مش و توری نمای ساختمان چیست؟

مفهوم اولیه کلی مش، یک صفحه با ابعاد اساندارد است که دارای شبکه یا چشمه‌های مربع شکل است. در واقع مش نمای ساختمان، یک شبکه توری مربع شکل یا کششی است که شبیه به توری‌های اکسپند متال نیز می‌باشد. یکی از رایج ترین محصولاتی که در نمای انواع ساختمان ها از آن استفاده می شود، همین توری ها هستند. مش و توری نمای ساختمان با ورق های فلزی تولید می شوند. توری‌ها از الگوی دقیق مربعی یا چندضلعی پیروی می کنند. مش ها کاربرد زیادی در زمینه های مختلفی همچون پل سازی، انواع پاگردها، انواع تابلوهای فروشگاهی دارند اما در این بخش ما به کاربرد هایی که در نمای ساختمانی دارند، اشاره می کنیم. یکی از انواع پر طرفدار مش و توری ساختمان، مش فایبرگلاس است.
مش فایبر گلاس در سال های اخیر تحولات فراوانی در صنعت ساخت و ساز به وجود آورده است. جنس این مش از چندین نوع سیلیس با خواص شیمیایی مختلف می باشد که باعث ایجاد مقاومت بالا می شود. خود فایبر گلاس یک ماده مقاوم، نازک، انعطاف پذیر و با دوام است. مش هایی که از جنس فایبر گلاس تهیه شده اند مقاومت بالایی دارند و یک نوع عایق ساختمانی محسوب می شوند. مش فایبر گلاس از شیشه های معمولی و بسیار ساده که در ساخت انواع ظروف شیشه ای استفاده می شوند، درست شده اند.
وجود این همه ویژگی در مش فایبر گلاس، کار را برای انتخاب کمی دشوار و سخت می کند. اما برای نمای ساختمان باید از چه نوع مشی استفاده کنیم؟ آیا مش فایبر گلاس انواع و کارایی های متفاوتی دارد؟ برای پاسخ به تمامی این سوالات ابتدا باید از ویژگی ها و کارایی انواع مش فایبر گلاس مطلع شوید. بعد با ویژگی های بیان شده، مش فایبر گلاس خود را انتخاب نمایید.

پیشنهاد برای مطالعه

از چه نوع توری فایبرگلاسی برای نمای ساختمان استفاده کنیم؟

مزایای مش و توری ساختمان کدام است؟

با توجه با ویژگیهایی که مش و توری در ساخت سازه های مختلف دارند، مزایایی بسیاری نیز ارائه می‌نمایند که به چند نمونه آن‌ها اشاره می کنیم.

  1. جا به جایی و حمل و نقل آسان: یکی از ویژگی های که مش های فایبر گلاس دارند، وزن کم و جا به جایی راحت آنهاست. این مش بخاطر وزن پایین خیلی راحت توسط افراد بدون نیاز به وسیله نقلیه در محل پروژه جابجا می‌شود.
  2. سرعت نصب مش و توری ها: یکی از مواردی که باعث شده استفاده از مش و توری‌ها نسبت به موارد دیگر برتری پیدا کند، سرعت نصب و اجرای آنهاست. سرعت نصب توری و مش نمای ساختمان باعث شده که هزینه‌ی مصرفی را در ساخت سازه‌ها تا میزان قابل توجهی کاهش دهد.
  3. افزایش امنیت و ایمنی کار: یکی دیگر از عواملی که باعث شده محبوبیت استفاده از این مش افزایش پیدا کند، افزایش امنیت کار با این مش هاست. استفاده از این مش ها باعث شده سازه ها از مقاومت بیشتری برخوردار باشند و امنیت بیشتری را برای ساکن خود فراهم آورند.
  4. کاربرد فراوان آن در سازه های مختلف: چون از مش ها می توان در مکان های مختلفی استفاده کرد، طرفداران زیادی پیدا کرده است. مزیتی که استفاده از مش و توری نما ارائه می‌کند، این است که شما می توانید در هر سازه‌ای چه اداری چه تجاری یا حتی در صنایع مختلف هم از آن استفاده کنید و مهم ترین نکته ای برای استفاده از مش و توری ساختمان وجود دارد، این است که از نظر آیین‌نامه مقررات ملی و جهانی مورد تایید می باشد و دارای تمامی استاندارد های جهانی نیز هست.

چرا از مش فایبر گلاس در نمای ساختمان استفاده می کنیم؟

مش فایبر گلاس یکی از انعطاف پذیرترین و مستحکم ترین و بادوام ترین پوشش های ساختمانی است. ویژگیهای مش فایبرگلاس باعث شده تا پس از استفاده درگچکاری یا سیمان کاری نمای ساختمان جلوی آسیب های بعدی مانند ترک خوردگی را بگیرد. چون توری فایبر گلاس مقاومت بالایی دارد، می تواند در دراز مدت بدون هیچ مشکلی به کار خود ادامه دهد. توری فایبر گلاس در ساختمان ها مصارف زیادی دارد، این توری ها در انواع گچ کاری ها، عایق کاری‌ها، انواع عایق صدا و رطوبتی در ساختمان ها استفاده می شود. جنس این عایق از نخ فایبر گلاس است. تورهای فایبر گلاس هم نوع سبک دارد و هم نوع سنگین. نوع سنگین آن از مقاومت بالاتری در مقایسه با نوع سبک آن دارد.
توری فایبر گلاس به این علت خیلی مورد استفاده قرار می گیرد که یک ابزار ساده به شمار می رود. شما بدون نیاز به یک نیرو ماهر و متخصص می توانید از آن استفاده کنید. اما چرا از فایبر گلاس در نمای ساختمانی استفاده می کنند؟ توری فایبر گلاس می تواند یک عایق مناسب ساختمان در مقابل رطوبت، تغییرات دمایی و عایق مناسب برای هدر رفت انرژی باشد. بنابراین از این توری در نمای انواع ساختمان‌های مسکونی، تجاری و اداری استفاده می شود.
غیر از اینکه این مش‌ها ساختمان را عایق کاری می کند، نمای زیبایی به ساختمان می دهد. باعث جلوه بیشتر می شود. حتی می‌تواند یک عایق خوب در مقابل زلزله محسوب شود. توری فایبر گلاس با تمامی این کاربردها و کارایی از قیمت پایینی برخوردار است. همان گونه که یک تقویت کننده قوی می باشد، قیمت بسیار مناسبی دارد. شما با استفاده از این توری مقاوم و مستحکم و زیبا، دیگر نیازی به تعمیرات و دوره های نگهداری نمای ساختمانی ندارید.

نمای اتیکس (ETICS) یا سیستم کامپوزیت عایق حرارتی خارجی رویکردی نوآورانه برای نمای عایق ساختمان، ادغام لایه‌های عایق صلب، مش فایبرگلاس و پوشش سیمانی را نشان می‌دهد. گنجاندن مش فایبر گلاس در داخل این سیستم بسیار مهم است، زیرا به تقویت نما کمک می‌کند و یکپارچگی ساختاری و دوام را فراهم می‌کند. این مش به طور استراتژیک در لایه ها تعبیه شده است و توانایی سیستم را برای مقاومت در برابر نیروهای خارجی افزایش می دهد و ثبات طولانی مدت را تضمین می‌کند. مش فایبرگلاس علاوه بر نقش خود در تقویت، اجرای پوشش پایانی را نیز تسهیل می‌کند و سطحی صاف و یکنواخت را ایجاد می‌کند. نماهای ETICS با لایه تقویتی مش فایبرگلاس، نه تنها با به حداقل رساندن اتلاف حرارت، بهره وری انرژی ساختمان ها را تقویت می‌کنند، بلکه به معماران و طراحان خلاقیت ارائه می‌دهند و امکان تحقق دیدگاه‌های معماری متنوع با عملکرد پایدار را فراهم می‌کنند.

پیشنهاد برای مطالعه

ترمیم ترک در دیوار با استفاده از توری فایبرگلاس ترک گیر

انواع مش و توری نمای ساختمان کدام است؟

به طور کلی مش بندی ها را بر اساس یک سری ویژگی ها تقسیم و دسته بندی می کنند. ویژگی های که مش ها بر اساس آن دسته بندی می شوند، نوع مواد اولیه به کا%B

5/5 - (5 امتیاز)
به اشتراک بگذارید:
اشکان محمدی

مطالب اخیر

وال مش در آیین نامه 2800+ ضوابط وال مش

استاندارد 2800: آیین نامه مورد نیاز طراحی ساختمان ها در برابر زلزله آیین نامه 2800،…

2 ماه ago

نقش وادار در وال پست چیست؟

معرفی وال پست و ویژگی های آن وال پست (WallPost) یک المان نگهدارنده است که…

2 ماه ago

قلاب میلگرد بستر

قلاب میلگرد بستر، یا شاخک انتهایی میلگرد بستر، یکی از اجزای حیاتی در اجرای میلگرد…

2 ماه ago

وال پست دیوار هبلکس چیست؟

معرفی وال پست دیوار وال پست دیوار در واقع یک سیستم مقاوم سازی و مهاری…

3 ماه ago

دیوار غیرسازه‌ ای چیست؟

دیوار غیرسازه‌ای چیست؟ دیوارهای غیرسازه‌ای برای تقسیم بندی فضای داخلی سازه، ایجاد اتاق‌های متفاوت یا…

3 ماه ago

بلوک هلبکس چیست؟ 0 تا 100 دیوار هبلکس

بلوک هبلکس یا بلوک سبک AAC چیست؟ ساخت مصالح نوینی مانند بلوک هبلکس (Heblex block)…

3 ماه ago