چسب اپوکسی چیست؟

چسب اپوکسی، محصولی دو جزئی است که از ترکیب یک جزء رزین اپوکسی و هاردنر تشکیل می شود. چسبندگی این چسب روی سطح زمانی اتفاق می افتد که دو جزء چسب با یکدیگر به درستی مخلوط شوند و واکنش های شیمیایی میان آن دو اتفاق بیفتد. در چنین شرایطی، چسبندگی چسب بسیار افزایش پیدا کرده و می توان شاهد عملکرد مناسب آن در پروژه های مختلف بود. مزیت چسب اپوکسی، کاربرد متنوع آن در مقایسه با بسیاری از چسب های شیمیایی است. به گونه ای که این چسب می تواند برای چوب، فلز، پلاستیک و مصالح متنوع دیگری استفاده شود و بهترین عملکرد را از خود نشان دهد.

چسب اپوکسی چیست؟

بهترین انواع چسب اپوکسی موجود در بازار

چسب های اپوکسی موجود در بازار به دو چسب های اپوکسی تک جزئی و دو جزئی تقسیم بندی می شوند. نوع رزین و هاردنر استفاده شده در آن ها به علاوه افزودنی های این چسب همگی می توانند باعث ایجاد تفاوت در چسب های اپوکسی شوند. چسب های اپوکسی در صنایع مختلف و با اهداف متفاوتی استفاده می شوند. از بهترین انواع این چسب ها که در بازار موجود هستند و هر کدام کاربردهای خاص خود را دارند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • چسب اپوکسی FRP
  • چسب اپوکسی کاشت میلگرد و آرماتور
  • چسب اپوکسی سنگ آنتیک
  • چسب اپوکسی سنگ مرمر
  • چسب اپوکسی سنگ نما
  • چسب سنگ تراورتن
  • چسب اپوکسی سنگ مصنوعی
  • چسب بتن پلیمری
  • چسب بلوک
  • چسب اپوکسی فوق شفاف
  • چسب اپوکسی چند منظوره
  • چسب اپوکسی ژاکت فولادی
  • چسب مگاپوکسی PF
  • چسب مگاپوکسی PM
  • پیوند دهنده بتن جدید به بتن قدیمی
  • پیوند دهنده تک جزئی بتن جدید به قدیم

چسب اپوکسی FRP با وزن کم و چسبندگی زیاد با مقاومت بالا

چسب اپوکسی FRP نوعی چسب اپوکسی باکیفیت و اختصاصی برای مقاوم سازی است. کامپوزیت FRP یک کامپوزیت برای مقاوم سازی است که از چندین لایه تشکیل شده است. چسب اپوکسی در واقع وظیفه چسباندن هر یک از این لایه ها روی یکدیگر و ایجاد ساختار لمینت مانند را دارد. چسب اف آر پی اپوکسی در مقایسه با بسیاری از چسب هایی که می توانند با آن جایگزین شوند، دارای وزن کم و چسبندگی بسیار زیادی است. برای اجرای ساده‌تر، معمولا این نوع چسب را با غلظت پایین تر در نظر می گیرند تا ویسکوزیته پایین آن، اجرای سریع تر سیستم اف آر پی را به همراه داشته باشد. از چسب های اپوکسی FRP برای کلیه پروژه های مقاوم سازی از جمله مقاوم سازی ساختمان ها، ستون، تیرها، پل ها و مرمرت ساختمان های قدیمی استفاده شود. بدون چسب اپوکسی، عملا امکان اجرای این سیستم در پروژه های مختلف مقاوم سازی وجود ندارد و همین موضوع انتخاب بهترین چسب را به یک ضرورت مهم تبدیل خواهد کرد.

چسب اپوکسی سنگ آنتیک

چسب اپوکسی سنگ آنتیک، یک چسب باکیفیت و دو جزئی بر پایه پلی استر یا رزین است که می توان آن را برای چسباندن این چسب ها با مقاومت حرارتی و رطوبتی بالا استفاده کرد. این نوع چسب پایداری ابعادی بالایی داشته و به مرور زمان منقبض یا منبسط نمی شود. نحوه استفاده از چسب بدین گونه است که در ابتدا سطح به طور کامل آماده سازی می شود. سپس پشت هر سنگ آنتیک، مقداری چسب زده می شود و روی سطح مورد نظر فشار داده می شوند. سنگ های آنتیک باید با فشار دادن به یکدیگر بچسبند و اگر فاصله ای میان سنگ ها بود، می بایست مراحل درزکشی و بندکشی را انجام داد.

چسب اپوکسی سنگ نما

چسباندن سنگ نما با چسب حساسیت بالایی داشته و باید حتما از چسب هایی استفاده شود که در برابر رطوبت مقاوم اند و با تغییرات دمایی منقبض و منبسط نمی شوند. چسبندگی بالای این چسب ها نیز مهم‌ترین ویژگی های آن ها است که از سقوط سنگ نما به سمت پایین جلوگیری می کند. چسب اپوکسی سنگ نما، به دلیل مقاومت بالایی که در برابر حرارت، رطوبت و تغییرات دمایی دارد، بهترین انتخاب برای چسباندن سنگ نما است. نحوه استفاده از این چسب بدین گونه است که ابتدا محل نما به طور کامل پاکسازی می شود تا اطمینان حاصل شود که هیچ ماده اضافی، گرد و غبار، چربی و آلودگی وجود ندارد. سپس پشت سنگ به چسب آغشته شده و همزمان روی سطح نما نیز چسب زده می شود. سنگ ها به صورت مرتب روی نما قرار می گیرند تا به گیرش اولیه برسند. لازم است که به نظم قرارگیری سنگ ها در کنار هم توجه ویژه ای داشت.

چسب اپوکسی سنگ نما

چسب اپوکسی سنگ تراورتن

سنگ های تراورتن در گروه سنگ های طبیعی و متخلخل قرار می گیرند و باید از چسب هایی برای چسباندن آن ها استفاده کرد که به ساختار سنگ آسیبی وارد نکنند. چسب اپوکسی سنگ تراورتن، یک چسب ماندگار، با دوام و با استحکام بالا است و به راحتی دچار آسیب نمی شود. ضمن اینکه این چسب دو جزئی به داخل منافذ سنگ نفوذپذیری مناسبی داشته، ولی باعث آسیب به آن نمی شود. در صورت نیاز استفاده از این چسب رعایت سه شرط زیر الزامی است:

  1. ابتدا سنگ ها را برای اجرا آماده سازی کرد و سطح مورد نظر را از هر گونه گرد و غبار پاکسازی نمود.
  2. چسباندن دو قطعه سنگ تراورتن به یکدیگر، می بایست دو قطعه را آغشته به چسب کنید و روی یکدیگر فشار دهید.
  3. چسباندن سنگ تراورتن روی سطوح دیگر، باید پشت سنگ های تراورتن و روی سطح مورد نظر را آغشته به چسب اپوکسی نمایید و سنگ را در محل اجرا کنید.

چسب اپوکسی سنگ مرمر

چسب اپوکسی سنگ مرمر، یک نوع چسب اپوکسی مقاوم است که بدون آسیب رساندن به سنگ مرمر استفاده می شود. این چسب به دلیل شفافیت بالا، باعث کثیف کاری در هنگام اجرا روی سنگ مرمر نشده و بدون انقباض و انبساط و عدم تاثیر گرفتن از نوسانات دمایی، قابل اجرا در پروژه های مختلف است. این چسب دو جزئی است و می تواند برای ترمیم قطعات شکسته سنگ مرمر و یا چسباندن این سنگ روی سطوح مختلف استفاده شود. لازم است که دو جزء چسب را با یکدیگر مخلوط کنید تا یک ترکیب یکدست بدست بیاید. سپس دو سطحی که قرار است به یکدیگر بچسبند را به چسب اپوکسی آغشته کرده و به هم فشار دهید. دقت کنید که چسب باید روی سطوح تمیز و بدون گرد و غبار اجرا شود تا دچار تغییر رنگ و ظاهر نگردد.

چسب اپوکسی سنگ مصنوعی

این نوع چسب به صورت اختصاصی برای ترمیم و چسباندن سنگ های مصنوعی و کواتز تولید شده است. مزیت آن این است که می تواند سنگ مصنوعی را به تمامی سطوح از جمله فلز، شیشه، سرامیک، بتن، پلاستیک و … بچسباند. از چسب اپوکسی سنگ مصنوعی می توان برای تعمیر قطعات آسیب دیده سنگ های مصنوعی استفاده کرد. بدین صورت که دو قطعه پس از تمیز شدن به چسب دو جزئی سنگ آغشته می شوند و تا زمانی که به گیرش اولیه برسند روی یکدیگر فشار داده خواهند شد. در صورت نیاز به چسباندن سنگ مصنوعی روی سطوح مختلف نیز می توان چسب را به پشت سنگ مصنوعی و محلی که قرار است سنگ بچسبد آغشته کرد و مراحل بعدی را اجرا نمود.

چسب اپوکسی فوق شفاف

چسب اپوکسی فوق شفاف به صورت تک جزئی دو جزئی تولید می شود که به دلیل شفافیت بسیار بالا می توان از آن در پروژه هایی که نیاز به حفظ زیبایی در حین چسباندن قطعات است، استفاده کرد. به طور مثال در صنایع الکترونیک، جواهرسازی، آب بندی سرامیک و کاشی، درزگیری کاشی ها و … می توان از این چسب استفاده کرد که مقاومت بسیار بالا، چسبندگی عالی و شفافیت قابل قبولی را ارائه می کند. ویسکوزیته چسب نسبتا پایین بوده و به راحتی روی سطوح مختلف قرار می گیرد. اجرای چسب بسیار ساده است و می توان به راحتی برای پوشش دادن سطوح از آن استفاده نمود. تنها باید سطح را تمیز کنید و سپس با قلمو و یا ابزارهای مناسب دیگر، چسب را روی سطح اجرا نمایید.

چسب بتن پلیمری

چسب بتن پلیمری بر پایه اپوکسی بوده و با چسبندگی بسیار بالا در بتن، می تواند به عنوان یک اتصال دهنده بتن قدیمی به جدید و یا ترمیم بتن های ترک خورده و آسیب دیده استفاده شود. این نوع چسب، با چسبندگی بسیار عالی و عدم انقباض و انبساط که به واسطه زنجیره پلیمری ایجاد شده است، می تواند یکنواختی خود را در پروژه های مختلف حفظ کند. استفاده از این چسب معمولا باید در دمای بالای 15 درجه سانتی گراد انجام شود. آماده سازی سطح و سپس اجرای چسب بتن پلیمری روی سطوح تمیز، مهم‌ترین نکته کلیدی است که باید در هنگام اجرا به آن توجه داشته باشید.

چسب کاشت میلگرد و ارماتور

کاشت میلگرد و آرماتور در گذشته با ملات انجام می شد که ضمن داشتن وزن بسیار زیاد، طول عمر محدودی داشت و اگر به درستی انجام نمی شد، احتمال لق خوردن و نصب درست میلگرد در بتن وجود داشت. هزینه بالای اجرای میلگرد و آرماتور در بدن به دلیل استفاده از ملات و سایر محصولات باعث شد تا جایگزین بهتری برای چسب کاشت میلگرد و آرماتور به وجود بیاید. چسب کاشت میلگرد اپوکسی، به عنوان جایگزینی برای روش کاشت میلگرد با ملات شناخته می شود.

این نوع چسب، چسبندگی بسیار بالایی را در بتن ایجاد می کند. می توان پس از سوراخ کاری محل کاشت میلگرد، چسب اپوکسی را در آن تزریق کرد و سپس میلگرد را در جای مناسب قرار داد. چسب های اپوکسی کاشت میلگرد بدون ایجاد خوردگی، می توانند باعث مقاوم سازی و بهبود عملکرد شوند و دوام ساختمان را به بهترین وجه افزایش دهند. ضمن اینکه دوام آن ها بسیار زیاد است، می توانند در دراز مدت به عنوان یک راه حل مقرون به صرفه برای اجرا نیز تبدیل گردند.

چسب کاشت میلگرد معمولا به صورت دو جزئی آماده می شود و دارای نازل تفنگی برای خروج چسب در بتن و پر کردن سوراخی است که میلگرد باید در آن نصب شود. ابتدا برای کاشت میلگرد با چسب، باید بتن مته کاری شود و با کمک پمپ های هوا، تمیزکاری گردد. سپس یک چهارم از سوراخ ایجاد شده، با چسب اپوکسی پر خواهد شد. سپس میلگرد به صورت مستقیم و تا جای نیاز به سمت پایین سوراخ حرکت داده می شود تا چسب، گیرایی مورد نیاز را ایجاد کند. تا زمانی که میلگرد تثبیت نشده است، نباید هیچ کاری روی آن انجام دهید.

چسب کاشت میلگرد و ارماتور

چسب اپوکسی چند منظوره

چسب اپوکسی چند منظوره به عنوان یک چسب باکیفیت و با قابلیت چسبندگی روی سطوح مختلف قابل استفاده است و می تواند پوشش یکنواخت و بسیار عالی را در سطح به وجود آورد. این چسب به صورت دو جزئی یا سه جزئی تولید می شود و همانطور که از نام این نوع چسب مشخص است، به صورت چند منظوره بوده و می تواند در پروژه های مختلف با اهداف متفاوتی استفاده شود. برای اجرای این سطح بهتر است که اختلاط در دمای 22 درجه سانتی گراد انجام شود. سپس چسب می تواند با غلتک، قلم مو و هر ابزار مشابه دیگری روی سطح اجرا شود. دستیابی به ضخامت 2 الی 3 میلی متر از چسب روی سطح می تواند کافی به نظر برسد.

از جمله مهم ترین کاربردهای چسب اپوکسی چند منظوره می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • چسباندن انواع قطعات: چسب های اپوکسی چند منظوره به دلیل ترکیبات خاص قابلیت چسباندن انواع متریال ها از جمله فلز، چوب، سنگ، پلاستیک، فایبرگلاس و … را دارند و می توانند بهترین عملکرد را در چنین پروژه هایی از خود نشان دهند.
  • ترمیم و تزریق در مصالح: برای ترمیم و مرمرت مصالح و فضاهای مختلف از جمله دیوار، کفپوش، سرامیک و کاشی و ترمیم بتن های شکسته شده و ترک خورده، می توان از این چسب استفاده کرد. این نوع چسب قابلیت تزریق در بتن برای ترمیم و رفع ترک خوردگی ها دارد.
  • مقاوم سازی و FRP: برای مقاوم سازی، آب بندی و عایق کاری و ایجاد ساختار کامپوزیت FRP، می توان از این محصول استفاده کرد. به دلیل چسبندگی بسیار بالایی که در سیستم کامپوزیتی فراهم می کند، می تواند یک انتخاب عالی باشد.
  • کاشت میلگرد: برای کاشت میلگرد و انکر بولت و سایر تجهیزات ساختمانی فلزی، می توان از چسب اپوکسی چند منظوره استفاده کرد. این نوع چسب چسبندگی عالی به همراه نفوذپذیری بسیار خوبی داشته و می تواند با خاصیت ژل مانند خود، در هر نوع مصالح و گرید بتن استفاده شود.
  • چسباندن سطوح غیر همگن: منظور از سطوح غیر همگن، سطوحی هستند که از چند جنس مختلف تشکیل شده اند. این چسب قابلیت چسباندن دو سطح غیر هم جنس مانند فلز به سرامیک، چوب به پلاستیک و … را دارد.

چسب اپوکسی ژاکت فولادی

چسب اپوکسی ژاکت فولادی یکی از انواع چسب های اپوکسی موجود در بازار است که می تواند برای چسباندن قطعات فولاد به بتن استفاده شود. این چسب دو جزئی است و یک جزء آن باید با یک جزء دیگر ترکیب شود تا ساختار یکنواخت و مناسبی را به وجود آورد. به گونه ای که به مدت 3 دقیقه باید دو جزء چسب اپوکسی با یکدیگر ترکیب شوند تا رگه های رنگی در چسب به وجود بیاید. پس از بدست آمدن یک مخلوط یکنواخت، می توان آن را برای چسباندن فولاد به بتن استفاده کرد.

