بهترین مجری وال مش و نکات انتخاب پیمانکار اجرای وال مش

بهترین مجری وال مش و نکات انتخاب پیمانکار اجرای وال مش

وال مش به عنوان نسل جدیدی از سیستم هایی که برای مهار لرزه ای ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند، نقش بسیار مهمی را در ایمنی ساختمان ها در برابر زلزله دارد. مجری وال مش، با بررسی ضوابط و مقررات اجرایی وال مش موظف است که سیستم وال مش را مطابق با نیاز ساختمان اجرا نماید. انتخاب بهترین مجری وال مش برای کاهش هزینه های اجرایی و اطمینان از اجرای صحیح این سیستم ضروری است. از این جهت لازم است که افراد با در نظر گرفتن اهمیت این موضوع، بهترین مجری و پیمانکار وال مش را انتخاب کنند.

سیستم وال مش چیست؟

سیستم وال مش یکی از انواع سیستم های نوین مهار لرزه ای است که در پیوست ششم استاندارد 2800 با نام «تسلیح دیوار با الیاف فایبرگلاس» شناخته می شود. این سیستم از ترکیب توری مش فایبرگلاس و پلاستر گچی یا سیمانی مورد استفاده قرار می گیرد. بدین ترتیب توری فایبرگلاس در داخل پلاستر مدفون می شود. در سیستم وال مش فرض بر خمش یک طرفه است. از این رو نیازی به اجرای وال پست و میلگرد بستر برای مهار لرزه ای نمی باشد. از سیستم نوین وال مش برای کاهش هزینه ها و همچنین دستیابی به بهترین نتیجه در ساختمان ها استفاده می کنند.
سیستم وال مش به دلیل حذف میلگرد بستر و وادار قائم و افقی به عنوان یکی از ارزان ترین روش های اجرای وال پست شناخته می شود. همین موضوع باعث شده تا بسیاری از افراد متقاضی روی آوردن به نصب سیستم وال مش در ساختمان های جدید خود باشند. علاوه بر این، سیستم وال مش می تواند برای ساختمان های قدیمی در حال بازسازی نیز بدون نیاز به تخریب دیوار اجرا شود.

اجرای وال مش
سیستم وال مش چیست؟

چرا برای سیستم وال مش نیاز به مجری داریم؟

با وجود برتری های سیستم وال مش در ساختمان های امروزی، معایب سیستم وال مش قابل چشم پوشی نیست. این در حالی است که اکثر این معایب مربوط به اجرای اشتباه و ناصحیح وال مش است. خطاهای اجرایی در هنگام اجرای وال مش به ویژه در زمانی که خود کارفرمایان بدون هیچ تخصص و تجربه ای قصد اجرای این سیستم را دارند، بسیار شایع و متداول است. بنابراین، با وجود اینکه وال مش به عنوان یک سیستم ارزان قیمت و با نکات اجرایی ساده شناخته می شود، اما اگر به نکات اجرایی آن توجهی نشود، آسیب بسیار زیادی را به همراه خواهد داشت.
مجری وال مش با توجه به قوانین و ضوابط و همچنین تجربه چندین ساله در حوزه اجرای وال مش، می تواند این سیستم را مطابق با نیاز ساختمان ها به اجرا در آورد. کمک گرفتن از مجری وال مش می تواند باعث کاهش هزینه های اجرایی در دراز مدت شود و نیاز به اصلاح این سیستم را به حداقل برساند. بنابراین، برای اجرای صحیح و جلوگیری از هر گونه خطاهای اجرایی، باید به پیمانکار اجرای وال مش اعتماد کرد و کلیه فرآیندهای اجرایی سیستم وال مش را به آن سپرد.

مجری اجرای وال مش کیست؟

مجری وال مش در واقع فردی است که با تخصص و تجربه کافی در زمینه اجرای وال مش، که این سیستم را به اجرا در می آورد. معمولا مجری و پیمانکار وال مش یک فرد نیست و گروهی از افراد مختلف را تشکیل می دهد که هر کدام با مسئولیت خاص خویش، این سیستم را در ساختمان های نوین و در حال بازسازی به اجرا در می آورند. شرکت های اجرا کننده وال مش به عنوان مجری و پیمانکار وال مش آن دسته از کارگرانی که این سیستم را مطابق با طراحی های انجام شده به اجرا در می آورند نیز پیمانکار اجرای وال مش شناخته می شوند. بنابراین، فارغ از سمت، هر فرد یا گروهی که بتوانند اجرای وال مش را به درستی انجام دهند با نام پیمانکار وال مش شناخته می شوند.

گروه اجرای وال‌مش
مجری وال‌مش کیست؟

هدف از اجرای وال مش در تهران

هدف اصلی اجرای وال مش در تهران، جلوگیری از تخریب ساختمان ها در هنگام زلزله است. شهر تهران یکی از شهرهای زلزله خیز کشور ایران شناخته می شود. متاسفانه بسیاری از محققان و مهندسان هشدارهای زیادی در مورد وقوع زلزله در تهران می دهند و اگر این اتفاق بیفتد، تنها زمانی می توان از خسارات مالی و جانی جلوگیری کرد که ساختمان ها ایمن شده باشند. وال پست محصولی است که برای مقاوم سازی ساختمان ها در برابر زلزله و مهار لرزه ای دیوارها مورد استفاده قرار می گیرد. اما اجرای وال پست هم هزینه بر و هم زمان بر است و همین موضوع باعث شده تا برخی از مهندسان از اجرای این سیستم سر باز کنند. وال مش می تواند جایگزین بسیار خوبی برای وال پست های فلزی گران قیمت باشد و مهندسان و کارفرمایان را برای افزایش ایمنی ساختمان ها با حداقل هزینه ترغیب کند.
پیمانکار وال مش در تهران می تواند کلیه فرایندهای اجرای وال مش را در کوتاه ترین زمان ممکن انجام دهد. از این رو پروژه به هیچ وجه معطل اجرای این سیستم باقی نخواهد ماند. علاوه بر این، وال مش می تواند به عنوان نسل جدیدی از سیستم های مهار لرزه ای، با حداقل هزینه و بدون نیاز به وادار قائم و افقی اجرا شود. حتی پس از دیوارچینی نیز امکان اجرای وال مش وجود دارد و همین موضوع باعث شده تا بتوان با خیالی آسوده سیستم وال مش را در تهران به اجرا در آورد. در میان کلیه مزایای ذکر شده، باید توجه داشت که زمانی می توان به این مزیت ها دسترسی پیدا کرد که از مجری وال مش متخصص کمک گرفته شود.

وظایف مجری و پیمانکار اجرای وال مش

مجری وال مش به عنوان یک فرد متخصص در زمینه اجرای وال مش وظایف مهمی را برعهده دارد. کلیه افرادی که قصد برون سپاری اجرای وال مش را دارند، باید از وظایف مجری و پیمانکار وال مش آگاه باشند تا بدانند باید چه انتظاری از مجری این سیستم داشته باشند. از جمله مهم ترین وظایف پیمانکار وال مش در ساختمان ها می توان به موارد زیر اشاره نمود.

بررسی ضوابط اجرایی وال مش

یکی از مهم ترین وظایف پیمانکار وال مش، بررسی ضوابط اجرایی وال مش است. استاندارد 2800، ضوابط 714 و 729 مواردی هستند که باید برای اجرای سیستم وال مش مورد توجه قرار بگیرند. ضوابط اجرایی وال مش باید توسط پیمانکار وال مش به طور دقیق مورد بررسی قرار بگیرد تا بتوان با ایمنی بالایی این سیستم را به اجرا در آورد.

پیشنهاد برای مطالعه

وال مش در آیین نامه 2800+ ضوابط وال مش

بررسی طراحی اجرای وال مش

سیستم وال مش با توجه به نیاز ساختمان، موقعیت جغرافیایی، شرایط لرزه ای در محدوده جغرافیایی و بسیاری از موارد دیگر توسط مهندسان طراحی می شود. اگرچه مجری وال مش وظیفه طراحی این سیستم را برعهده ندارد، اما اجرای آن به صورت ایمن توسط مجری منوط بر بررسی دقیق طراحی اجرای وال مش است. پیمانکار وال مش موظف است که نقشه جانمایی و طراحی وال مش را دریافت کند و با توجه به آن نقشه، این سیستم را به اجرا در آورد.

اجرای وال مش مطابق با قوانین

مجری وال مش ضمن مسلط بودن بر قوانین اجرایی وال مش، لازم است که این سیستم را مطابق با قوانین اجرایی به اجرا در آورد. کلیه مراحل اجرایی توسط مهندس مجری و پیمانکار وال مش مورد بررسی قرار می گیرند و توسط کارگران انجام می شوند. از این رو اجرای وال مش مطابق با قوانین اجرایی بسیار حائز اهمیت بوده و روی نتیجه نهایی کار تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت.

نظارت بر فرآیند اجرای وال مش

مجری وال مش موظف است که بر روی فرآیند اجرایی وال مش نظارت داشته باشد. در واقع مهندسی که وظیفه اجرای این سیستم را برعهده دارد، خود به تنهایی این سیستم را به اجرا در نمی آورد. کارگران نیز در کنار مجریان وال مش وظیفه اجرای آن را برعهده دارند. از این جهت لازم است که مهندس اجرایی، به فرآیند اجرای سیستم وال مش توسط کارگران نظارت داشته باشد و هر گونه خطا را اصلاح کند.

نظارت بر اجرای وال‌مش توسط مجری
وظایف مجری وال‌مش

چگونه بهترین مجری اجرای سیستم نوین وال مش را اتخاب کنیم؟

انتخاب مجری وال مش می تواند تاثیر بسیار زیادی روی نتیجه اجرای این سیستم در ساختمان ها داشته باشد. بنابراین، کلیه کارفرمایان موظف هستند که بهترین پیمانکار وال مش را برای ساختمان خود انتخاب کنند. شاید سوال بسیاری از کارفرمایان این باشد که چگونه بهترین مجری و پیمانکار وال مش را انتخاب کنیم و از خدماتی که مجری ارائه می کند، مطمئن باشیم؟ مشخصه های زیر باید برای انتخاب بهترین مجری وال مش مورد تایید قرار بگیرند.

دانش فنی مجری

دانش فنی از جمله موارد دیگری است که باید در هنگام انتخاب مجری وال مش به آن توجه شود. هر چقدر پیمانکار وال مش دانش فنی بیشتری داشته باشد، می تواند به صورت تخصصی تر و ایمن تر این سیستم را به اجرا در آورد. دانش فنی مجری از مطالعه و بررسی ضوابط شکل می گیرد. مجری وال مش به غیر از اینکه باید روی این سیستم مسلط باشد، لازم است که دانش فنی زیادی در مورد سایر مسائل مهندسی داشته باشد.

تجربه و سابقه کار

یکی از مهم ترین ویژگی های بهترین پیمانکار و مجری وال مش، داشتن تجربه و سابقه کار است. بسیاری از خطاهای اجرایی وال مش به دلیل عدم وجود سابقه کار بوده و از این جهت می توان گفت که هر چقدر فرد تجربه کار بیشتری داشته باشد، عملکرد بهتری را خواهد داشت. تجربه و سابقه کار مهم‌ترین اصل برای اجرای وال مش است. چرا که این سیستم برخلاف بسیاری از سیستم های روتین وال پست، نیاز به تجربه دارد و اطلاعات کافی در مورد اجرای آن در دست نیست. فقط مجریان باتجربه قادر به اجرای این سیستم با حداکثر ایمنی هستند.

تخصص پیمانکار و مجری وال مش

تخصص پیمانکار و مجری وال مش از ترکیب دانش فنی و تجربه و سابقه کار شکل می گیرد. مجریان سیستم وال مش می توانند دانش فنی داشته باشند، اما به دلیل عدم تجربه و سابقه کار امکان اجرای این سیستم را به صورت حرفه ای نخواهند داشت. همچنین اگر مجری ساختمان، تجربه و سابقه کار داشته باشد، ولی دانش فنی خود را به روز نکرده باشد، همچنان احتمال بروز خطاهای اجرایی وجود دارد. از این رو تخصص که از ترکیب دانش فنی و تجربه و سابقه کار شکل می گیرد، بسیار حائز اهمیت است.

نکات مهم در انتخاب بهترین مجری و پیمانکار وال مش

برای انتخاب بهترین پیمانکار وال مش باید حتما به شرکت های متعمد و معتبر مراجعه کنید. در حال حاضر این سیستم با وجود سادگی های خاص خودش، توسط شرکت های زیادی به صورت تخصصی به اجرا در می آید. از این رو پیمانکار وال مش باید علاوه بر دانش فنی و تجربه کار، تخصص نیز در زمینه اجرای سیستم وال مش داشته باشد. نکات زیر برای انتخاب بهترین مجری سیستم نوین وال مش باید مورد توجه قرار گیرند.
بررسی نمونه کارها: از مجری و پیمانکار وال مش بخواهید که چند نمونه کار را به شما ارائه کند. با بررسی نمونه کارها و میزان موفقیت آن ها، متوجه تخصص مجری خواهید شد.
کسب اطلاعات تخصصی در مورد اجرای وال مش: دریافت اطلاعات از مجری وال مش به عنوان فردی که به صورت تخصصی و تجربی در این زمینه کار کرده است، بسیار حائز اهمیت است و توصیه می شود که حتما از مجریان برای کسب اطلاعات بیشتر کمک بگیرید.
بستن قرارداد اصولی: اگر قصد انتخاب بهترین پیمانکار وال مش را دارید، باید حتما برای بستن قرارداد با آن وسواس بیشتری به خرج دهید. تعهداتی که مجری در قرارداد در نظر می گیرد اهمیت بسیار زیادی در عملکرد او خواهد داشت.

آیا فرآیند اجرای وال مش به یک مجری ماهر نیاز دارد؟

با وجود اینکه در منابع مختلف تاکید می شود که اجرای وال مش می تواند با نیروهای نیمه متخصص انجام شود، اما این نکته در نظر گرفته نمی شود که حتی با وجود استخدام کارگران نیمه ماهر، یک مهندس ماهر باید به عنوان مجری در بالای سر فرآیند کار باشد تا اطمینان حاصل کند که کارگران در حال اجرای صحیح سیستم وال مش هستند.

مراحل اجرای وال مش چگونه است؟

اجرای وال مش از دیوارچینی آغاز می شود و در نهایت با اجرای لایه دوم پلاستر به اتمام خواهد رسید. مراحل اجرای وال مش در ساختمان های در حال بازسازی و یا ساخت به صورت یکسان انجام می شوند و تفاوتی از این جهت وجود ندارد.

اجرای سیستم وال مش
مراحل اجرای وال مش چگونه است؟

دیوارچینی

اولین گام برای اجرای وال مش برخلاف بسیاری از وال پست های سنتی، دیوارچینی است. لازم است که دیوارچینی به صورت معمول در سازه انجام شود. همچنین تفاوتی در مورد نوع مصالح استفاده شده برای دیوارچینی وجود ندارند.

اجرای لایه اول پلاستر

پس از دیوارچینی، نیاز به اجرای لایه اول پلاستر است. پلاستر سیمانی برای مش فایبرگلاس مقاوم به قلیا AR-GLASS و پلاستر گچی برای توری فایبرگلاس معمولی مورد استفاده قرار می گیرد. اجرای لایه اول پلاستر باید به صورت صحیح و دقیق انجام شود تا بتوان مراحل بعدی را به درستی انجام داد.

نصب توری وال مش

بر اساس نقشه جانمایی وال مش، لازم است که توری های وال مش به صورت سرتاسری و یا نواری در محل مورد نظر اجرا شوند. مجری وال مش موظف است که قبل از اجرای توری فایبرگلاس روی پلاستر، گرماژ، ابعاد چشمه ها و جزئیات دیگر وال مش را مورد بررسی قرار دهد.

نصب نبشی و مهار لبه های دیوار

نصب نبشی و مهار لبه های دیوار از جمله اقدامات دیگری است که باید برای اجرای وال مش مورد توجه قرار گیرد. مطابق با استانداردهای موجود پیمانکار وال مش موظف است که نبشی ها را با کمک چسب های اپوکسی در محل مورد نظر به اجرا در آورد.

پیشنهاد برای مطالعه

نبشی وال مش چیست و چه کاربردی دارد؟

اجرای لایه دوم پلاستر

مرحله آخر اجرای وال مش که باید با دقت بالا انجام شود، اجرای لایه دوم پلاستر است. پلاستر سیمانی و گچی (پلاستر لایه اول) مجددا باید در لایه دوم مورد استفاده قرار گیرد. به گونه ای که کل نبشی ها و توری فایبرگلاس را در خود مدفون کند. پس از اجرای این لایه، وال مش به طور کامل اجرا شده و نیازی به اقدامات دیگر نیست.

قیمت اجرای وال مش

یکی از مهم ترین نقاط قوت وال مش نسبت به وال پست فلزی، حذف وادار قائم و افقی و پایین بودن قیمت اجرای وال مش است. مجری وال مش می تواند این سیستم را با نیروهای نیمه متخصص و نیمه ماهر به اجرا در آورد، بنابراین، هزینه پرداخت شده به نیروهای اجرایی به حداقل قیمت ممکن می رسد. با این حال عوامل زیادی می توانند روی قیمت اجرای وال مش تاثیرگذار باشند که از جمله آن ها می توان به متراژ ساختمان، تعداد طبقات ساختمان برای اجرای وال مش، نوع توری و پلاستر انتخاب شده و موارد دیگر اشاره کرد. معمولا قیمت مصالحی که برای اجرای وال مش استفاده می شوند، گران نیست؛ اما به هر حال نوسان قیمت را نیز در این مصالح شاهد هستیم. از این جهت باید از قیمت روز اجرای وال مش استعلام بگیرید.

جمع بندی نهایی

مجری وال مش موظف است که سیستم وال مش را مطابق با ضوابط اجرایی و مصالح مورد تایید سازمان نظام مهندسی و پیوست ششم استاندارد 2800 به اجرا در آورد. انتخاب بهترین مجری وال مش برای کارفرمایان یک دغدغه است؛ اما با توجه به تخصص شرکت افزیر به عنوان بهترین پیمانکار وال مش، نیازی به دغدغه در مورد این موضوع نیست و می توان با خیالی آسوده اجرای وال مش را برون سپاری کرد. مجری وال مش کلیه فرآیندهای اجرای وال مش را به صورت دقیق و حرفه ای انجام می دهد و روی فعالیت کارگران نیز نظارت دقیق خواهد داشت. از این جهت لازم است که مجری و پیمانکار وال مش کاملا تخصصی و حرفه ای، برای اجرای این سیستم اقدام کند.

 

سوالات متداول

 

کمک گرفتن از مجری وال مش می تواند باعث کاهش هزینه های اجرایی در دراز مدت شود و نیاز به اصلاح این سیستم را به حداقل برساند.

هر فرد یا گروهی که بتوانند اجرای وال مش را به درستی انجام دهند با نام مجری وال مش شناخته می شوند. و آن دسته از کارگرانی که این سیستم را مطابق با طراحی های انجام شده به اجرا در می آورند نیز پیمانکار اجرای وال مش شناخته می شوند.

وظایف اصلی مجری وال‌مش عبارتند از: بررسی ضوابط اجرایی وال مش، بررسی طراحی اجرای وال مش، اجرای وال مش مطابق با قوانین و نظارت بر فرآیند اجرای وال مش.

برای انتخاب بهترین مجری وال‌مش باید به دانش فنی مجری، تجربه و سابقه کار، تخصص پیمانکار و مجری وال مش توجه کنیم.

بله، زیرا علی رغم اینکه در اجرای وال مش نیاز به تیم اجرایی ماهر و متخصص نیست. اما باید حتما یک مهندس ماهر به عنوان مجری در بالای سر فرآیند کار باشد تا اطمینان حاصل کند که کارگران در حال اجرای صحیح سیستم وال مش هستند.
5/5 - (3 امتیاز)
تیم تحریریه افزیر

این محتوا توسط تیم مجرب تولید محتوا افزیر تولید و منتشر شده است.

مقالات مرتبط


پرسش و پاسخ


نظر خود را درج کنید..

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *