همواره اشتباهاتی در مورد اجرای عایق بندی با استفاده از توری فایبرگلاس مناسب نما بیرونی ساختمان وجود دارد و این اشتباهات میتواند منجر به نصب نامناسب سیستم عایق بندی ساختمان شود و یا هزینه زیادی را بر صاحب پروژه و کارفرما تحمیل کند.
توری فایبرگلاس از الیاف شیشه ای ریز تشکیل شده است، این الیاف زمانی به وجود می آیند که شیشه حرارت داده شده و به رشته های بسیار نازکی تبدیل می شود، فرآیندی که سالهای طولانی برای تولید فایبرگلاس مورد استفاده قرار گرفته است. در اواخر دهه 1930، رفته رفته کاربرد یا موارد استفاده از مش فایبرگلاس آغاز شد.
چندین نوع سیلیس با خصوصیات شیمیایی متفاوت در ساخت فایبرگلاس استفاده شده است. بعضی از آن ها مقاومت بالایی در برابر اسید دارند، همچنین مقاومت کششی بالا داشته و با انواع کاربریهای مورد انتظار از توری فایبرگلاس سازگاری دارند.
فایبرگلاس یک ماده بسیار سخت، بادوام و انعطافپذیر است که به دلیل مقاومت آن مورد استفاده قرار میگیرد و در بسیاری از کارهای معمول روزمره در تمام صنایع مانند صنایع ورزشی در رشته اسکی، چوب هاکی، کمانهای پولادی شکار و قالبهای پزشکی برای اندامهای شکسته استفاده میشود.
این توریها علاوه بر سبک بودن، دارای مقاومت بالایی در برابر شرایط جوی و مواد شیمیایی هستند که آنها را به گزینهای مناسب برای تقویت دیوارهای داخلی و خارجی، سطوح بتنی و عایقبندی حرارتی و رطوبتی تبدیل میکند.
مش فایبر گلاس تقویت کننده، جزء بسیار ضروری سیستم عایق بندی خارجی ساختمان مانند نمای اتیکس است و از الیاف شیشه معمولی و ساده تشکیل شده است. در واقع می توان گفت که این محصول همان چیزی است که در ساخت محصولاتی مانند بطری های شیشه ای استفاده می شود.
مش استفاده شده در سیستم عایق بندی خارجی ساختمان بخش مهمی از مقاومت کل سیستم است. اگر مش فقط در اتصالات عایق اعمال شود تا انبساط و انقباض در این نقاط را جبران کند، مناطقی از سیستم عایق بندی خارجی ساختمان که در آن مش تقویت کننده یافت نمی شود کاملاً ضعیف و در برابر ضربه خارجی آسیب پذیر می مانند. هنگامی که از سیستم عایق بندی خارجی ساختمان استفاده می شود، اغلب ممکن است در کنار یک دیوار غیر سیستم عایق بندی خارجی ساختمان باشد یا به آن نفوذ کند. به طور معمول، پوشش پایه سیمانی بین این دو دیوار و بیشتر روی دیواری غیر سیستم عایق بندی خارجی ساختمان کشیده می شود. با این حال، هر دوی این دیوارها ممکن است با سرعتهای متفاوتی جابهجا شوند، که باز هم به دلیل فشار زیاد روی مش تقویتکننده، منجر به ترک و مشکلات دیگر میشود. قرار دادن مفصل درزبندی می تواند راه موثری برای رفع این مشکل باشد.
یکی از معایب مش فایبرگلاس مورد استفاده در سیستم عایق بندی خارجی ساختمان زمانی است که یکپارچگی ساختاری آن در طول فرآیند کاربرد به خطر می افتد. شیشه یک ماده شکننده است، به این معنی که اگر با چیزی برخورد کند، خرد می شود و خم نمی شود. ریزترین برآمدگی ها یا برآمدگی های روی سطح مش می تواند به میزان قابل توجهی اثربخشی و دوام آن را کاهش دهد و باعث شکسته شدن آن شود که در نهایت منجر به ایجاد ترک در لایه می شود. استفاده از مالهای مناسبتر برای اعمال مش در جزئیات، مانند مالهای با درج پلاستیکی که برش یا آسیبی به مش نمی رساند، این مشکل را به طور موثر حل می کند.
مشکل عمدهای که در مورد مش تقویت کننده فایبرگلاس مورد استفاده در سیستم عایق بندی خارجی ساختمان رایج است این است که مواد قلیایی که در رایج ترین شکل سیمان مورد استفاده یعنی سیمان پرتلند، یافت می شود، می تواند ترکهای ریز را در سطح فایبرگلاس ایجاد کند. ویژگی قلیاییت سیمان با در معرض رطوبت قرار گرفتن فعال می شود. نوعی از توری فایبرگلاس که آن را مش فایبرگلاس AR مینامند، دربرابر قلیاییت مقاوم است و این نوع توری فایبرگلاس در عملیات سیمانکاری که محیطی قلیایی دارد میتواند بدون کوچکترین آسیب قرار بگیرد و ماتریس سیمانی را تقویت کند. اما برای اهداف سیستم عایق بندی خارجی ساختمان بسیار گران و غیرممکن است، زیرا یکی از بزرگترین مزایای استفاده از سیستم عایق بندی خارجی ساختمان، یعنی مقرون به صرفه بودن را نفی می کند. مش پلاستیک به عنوان یک راه حل بالقوه برای معضل سیمان قلیایی در دسترس است. در برابر خواص شیمیایی سیمان مقاوم است و واکنش مشابهی نشان نخواهد داد، اما همچنین بیشتر از فایبرگلس کش می آید و در دمایی به میزان دما آتش سوزی یک خانه معمولی ذوب می شود. این ویژگیها مطلوب نیستند نسبت به مقاومت قلیایی که ارائه می دهد و محدودیت در کاربرد آن ایجاد می کنند.