در روش ژاکت فولادی، میلگردها به صورت عمودی روی ستون قرار می گیرند و سپس تسمه های فلزی روی آن ها جوش داده می شوند. برای چسباندن بخش های مختلف ژاکت فولادی در ستون و تیرها، می توان از انواع چسب اپوکسی دو جزئی استفاده کرد. چسب اپوکسی ژاکت فولادی قابلیت چسبندگی فلز (فولاد) به بتن را دارد و می تواند با ایجاد حداکثر چسبندگی و مقاومت، نقش مهمی را در مقاوم سازی پروژه ها داشته باشد. پایداری حرارتی و شیمیایی بالا، چسبندگی بسیار عالی و همچنین مقرون به صرفه بودن، از جمله مهم ترین ویژگی های این چسب ها است. این محصول را می توان در دو مدل با ویسکوزیته پایین و با ویسکوزیته بالا سفارش داد.

چسب مگاپوکسی PF

چسب مگاپوکسی PF یک چسب با گیرایی بسیار سریع است که می تواند استحکام خود را در 15 دقیقه اولیه اختلاط بدست بیاورد. این چسب، چسبندگی بسیار عالی را با دو جزء به همراه می آورد. لازم است که دو جزء با یکدیگر ترکیب شوند تا ساختار مشابه و یکنواختی را به وجود آورند. طبیعتا چسب مگاپوکسی PF به دلیل پوشش دهی یکنواختی که دارد، می تواند انتخاب خوبی برای اجرا در پروژه های مختلف باشد، به ویژه اینکه ساختار خمیری مانند داشته و عملکرد آن بسیار مناسب است. باید حتما برای اجرای این چسب مطمئن شوید که دو جزء با یکدیگر به خوبی ترکیب شده اند و رگه های رنگی در آن ها پدیدار شده است. پس از آن می توانید چسب را به صورت صحیح در سطح با کمک قلم مو و غلتک به اجرا در آورید.

چسب مگاپوکسی PM

چسب مگاپوکسی PM یکی از انواع چسب های اپوکسی با قابلیت چسبندگی عالی و درصد اختلاط ساده 1 به 2 است. این چسب به دلیل ساختار مناسب و یکنواختی که روی سطح ایجاد می کند، به عنوان بهترین چسب برای چسباندن سنگ اسلب شناخته می شود که می تواند عملکرد یکنواخت و پوشش دهی عالی را به وجود آورد. برای اجرای این چسب باید سنباده زنی با برس سیمی انجام شود تا یک پوشش زبر برای اجرای این چسب ایجاد کرد. پس از آن دو جزء چسب با هم مخلوط شوند و پس از تمیز کردن سطح، روی سطح با قلم مو اجرا گردند. در نهایت می توان سنگ های اسلب و هر نوع سنگ دیگر را با این چسب، چسباند.

چسب بلوک

چسب بلوک که بر پایه رزین اپوکسی تولید شده است، یک چسب آماده به مصرف و در واقع تک جزئی است که می تواند با ترکیب توری فایبرگلاس، در میان بلوک ها قرار بگیرد. این چسب، چسبندگی بسیار عالی را در کنار مقاومت رطوبتی و حرارتی از خود نشان می دهد. برای استفاده از این چسب، باید در ابتدا یک لایه مش فایبرگلاس روی بلوک قرار بگیرد و سپس روی آن با چسب اپوکسی، چسب زده شود. اجرای چسب به اندازه ضخامت 2 الی 3 میلی متر کافی خواهد بود.

چسب بلوک

پیوند دهنده بتن جدید به بتن قدیمی

پیوند دهنده بتن جدید به بتن قدیمی یک چسب اپوکسی دو جزئی برای چسباندن بتن جدید به بتن قدیمی است. این پیوند دهنده باید از ترکیب دو جزء به مدت 3 الی 5 دقیقه با همزن تولید شود و یک ساختار یکنواخت را به وجود آورد. پس از آن، می توان چسب را روی سطح مورد نظر آغشته کرد و پس از آن بتن جدید را اعمال نمود. این چسب قبل و بعد از اجرا قادر به تحمل رطوبت هست، اما نباید میزان رطوبت آن بیش از حد اعتدال شود.

به منظور اتصال بتن جدید به قدیم باید از چسب هایی استفاده کرد که انقباض و انبساط ندارند و می توانند بدون ایجاد تنش در بتن، چسبندگی دو قطعه از آن را حفظ کنند. پیونده دهنده بتن جدید به قدیم، در واقع یک نوع اتصال دهنده بر پایه اپوکسی است که می توان آن را به صورت تک جزئی یا دو جزئی مورد استفاده قرار داد. این محصول قدرت تحمل مقداری رطوبت در هنگام اجرا را دارد و از این جهت برای چسباندن بتن مرطوب مناسب است؛ اما پس از رسیدن به پخت نهایی، به یک لایه سخت و نفوذناپذیر تبدیل می شود. این چسب بدون ایجاد ترک خوردگی و تنش اولیه و ثانویه در میان بتن جدید و قدیم، چسبندگی این دو قطعه را به بهترین شکل فراهم می کند و این یک حسن بزرگ برای استفاده از این محصول محسوب می شود.

پیوند دهنده تک جزئی بتن جدید به قدیم

پیوند دهنده تک جزئی بتن جدید به قدیم، یک چسب اپوکسی است که بدون اختلاط اضافه و به صورت آماده به مصرف، قابلیت اجرا روی سطح بتن را دارد. این پیونده دهنده باید پس از تمیزکاری سطح روی آن استفاده شود. به گونه ای که بدون نیاز به ایجاد اختلاط و ترکیب کردن، یک لایه از چسب روی بتن قدیمی زده می شود و بتن جدید روی آن نصب می گردد. معمولا زمان عمل آوری این پیوند دهنده 7 روز است که باید در این 7 روز هیچ فشاری به بتن وارد نکرد.

طبقه بندی هاردنر های چسب های اپوکسی از نظر پایه شیمیایی

هاردنرهای چسب اپوکسی در واقع جزء دوم آن ها را تشکیل می دهد که نقش بسیار مهمی را چسبندگی، دوام و قوام چسب خواهد داشت. که این هاردنرها را از نظر پایه شیمیایی می توان به چندین دسته مختلف تقسیم بندی کرد:

  1. فنول ها: این نوع هاردنر نیاز به دمای 130 تا 180 درجه سانتی گراد برای ترکیب شدن با رزین دارد. فنول ها به عنوان یک هاردنر ایجاد کننده خواص مقاومت حرارتی، شیمیایی و اکسیداسیون بیشتر نسبت به هاردنرهای آمینی و انیدریدها است.
  2. انیدریدها: این نوع هاردنر دارای زمان پخت طولانی‌تری نسبت به فنول ها است. گرمازایی آن کمتر است و ویسکوزیته پایین‌تری را به وجود می آورد. از انیدریدها می توان برای بهبود خواص مکانیکی، دی الکتریکی استفاده کرد. این نوع هاردنر بیشتر برای تهیه چسب هایی که در صنایع الکتریکی کاربرد دارند، استفاده می شود.
  3. پلی آمینی ( آلیفاتیک ها): چسب اپوکسی با هاردنر پلی آمینی یا آلیفاتیک ها، یکی از انواع چسب هایی است که ساختار شیمیایی فوق العاده ای را به همراه دارد. این نوع هاردنر باعث تقویت خاصیت چسبندگی چسب شده و خود به سه دسته آمین های آروماتیک، آمین های سیکلوآلیفاتیک، آمین های آلیفاتیک تقسیم بندی می شوند.
  4. تیول ها (مرکاپتان): یکی دیگر از انواع هاردنر چسب اپوکسی، تیول ها هستند. این نوع هاردنرها به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم بندی می شوند. تیول های ثانویه از مقاومت بالاتری در برابر شرایط محیطی نسبت به نوع اولیه برخوردار هستند و پخت سریع و کوتاهی را ارائه می کنند.

آشنایی با ویژگیهای چسب اپوکسی؛ چرا انتخاب اول صنعتگران است؟

چسب اپوکسی به عنوان یک چسب پوشش دهنده و چسبنده بسیار عالی که برای پروژه های مختلف شناخته می شود و به دلیل ویژگی ها و برتری هایی که دارد، به انتخاب اول صنعت گران تبدیل شده است. در حالی که امکان ایجاد چسبندگی برای مصالح غیر همگن را دارد، می تواند با طیف وسیعی از مواد نیز سازگاری بسیار خوبی راداشته باشد. پس از خشک شدن این چسب، شاهد تغییر حجم چشمگیری از آن نیستیم و این موضوع باعث کاهش تنش های اعمال شده خواهد شد. در دراز مدت و با گذشت زمان، چسب اپوکسی تغییر شکل نخواهد داد و می تواند بهترین ساختار را به همراه داشته باشد.

چسب اپوکسی مقاومت شیمیایی بسیار بالایی دارد و باعث شده تا در برابر خوردگی نیز مقاومت باشد. در برابر فرسایش نیز مقاوم است و می تواند شوک های حرارتی، ارتعاشی و مکانیکی را تحمل و جذب کند. از این چسب می توان برای سمباده زنی، سنگ زنی، تراشکاری و سوراخ کاری استفاده نمود. کاربرد چسب اپوکسی بسیار متنوع است و می توان برای کلیه پروژه های عایق کاری، عایق الکتریسته، پروژه های صنعتی و غیر صنعتی، ساختمان سازی و … از این محصول استفاده کرد. به دلیل عدم به کار رفتن مواد سمی و عدم ضرر برای سلامت انسان و محیط زیست، این محصول انتخاب اول برای صنعت گران است.

10 دلیل برای اینکه چسب اپوکسی را انتخاب کنید!

چسب اپوکسی به عنوان یک چسب که با ترکیب دو جزء (یا تک جزء و آماده به مصرف)، قابل استفاده در پروژه های مختلف است؛ می تواند مزایای زیادی را به همراه داشته باشد. به ویژه اینکه در مقایسه با سایر چسب ها، دوام بیشتر و عملکرد طولانی مدت بهتری را ارائه می کند. 10 دلیل مهم برای انتخاب این نوع چسب شامل موارد زیر هستند:

10 دلیل برای اینکه چسب اپوکسی را انتخاب کنید!
  1. کاهش حجم (shrinkage) پایین پس از خشک شدن: برخلاف بسیاری از انواع چسب های موجود در بازار، چسب اچوکسی کاهش حجم بسیار کمی پس از خشک شدن داشته و این موضوع می تواند از تغییر شکل و ساختار آن پس از اجرا در مصالح مختلف جلوگیری کند.
  2. عدم انتشار گاز در زمان خشک شدن: به دلیل عدم به کار رفتن مواد سمی در چسب اپوکسی، در زمان خشک شدن این چسب هیچ ماده و گاز سمی از آن منتشر نمی شود. از این رو می توان آن ها را در فضای بسته و بدون تهویه خاص نیز استفاده کرد.
  3. سازگاری با طیف وسیعی از مواد: چسب های اپوکسی چسبندگی مناسبی به بسیاری از مواد از جمله پلاستیک، فلز، بتن، چوب، فایبرگلاس و … دارند و می توانن قطعات هم جنس و غیر هم جنس را به یکدیگر بچسبانند.
  4. مقاومت شیمیایی و مقاومت در برابر خوردگی: چسب اپوکسی مقاومت شیمیایی و خوردگی بسیار بالایی داشته و می تواند در برابر اسیدها، قلیاها و مواد خورنده موجود در محیط های مختلف مقاومت کند. این موضوع دوام آن را در بسیاری از پروژه ها افزایش می دهد.
  5. مقاومت بالا در برابر فرسایش: فرسایش و تخریب چسب در گذر زمان باعث آسیب جدی به ساختار آن خواهد شد. چسب اپوکسی مقاومت بسیار بالایی در برابر فرسایش دارد و می تواند عملکرد خود را در دراز مدت حفظ کند. به طوری که عمر مفید آن ممکن است از بتن نیز بیشتر باشد.
  6. عایق مناسب برای کابل های الکتریکی: با انتخاب هاردنرهای مناسب، می توان چسب اپوکسی را به عنوان یک عایق عالی برای کابل های الکتریکی انتخاب کرد. این چسب ضمن ایجاد مقاومت حرارتی، باعث جلوگیری از انتقال امواج الکتریکی نیز خواهد شد.
  7. قابلیت سوراخکاری، تراشکاری ، سمباده زنی و سنگ زنی: چسب اپوکسی قابلیت سوراخکاری، تراشکاری، سمباده زنی و سنگ زنی نیز دارد. همچنین بسیاری از این چسب ها را می توان با قابلیت تغییر رنگ و رنگ آمیزی در پروژه ها استفاده کرد که برای بحث زیبایی شناسی نیز مشکلی به وجود نیاید.
  8. جذب شوک و ارتعاش در محل اعمال: علاوه بر اینکه خود چسب اپوکسی باعث ایجاد شوک و انقباض و انبساط در محل اعمال نمی شود، می تواند شوک های حرارتی و مکانیکی و سایر ارتعاشات را در محل اعمال نیز تحمل کند و این یک حسن بزرگ برای انتخاب آن محسوب می شود.
  9. ممانعت از خوردگی در محل استفاده بین فلزات غیر مشابه: چسب اپوکسی قابلیت چسباندن فلزات غیر مشابه را دارد و می تواند از خوردگی در محل استفاده بین فلزات غیر مشابه جلوگیری کند.
  10. سریع تر و قیمت ارزان از بست های مکانیکی: چسب اپوکسی به دلیل مزایای متنوع توانسته جایگزین بسیار خوبی برای بست های مکانیکی باشد. به طوری که با قیمت ارزان تر نسبت به بست های مکانیکی همچون پیچ و میخ و عملکرد سریع تر در پروژه های مختلف استفاده می شود.

قبل از خرید چسب اپوکسی بخوانید! (معایبی که شاید ندانید!)

  • با وجود مزایای متنوع چسب اپوکسی، این نوع چسب دارای نقاط ضعفی نیز هست که عمده آن ها با روش اجرای صحیح و انتخاب بهترین چسب، برطرف خواهند شد.
  • قبل از اعمال چسب اپوکسی روی سطح، نیاز به آماده سازی است. اگر سطح آماده و تمیز نباشد، ممکن است روی کیفیت نهایی و چسبندگی چسب های اپوکسی تاثیرگذار باشد. این ویژگی برای بسیاری از چسب های دیگر همچون چسب پلی یورتان، چسب ام اس پلیمر، چسب های سیلیکونی و … نیز صدق می کند و فقط مختص این نوع چسب نیست.
  • اگرچه چسب های اپوکسی زمان خشک شدن سریعی دارند؛ اما در همه انواع این چسب ها این موضوع صدق نمی کند. در بعضی از گریدها، چسب های اپوکسی ممکن است به زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز داشته باشند و این موضوع اجرای آن ها را زمان‌برتر می کند.
  • مقاومت حرارتی چسب اپوکسی نسبتا پایین است، مگر اینکه افزودنی خاصی به آن ها اضافه شوند. از این رو اگر درجه حرارت سطح یا محیط افزایش پیدا کند، کارایی و قدرت چسبندگی چسب نیز به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد.
  • عمر مفید چسب های اپوکسی به محل نگهداری و شرایط انبارداری وابسته است. اگر شرایط مناسب باشد، این چسب ها حداقل 2 تا 5 سال عمر مفید دارند؛ اما اگر شرایط مناسب نباشد، نمی توانند عمر مفید حداکثری خود را ایجاد کنند.
  • در برخی از شرایط، برای اجرای چسب اپوکسی نیاز به آموزش وجود دارد. چرا که برخی از این چسب ها دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند و اپراتور مصرف کننده چسب اپوکسی، باید آموزش های لازم را دیده باشد.

کاربرد چسب اپوکسی در صنایع و بازار

امروز کاربرد چسب اپوکسی در صنایع و بازار امروز به دلیل چند منظوره بودن این چسب، بسیار زیاد است. این چسب به دلیل ویژگی های منحصر به فرد، چسبندگی عالی و کاربردهای چند منظوره، توانسته در صنایع متعددی استفاه شود. چسب اپوکسی مقاومت بالا در برابر حرارت، مواد شیمیایی، عدم انقباض در هنگام خشک شدن و اتصالات قوی میان قطعات مختلف دارد. می توان برای پلاستیک، چوب، فلزات، شیشه و … از این چسب استفاده کرد. از جمله مهم‌ترین کاربردهای این نوع چسب در صنایع مختلف می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ساختمان سازی و نصب سرامیک، کفپوش، سنگ و بلوک
  • صنایع الکترونیکی و تعمیرات
  • صنایع چوب و ساخت مبلمان
  • مقاوم سازی با FRP و سایر محصولات
  • صنایع دریایی و هواپیمایی
  • صنایع خودروسازی
کاربرد چسب اپوکسی در صنایع و بازار

راهنمای سریع و آسان استفاده از چسب اپوکسی در پروژههای مختلف

قبل از اجرا چسب اپوکسی در پروژه های مختلف، لازم است که دستورالعمل اجرایی آن مطالعه شود. بسته به ترکیبات، مواد اولیه و نوع هاردنرهای استفاده شده، ممکن است نحوه اجرای چسب اپوکسی در پروژه های مختلف با هم متفاوت باشد. با این حال طبق یک دستورالعمل کلی، چسب اپوکسی به شرح زیر اجرا می گردد.

  1. در گام اول باید با کمک سنباده سطحی که قرار است چسب اعمال شود، خراش ایجاد شود. سپس سطح کاملا تمیز گردد تا هیچ اثری از آلودگی یا گرد و غبار روی آن باقی نماند. در صورت نیاز می توان از تجهیزات و مواد اسیدی و شیمیایی برای تمیز کردن سطح بسته به نوع سطح استفاده کرد.
  2. سرنگ چسب را آماده کنید و نوک آن را ببرید. سپس پیستون را به آرامی فشار دهید تا حباب های هوا به مدت 30 ثانیه خارج شوند.
  3. حال می بایست هاردنر و رزین با یکدیگر ترکیب شوند. در صورت عدم وجود نازل اختلاط، می توان از پیستون دوتایی استفاده کرد تا رزین و هاردنر با نسبت مساوی پخش شوند. می توان با تهیه سینی اپوکسی، این دو جزء از چسب را با یکدیگر ترکیب نمود. در غیر این صورت، می توانید از یک طرف پلاستیکی برای تهیه چسب استفاده کنید.
  4. نوک سرنگ را برای اجرا تمیز کرده و درپوش آن را تمیز کنید.
  5. رزین و هاردنر را با سرعت بالایی مخلوط کنید تا پس از گذشت 1 الی 2 دقیقه یک مخلوط یکدست بدست بیاید.
  6. مقدار کمی چسب اپوکسی روی کل سطح بزنید و مطمئن شوید که چسب در جای مناسب قرار گرفته و قطعات جایگذاری مناسبی دارند. سپس آن ها را به صورت محکم روی هم فشار دهید. زمان تنظیم و پخت بسته به نوع چسب می تواند متفاوت باشد و دستورالعمل تولید کننده را بررسی کنید.
  7. اپوکسی اضافه را با دقت از روی سطح پاکسازی کرده و منتظر بمانید تا اپوکسی به پخت نهایی برسد.

ترفندهای آسان پاک کردن چسب اپوکسی

ممکن است در حین مراحل اجرای چسب اپوکسی، این چسب روی نواحی مختلفی از جمله پوست، بدن و مصالح دیگر قرار بگیرند و نیاز به تمیز کردن و پاک کردن آن ها وجود داشته باشد. ترفندهای زیر برای پاک کردن چسب اپوکسی توصیه می شوند.

  • از بین بردن اپوکسی پخته شده

اپوکسی پخته شده، در واقع اپوکسی خشک و سفت است که باید برای پاک کردن آن از یک روش قوی استفاده کرد. تینر رنگ، الکل دناتوره و پاک کننده چسب می توانند به نرم شدن اپوکسی کمک شایانی کند. یک پارچه را به حلال مورد نظر آغشته کنید و قسمتی از اپوکسی که نیاز به جدا شدن از سطح دارد را پاکسازی نمایید. از تماس اپوکسی با پوست خودتان خودداری کنید و دقت کنید که این کار را در یک مکان با تهویه مناسب انجام دهید.

  • از بین بردن اپوکسی پخته نشده

اپوکسی پخته نشده هنوز به مرحله سفت شدن نرسیده و بافت نرم‌تری دارد. از این رو حذف این اپوکسی به نسبت اپوکسی پخته شده آسان‌تر است. از استون و الکل ایروپروپیل می توان برای از بین بردن اپوکسی پخته نشده استفاده کرد. بدین منظور لازم است که ماده شیمیایی را روی پارچه بزنید و آن را روی سطح مالش دهید تا چسب پاک شود.

  • پاک کردن اپوکسی از روی پوست

در صورتی که اپوکسی به پوست دست شما آغشته شده است، باید در اسرع وقت آن را پاک کنید. استفاده از سرکه به عنوان حلال اپوکسی و پاک کردن این چسب با پنبه توصیه می شود. می توانید از پاک کننده لاک ناخن مانند استون نیز استفاده کنید.

راهنمای خرید مطمئن چسب اپوکسی باکیفیت

راهنمای خرید مطمئن چسب اپوکسی باکیفیت

برای خرید و اجرای چسب اپوکسی حتما یک مرکز فروش معتبر این چسب را انتخاب کنید که از نظر عملکرد و دوام این چسب خیالتان آسوده باشد. چسب های اپوکسی تنوع بالایی دارند و به غیر از اینکه در دو مدل تک جزئی و دو جزئی در بازار موجود هستند، می توانند با هاردنرها و مواد مختلف نیز خریداری شوند. عملکرد هر کدام از این چسب ها بسته به هاردنرها و مواد اولیه آن ها با هم متفاوت است.

فروشگاه افزیر، مرکز فروش چسب اپوکسی باکیفیت با انواع کاربردها در پروژه های مختلف است. در صورت نیاز به خرید مطمئن چسب اپوکسی باکیفیت که برای کاربردهای مختلف به صورت اختصاصی به شما عرضه شود، می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید. کلیه چسب های معرفی شده در این مقاله در مجموعه افزیر با بهترین قیمت و برندها به شما عرضه می شوند. برای استعلام قیمت چسب اپوکسی و دریافت اطلاعات بیشتر، می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید.

کلام پایانی و نتیجه گیری

چسب اپوکسی که از ترکیب یک هاردنر و رزین اپوکسی تشکیل می شود، محصولی از واکنش شیمیایی این دو ماده است که می توان آن را با ترکیب رنگ های مختلف استفاده کرد. این چسب ها برای چسباندن سنگ نما و تزئینی، مقاوم سازی با FRP، نصب مصالح ساختمانی، ایجاد چسبندگی میان بتن قدیمی و جدید، ترمیم و مرمرت ساختمان ها، ترمیم بتن و پر کننده مصالح ساختمانی استفاده شود. اجرای چسب اپوکسی به صورت صحیح نقش مهمی را در کارکرد آن دارد. در صورت نیاز به خرید چسب اپوکسی با کیفیت بالا، می توانید از مرکز فروش افزیر اقدام کنید.

 

سوالات متداول

 

چسب اپوکسی یک نوع چسب قوی با پایه رزین است که برای اتصال فلز، شیشه، پلاستیک و چوب استفاده می‌شود. این چسب در صنایع ساختمانی، خودروسازی و تعمیرات خانگی کاربردهای گسترده‌ای دارد.

چسب اپوکسی دارای قدرت چسبندگی و طول عمر بالا، مقاومت بالا در برابر حرارت، فاشر و ضربه، مواد شیمیایی و رطوبت دارد. همچنین دوام و قدرت چسبندگی بالای آن، این محصول را برای مصارف صنعتی و خانگی ایده‌آل می‌کند.

برای استفاده از چسب اپوکسی، ابتدا سطح موردنظر را تمیز کنید، سپس رزین و سخت‌کننده را مخلوط کرده و روی سطح بمالید. پس از خشک شدن، اتصال مقاوم ایجاد می‌شود.

بله، چسب اپوکسی برای تعمیرات خانگی مانند چسباندن ظروف شکسته، تعمیر مبلمان و اتصالات فلزی بسیار مناسب است.

چسب اپوکسی سریع خشک نوعی از اپوکسی است که در مدت زمان کوتاهی (معمولاً چند دقیقه) سفت شده و برای پروژه‌هایی با زمان محدود استفاده می‌شود.

چسب اپوکسی دو جزئی از رزین و سخت‌کننده تشکیل شده که قبل از استفاده باید مخلوط شوند. در مقابل، چسب اپوکسی یک جزئی آماده استفاده است و برای کاربردهای ساده‌تر مناسب است.

چسب اپوکسی در صورت استفاده صحیح ایمن است، اما هنگام کار باید از دستکش و تهویه مناسب استفاده کنید تا از تماس مستقیم و استنشاق بخارات جلوگیری شود.

اتصالات چسب اپوکسی در صورت استفاده صحیح و شرایط محیطی مناسب می‌توانند سال‌ها دوام داشته باشند.

چسب اپوکسی به دلیل مقاومت بالا در برابر حرارت، فشار و مواد شیمیایی، انتخابی عالی برای تعمیر قطعات خودرو مانند رادیاتور، سپر یا سیستم‌های فلزی است.

بله، برخی از انواع چسب اپوکسی ضد آب به‌ویژه برای استفاده زیر آب طراحی شده‌اند، مانند تعمیرات استخر یا تجهیزات دریایی.
5/5 - (1 امتیاز)
negarensafi

Recent Posts

دستورالعمل طراحی و اجرای ملات مسلح شده با مش الیاف شیشه برای مهار دیوارهای بلوکی

مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف؛ از ابهامات تا ممنوعیت مسلح کردن دیوار با شبکه…

3 روز ago

عایق رطوبتی نما؛ مزایا، ویژگی‌ها و روش‌های اجرا

اهمیت عایق‌کاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایق‌کاری نما نه‌تنها از ساختمان در برابر آسیب‌های…

1 هفته ago

راهنمای کامل آب بندی و عایق رطوبتی کف ساختمان

آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمان‌سازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…

2 هفته ago

بهترین جایگزین ایزوگام و قیرگونی کدام است؟

عایق‌های نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایق‌هایی که برای جایگزینی با ایزوگام…

2 هفته ago

عایق فونداسیون: روش‌ها، مزایا و انتخاب بهترین نوع عایق کاری پی

چرا عایق فونداسیون، پایه‌ای‌ترین نیاز هر ساختمان است؟ عایق‌کاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…

3 هفته ago

روش‌های عایق رطوبتی حمام و سرویس‌های بهداشتی: راهنمای کامل آب‌بندی و حفاظت از فضاهای مرطوب

عایق رطوبتی حمام و سرویس بهداشتی؛ چرا اهمیت دارد؟ رطوبت مداوم و تماس مستقیم با…

3 هفته ago