مقایسه وال پست فلزی با سیستم وال مش

مقایسه وال پست فلزی با سیستم وال مش

واضح و مبرهن است که هر چقدر اجرای ساختمان ها به صورت اصولی تر و حرفه ای تر انجام شود، میزان خسارات ناشی از حوادث طبیعی مانند زلزله در کشور کاهش پیدا می کند. وال پست فلزی و وال مش، دو روش برای مهار ساختمان ها و دیوارهای غیر سازه‌ای هستند. این دو روش می توانند تاثیر زیادی روی امنیت ساختمان ها در برابر زلزله داشته باشند. در مقایسه وال پست و وال مش، می توان فاکتورهای مختلفی را دخیل کرد که یکی از آن ها مصالح مصرفی است. مهم ترین تفاوت وال مش و وال پست فلزی و مرسوم، همین مصالحی است که برای اجرا مورد استفاده قرار می گیرند. وال مش جزء روش های مدرن و جدید مهار دیوار ساختمان ها است که در سال های اخیر توانسته محبوبیت بسیار زیادی پیدا کند. به طوری که در استاندارد ساختمان سازی نیز وال مش مورد تایید قرار گرفته است. از طرفی نظام مهندسی ساختمان نیز استفاده از وال مش را برای مهار دیوارهای غیر سازه ای تایید کرده است. با توجه به مقایسه وال پست و وال مش و مزایایی که برای اجرای وال مش وجود دارد، وال مش ها را می توان جزء بهترین روش مهار برای ساختمان های فولادی و بتنی شناخت.

واضح و مبرهن است که هر چقدر اجرای ساختمان ها به صورت اصولی تر و حرفه ای تر انجام شود، میزان خسارات ناشی از حوادث طبیعی مانند زلزله در کشور کاهش پیدا می کند. این موضوع در بسیاری از کشورهای خارجی درک شده است و اکثر ساختمان ها نیز برای جلوگیری از خسارات ناشی از زلزله، اجرا شده اند. البته کشور ایران نیز از این قاعده مستثنی نبوده و روز به روز به استانداردهای ساختمان ها در برابر زلزله ایران افزوده شده است. وال پست فلزی و وال مش، دو روش برای مهار ساختمان ها و دیوارهای غیر سازه‌ای هستند. این دو روش می توانند تاثیر زیادی روی امنیت ساختمان ها در برابر زلزله داشته باشند. اما اینکه کدام یک روش بهتری است نیاز به بررسی و تحقیق دارد. ما با مقایسه وال پست و وال مش، بهترین روش را به شما جهت مهار دیوارها پیشنهاد می کنیم.

به طور کلی، در مقایسه وال پست و وال مش جزئیات مختلفی مورد بررسی قرار می گیرند. نوع مصالح، قیمت اجرا، نحوه اجرای هر کدام و مباحث مهندسی که هر کدام روی مقاومت و عملکرد ساختمان تاثیر می گذارند، از جمله تفاوت های این دو روش مهار دیوارها محسوب می شوند. با ما همراه باشید تا یک مقایسه دقیق برای وال پست و وال مش داشته باشیم.

مصالح مصرفی، مهمترین تفاوت وال مش و وال پست فلزی و مرسوم

در مقایسه وال پست و وال مش، می توان فاکتورهای مختلفی را دخیل کرد که یکی از آن ها مصالح مصرفی است. مهم ترین تفاوت وال مش و وال پست فلزی و مرسوم، همین مصالحی است که برای اجرا مورد استفاده قرار می گیرند. تفاوت در مصالح استفاده شده از یک طرف بر روی نحوه اجرای کار تاثیر می گذارد، از یک طرف دیگر می تواند باعث ایجاد تفاوت در زمان و هزینه اجرا شود.

