکنواخت و طبیعی می شود. همچنین ایجاد چسبندگی کامل و 100 درصدی یکی دیگر از مزایای کاربرد چسب کاشت میلگرد در اتصال بین میلگرد و بتن می باشد. وجود ماده رزینی سبب ایجاد خاصیت عایق بندی رطوبت در نقاط اتصال می شود.

در هنگام استفاده از انکرهای مکانیکی محدودیت مشخصی در میزان طول و عمق جاسازی آنها می باشد. همین امر در پر رنگ نمودن چسب کاشت میلگرد و مزیت آنها نسبت به نمونه های مکانیکی موثر می باشد. عمق جاسازی انکر های شیمیای عملا نامحدود است و انکر های شیمیایی قادر به پوشش دهی عمق تعبیه نامحدودی می باشد. از مزایای این امر می توان به توانایی انکر شیمیایی در افزایش ظرفیت بار سازه اشاره نمود.

شما با کاربرد چسب کاشت میلگرد میزان تحمل بار وارده بر سازه را افزایش می دهید. این امر از توانایی بالای چسب کاشت بولت در پوشش دهی عمق بیشتر در نقاط اتصالات نشات می گیرد. در استفاده از این چسب ها نیاز به حلال وجود ندارد. وجود خاصیت چسبندگی بالا از مزایای دیگر این چسب ها می باشد.

پیشنهاد برای مطالعه

انواع چسب کاشت آرماتور کدام است؟

زمانی که چسب کاشت میلگرد به درستی استفاده و نگهداری نشود چه اتفاقی می افتد؟

استفاده و کاربرد چسب کاشت میلگرد در زمان اوج کار به دلیل دشوار بودن نحوه استفاده می تواند باعث اشتباهات در مصرف آن شود. همین امر منجر به کاهش عملکرد و توانایی انکر شیمیایی می شود و سبب عدم دستیابی به هدف نهایی مورد نظر شما برای استفاده از این چسب خواهد شد. در شرایط دمای بالا برای استفاده از چسب شما نیاز به توجه و دقت بالایی دارید. به دلیل پیچیدگی در مراحل نصب انکر شیمیایی با استفاده ی نادرست از آن می توان سبب کاهش ظرفیت کاربردی انکر شیمیایی شد. در نتیجه پیروی از روش های صحیح نصب آن بسیار ضروری می باشد.

استفاده از انکر در بسیاری از مشاغل مرسوم شده است. این امر منجر به ایجاد پیوند میان صنایع گوناگون شده است. در اغلب مشاغلی که استفاده از بتن در آن جایگاهی دارد طبیعتا وجود انکرهای شیمیایی نیز مشاهده می شود. کاربردی بودن این محصول به مطرح شدن آن در مشاغل گوناگون کمک نموده است.

البته با تمام این تعاریف نیاز به توجه ویژه ای برای شرایط کاربرد و نگهداری از انکرهای شیمیایی می باشد. عدم توجه به این موارد سبب کاهش عملکرد و قابلیت کاربرد انکرهای شیمیایی می شود.

ذخیره سازی و نگهداری صحیح چسب کاشت میلگرد در بهره وری و عملکرد آن تاثیرگذار می باشد. برای مثال تصور نماید در روزی معتدل که دمای هوا 22 درجه سانتیگراد تخمین زده شده است اقدام به حمل و جابه جایی چسب کاشت میلگرد نماید. غالبا برای این منظور از کامیون و کامیونت های پوشش دار استفاده می شود. در شرایط معمولی این وسایل فاقد سیستم تهویه هوا می باشند. همین امر به افزایش دمای هوا تا 47 درجه سانتیگراد نیز می تواند بینجامد. وجود دمای بالای هوا در عدم کسب نتیجه دلخواه ما تاثیرگذار می باشد. این امر سبب کاهش بهره وری و عملکرد در انکر شیمیایی خواهد شد. همین مثال برای شرایط نگهداری از چسب کاشت میلگرد نیز صدق می کند.

 

 

در صورتی که به بررسی دستورالعمل های (TDS و MSPS) مربوط به موارد استفاده چسب کاشت میلگرد بپردازید خواهید دید که دمای محیط کار بر سرعت عمل آوری انکرهای شیمیایی موثر می باشد. در مکان هایی که از نظر آب و هوایی دارای دماهای معتدل می باشند استفاده از انکرهای شیمیایی توصیه می شود. درحالی که استفاده از انکرهای شیمیایی در تغییرات شدید دمایی توصیه نمی شود.

در تمام مدل های چسب کاشت میلگرد زمان مورد نیاز بر عمل آوری با افزایش دمای محیط کاهش می یابد. به طور معمول افزایش دما سبب کاهش زمان کار با انکرهای شیمیایی می شود. در نتیجه در انجام پروژه هایی نظیر تراز نمودن ناودان ها زمانی که دمای محیط بالا می باشد باید سرعت انجام کار را افزایش دهیم. البته در این مسئله شرایط نگهداری از چسب کاشت بولت نیز دخیل می باشد. شرط نگهداری از انکرهای شیمیایی آن چنان مهم است که حتی تولیدکنندگان در زمان نگهداری از چسب کاشت میلگرد به شرایط مناسب نگهداری این محصول بسیار دقت می نمایند.

آن ها برای تامین بهترین شرایط برای نگهداری از چسب کاشت میلگرد آن ها را در قفسه های اول تا وسط قرار می دهند. گرما سبک می باشد و در اثر سبک بودن به طرف بالا حرکت می کند. قرار دادن انکرهای شیمیایی در طبقات بالا آن ها را در معرض گرمای حرکت نموده به طرف بالا قرار می گیرد. به همین دلیل تولید کنندگان از قرار دادن چسب در طبقات بالایی ممانعت می نماید.

گرمای شدید سبب تغییر در خواص شیمیایی و خراب شدن مواد تشکیل دهنده و تغییر در روند کاربرد چسب کاشت میلگرد می شود.

 

 

موارد کاربرد چسب کاشت میلگرد اپوکسی

استفاده از آن در سازه های افقی و عمودی کاربردی و ایمن می باشد. این چسب در دمای 75 درجه فارنهایت (24 درجه سانتی گراد) در میانگین زمان 15 دقیقه آماده می شود. در حدود 10 ساعت زمان برای تکمیل فرایند عمل آوری آن نیاز می باشد. از این چسب ها می توان برای پر کردن سقف ها، دیوار و کف استفاده نمایید. استفاده از این چسب برای کاشت میلگرد اصلی ترین کاربرد آن می باشد. همچنین از چسب می توان در نصب صفحات عمودی نیز استفاده نمود. شما با سفارش این محصول از شرکت افزیر می توانید مناسب ترین قیمت کاشت میلگرد در بتن را به کمک چسب کاشت میلگرد تهیه نمایید. در ادامه برای آشنایی بیشتر با چسب کاشت میلگرد و روش اجرای آن مطالعه مقاله “اجرای کاشت میلگرد و بولت” را پیشنهاد می کنیم.

نکات مهم در رابطه با استفاده از چسب اپوکسی در استحکام بالا

این مدل از چسب کاشت میلگرد برای پروژه هایی که نیاز به استحکام بالا دارند طراحی شده است. تنظیم سریع و افزایش 30 درصدی قدرت کشش از مزایای آن می باشد. این محصول در میانگین 28 دقیقه در متوسط دمای 75 درجه فارنهایت (24 درجه سانتی گراد) آماده می شود. در حدود 24 ساعت زمان برای تکمیل فرایند عمل آوری آن نیاز می باشد.

 

شرایط آماده سازی و اجرای چسب اپوکسی

عدم تسلط بر کار سبب ایجاد خسارت و در نتیجه عدم کسب عملکردی مقبول در کار خواهد شد. شما با مطالعه و بررسی نکات و روش های بیان شده در این مقاله قادر به درک نحوه آماده سازی و اجرای چسب کاشت میلگرد می باشید.

آماده سازی سوراخ

در ابتدای کار از میزان عمق مناسب در سوراخ اطمینان حاصل نمایید. برای مطمئن شدن از هماهنگی سوراخ ایجاد شده توسط مته و همچنین شرایط استفاده از چسب کاشت میلگرد به مشخصات درج شده بر بسته های آن مراجعه نمایید. نکته اول پاکسازی سوراخ از هرگونه بقایا می باشد. تمام کثیفی ها، روغن ها، زباله ها، موم ها، گریس یا گرد و غبار را باید پاکسازی نمایید. برای این منظور از روش دو مرحله ای دمیدن در سوراخ و سپس تمیز نمودن با یک برس سیمی استفاده نمایید.

توزیع

هنگامی که سوراخ به درستی آماده سازی شد سپس چسب را در ابزار توزیع کننده آن قرار دهید. با امتحان نمودن 50 میلی لیتر اولیه آن از درست مخلوط شدن ماده شیمیایی اطمینان حاصل نمایید. برای شروع کار سوراخ را از قسمت های پایینی آن پر نمایید. این فرایند را تا زمانی که 3/2 اولیه از کار کاملا در بر بگیرد ادامه دهید. سپس به آرامی میله یا میلگرد رزوه دار را در سوراخ قرار دهید و آن را بچرخانید تا از جاسازی آن در اپوکسی اطمینان حاصل نماید.

انجام این امر به فرایند جایگذاری کمک می نماید و باعث اطمینان شما از توزیع یکنواخت چسب در اطراف میله می شود. در هنگام قرار گیری میله زمان مناسب برای خشک شدن اپوکسی را باید در نظر داشته باشید. هر مقدار چسب که به صورت مازاد از سوراخ خارج می شود را تمیز نمایید و با این کار فرایند استفاده از چسب در سازه تکمیل خواهد شد. برای اطلاع در مورد خواص چسب کاشت میلگرد می توانید به دستورالعمل های TDS مراجعه نمایید. همچنین برای آشنایی بیشتر با چسب کاشت میلگرد و شرایط آماده سازی و اجرا  مطالعه مقاله “چسب کاشت میلگرد و تمام آنچه که باید در مورد آن بدانید” را پیشنهاد می کنیم.

پیشنهاد برای مطالعه

راهنمای کاشت میلگرد در بتن

پنج اشتباه رایج در استفاده از چسب کاشت میلگرد اپوکسی

امروزه پیمانکاران به دلیل هزینه و زمان لازم برای نصب انکرهای مکانیکی تمایل چندانی به استفاده از آن ها نشان نمی دهند. تاخیر در پروژه هایی مانند مقاوم سازی سازه های چوبی سبب افزایش خسارت در آن ها می شود. برای این منظور اغلب پیمانکاران به دنبال روش هایی بهینه که منجر به صرفه جویی در زمان نصب آن ها و دست یابی به بهترین عملکرد می باشد هستند. از این میان استفاده از چسب کاشت میلگرد یکی از راه حل های رایج می باشد. نصب انکرهای اپوکسی ارزان تر، آسان تر وسریع تر از نمونه های مکانیکی می باشد. همین امر آن را به یک انتخاب محبوب تبدیل نموده است.

عمق و اندازه نادرست مته

هر چسب کاشت میلگرد دارای قطر و عمق تعیین شده می باشد که به افزایش ظرفیت آن در فونداسیون کمک می نماید. صرف زمان برای اندازه گیری و سوراخ نمودن دقیق اولین گام برای تضمین حفظ کاربرد و عملکرد انکر می باشد.

عدم تمیز شدن سوراخ

وجود گرد و غبار و زباله های کوچک می تواند در عملکرد نهایی چسب کاشت میلگرد تاثیرگذار باشد. این امر می تواند سبب کاهش قدرت و عملکرد اپوکسی شود. قبل از نصب حتما از تمیز بودن سوراخ اطمینان حاصل نمایید. برای این منظور به دستورالعمل های قید شده در کاتالوگ اپوکسی مراجعه نمایید. عدم انجام این کار یکپارچگی ساختاری پروژه را به خطر می اندازد.

جمع شدن آب در سوراخ

دیدن آب راکد در محل کار بسیار رایج می باشد. این امر چه به دلیل ریزش باران و یا به دلیل استفاده خدمه از آب امکان پذیر می باشد. به دلیل تجمع آب در سوراخ های بتن نیاز است که قبل از نصب اپوکسی این سوراخ ها را خشک نمایید. قبل از نصب تمام آب جمع شده در سوراخ ها توسط جاروبرقی یا مکنده های هوا به طور کامل باید تخلیه شود.

کاهش دمای هوا

دمای محیط می تواند اثرات منفی بر آماده سازی و عملکرد نهایی چسب کاشت میلگرد اپوکسی داشته باشد. برای نصب اپوکسی حتما به دمای محیط و هم‌چنین دمای بتن توجه نمایید. این دما باید در محدوده دمایی تعیین شده توسط سازندگان اپوکسی باشد. حفظ این محدوده دمایی بسیار مهم است. برای رفع این مشکل می توانید اپوکسی را در محلی گرمتر مثل تریلی حمل آن و یا محلی با دمای کنترل شده نگهداری نمایید.

زمان کافی برای عمل آوری و سفت شدن آن

زمان لازم برای سفت شدن آن بین 48-4 ساعت می تواند متغیر باشد. بنابراین اهمیت دارد که تا زمانی که چسب کاشت میلگرد اپوکسی به طور کامل عمل نکند از نصب سازه های حمایتی دیگر خودداری نمایید. توجه به زمان های تعیین شده توسط سازندگان در تعیین محدوده زمانی پروژه امری ضروری می باشد. برای اطلاعات بیشتر می توانید “شرح ویدیو چگونگی آموزش کاشت میلگرد” را مشاهده نمایید.

 

سوالات متداول

به چه علت پیشنهاد می‌شود از چسب کاشت نسبت به کاشت مکانیکی استفاده کنید؟

در شرایط بحرانی و اعمال بار اضافه بر سازه از چسب کاشت میلگرد همراه با کاشت میلگرد و آرماتور استفاده می شود. استفاده از آن ها در امر مقاوم سازی سازه نسبت به نمونه های مکانیکی سبب ایجاد انعطاف پذیری بیشتری در محل اتصالات در سازه ها می‌شود.

آیا چسب کاشت باعث ایجاد چسبیدگی کامل بین میلگرد و بتن می‌شود؟

در زمان استفاده و کاربرد چسب کاشت میلگرد ابتدا تزریق رزین صورت می پذیرد. این فرایند سبب پر شدن تمام شکاف به صورت کاملا یکنواخت و طبیعی می شود. همچنین ایجاد چسبندگی کامل و ۱۰۰ درصدی یکی دیگر از مزایای کاربرد چسب کاشت میلگرد در اتصال بین میلگرد و بتن می باشد.

چه عاملی سبب ایجاد خاصیت ضدآب بودن چسب کاشت می‌شود؟

وجود ماده رزینی در خمیر کاشت سبب ایجاد خاصیت عایق بندی رطوبت در نقاط اتصال می شود.

عمق مناسب برای جاسازی انکرهای شیمیایی چند می‌باشد؟

در هنگام استفاده از انکرهای مکانیکی نسبت به انکرهای شیمیایی محدودیت مشخصی در میزان طول و عمق جاسازی آنها می باشد. عمق جاسازی انکر‌های شیمیایی عملا نامحدود است و انکر های شیمیایی قادر به پوشش دهی عمق تعبیه نامحدودی می‌باشد. از مزایای این امر می‌توان به توانایی انکر شیمیایی در افزایش ظرفیت بار سازه اشاره نمود.

مدت زمان لازم برای عمل آوری و سفت شدن خمیر کاشت چقدر می‌باشد؟

زمان لازم برای سفت شدن چسب کاشت بین ۴۸-۴ ساعت می‌تواند متغیر باشد. بنابراین اهمیت دارد که تا زمانی که چسب کاشت میلگرد اپوکسی به طور کامل عمل نکند از نصب سازه های حمایتی دیگر خودداری نمایید.

5/5 - (6 امتیاز)
mahdavi

Recent Posts

عایق رطوبتی سوله + اهمیت عایق بندی، انواع و هزینه آن

عایق رطوبتی در سوله چیست و چرا استفاده از آن ضروری است؟ عایق رطوبتی سوله…

1 هفته ago

دستورالعمل طراحی و اجرای ملات مسلح شده با مش الیاف شیشه برای مهار دیوارهای بلوکی

مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف؛ از ابهامات تا ممنوعیت مسلح کردن دیوار با شبکه…

4 هفته ago

عایق رطوبتی نما؛ مزایا، ویژگی‌ها و روش‌های اجرا

اهمیت عایق‌کاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایق‌کاری نما نه‌تنها از ساختمان در برابر آسیب‌های…

1 ماه ago

راهنمای کامل آب بندی و عایق رطوبتی کف ساختمان

آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمان‌سازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…

1 ماه ago

بهترین جایگزین ایزوگام و قیرگونی کدام است؟

عایق‌های نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایق‌هایی که برای جایگزینی با ایزوگام…

1 ماه ago

عایق فونداسیون: روش‌ها، مزایا و انتخاب بهترین نوع عایق کاری پی

چرا عایق فونداسیون، پایه‌ای‌ترین نیاز هر ساختمان است؟ عایق‌کاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…

1 ماه ago