راهنمای مطالعه

Toggle


ارتعاشات ناشی از زلزله می توانند خطرات جانی بسیار زیادی را به همراه داشته باشند. متاسفانه، در گذشته توجهی چندانی به اصول ساختمان سازی نمی شد و فقط هدف ساخت یک ساختمان با کمترین هزینه و در کوتاه ترین زمان ممکن بود. البته دلیل مقاومت پایین سازه ها، عدم وجود امکانات مختلف برای افزایش مقاومت نیز بوده است. در پاسخ به سوال “وال مش چیست؟” باید گفت که وال مش یک روش نوین جهت مهار دیوار است و جایگزینی خوب برای وال پست های قدیمی است. در حال حاضر به دلیل مزایای به کار رفتن وال مش در سازه های جدید، در اکثر موارد از این مصالح استفاده می شود.
درک مزایای استفاده از وال پست مش و اهمیت جایگزینی آن با وال پست های قدیمی و فلزی موجود در بازار از یک طرف و توجه به جنبه اقتصادی آن نیز از یک طرف دیگر مهم است. در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با وال پست مش (wallmesh) و مزایای استفاده از آن در سازه های مختلف آشنا کنیم. بنابراین، اگر در حوزه ساختمان سازی فعالیت دارید، حتما با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

وال پست (wall post) و نقش آن در ساختمان

قبل از اینکه به صورت کامل به مبحث  “وال مش چیست؟” بپردازیم بهتر است به نقش وال پست در ساختمان بپردازیم. وال پست، نوعی کلاف یا نگهدارنده دیوار است که آن را به نام وادار هم می شناسند. به طور کلی، هدف از استفاده این نگهدارنده غیر سازه ای، یکپارچه سازی، مهار و همبستگی دیوار با اسکلت سازه ای است که در نهایت سبب افزایش استحکام دیوار می شود. از طرف دیگر، به کارگیری این نگهدارنده در طول های مشخص سبب می شود دیوار بتواند نیروهای ناشی از وزن خود را مهار و تحمل کند.

به زبان ساده تر می توان گفت، وال پست، نوعی کمک کننده به دیوار سازه است تا بتواند فشار و ضربه های ناشی از وزن خود، زلزله، باد، طوفان و … را تحمل کند. این عنصر غیر سازه ای، با انتقال نیرو از دیوار به سمت چارچوب سازه یا فریم، مانع از تخریب و آسیب دیدگی دیوار می شود. معمولا وال پست ها در انتهای فریم یا چارچوب به صورت لوبیایی، متصل می شوند اما شکل نصب آن در زمان فونداسیون به صورت مفصل می باشد.

وال پست ها را در کارگاه و از قوطی یا همان نبشی، تولید می کنند. این ابزار، دارای طول های مشخصی می باشد اما بیشترین طول آن برابر 40 برابر ضخامت دیوار سازه است. این مقدار، تقریبا کمتر از 6 متر می باشد. از دیگر ویژگی های این دیوار غیر سازه ای می توان به ارتفاع آن اشاره کرد که برابر 5/3 متر است.

با توجه به این ویژگی ها از انواع وال پست‌های رایج در اغلب ساختمان ها و سازه های بتنی و فولادی استفاده می شود. به این صورت که از نظر شکل به دو صورت افقی و عمودی، از لحاظ مصالح به دو نوع فلزی و بتنی و از نظر اجرایی به دسته های مختلفی مثل استفاده از انکربولت، تسمه دور ستون، تعبیه میلگرد در داخل ستون و … تقسیم می شود.

وال مش چیست؟

وال مش یا wallmesh یکی از انواع وال پست است که می تواند برای افزایش مقاومت بخش های غیر سازه ای ساختمان مانند دیوارها مورد استفاده قرار گیرد. والمش ها از توری های فایبرگلاس ساخته شده اند که با قطر چشمه و گرماژ مختلف می توانند در دیوار به صورت عمودی نصب شوند. این محصولات جایگزین خوبی برای انواع وال پست های سنگین موجود هستند؛ چون هم به راحتی می توانند مقاومت یک سازه را افزایش دهند، هم توجیه اقتصادی بسیار زیادی دارند.

وال مش به دلیل داشتن خصوصیات عالی و مقاومت مکانیکی خوب، جزء بهترین روش ها برای ساختمان سازی محسوب می شود. از وال مش ها برای افزایش مقاومت دیوارها استفاده می شود. نصب وال مش ها روی دیوار بسیار ساده است. در ابتدا می بایست یک سری نوارهای فایبرگلاس روی دیوار قرار داده شوند. سپس روی آن ها با پلاسترهای گچی و سیمانی پوشانده خواهد شد.

ترکیب پلاستر گچی و سیمانی با توری فایبرگلاس در دیوار، می تواند تاثیر بسیار زیادی روی افزایش مقاومت سازه داشته باشد. به ویژه اگر در هنگام انتخاب فایبرگلاس به کیفیت و مقاومت آن توجه گردد. مزایای والمش باعث شده تا در حال حاضر این روش اجرای وال پست ساختمان توسط بسیاری از مهندسین ساختمان سازی و افراد متخصص مورد استفاده قرار گیرد. از طرفی توجیه اقتصادی این روش در کنار تایید آیین نامه های طراحی ساختمان، باعث شده تا این روش بتواند به یکی از بهترین روش های مهار دیوار در ساختمان های بزرگ و برج های مسکونی و تجاری تبدیل شود.

وال مش (wallmesh) به دو صورت نواری و سراسری قابل اجرا و نصب می باشد. مقرون به صرفه بودن از مهمترین قابلیت های آن است. علاوه بر این، این نگهدارنده، بهترین گزینه برای وال پست یا همان وادارهای عمودی و میانی است. چرا که سبب محافظت و افزایش استحکام دیوارهای داخلی و اطراف غیر سازه ای در برابر نیروی باد و زلزله می شود. والمش، احتمال آسیب و تخریب این دیوارها در برابر عوامل محیطی را به شدت، کاهش می یابد.

ویژگی دیگر وال پست مش که سبب شد به سرعت جایگزین وال پست شود نحوه نصب و اجرای ساده آن است. به گونه ای که بدون نیاز به نیروهای متخصص و حرفه ای می توان آن را نصب نمود. تنها فاکتور مهم در زمان نصب وال پست مش فایبرگلاس این است که، طبق ضوابط و نقشه، در جایگاه مشخص خود قرار گیرد و سپس، با پلاسترهای سیمانی یا گچی، پوشانده شود.اگر این وادار را به صورت عمود یا قائم در پلاستر، دفن کنید نه تنها می تواند نقش یک وال پست را اجرا کند بلکه می تواند به عنوان یک پوشش یا محافظ از دیوار در برابر ترک خوردگی محافظت کند. قابلیتی که در وال پست های مرسوم، دیده نمی شود.

11 مزایای وال مش که نمی دانستید!

بدون شک افرادی که به دنبال پاسخی برای سوال “وال مش چیست؟” هستند به دنبال مزایای این روش نیز می باشند. مزایا و ویژگی های والمش سبب شد استفاده از وال پست های قدیمی و مرسوم، کم کم کنار بروند. از جمله این ویژگی ها می توان به نحوه نصب آسان تر نسبت به وال پست، جلوگیری از ترک خوردگی دیوار، جلوگیری از جمع شدگی ملات روی دیوار، مقاوم بودن در برابر حرارت و خوردگی، برخورداری از مقاومت بالا در محیط های قلیایی مثل محیط های سیمانی، با دوام بودن در بازه زمانی طولانی، داشتن مقاومت زیاد در برابر کشش و سازگاری با پلاسترهای گچی و سیمانی اشاره کرد.
طبیعتا برخورداری از چنین ویژگی هایی سبب می شود استفاده از این نگهدارنده برای ساختمان و سازه ها، مزایای زیادی به همراه داشته باشد. از جمله مزایای استفاده از وال مش عبارتند از:

  • از حرکت کردن خارج از صفحه دیوار، جلوگیری می کند.
  • از ساختمان و سازه ها در برابر عوامل محیطی مخرب، محافظت می کند.
  • قیمت مناسبی دارد. به گونه ای که 40 تا 60 درصد هزینه ها را در مقایسه با روش های سنتی، کاهش می دهد.
  • بهترین جایگزین برای نگهدارنده یا وال پست های میانی است.
  • با این نوع نگهدارنده، تمام وادارهای قائم، حذف می شوند.
  • به هشتی گیرهای تقاطع دیوارها، نیاز ندارد.
  • امکان اجرا در دیوارهای بدون وال پست
  • عملکرد آن در تست های لرزه ای در مقایسه با نمونه های سنتی، بسیار بهتر بود. به همین دلیل، یا کلا از ترک خوردگی دیوار جلوگیری می کند و یا به شدت، آن را کاهش می دهد.
  • سبک وزن است و نحوه نصب و اجرای ساده ای دارد. به همین دلیل، سرعت اجرایی آن در مقایسه با مدل های سنتی، بالاتر است.
  • با انواع سازه های آجری، بلوکی، سیمانی، گچی و … سازگار است.
  • در زمان نصب و اجرا به مهارهای افقی نظیر میلگرد بستر یا بست های فلزی و … نیاز ندارد.

پیشنهاد برای مطالعه

اهمیت اجرای وال پست در صنعت ساختمان سازی چیست؟

وال مش در آیین‌نامه ۲۸۰۰ (پیوست 6)

بحث وال مش اولین بار در پیوست شش استاندارد و با عنوان مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف و به عنوان یک روش نوین مهار دیوار مطرح گردید. همانطور که در پیوست شش استاندارد 2800 آمده است در روش مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف یا به اصطلاح وال مش نوارهاي شبکه ساخته شده از الیاف کربن یا شیشه بر روي دیوار قرار داده شده و نازك کاري بر روي آن به صورت دستی پاشیده می شود. بعد از انجام لایه اول پاشش باید نبشی مهار خارج صفحه دیوار در بالا و پایین دیوار اجرا شده و لایه نهایی نازك کاري دیوار بر روي نبشی اجرا شود (توجه شود که نباید پاشش بر روي نبشی اجرا شود و از حرکت داخل صفحه دیوار جلوگیري نماید). همچنین در پیوست شش آیین‌نامه ۲۸۰۰ این نکته ذکر شده است در صورتیکه از شبکه الیاف کربن جهت مهار دیوار به روش والمش استفاده می شود می بایست مش الیاف مقاومت بالاتری در مقایسه با مش فایبرگلاس داشته و حداقل 3000 مگا پاسکال باشد. یکی دیگر از نکاتی که در بحث مهار دیوار با شبکه الیاف و در پیوست شش استاندارد 2800 بدان پرداخته شده است، بحث هزینه اجرای والمش می باشد. بر این اساس این روش با توجه به حذف وادارها می‌تواند نسبت به سایر روش ها از هزینه کمتري برخوردار باشد. همچنین در صورتی که به هر دلیلی در یک دهانه وال پست اجرا نشده باشد، مطابق با ضوابط وال مش در  آیین نامه 2800، والمش براي ساختمان هاي موجود نیز قابل کاربرد می باشد.

وال مش در نشریه 714 سازمان برنامه و بودجه

نشریه 714 مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با عنوان “دستورالعمل طراحی سازهاي و الزامات و ضوابط عملکردي و اجرایی نماي خارجی ساختمانها” ویرایش 1401 یکی دیگر از نشریه های داخلی می باشد که در آن به مبحث وال مش پرداخته شده است. در این نشریه علاوه بر مبانی طراحی والمش نقشه و جزییات اجرای وال پست مش نیز آورده شده است. مطابق نشریه 714 در روش تسلیح دیوار با ملات مسلح شده با مش الیاف یا وال مش ظرفیت خمشی دیوار با فرض اینکه کشش توسط الیاف و فشار توسط بلوك تحمل می شود محاسبه شده و با مقایسه مقاومت خمشی طراحی دیوار در راستاي قائم با مقدار تقاضاي خمشی وارد بر دیوار در راستاي قائم مقدار مش الیاف مورد نیاز و فاصله آن ها (در حالت طرح نواری) بدست می آید. علاوه بر حالت کلی اجرای والمش، دیتیل ها خاص والمش ارائه شده در نشریه 714 به طور خلاصه شامل موارد زیر می باشند:

  • مسلح سازی دیوار متقاطع با مش الیاف
  • مسلح سازی دیوارهای یکسر آزاد با مش الیاف
  • مسلح سازی دیوار جان پناه با مش الیاف
  • مسلح سازی دیوارهای دارای بازشو با مش الیاف

معایب وال مش

شاید بتوان گفت والمش بعنوان یکی روش نوین مهار دیوار در ساختمان دارای معایب نمی باشد ولی بدلیل نوین بودن این روش دارای نواقصی در طراحی و اجرا می باشد. معایب وال مش به طور کلی عبارتند از:

  • عدم وجود دیتیل های اجرایی کافی والمش
  • عدم اجرای پلاستر کشی به ضخامت حداقل 1 سانتی متر در دو طرف مش فایبرگلاس
  • عدم اجرای پلاستر کشی به عنوان اندود رویین و زیرین بر روی دیوار
  • استفاده از مش الیاف غیر استاندارد در اجرای وال مش
  • استفاده از پلاستر سیمانی با مقاومت پایین به هنگام پلاسترکشی
  • اجرای نبشی در اطراف دیوار
  • تکنیک مجزا اجرای وال مش برای دیوار درز انقطاع همسایه
  • چالش اجرا وال مش در مناطق بادخیز

ضوابط آیین نامه ای و نکات مهم اجرای وال مش

در بخش قبل نکات مرتبط با اجرای وال مش به صورت کلی مورد بررسی قرار گرفت. در صورت تمایل به دریافت اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم مقاله “راهنمای اجرای وال مش در انواع ساختمان بتنی و فولادی” را مطالعه کنید. در ادامه و در این بخش به ضوابط آیین نامه ای و نکات مهم اجرای والمش خواهیم پرداخت.

  • در حالت تسلیح دیوار با ملات مسلح شده با مش الیاف در راستاي قائم با توجه به افزایش ظرفیت خمشی در راستاي قائم نیازي به توزیع بار عمود بر صفحه در دو راستا نمی باشد و همچنین نیازي به اجراي والپست یا مهار دیوار در مجاورت ستون ها با بست یا نبشی نیست.
  • توجه شود که به علت رفت و برگشتی بودن بار باد و زلزله، تسلیح دیوار با ملات مسلح شده با مش الیاف باید در دو سمت دیوار انجام شود.
  • در وال پست های مرسوم و فلزی صورتی که طول دیوار از مقادیر مجاز براساس طراحی (حداکثر 4 متر) بیشتر شود، از عضو قائم با مقطع فولادي یا بتنی (وادار) به عنوان تکیه گاه جهت مهار خارج از صفحه دیوار و اجزاي مسلح کننده آن استفاده می شود. در حالیکه در روش وال مش خمش دیوار، یک طرفه و در راستاي قائم می باشد بنابراین دیوار نیازي به وادار ندارد و محدودیتی در طول دیوار نیز وجود ندارد.
  • در این سیستم نبشی مهار خارج صفحه دیوار باید در بالا و پایین دیوار اجرا گردد. در صورت وجود حداقل 50 میلی متر کف سازي که پایین دیوار در داخل آن قرار گیرد نیازي به اجراي نبشی پایینی نمی باشد.
  • در این روش، درصورتی که پلاستر اجرا شده بر روي دیوار از جنس سیمان انتخاب شده باشد، الیاف شیشه مقاوم به قلیا (AR-Glass) با مقاومت تسلیم بیش از 1000MPa می بایست اجرا گردد.
  • در این روش، درصورتی که پلاستر اجرا شده بر روي دیوار از جنس گچ انتخاب شده باشد، الیاف شیشه (E-Glass) با مقاومت تسلیم بیش از 1000MPa مجاز می باشد.
  • مقدار الیاف مورد نیاز با توجه به مشخصات آنها در حالت استفاده به صورت نواري حداقل 100 گرم بر متر مربع و در حالت استفاده به صورت سرتاسري 50 گرم بر متر مربع (در هر سمت دیوار) می باشد.
  • فاصله بین چشمه ها (یک نخ تا نخ مجاور) در ساختار توری فایبرگلاس بنا به طراحی می تواند متفاوت باشد. اما این فاصله نباید از 5 میلی متر کمتر باشد.
  • حداکثر اندازه سنگدانه مورد استفاده در پلاستر، براي اتصال توری و مش فایبرگلاس باید از نصف فاصله باز بین چشمه ها بیشتر نباشد.
  • لازم به ذکر است الیاف شیشه مورد استفاده در محیط سیمانی حتماً باید از الیاف شیشه مقاوم به قلیا بوده و داراي حداقل 16 درصد زیرکونیا باشد.
  • لبه الیاف در بالای دیوار، باید از داخل روی بلوک برگردد ولی پایین دیوار باید روی کف برگردد و همچنین در پایین دیوار روی کف با تسمه و پیچ و پلاک ثبیت می گردد.
  • برای تثبیت الیاف روی بلوک در حین اجرا، می توان از میخ استفاده کرد، اما ثبیت نهایی توسط پلاستر انجام می گیرد.
  • در محل تقاطع دو دیوار براي جلوگیري از ایجاد ترك در نازكکاري از یک لایه مش الیاف به صورت ال شکل استفاده میشود و بر روي آن پلاستر اجرا می گردد.
  • به جاي استفاده از وادار میتوان در کنارهاي باز شو از مش الیاف به همراه پلاستر سیمانی از بیرون و پلاستر گچی از داخل ساختمان استفاده نمود. در این حالت در صورت اجراي قاب پنجره، نیازي به اجراي نعل درگاه نیز نمیباشد و میتوان دیوار را در بالا و پایین بازشو نیز با مش الیاف مسلح نمود.
  • جهت مسلح نمودن و پایدار سازي دیوار جانپناه الیاف باید در دو طرف به کمک تسمه به دال سقف و وجه بیرونی تیر مهار شوند. در این حالت عرض تسمه اتصال حداقل باید 100 میلیمتر بیش تر از عرض الیاف باشد.

والمش بهترین جایگزین وال پست فلزی و سنتی در ساختمان

متاسفانه یکی از دلایلی که باعث می شود زلزله و فرو ریختن ساختمان خسارات جانی به همراه داشته باشد، مقاومت پایین بخش های غیر سازه ای ساختمان است. در گذشته برای برخی از ساختمان ها از هیچ وال پستی استفاده نمی شد. این موضوع دلیلی برای فرو ریختن دیوارهای غیر سازه ای در هنگام زلزله بود. اما پس از اینکه مشخص شد بسیاری از خسارات ناشی از زلزله به دلیل ریختن دیوارهای غیر سازه ای بود، از وال پست ها برای افزایش مقاومت دیوارها استفاده می شد.

اگرچه وال پست ها می توانستند مزایای زیادی را به همراه داشته باشند؛ اما بی عیب و نقص نیز نبودند. مهم ترین معایب وال پست های فلزی و سنتی موجود در ساختمان ها، وزن بالای آن ها، نصب بسیار سخت و زمان بر و همچنین ایمن نبودن تا حد قابل قبول بود. با این وجود حذف وال پست نیز می تواند ضررهای جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. به همین خاطر، بهترین راه جایگزین کردن وال پست ها با یک محصول دیگر برای مهار لرزه های ایجاد شده در دیوار در هنگام زلزله است.

با وجود مش فایبرگلاس و کیفیت بالای آن در سازه، دیگر نیازی به وال پست فلزی و سنتی در ساختمان نیست. دلیل این موضوع را می توان در فاکتورها و عوامل مختلفی جستجو کرد. برای اجرای وال پست های فلزی نیاز است که از نیروهای ماهر و متخصص استفاده شود. برای اجرای آن ها نیز باید زمان زیادی صرف گردد تا در نهایت بتوان وال پست را به صورت تخصصی روی دیوار نصب کرد. اما برای اجرای وال مش نیازی به نیروی متخصص نیست. مراحل اجرا بسیار ساده هستند و حتی می توان در زمان کوتاهی این مراحل را انجام داد.

از هر نظر که به وال مش هایی که جایگزین وال پست فلزی و سنتی می شوند، نگاه کنید متوجه می شوید که اجرای آن ها می تواند مزایای زیادی را به همراه داشته باشد. تنها یک مزیت بزرگ والمش ها، کاهش هزینه های ساختمان سازی است که می تواند تاثیر بسیار زیادی روی هزینه های پروژه داشته باشد. همین موضوع باعث شده تا بتوانیم والمش ها را به مهندسین و طراحان ساختمان سازی برای اجرا در بخش های مختلف ساختمان پیشنهاد کنیم.

 

جدول مقایسه وال مش و وال پست سنتی و فلزی

وال مش چیست و هزینه اجرای آن چقدر است؟ مهمترین تفاوت های وال مش و وال پست هزینه آنها در نصب است. به زبانی ساده تر، در والمش دیوار نیازی به وادارهای عمودی و افقی نیست. هزینه نصب و قیمت وال پست مش به نسبت وال پست فلزی کمتر خواهد بود چون نیازی به بست های فلزی نبوده و خبری از میلگرد بستر نیز نخواهد بود. حذف این فاکتورها سبب می شود تا نصب و اجرای والمش به نسبت وال پست آسانتر باشد. یعنی هزینه های مربوط به نیروهای متخصص کمتر است. اتصالات وال مش دیوار به نسبت وال پست های قدیمی بسیار آسانتر است. برای وال پست های مش محدودیت طولی وجود ندارد. در واقع در این سسیستم اصلا از وادار قائم استفاده نمی شود. در ادامه به بررسی و مقایسه والمش و وال پست سنتی و فلزی می پردازیم:

آیتم وال مش پست
مورد تایید سازمان نظام مهندسی ساختمان
مهار دیوار در جهت افقی با میلگرد بستر
اجرای وادار قائم در هر چهار متر طول دیوار
اجرای وادار افقی در دیوار با ارتفاع بیش از 3.5 متر
نیازمند نیروهای اجرایی متخصص جهت اجرا
اتصال دیوار به سقف با اجرای نبشی منقطع
اجرای نبشی منقطع در کنار ستون
مهار خارج از صفحه با اتصال U شکل لغزشی
محدودیت در طول دیوار
امکان اجرا بر روی تمام بلوک های دیوار
امکان اجرا پس از دیوارچینی
اجرای مصالح تراکم پذیر

والمش مورد تایید آیین نامه های طراحی و سازمان نظام مهندسی ساختمان

یکی از مباحثی که در ارتباط با سوال “وال مش چیست؟” بدان پرداخته خواهد شد، مورد تایید بودن این روش توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان می باشد. یکی از مهم ترین قوانین در آیین نامه های طراحی و سازمان نظام مهندسی ساختمان، قوانین مربوط به مهار ساختمان ها در برابر زلزله هستند. بر اساس این قوانین، طرح ها و تبصره های مختلفی در آیین نامه های ساختمان سازی قرار داده شده اند. یکی از این طرح ها، استفاده از وال پست برای مهار دیوار است. البته به دلیل چالش های پیش رو، ترجیح سازمان نظام مهندسی ساختمان استفاده از وال مش به جای وال پست های ساختمانی است.

ناگفته نماند که طبق مندرجات پیوست ششم استاندارد 2800 و نشریه 819، اجرای والمش مورد تایید سازمان نظام مهندسی ساختمان است. بنابراین، لازم است که بر اساس این آیین نامه حتما مهندسین اقدام به اجرای وال پست مش به جای وال پست فلزی کنند.

بر اساس مقررات سازمان نظام مهندسی ساختمان، حداکثر طول مجاز دیوارهای غیر سازه ای باید 40 برابر ضخامت دیوارهای سازه باشد. بر اساس ضخامت استاندارد دیوارهای سازه، معمولا طول مجاز دیوارهای غیر سازه کمتر از 6 متر است. بنابراین، اگر طول دیوارها 6 متر بود، دیگر نیازی به استفاده از وال پست نمی باشد. اما در صورتی که طول دیوار بیش از 6 متر است، باید به ازای هر 6 متر از یک وال پست استفاده شود.

اگرچه در آیین نامه های سازمان نظام ساختمان، اجباری به استفاده از وال پست مش نیست؛ اما خوشبختانه در این سازمان استفاده از وال مش (wallmesh) تایید شده است. بنابراین، می توان بر اساس قوانین وال پست سازمان، اقدام به اجرای وال مش کرد. قوانین دیگری نیز در مورد والمش در آیین نامه های ساختمان سازی وجود دارند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

از دیگر مقررات ملی ساختمان در زمان نصب وال پست می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تمام دیوارهای وال پست، از هر طرف باید دارای بازو باشند.
  • بسته شدن لبه های عمودی تیغه های وال پست، اجباری است و هیچ لبه قائمی نباید آزاد باشد. به همین دلیل، این لبه ها را به یک تیغه دیگر یا یکی از ستون های فولادی وال پست یا یک دیوار عمود دیگر، وصل می کنند.
  • جنس تیغه های وال پست باید فولادی باشد و در صورت نیاز، حتما به هم متصل شوند.
  • تیغه ها یا دیوارهای غیر سازه ای دارای ارتفاع مجاز هستند. حداکثر مقدار این ارتفاع بر اساس مقررات ملی ساختمان، 5/3 متر است. در صورتی که ارتفاع تیغه ها از حداکثر مجاز، بیشتر بود باید توسط وال پست، مهار شود.
  • حداقل عرض تیغه ها یا دیوار غیر سازه ای باید 30/11 ارتفاع برسد. البته، به غیر از دیوارهای آجری. چرا که در این دیوارها باید ضخامت دیوار و عرض دیوار، برابر باشند.

تفاوت وال مش با وال پست مرسوم چیست؟

یکی دیگر از مباحثی که در ارتباط با سوال “وال مش چیست؟” بدان پرداخته خواهد شد، تفاوت وال مش با وال پست مرسوم می باشد. با توجه به مطالب بالا می توان نتیجه گرفت، هر دو نوع وادار، سبب افزایش مقاومت ساختمان و دیوارهای سازه در برابر عوامل محیطی می شوند. اما چه تفاوتی بین این دو نگهدارنده وجود دارد که سبب شده وال مش، پرطرفدارتر از وال پست شود؟

یکی از مهمترین تفاوت های وال مش و وال پست، هزینه نصب است. از آنجایی که در والمش ها، وادارهای عمودی و افقی، مهارهای افقی مثل میلگرد بستر، بست های فلزی و … حذف شده اند هزینه نصب و اجرای وال پست مش فایبرگلاس، نسبت به وال پست های مرسوم، کمتر می باشد. از طرف دیگر، حذف این فاکتورها سبب شد نصب و اجرای وال پست مش، در مقایسه با وال پست، آسان تر باشد و حتما به نیروهای متخصص برای نصب، نیاز نباشد.

وال پست مش فیبر کربن و مش فایبر گلاس، از دسته وال پست‌های نوین رایج در پایدار سازی دیوار هستند که اتصالات راحت تری نسبت به نسخه های قدیمی دارند. از دیگر تفاوت های این دو نوع نگهدارنده این است که وال پست های مش، محدودیت طولی ندارند و وادارهای قائم آنها حذف شده اند. یکی از قابلیت های مهم این نگهدارنده که در وال پست های قدیمی وجود ندارد نبشی‌ های کنترل کننده برای حرکت خارج از صفحه دیوار است که سبب می شود دیوارها و ساختمان در مواقع زلزله یا سایر عوامل محیطی، بهترین عملکرد را از خود نشان دهند.

پیشنهاد برای مطالعه

هرآنچه باید از مش فایبرگلاس بدانید

نقشه جانمایی والمش و وال پست در پلان سازه

همانطور که گفته شد یکی از اصلی ترین ضوابط وال مش طراحی و اجرای آن طبق اصول و استانداردها می‌باشد تا کارایی خود را حفظ کند و سبب استحکام و مهار دیوارهای غیر سازه‌ای در برابر نیروهای جانبی در طی زمان باشد. پس از انجام محاسبات و جزئیات طراحی والمش توسط طراح و مهندس سازه، یک نقشه جانمایی از دیتیل‌های اجرایی در اختیار مجری وال مش قرار می‌دهند که تمامی جزئیات در آن نمایش داده شده است. در تصویر زیر نمونه‌ای از نقشه جانمایی وال مش و وال پست را به صورت نمونه مشاهده می‌کنید.

پلان جانمایی وال مش و وال پست

 

محاسبه گر آنلاین والمش

محاسبه گر نوین وال پست FRP، ابزاری تنظیم شده از شرکت مقاوم سازی افزیر است که امکان محاسبه  مقدار مش و پلاستر یا مقدار الیاف FRP و رزین مصرفی را برای مشتریان و مصرف کنندگان این دسته از وال پست‌ها، فراهم می‌سازد. با استفاده از این محاسبه‌گر، می‌توان بهینه‌ترین مقدار متریال مورد نیاز برای اجرای انواع وال پست‌های نوین را سنجید و متناسب با آن، متریال مصرفی را خریداری نمود. برای استفاده از این ابزار، کافیست روی آیکون زیر کلیک و به صفحه محاسبه‌گر آنلاین نوین وال پست FRP، وارد شوید و طبق راهنما، عمل کنید.

مش فایبرگلاس چیست؟

در حال حاضر، یکی از پرمصرف ترین متریال های مورد استفاده در ساختمان سازی و عمران، انواع کامپوزیت های الیافی هستند. با توجه به اینکه این متریال، قابلیت پوشش دهی مقاومی دارد از آن برای تقویت اعضا سازه و کامل کردن ساختار نهایی سازه استفاده می شود. مش یا توری فایبرگلاس یکی از این کامپوزیت‌ها است که از الیاف شیشه ای، تولید می شود. این مش، جزء ساختار کامپوزیت FRP می باشد.

با توجه به ویژگی های این مش یا توری فایبرگلاس، از آن برای افزایش مقاومت ساختمان و بناها، تولید کاشی و سرامیک، افزایش مقاومت ساختارهای بتنی، بازسازی استخرها و… استفاده می کنند. یکی از مهمترین قابلیت های مش فایبرگلاس، تولید ساختارهای سبک، مستحکم با وزن کم است. این ویژگی ها سبب شدند این کامپوزیت کاربردهای متنوعی داشته باشد که وال پست با مش فایبرگلاس یکی از جدیدترین آن ها است.

وال پست با مش فایبرگلاس یکی از جدیدترین ایده های عمرانی برای مهار و کنترل دیوار در برابر عوامل محیطی است. توری های این نگهدارنده، ساختار مشبکی دارند که از کامپوزیت فایبرگلاس، تولید شده اند. این توری ها به عنوان یک پایه نگهدارنده عمل می کنند که سبب افزایش استحکام و مسلح سازی ساختارهای گچی، سیمانی یا بتنی می شوند.

از دیگر ویژگی های توری یا مش فایبرگلاس می توان به مسلح سازی سطوح، داشتن ساختاری سبک وزن و مقاوم، ایجاد پوشش های مضاعف، قابلیت تحمل فشارهای هیدرولیکی بالا، طول عمر بالا، برخورداری از مقاومت خمشی و کششی بالا و انعطاف پذیری مناسب اشاره کرد.

برای اطمینان از کیفیت توری فایبرگلاس، می‌توانید مقاله جامع “نحوه تشخیص توری فایبرگلاس با کیفیت از بی کیفیت” را مطالعه فرمایید.

کاربردهای مش فایبرگلاس کدام است؟

این مش از نظر ظاهری به شکل شبکه های مربع شکلی است که هر کدام از این مربع ها را یک مش، می نامند. ابعاد و اندازه مش در هر نوع مش فایبرگلاس، متفاوت است. در حال حاضر، مهمترین کاربرد این توری ها برای افزایش مقاوم سازی ساختمان ها است. لذا هر کاربری که قصد دارد از عایق ها یا ملات های مقاوم سازی در ساختمان استفاده کن از این توری به عنوان نگهدارنده استفاده می کند. از دیگر کاربردهای مش فایبرگلاس عبارتند از:

    • گچکاری دیوار با استفاده از مش فایبرگلاس
    • در عایق کاری محیط های مرطوب مثل حمام، سرویس بهداشتی، استخر و …
    • تقویت پشت سنگ با توری فایبرگلاس
    • به عنوان ترک گیر و ترمیم ترک
    • وال پست و مقاوم سازی ساختمان
    • تقویت سیمانکاری با مش فایبر گلاس

پلاستر ویژه وال مش چیست؟

همان طور که اشاره نمودیم نحوه نصب آسان والمش، یکی از مهمترین قابلیت های آن در مقایسه با وال پست است. چرا که تنها کافی است آن را در یک پلاستر ویژه وال مش، مدفون کرد.

پلاستر سیمانی یکی از بهترین متریال ها برای نصب والمش است. این نوع پلاستر، یک لایه پوششی از جنس سیمان است که از دوام و کیفیت بالایی برخوردار می باشد. مهمترین کاربرد این محصول، برای نصب وال پست های جدیدی مثل مش فایبرگلاس است. اما از آن برای پوشش سطوح بتنی، دیوارهای آجری، بلوکی و … نیز استفاده می شود.

از این متریال هم برای سطوح داخلی و هم خارجی استفاده شده و مانع نفوذ رطوبت و سایر عوامل محیطی به داخل سازمان می گردد. پس از اینکه، دیوارها کروم بندی شد از این پلاستر به صورت پاششی یا پرتابی بر روی سطوح یا دیوارهای مش بندی شده با مش فایبرگلاس، استفاده می شود.

مهمترین مزیت استفاده از پلاستر این است که دیوارهای پلاستر شده در برابر عوامل محیطی، مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند. همچنین تعمیر آن ها راحت تر از سایر دیوارها می باشد.

پلاستر گچی، نوع دیگری از پلاسترهای مورد استفاده در این روش هستند که به عنوان یک پوشش محافظتی از رشد قارچ و باکتری در سطوح، جلوگیری می کند. در حال حاضر، از پلاسترها، چه از نوع گچی و چه سیمانی، برای اندود کردن مش ها استفاده می کنند.

مراحل اجرای وال مش چگونه است؟

مراحل اجرای والمش از دیگر موضعات حاشیه ای سوال “وال مش چیست؟” می باشد. مراحل اجرای وال پست مش به گونه ای است که هر نیروی نیمه حرفه ای هم می تواند آن را نصب کند. بطور کلی اجرا این نگهدارنده به چهار قسمت تقسیم می شود که عبارتند از:

  • نصب ناودانی یا نبشی منقطع: ابتدا این پروفیل نبشی وال مش را به فضایی که قرار است دیوار، چیده شود، نصب می کنند. البته در زمان نصب این نبشی باید دقت کرد ساق های نبشی کاملا با دیوار، وصل نشوند تا دیوار، عملکرد آزادانه داشته باشد. نصب نبشی با استفاده از اتصالات جوشی یا پیچی، میخ، چاشنی و یا چسب های اپوکسی دو جزئی انجام می گیرد.
  • دیوار چینی: در مرحله بعدی، دیوار چینی شروع می شود که به صورت متعارف، انجام می گیرد. البته برای اینکه این دیوار، در باربری جانبی، مشارکت نکند از مصالح جداکننده ای مثل پشم سنگ ‏یا پلی استایرن یا یونولیت استفاده می شود. این مصالح سبب می شوند دیوار از قاب، تیرها و ستون جدا شود.
  • اجرای نوار والمش: این نوارها، که دارای عرض های از پیش تعیین شده ای هستند به صورت عمودی بر روی دیوار، قرار می گیرند. برای راحتی کار، در حین دیوارچینی، این نوارها که معمولا الیاف های شیشه ای هستند را با استفاده میخ، به صورت موقت روی دیوار، نصب می شوند.
  • اجرای پلاسترهای ویژه وال پست مش: در مرحله نهایی، این الیاف های توری شیشه ای یا همان وال پست مش فایبرگلاس، از طریق پلاسترهای گچی یا سیمانی، پوشیده می شود.

پیشنهاد برای مطالعه

اشتباهات رایج در اجرای توری فایبرگلاس

هزینه اجرای وال مش چقدر است؟

هزینه اجرای این سیستم به مانند سایر محصولات ساختمانی با توجه به فاکتورها، متفاوت است. از جمله عوامل تعیین کننده قیمت وال مش می توان به ابعاد چشمه، میزان الیاف بکار رفته در هر متر مربع و کیفیت وال مش های تولید شده اشاره کرد. در حال حاضر، شرکت های مختلفی، اقدام به تولید این محصول نموده اند که هر کدام از آنها این نگهدارنده را با کیفیت و قیمت های متنوعی به بازار، عرضه می کنند.

شرکت مقاوم سازی افزیر یکی از معتبرترین این شرکت ها است که والمش را با بالاترین کیفیت و نازلترین قیمت به بازار عرضه می کند. وب سایت افزیر به صورت تخصصی در زمینه مقاوم سازی سازه فعالیت می کند. البته از آنجایی که نوسانات موجود در بازار، بر روی قیمت این محصول نیز تاثیر می گذارد برای اطلاع از قیمت بروز اجرای وال پست مش می توانید با کارشناسان فروش مقاوم سازی افزیر تماس بگیرید.

اجرای والمش در ساختمان های بدون وال پست

با توجه به مزایای اجرای وال پست برای ساختمان ها، توصیه اکید می شود که همه آن ها به این نوع مصالح ساختمانی تجهیز شوند. اما یکی از دغدغه های اصلی افراد این است که پس از ساخت ساختمان به فکر اجرای وال پست برای مقاوم سازی می افتند. این موضوع می تواند محدودیت های زیادی را برای اجرای وال پست فلزی به وجود آورد. برای ساختمان هایی که دیوار از قبل اجرا شده است و هیچ وال پستی در آن قرار نگرفته است، به هیچ وجه امکان اجرای وال پست فلزی وجود ندارد. چرا که برای اجرای این وال پست ها، باید حتما در حین ساخت اقدامات لازم در دیوار انجام شود. این موضوع یک محدودیت بزرگ برای اجرای وال پست های فلزی است. خوشبختانه با وجود وال مش ها این محدودیت نیز برطرف شده است. حتی اگر ساختمان و دیوار آن به طور کامل اجرا شده باشد، باز هم امکان اجرای والمش وجود دارد. فقط کافیست که توری های فایبرگلاس با کیفیت بالا و گرماژ و چشمه مناسب خریداری شوند. سپس می توان در کوتاه ترین زمان ممکن از آن ها برای افزایش امنیت و مقاومت سازه استفاده کرد.

کاهش چشمگیر قیمت و هزینه اجرای وال پست به روش والمش

قطعا یکی از مهم ترین موضوعاتی که باید در هنگام ساخت ساختمان به آن توجه داشت، قیمت و هزینه است. با توجه به بالا رفتن قیمت مصالح ساختمانی، در حال حاضر بسیاری از مهندسین ساختمان سازی و افراد متخصص به دنبال این هستند تا بتوانند قیمت و هزینه اجرای وال پست را پایین بیاورند. خوشبختانه با روش والمش این امکان برای مهندسین فراهم شده است. با توجه به اینکه اجرای این روش از وال پست می تواند بسیار در هزینه ها صرفه جویی کند، توصیه اکید ما این است که برای ساختمان های مدرن از این روش استفاده کرد.

البته زمانی که در مورد کاهش هزینه و قیمت اجرای وال پست به روش وال مش صحبت می کنیم، فقط منظورمان خرید توری فایبرگلاس و قیمت مناسب آن نیست. مجموعه ای از عوامل کنار هم قرار می گیرند و اجرای این روش را به یک راه حل اقتصادی تبدیل می کنند. به طور مثال به دلیل اینکه می توان مراحل اجرا را با کمک نیروی کار کمتری انجام داد، میزان دستمزد کارگرها کاهش پیدا می کند. از طرفی مدت زمان اجرای این نوع وال پست بسیار کاهش پیدا خواهد کرد که این موضوع به نوبه خودش روی قیمت نهایی پروژه تاثیر خواهد گذاشت.

همه عواملی که وال مش را به یک راه حل اقتصادی تبدیل کرده اند، می توانند هزینه های اجرای وال پست را تا 60 درصد کاهش دهند. این کاهش هزینه نه تنها برای پروژه های بزرگ، بلکه برای پروژه های کوچک ساختمان سازی نیز بسیار مطلوب است.

افزایش سرعت اجرای وال پست در سیستم وال مش

یکی از مهم ترین دغدغه های ساختمان سازی، کاهش زمان اجراست. متاسفانه در کشور ایران به دلیل کند بودن مراحل ساختمان سازی، یک خانه یا مرکز تجاری کوچک مدت ها طول می کشد تا ساخته شود. این موضوع هم برای کارفرما دغدغه زیادی ایجاد می کند و هم می تواند باعث هزینه بر شدن مراحل اجرای پروژه شود. چرا که هر روز به قیمت مصالح ساختمانی افزوده خواهد شد. به دلیل نوسانات قیمت دلار در بازار، هر چقدر کار ساخت ساختمان زودتر تمام شود، برای کارفرما به صرفه تر است.

وال مش یک سیستم عالی برای اجرای وال پست است که می تواند در زمان صرفه جویی کند. سرعت اجرای وال پست در سیستم وال پست مش بسیار بالا است. حتی می توان با کمترین کارگر و نیروی کار، مراحل اجرای این نوع وال پست را انجام داد. این موضوع در افزایش سرعت اجرای کل پروژه بسیار موثر می باشد.

 

 

امکان حذف تیرک‌های افقی و وادارهای قائم در وال مش

یکی از اقداماتی که باید برای اجرای وال پست فلزی انجام می شد، اجرای تیرک ها، وادارها و میلگردهای بستر بود. این مصالح فلزی و غیر فلزی برای اجرا نیاز به صرف هزینه بسیار زیادی داشتند. از طرفی برای اجرای آن ها نیز نیاز به نیروی متخصص و صرف زمان بسیار زیادی بوده که باعث کند شدن سرعت پروژه می شود. اگرچه ارزش اجرای وال پست حتی با وجود نیاز به اجرای تیرک های افقی و وادارهای قائم بسیار زیاد است. اما اگر بتوان روشی را جایگزین کرد که نیاز به این مصالح نداشته باشد، بسیار عالی است.

برای اجرای این سیستم نیازی به استفاده از تیرک های افقی و وادارهای قائم نیست. می توان بدون نیاز به نصب این تیرک و وادارها، مراحل اجرای وال پست را با توری فایبرگلاس انجام داد. به همین خاطر است که مرحله دیوارچینی با این روش، با سرعت بسیار بیشتری قابل انجام است.

امکان حذف میلگرد بستر در وال مش

در سال های اخیر به دلیل بالا رفتن قیمت فولاد، شاهد افزایش قیمت میلگرد در بازار کشور ایران بوده ایم. این موضوع هزینه های اجرای پروژه های ساختمانی را بسیار بالا برده و دغدغه های زیادی را برای کارفرمایان ایجاد کرده است. هر چقدر بتوان با حفظ استحکام سازه، تعداد میلگردهای مورد نیاز را کاهش داد، می توان در هزینه های نهایی پروژه نیز صرفه جویی کرد.

برای اجرای وال پست فلزی، حتما نیاز به استفاده از میلگرد بستر است. اما برای اجرای وال مش (wallmesh)، نیازی به میلگرد بستر نیست و می توان آن ها را حذف کرد. این موضوع به شدت در هزینه های پروژه موثر است. از طرفی به دلیل اینکه نیازی به اجرای میلگرد بستر نیست، باز هم زمان اجرای پروژه کاهش پیدا می کند. می توان از تعداد نیروی کار کمتری نیز برای ساختمان سازی استفاده کرد. بنابراین، والمش نه تنها نیازی به تیرک های افقی و وادارهای قائم ندارد، امکان حذف میلگرد بستر را نیز فراهم می کند.

عدم نیاز به نیروی تخصصی و ماهر

یکی از دغدغه های کارفرمایان برای اجرای وال پست، استخدام نیروهای تخصصی و ماهر است. اگر وال پست های فلزی به درستی توسط این نیروها اجرا نشوند، هیچ تاثیری روی مقاومت سازه نخواهند داشت. از طرفی استخدام نیروهای متخصص نیاز به صرف هزینه بسیار زیادی دارد. این موضوع توجیه اقتصادی برای اجرای وال پست های فلزی ندارد.

وال مش ها به دلیل نصب سریع و آسانی که دارند، می توانند بدون نیاز به نیروی تخصصی و ماهر در ساختمان مورد استفاده قرار گیرند. بنابراین، هم هزینه کار به دلیل عدم استخدام نیروهای جدید، کاهش پیدا می کند. هم اینکه می توان مراحل اجرا را سریع تر انجام داد. هر نیروی کاری که در محل پروژه حضور دارد، می توان با کمک توری های فایبرگلاس این نوع وال پست ها را روی دیوار اجرا کند.

کاهش بار وارد بر ساختمان در مقایسه با وال پست فلزی

هدف اصلی آیین نامه و مقررات جدید سازمان نظام ساختمان، کاهش بار وارده در ساختمان است. هر چقدر وزن سازه کمتر باشد، احتمال خرابی و به بار آمدن خسارات جانی در شرایط سخت مانند زلزله کاهش پیدا می کند. کارخانه های تولید کننده مصالح ساختمانی نیز روی به تولید مصالح ساختمانی سبک آورده اند تا بار وارد به ساختمان ها را کاهش دهند. اگرچه سیستم وال پست فلزی می توانست تا حدی باعث افزایش مقاومت سازه شود، ولی خود به دلیل سنگین بودن معایب زیادی را به همراه داشت.

وال پست های فلزی از جنس فولاد هستند و وزن آن ها نیز بر اساس میزان فولاد به کار رفته در آن ها محاسبه می شود. سنگینی وال پست های سنتی و مرسوم، می تواند تاثیر بسیار بدی روی ساختمان داشته باشد. این در حالی است که وال مش ها وزن بسیار سبکی دارند. وال مش (wallmesh) با وزن سبک خود اجازه وارد شدن بار بسیار زیاد به ساختمان را نمی دهد. این در شرایطی است که مقاومت توری های فایبرگلاس که به عنوان وال پست استفاده می شوند، بسیار بیشتر از وال پست های فلزی است. بنابراین، شاید وزن سازه با استفاده از وال مش کاهش پیدا کند. اما این موضوع دلیلی بر بی کیفیت بودن وال مش ها نسبت به وال پست های فلزی نیست.

مثلث کنترل کیفیت وال مش

به منظور اطمینان از عملکرد صحیح روش والمش در مهار لرزه ای دیوار های غیر باربر، کنترل کیفیت یا QC والمش به‌طور معمول در سه مرحله انجام می‌شود. بر این اساس طراحی وال پست مش، تامین مصالح والمش و اجرای وال مش اضلاع مثلث کنترل کیفیت وال مش می باشند که در ادامه به هرکدام از آن ها خواهیم پرداخت.

  • طراحی والمش

طراحی وال مش ضلع اول از مثلث کنترل کیفیت روش والمش می باشد. در این مرحله طراحان والمش مطابق آیین نامه ها و استاندارد های موجود این روش را طراحی نموده در ادامه طرح ارائه شده می بایست توسط کنترل طراحی مورد بازبینی و تایید نهایی قرار گیرد.

  • تامین مصالح وال مش

تامین مصالح وال مش ضلع دوم از اضلاع سه گانه مثلث کنترل کیفیت وال مش می باشد. استفاده از مصالح با کیفیت یکی از دیگر از پیشنیازهای عملکرد صحیح این روش در ساختمان می باشد. در این مرحله با انجام کنترل های لازم در هنگام تولید و ارسال مصالح ، عملکرد هرکدام از آن ها به عنوان بخشی از سیستم والمش تایید می گردد.

  • اجرای وال مش

اجرای والپست مش ضلع نهایی از مثلث کنترل کیفیت می باشد. کنترل اجرای صحیح مطابق نقشه های طراحی شده از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مرحله کارشناسان کنترل کیفی از اجرای صحیح وال مش اطمینان حاصل می کنند.

خارج شدن هر یک از سه عامل مذکور از حدود تعیین شده، می‌تواند به انجام پروژه‌اي ناموفق و غیراقتصادي منجر شود. به همین منظور اجرای مثلث کنترل کیفیت وال مش در تمامی پروژه ها الزامی می باشد.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم به سوال “وال مش چیست؟” از زوایای مختلف بپردازیم. ما در این مطلب در مورد یکی از بهترین و بروزترین روش های اجرای وال پست ساختمان یعنی وال مش، صحبت نمودیم.والمش نوعی وال پست یا نگهدارنده است که به مهار و کنترل دیوار در برابر زلزله و ضربه کمک می کند. در حال حاضر، وال پست با مش فایبرگلاس به عنوان جدیدترین راهکار برای افزایش استحکام سازه ها معرفی می شود. چرا که از ویژگی هایی برخوردارند که در وال پست های قدیمی وجود ندارد.

وال مش ها به صورت توری هایی می باشند که وزن، ابعاد چشمه و فواصل متفاوت و از پیش تعیین شده ای دارند. ویژگی ها و نحوه اجرای وال مش را شرح داده و عوامل موثر بر قیمت والمش را معرفی کردیم. وال پست مش یکی از انواع وال پست هایی است که در دیوار ساختمان ها و سازه های بتنی و فولادی، بکار می رود تا از آن در برابر عوامل محیطی مثل زلزله، محافظت نماید. همانطور که اشاره نمودیم وال پست با همبستگی دیوار و اسکلت، مقاومت و استحکام سازه را در برابر عوامل محیطی، افزایش می یابد. با توجه اهمیت محافظت از ساختمان، در مقررات ملی ساختمان و همچنین آیین نامه طراحی ساختمان در برابر زلزله، به صورت کامل، ضوابط و مشخصات نحوه استفاده از وال پست، توضیح داده شده است.

بر اساس این مقررات، طول مجاز دیوارهای غیر سازه ای یا همان تیغه های بین دو پشت بند نباید بیشتر از 40 برابر ضخامت دیوارهای سازه باشد. این میزان، کمتر از 6 متر، تخمین زده شده است. به عبارت دیگر، در صورتی که طول دیوارها 6 متر، بود نیازی به استفاده از وال پست نیست. اما اگر متراژ آنها بیشتر از این مقدار بود، به ازای هر 6 متر دیوار، یک وال پست، لازم است. البته وال پست های مرسوم، نمی توانند مانع از ترک خوردگی دیوار شوند اما والمش های جدید که از جنس فایبرگلاس یا الیاف شیشه ای هستند از ترک خوردگی دیوارها هم جلوگیری می کند.

از دیگر مزایای این نگهدارنده می توان به سبک وزن بودن، نصب و اجرای ساده، مقرون به صرفه بودن، مقاوم بودن در برابر فشار، خمش و کشش، جلوگیری از حرکت کردن دیوار، عدم نیاز به هشتی گیر، وادارهای عمودی و افقی، سازگاری با انواع سازه ها و … اشاره نمود. این ویژگی ها سبب شدند این محصول به یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی تبدیل شود. برای اطلاعات بیشتر در مورد این محصول و استعلام قیمت وال مش (هزینه اجرا و مصالح) می توانید با کارشناسان شرکت افریز تماس بگیرید.

سوالات متداول

وال مش چیست و به طور کلی چه کاربردی دارد؟

وال مش دیوار یکی از جدیدترین اشکال وال پست ها می باشد که از آن در ساخت بناها استفاده می نمایند. از این نوع مش ها در ساختار های غیر سازه ای دیوارها برای کنترل نیروهای خارجی وارده بر سازه استفاده می نمایند.

مزایای کاربردی وال مش ها نسبت به وال پست های سنتی در چیست؟

همچنین مهمترین مزیتی که می توان در کاربرد این نوع جدید از وال پست ها یافت کاهش قابل توجه در هزینه های اجرایی در سازه می باشد. به شکلی که بررسی ها نشان می دهد به طور معمول کاربرد وال پست مش می تواند تا میزان 40 تا 60 درصد هزینه های ساخت بنا را کاهش دهد. همچنین استفاده از وال پست مش در سازه می تواند سرعت اجرای پروژه را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. همچنین با استفاده از وال مش دیوار می توان مانند میلگردهای بستر و وادارهای قائم در ساختمان را حذف نمود

نحوه اجرای وال پست مش در ساختمان به چه صورتی می باشد؟

به طور خلاصه می توان گفت مراحل اجرای وال پست مش عبارتند از: آماده سازی سطح دیوار اجرای نبشی یا ناودانی اجرای یونولیت یا پشم سنگ جداکننده دیوار از قاب اجرای مش فایبرگلاس با استفاده از پلاستر

پلاستر مخصوص برای سیستم وال مش ها چیست؟

پیمانکاران ساختمان برای پوشش سطحی و نازک کاری در زمان ااجرای وال مش دیواراز پلاسترهای مخصوص برای پوشش مش فایبرگلاس استفاده می کنند. پلاسترهای مورد استفاده در سیستم وال پست مش دیوار از دو نوع پلاستر سیمانی و پلاستر گچی می باشد.

قیمت وال مش چه مقدار می باشد؟

قیمت وال مش ها به عوامل گوناگونی وابسته می باشد. یکی از این عواملی که می تواند در اجرای وال پست مش تاثیر گذار باشد وزن و ابعاد چشمه مش فایبرگلاس به کار رفته در این سیستم می باشد. همچنین نوع پلاستر مصرفی و همچنین تعداد نیروی کار و دستمزد آنان بر قیمت وال مش تاثیرگذار می باشد

4.8/5 - (39 امتیاز)
به اشتراک بگذارید:
Admin

نمایش دیدگاه

  • با سلام به نظر من وال مش بهترین جایگزین برای نبش کشی و دیگر روشهای مهار دیوارها است.

  • با عرض سلام کجوری هستم، آیا در ضوابط نظام مهندسی درباره طراحی و اجرای وال پست ها توضیح داده شده؟

    • با عرض سلام و درود، بله در ضابطه ۸۱۹ مقررات ملی ساختمان و همچنین در نشریه ۲۸۰۰ مربوط به اصول طراحی لرزه‌ای ساختمان در پیوست ششم این مجموعه توضیحات کاملی درباره ضوابط اجرای دیوارهای غیرسازه‌ای با وال پست ها توضیحات امیدوارم مطلب فوق براتون مفید واقع شده باشه با تشکر

  • سلام چطور می‌ تونم محصول وال مش رو سفارش بدم؟

    • با عرض سلام و درود، برای سفارش محصول شما می‌تونید از طریق آیکون استعلام قیمت که در سایت افزیر در قسمت پایین سمت چپ قرار داد اقدام کنید همچنین می‌تونید از طریق شماره ۰۲۱-۵۲۹۳۶ محصول خودتون رو سفارش بدید، با تشکر از انتخاب شما!

  • سلام برای مقاوم سازی یه دیوار دیافراگمی ۵ و نیمی چه مقدار طول وال مش باید تهیه کنم؟ با تشکر عقیقی هستم

    • با عرض سلام و درود، کارشناسان افزیر با طراحی محاسبه گر آنلاین به منظور محاسبه مقدار وال مش مورد نیاز در متر طول به مشتریان جهت ارائه خدمات بهتر گام برداشته اند جهت مراجعه به محاسبه گر آنلاین به لینک محاسبه گر نوین وال پست رجوع نمایید

  • برای اتصال سازه ای وال مش یا مش فایبگلاس از چی استفاده میشود؟

    • با عرض سلام و درود برای نصب و اتصال وال مش روی سطوح از پلاسترهای ویژه گچی یا سیمانی با قابلیت مقاومت در برابر آب استفاده میشود، در صورت نیاز به کسب اطلاعات جامع تر با کارشناسان فنی افزیر تماس حاصل نمایید با تشکر

  • درود، هزینه نصب وال مش با چشمه ریز روی دیوار برشی با ابعاد ۴ متر چقدر است؟

    • با عرض سلام و درود، برای استعلام قیمت اجرای وال مش‌ها پیشنهاد می‌کنم با کارشناسان خبره افزیر در بخش فروش تماس بگیرید و یا از طریق آیکون استعلام قیمت در سایت افزیر قیمت ها رو بپرسید با تشکر از انتخاب شما!

  • با سلام و عرض ادب.در زمان اجرای دیوارهای پیرامونی( خارجی) اگه ملک همسایه با ملک ما به اندازه درزانقطاع فاصله داشته باشد و ملک همسایه نیز قبلا اجرا شده باشد در اینصورت امکان اجرای وال مش در جدار خارجی دیوار رو عملا نخواهیم داشت. چه راهکاری واسه حل این مشکل وجود داره؟

    • با عرض سلام، روش اجرای وال مش برای دیوارهای با یک وجه دسترسی امکان پذیر است ولی با روش معمول متفاوت خواهد بود. برای کسب دانش کافی در رابطه با دیتیل اجرایی وال مش برای این نوع دیوارها با بخش کارشناسی افزیر از طریق شماره 52936 ارتباط برقرار کنید.

  • سلام دوستان، اجرای ملات و سفید کاری روی وال مش با چه مصالحی صورت می‌گیرد.

    • با عرض سلام و خسته نباشید. پلاستر سیمانی و گچی به عنوان ملات روی وال مش اجرا می‌شود.

  • با سلام، برای مقاوم سازی یک سااختمون با قدمت حدود 75 ساله میشه از این نوع توری فایبرگلاس استفاده نمود؟

    • با عرض سلام و درود، برای مقاوم سازی ابتدا به طرح مقاوم سازی احتیاج دارید روند کار به این صورته که ابتدا یک کارشناس از طرف شرکت افزیر برای بازدید به محل مراجعه می‌کنه و پس از برداشت های مورد نیاز و ارائه آن به طراح مقاوم سازی طرح مورد نظر انجام میشود و به کارفرما ارائه میگردد.

  • سلام، می‌خواستم بدونم خدمات افزیر شامل ارسال محصولات توری فایبرگلاس هم میشه؟

    • با عرض سلام و درود، بله مجموعه افزیر امکان ارسال کالا و محصولات مقاوم سازی به تمام نقاط کشور را دارد.

مطالب اخیر

همه چیز درباره عایق رطوبتی دیوار؛ از انواع تا مزایا و روش‌های اجرا

چرا عایق رطوبتی دیوار مهم است؟ نکاتی برای جلوگیری از نفوذ رطوبت اهمیت استفاده از…

1 هفته ago

عایق ساختمان چیست؟

عایق ساختمانی چیست و چرا اهمیت دارد؟ عایق ساختمانی مجموعه‌ای از مواد و روش‌هاست که…

1 هفته ago

قیمت عایق کاری ساختمان چقدر است؟ عوامل مؤثر بر هزینه‌ها و نکات مهم

تعرفه عایق‌سازی ساختمان: هزینه‌ها را بشناسید و صرفه‌جویی کنید! عایق کاری ساختمان به‌عنوان راهکاری برای…

1 هفته ago

آب بندی فشار منفی چیست؟

چگونه از نفوذ آب در شرایط فشار بالا جلوگیری کنیم؟ فشارهای وارده به ساختمان که…

2 هفته ago

آب بندی فشار مثبت چیست؟

آب بندی فشار مثبت بتن چیست؟ آب‌بندی بتن به مجموعه اقداماتی اطلاق می‌شود که با…

2 هفته ago

رفع ممنوعیت وال مش در ساختمان + دستورالعمل شهریور 1403

وال مش چیست و چرا به صنعت ساخت و ساز معرفی شد؟ اولین دلیل روی…

3 هفته ago