به منظور اجرای وال مش، نیاز به مصالح ساختمانی ساده تر است. این موضوع اجرای وال مش را به عنوان یک وال پست دیوارهای غیر سازه ای، ساده تر کرده است. اجزای وال مش شامل مش وال پست دیوار، پلاستر سیمانی یا گچی، پروفیل نبشی وال مش یا ناودانی و همچنین چسب اپوکسی را شامل می شوند. که در ادامه آن ها را به شما توضیح می دهیم.

  • مش وال پست دیوار: این توری ها در دو نوع مقاوم به قلیا یا مش فایبرگلاس AR و یا معمولی (توری فایبرگلاس E-Glass) تقسیم بندی می شوند.
  • پلاستر سیمانی و پلاستر گچی: پلاستر کشی برای تثبیت توری فایبرگلاس روی دیوار با پلاستر سیمانی و یا پلاستر گچی انجام می شود.
  • نبشی و ناودانی: این دو مصالح می توانند برای مهار کردن لبه های ساختمان استفاده شوند و نقش مهمی را در بهبود شرایط وال مش دارند.
  • چسب اپوکسی: چسب اپوکسی برای تثبیت وال مش روی دیوار و یا نبشی و ناودانی ها مورد استفاده قرار می گیرد.

در مقابل و به منظور اجرای وال پست فلزی بیشتر از مصالح فلزی استفاده می شود. این مصالح اهمیت بسیار زیادی روی عملکرد ساختمان دارند و حتی می توانند باعث کنترل ارتعاشات زمین لرزه نیز شوند. از جمله مصالح مورد نیاز برای اجرای وال پست فلزی عبارتند از:

  • بست ارتجاعی: بست ارتجاعی یکی از انواع مصالحی است که برای اجرای وال پست فلزی مورد استفاده قرار می گیرد. این بست خاصیت ارتجاعی داشته و امکان حرکت دیوار را در راستای افقی فراهم می کند.
  • میلگرد بستر: میلگرد بستر یک نوع مصالح ساختمانی است که می تواند به صورت افقی و عمودی در محل ساختمان نصب شود. میلگردهای بستر باید در برابر خوردگی و رطوبت مقاومت بالایی از خود نشان دهند. پس کیفیت آن ها بسیار حائز اهمیت است.
  • وادار افقی: وادارهای افقی که معمولا از جنس فولاد هستند، می توانند در راستای افقی دیوار نصب شوند و عملکرد مناسبی را در هنگام زلزله و ارتعاشات ناشی از آن داشته باشند.
  • وادار قائم: وادار قائم مشابه با وادار افقی از جنس فولاد است و می تواند در راستای افقی دیوار نصب گردد. این وادارها در هنگام زلزله از فرو ریختن دیوار جلوگیری می کنند و باعث افزایش مقاومت آن خواهند شد.
  • پروفیل نبشی و یا ناودانی: پروفیل نبشی و یا ناودانی از جمله مصالح ساختمانی محسوب می شوند که نصب آن ها برای اجرای وال پست فلزی ضروری است و باعث مهار لبه های دیوار خواهند شد.

وال مش: بهترین روش مهار دیوار در ساختمان های بدون وال پست

در مقایسه وال پست و وال مش می توانیم به یک مزیت مهم در مورد وال مش ها اشاره کنیم. به منظور اجرای وال پست فلزی لازم است که برخی از مصالح ساختمانی ذکر شده در هنگام ساختمان سازی در دیوار نصب شده باشند تا بتوان این وال پست ها را اجرا کرد. اما برای اجرای وال مش نیازی به وال پست نیست. در واقع برای ساختمان هایی که از قبل اجرا شده اند و بدون وال پست هستند، امکان اجرای وال مش بدون هیچ محدودیتی وجود دارد. اما این موضوع برای ساختمان های قدیمی بدون وال پست جهت اجرای وال پست فلزی امکان پذیر نیست. این موضوع یک محدودیت بزرگ برای ساختمان های قدیمی که نیاز به اجرای وال پست دارند را ایجاد می کند.

نیاز به اجرای وادار قائم و افقی در وال پست های فلزی و مرسوم

یکی از تفاوت های دیگر میان وال پست و وال مش، حذف برخی از مصالح ساختمانی در وال مش است. اگر در بخش مصالح مصرفی به آن ها توجه کرده باشید، حتما متوجه این موضوع شده اید. برای اجرای وال پست فلزی نیاز است که وادارهای قائم و افقی در محل نصب شوند. بدون نصب این وادارها عملا اجرای وال پست فلزی امکان پذیر نبوده و وال پست نمی تواند باعث مهار دیوارهای غیر سازه ای شود.

اما به منظور اجرای وال مش، نیازی به وادارهای قائم افقی نیست. می توان بدون نیاز به این وادارها، وال مش را در محل اجرا کرد. بنابراین حتی اگر پس از تکمیل دیوار چینی و بدون نصب وادارها، نیاز به اجرای وال مش داشتید، این امکان برای شما وجود دارد. ولی باید توجه کنید که برای وال پست های فلزی و مرسوم این امکان وجود نخواهد داشت. حتما باید از قبل برنامه ریزی های مناسب جهت نصب وادارهای قائم و افقی در محل مورد نظر انجام شده باشد.

این موضوع هم روی هزینه اجرای پروژه برای وال پست موثر است، هم زمان اجرا را افزایش می دهد. حذف وادارهای قائم و افقی در وال مش نه تنها روی کیفیت کار تاثیری ندارد، بلکه حتی می تواند باعث شود تا دیوارهای غیر سازه ای مقاومت حداکثری داشته باشند. بنابراین نباید تصور شود که حذف برخی از مصالح مصرفی فلزی در وال مش، باعث افت کیفیت این روش مهار دیوارها می شود.

حذف تمامی میلگردهای بستر در مهار دیوار به روش وال مش

میلگردهای بستر محصولاتی هستند که می توانند برای مهار دیوارهای ساختمان مورد استفاده قرار گیرند. این میلگردها معمولا به صورت آج دار تولید می شوند و می توانند باعث افزایش مقاومت بلوک های سیمانی دیوارها و یا دیگر انواع دیوارها شوند. یکی از موضوعاتی که باعث شده هزینه اجرای وال پست فلزی بالا رود، نیاز به اجرای این میلگردهای بستر است. البته این میلگردها به دلیل اینکه می توانند باعث مهار دیوار و ساختمان شوند، از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند و حتی استفاده از آن ها یک صرف هزینه اضافه نیست.

اما اگر بتوان در عین مهار، میلگردهای بستر را نیز حذف کرد؛ هم هزینه های اجرا کاهش پیدا می کند، هم می توان زمان را کاهش داد. وال مش بدون اینکه نیاز به میلگردهای بستر داشته باشد، می تواند برای مهار دیوارهای غیر سازه ای مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین، در مقایسه وال پست و وال مش و مزایای آن ها، می توانیم بگوییم که به دلیل حذف میلگردهای بستر در وال مش، این روش می تواند به صرفه تر، اقتصادی تر و سریع باشد. به خصوص برای ساختمان هایی که به طور کامل ساخته شده اند و حالا تصمیم به مهار آن ها گرفته شده است، این موضوع مزایای زیادی را به همراه دارد. بنابراین، برای کاهش نیاز به مصرف میلگرد می توان از وال مش به جای وال پست های فلزی و مرسوم استفاده کرد.

افزایش سرعت اجرای وال پست در روش وال مش

سرعت اجرای یک ساختمان اهمیت بسیار زیادی برای کارفرمایان و مهندسین ناظر ساختمان دارد. هر چقدر یک ساختمان در کنار اینکه به صورت اصولی ساخته می شود، سرعت اجرای بیشتری داشته باشد؛ می تواند بهتر مورد قبول کارفرما قرار بگیرد. بنابراین، اینکه هر یک از مراحل اجرای وال پست ساختمان با سرعت انجام شوند، اهمیت بسیار زیادی دارد.