سیستم عایق بندی خارجی ساختمان به گونه ای طراحی و توسعه یافته است که برای آب و هوای خاص و خانه ها مناسب باشد و از مشکلاتی که ممکن است آن اقلیم ها با آن مواجه شوند که در جاهای دیگر اعمال نمی شود محافظت می کند. به این ترتیب، بیشتر مشهای تقویت کننده از فایبرگلاس ساخته شده است که با یک رزین پلاستیکی پوشانده شده است، که آن را محکم، سخت و مقاوم در برابر خواص قلیایی هر پوشش پایه سیمانی نگه می دارد. این رزین بسته به مشخصات ممکن است شفاف یا رنگی باشد.
به دلیل نحوه تولید فایبرگلاس، این خاصیت در مش های تقویت کننده عامل افزایش دهنده مقاومت نیست. خواص این مواد به گونه ای بازتولید شده است که مانند شیشه مقاومت بسیار زیادی داشته، اما به راحتی نمی شکند. همچنین تغییر طول هم ندارند، به این معنی که به اندازه ای به خود اجازه کارکرد نمی دهند که به نقطه شکست برسند، اما ممکن است ترک در آن ها به وجود آید، ترک ها می تواند منجر به مشکلات جدی شود.
پیشنهاد برای مطالعه
این تصورات نادرست در مورد مش تقویت کننده فایبرگلاس نیز تنها زمانی به وجود می آید که سیستم عایق بندی خارجی ساختمان به دلیل رقابت یا مزیت نسبت به روش های دیگر در قیمت، برای هزینه اصلاح شود. قطعات برداشته شده یا ساخته شده از مواد مختلف تنها باعث کاهش دوام و اثربخشی سیستم عایق بندی خارجی ساختمان می شود.
اجرای صحیح وال مش و رفع ایرادات اجرای مش فایبرگلاس نقش بسیار مهمی در مهار دیوارهای داخلی و پیرامونی و همچنین افزایش استحکام و دوام سازههای ساختمانی دارد. اشتباهات رایج مانند آمادهسازی نادرست سطح، انتخاب و اجرای نادرست توری مش فایبرگلاس ، یا استفاده از چسب و ملات نامناسب میتوانند به کاهش کارایی این روش منجر شوند. با توجه به اینکه وال مش بهعنوان یک ابزار کلیدی در ساختمانسازی مدرن شناخته میشود، اجرای دقیق و اصولی آن از جمله اجرای صحیح مش فایبرگلاس که ابزاری کلیدی در این سیستم میباشد، ضروری است تا نتایج مطلوب حاصل شود. رعایت نکات ذکر شده در این مقاله میتواند به جلوگیری از اشتباهات رایج کمک کرده و عمر مفید سازههای ساختمانی را بهبود بخشد.
توری فایبرگلاس، ساختاری شبکهایی متشکل از الیاف شیشه و رزین است که عمدتا به عنوان یک تقویت کننده با مشخصات مکانیکی بالا، مورد استفاده قرار میگیرد. توری فایبرگلاس ضد آب، مقاوم در برابر حرارت، مقاوم در برابر کشش بالا و همچنین پایدار و با دوام در دراز مدت است.
استفاده از مش فایبرگلاس مرغوب در انواع کاربردها، باعث میشود تا توری فایبرگلاس با حفظ تمامی مشخصات و ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی، بتواند بهترین عملکرد را ارائه دهد.
برای اجرای صحیح توری فایبرگلاس، مهمترین قدم، شناخت انواع مش فایبرگلاس و آگاهی در رابطه با هدف از کاربرد مورد نظر است. در واقع باید ابتدا تعیین شود که از چه نوع توری فایبرگلاس باید برای کاربرد موردنظر، استفاده شود. برای مثال استفاده از توری فایبرگلاس نوع E-Glass، در محیط قلیایی مثل ماتریس سیمانی، باعث خورده شدن مش میشود زیرا این نوع مش در برابر حملات قلیایی مقاومت کافی را ندارد، در چنین محیطی، مش فایبرگلاس نوع AR (مقاوم در برابر قلیا) میتواند انتخابی بسیار مناسب باشد. دقت در اجرا و استفاده از ابزاری مناسب برای حفظ فیزیک توری فایبرگلاس در حین اجرا، یکی دیگر از نکات مهم در اجرای صحیح توری فایبرگلاس است.
توری فایبرگلاس در مقاوم سازی دیوار، میتواند با در برگیری اجزای دیوار، ساختاری یکپارچه و مقاوم در برابر انواع آسیبهای ناشی از عوامل محیطی مخرب از جمله رطوبت، چرخه ذوب و انجماد، تغییرات دمایی و... را ایجاد نماید. توری فایبرگلاس از مقاومت کششی بالایی برخوردار بوده و این ویژگی، میتواند از وقوع ترک یا گسترش آن در سطح دیوار، جلوگیری کند. دیوار تقویت شده با توری فایبرگلاس، به مراتب از عمر مفید بالاتری برخوردار است.
مش فایبرگلاس بر اساس واحد مترمربع در بازار عرضه و به فروش میشود. سایز چشمه، وزن، برند تولید کننده و همچنین نوسانات ارزی موجود، از عوامل موثر در تغییر قیمت توری فایبرگلاس هستند. بدین منظور، ما در افزیر به شما پیشنهاد میکنیم تا برای کسب اطلاعات بیشتر و یا استعلام قیمت بروز و دقیق مش فایبرگلاس یا دیگر محصولات مقاوم سازی، از طریق راههای ارتباطی مندرج در سایت افزیر، با کارشناسان ما، تماس حاصل فرمایید.
مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف؛ از ابهامات تا ممنوعیت مسلح کردن دیوار با شبکه…
اهمیت عایقکاری نما در حفظ ارزش ساختمان عایقکاری نما نهتنها از ساختمان در برابر آسیبهای…
آشنایی با عایق رطوبتی کف و کاربردهای آن در ساختمانسازی عایق رطوبتی کف ساختمان، یکی…
عایقهای نوین؛ جایگزین ایزوگام و قیرگونی با پیشرفت تکنولوژی، عایقهایی که برای جایگزینی با ایزوگام…
چرا عایق فونداسیون، پایهایترین نیاز هر ساختمان است؟ عایقکاری فونداسیون به دلایل متعددی ضروری است…
عایق رطوبتی حمام و سرویس بهداشتی؛ چرا اهمیت دارد؟ رطوبت مداوم و تماس مستقیم با…
View Comments
سلام آیا میشه مش فایبرگلاسی رو که پاره شده ترمیم کرد یا کلا باید اون لایه برداشته بشه؟
سلام، بله، اگر مش در حین نصب پاره شد، میتوانید با استفاده از یک اعمال یک لایه جدید مش آن را ترمیم کنید. لایه جدید باید به خوبی بر روی سطح چسبانده و تثبیت شود تا مشکل دیگری ایجاد نشود. نه نیازی به برداشتن اون لایه به طور کامل نیست.
آیا نصب مش فایبرگلاس باید در کل سطح دیوار انجام شود یا فقط در قسمتهای مشخصی؟
نصب مش فایبرگلاس باید به طور یکنواخت در کل سطح دیوار انجام شود. نصب یا به صورت سرتاسری و تمام سطح دیوار را می پوشاند یا توسط محاسبات انجام شده در فاصله های مشخص به طور منظم قرار داده می شوند. اگر فقط در اتصالات یا نقاط خاص نصب شود، قسمتهای دیگر دیوار در برابر ضربه و فشار خارجی آسیبپذیر باقی خواهند ماند.
چرا در بعضی از پروزه ها بعد از اجرای مش فایبرگلاس ترکهایی در نمای ساختمان دیده میشه؟
جناب کامیاب این موضوع میتونه علت های متفاوتی داشته باشه. این مشکل ممکن است به دلیل عدم پوشش مناسب مش با ملات یا چسب، نصب نادرست مش یا انتخاب نادرست نوع مش برای محیطهای خاص (مانند محیطهای قلیایی) باشد. نصب صحیح و استفاده از ملات با کیفیت میتواند از ایجاد این ترکها جلوگیری کند.
سلام چطور میتونم از صحت مقاومت مش فایبرگلاس مورد استفاده مطمئن بشم؟
سلام در ابتدا باید مشخصات فنی مش را قبل از استفاده بررسی کنید ( که در دیتاشیت محصول درج شده ) و اطمینان حاصل کنید که این مشخصات با نیازهای پروژه شما متطابقت دارد. علاوه بر این، خرید مش از تأمینکنندگان و شرکت های معتبر میتواند تضمینکننده باشد.
درود، تفاوت بین مش فایبرگلاس و مش پلاستیکی در سیستم عایقبندی چیست و میتونیم از مش پلاستیکی به عنوان جایگزین استفاده کنیم؟
درود و وقت بخیر، مش فایبرگلاس به دلیل انعطاف پذیری، مقاومت بالا در برابر کشش و حرارت و همچنین عدم تغییر شکل در دماهای بالا، گزینه بهتری برای عایقبندی ساختمان و همچنین برای سیستم مهار سازه ای است. در مقابل مش پلاستیکی اگرچه در برابر قلیا مقاوم است، اما ممکن است در دماهای بالا ذوب شود و کشش بیشتری داشته باشد که در عایقبندی مناسب نیست.