اگر تا به اینجای مقاله، مقایسه وال پست و وال مش را به صورت اصولی مطالعه کرده باشید، متوجه می شوید که وال پست نیاز به مصالح ساختمانی بیشتری دارد. این موضوع مراحل اجرای وال پست فلزی را طولانی تر کرده و حتی می تواند دغدغه زیادی را برای مشتریان و کارفرمایان به وجود آورد. این در حالی است که به منظور اجرای وال مش، نیازی به استفاده از این مصالح ساختمانی نیست و حتی می توان با کمترین مصالح، این کار را انجام داد.

بنابراین، مقایسه وال پست و وال مش از نظر زمان اجرا، به راحتی به ما نشان می دهد که زمان اجرای وال مش کوتاه تر است. به طوری که می توان در کوتاه ترین زمان ممکن، وال مش ها را در ساختمان اجرا کرد، بدون اینکه نیاز به نیروی متخصص و حرفه ای باشد. این در حالی است که زمان اجرای وال پست های فلزی و مرسوم با نیروهای کار متخصص چندین برابر بیشتر از وال مش است.

کاهش چشمگیر هزینه و قیمت وال مش در مقایسه با وال پست فلزی

قیمت و دستمزد اجرای وال مش نسبت به وال پست فلزی بسیار پایین تر است. اگر بخواهیم دلیل این تفاوت وال پست و وال مش را بیان کنیم، باید از جنبه های مختلفی صحبت نماییم. در وهله اول، باید توجه داشت که مصالح مصرفی وال مش و وال پست فلزی تفاوت های بسیار زیادی با هم دارند. به طوری که برای اجرای وال پست فلزی باید از مصالح فلزی گران قیمت استفاده شود؛ اما برای اجرای وال مش نیازی به استفاده از این مصالح نیست. به طور مثال حذف وادارهای قائم و افقی و همچنین میلگردهای بستر می تواند تاثیر زیادی روی کاهش هزینه ها در اجرای وال مش داشته باشد.

نکته دیگر اینکه هزینه اجرای وال مش در مقایسه با وال پست بسیار پایین تر است. چرا که اولا نیازی به استخدام نیروهای متخصص و ماهر برای اجرای وال پست فلزی نیست. دوما اینکه زمان اجرا و پیچیدگی اجرای وال مش کمتر از وال پست فلزی است. همین موضوع می تواند باعث کاهش هزینه دستمزد اجرای وال مش در ساختمان ها شود. بنابراین، در مقایسه وال پست و وال مش از نظر قیمت، می توانیم بگوییم که وال مش پیروز است. چون با اجرای وال مش می توانید هزینه های ساختمان سازی را به حد چشمگیری کاهش دهید.

امکان اجرای سیستم وال مش در ساختمان با اکیپ نیمه ماهر

همانطور که در بخش هزینه اجرای وال مش صحبت کردیم، برای اجرای سیستم وال مش نیازی به نیروهای متخصص نیست. می توان با اکیپ نیمه ماهر که تخصص کافی در زمینه اجرای وال پست ندارند، ولی در زمینه ساختمان سازی تجربه دارند مراحل اجرای وال مش را انجام داد. بنابراین، امکان اجرای سیستم وال مش در ساختمان با اکیپ نیمه ماهر وجود دارد. این در حالی است که برای اجرای سیستم وال پست فلزی، باید یک گروه متخصص که چندین سال است در زمینه اجرای سیستم وال مش فعالیت می کنند، حضور داشته باشند. چرا که وال پست های فلزی پیچیدگی و دیتیل های اجرایی پیچیده ای دارند و نمی توانند مانند سیستم وال مش به راحتی در دیوار اجرا شوند. برای اینکه بیشتر این موضوع را درک کنید، اجازه دهید کمی موضوع را بازتر کنیم. به طور کلی، برای اجرای وال مش نیاز است که مراحل متفاوتی انجام شوند. پلاسترکشی، نصب نوار وال مش روی دیوار و نصب نبشی ها از جمله مراحل کلی اجرای وال مش محسوب می شوند. این مراحل به راحتی و با کمی دقت قابل انجام هستند.  برای اجرای وال پست فلزی باید وادارهای قائم و افقی در محل نصب شوند. از میلگردهای بستر استفاده شود و حتی نحوه چیدمان دیوار نیز با کمک این سیستم متفاوت خواهد شد. همه این مراحل باید با کمک محاسبات مهندسی و تخصصی انجام شوند. بنابراین، پیچیدگی که برای اجرای سیستم وال پست وجود دارد، در سیستم وال مش وجود نخواهد داشت.

پیشنهاد برای مطالعه

بهترین مجری وال مش و نکات انتخاب پیمانکار اجرای وال مش

افزایش بار مرده وارد بر ساختمان در وال پست های فلزی

یکی از موضوعاتی که حتما باید برای بهبود عملکرد ساختمان ها در برابر زلزله به آن توجه شود، وزن ساختمان است. متاسفانه هر چقدر وزن ساختمان بیشتر باشد، احتمال فرو ریختن دیوارها و کل سازه در هنگام زلزله افزایش پیدا می کند. از طرفی فرو ریختن آوارهای سنگین می تواند ضرر و زیان مالی و جانی بسیار زیادی را به همراه داشته باشد.

اگرچه اجرای وال پست های فلزی می تواند تا حد زیادی باعث بهبود عملکرد ساختمان ها در برابر زلزه و بادهای شدید؛ اما اجرای آن بی عیب و نقص نیست. با اجرای وال پست های فلزی مجبور به استفاده از مصالح فلزی گران قیمت هستید که هر کدام می توانند وزن زیادی را برای ساختمان ایجاد کنند. همین موضوع باعث شده تا وال پست های فلزی باعث افزایش بار مرده وارد شده به ساختمان ها شوند. این موضوع روی کیفیت و مقاومت ساختمان ها تاثیر بسیار زیادی دارند.

اگر بخواهیم وال پست و وال مش را از این جنبه با هم مقایسه کنیم، باید بگوییم که وال مش ها به دلیل داشتن مصالح مصرفی سبک، وزن زیادی را به ساختمان وارد نمی کنند. از طرفی بسیاری از مصالح فلزی که برای اجرای وال پست فلزی مورد نیاز می باشند، حذف خواهند شد و دیگر نیازی به استفاده از آن ها نیست. این موضوع تاثیر زیادی روی کاهش بار مرده وارد شده با کمک وال مش خواهد داشت.

وال مش: بهترین جایگزین وال پست فلزی در ساختمان فولادی و بتنی

وال مش جزء روش های مدرن و جدید مهار دیوار ساختمان ها است که در سال های اخیر توانسته محبوبیت بسیار زیادی پیدا کند. به طوری که در استاندارد ساختمان سازی نیز وال مش مورد تایید قرار گرفته است. از طرفی نظام مهندسی ساختمان نیز استفاده از وال مش را برای مهار دیوارهای غیر سازه ای تایید کرده است.

با توجه به مقایسه وال پست و وال مش و مزایایی که برای اجرای وال مش وجود دارد، وال مش ها را می توان جزء بهترین روش مهار برای ساختمان های فولادی و بتنی شناخت. در حال حاضر در بسیاری از ساختمان های مدرن و جدید از وال مش برای مهار دیوارهای غیر سازه ای استفاده می شود. چرا که هم اجرای وال مش کم هزینه تر است، هم می تواند باعث صرفه جویی در زمان شود.

وال مش به عنوان بهترین جایگزین وال پست فلزی در ساختمان های فولادی و بتنی شناخته می شود. این وال مش ها را می توان حتی پس از ساختمان سازی روی دیوار نصب کرد و از مزایای افزایش مقاومت با کمک آن ها بهره مند شد.

5/5 - (3 امتیاز)
تیم تحریریه افزیر

این محتوا توسط تیم مجرب تولید محتوا افزیر تولید و منتشر شده است.

مقالات مرتبط


پرسش و پاسخ


نظر خود را درج کنید..

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *